simone cioe zittende contentmaker met het gezicht naar zijn sony alpha-camera

Verbeter je content op Youtube met de Alpha 7C!

Simone Cioè

Ik ben Simone Cioè en ik woon in Milaan. Ik werk hier als professioneel filmmaker en content creator. Ik specialiseer me in commercieel werk en productvideo's, Daarnaast maak ik content voor op YouTube. Bij deze content beoordeel ik fotografie- en videoapparatuur en maak ik educatieve content voor enthousiaste filmmakers.

Recentelijk heb ik de Sony Alpha 7C getest en ik wil graag mijn tips delen hoe je jouw YouTube-content verbetert in je thuisstudio.

De eerste indrukken van de Alpha 7C

Ik heb de laatste 2 jaar met een Alpha 7III gewerkt als belangrijkste camera voor in de studio. Nu ik de Alpha 7C een paar dagen gebruikt heb, heb ik besloten te wisselen van camera. Er zijn 3 redenen voor deze keuze:

Daarnaast, zoals ik in de video liet zien, heb ik de nieuwe Imaging Edge Webcam-app van Sony getest, die je Alphacamera verandert in een webcam. Perfect voor Twitch/YouTube livestreams omdat het snel en gemakkelijk in te stellen is. Deze gratis app is ook beschikbaar voor de Alpha 7C, waardoor livestreaming heel gemakkelijk wordt. Gebruik de app als je op zoek bent naar een professionele look van een full-frame camera waarmee je gemakkelijk kunt opnemen.

simone cioe contentmaker die een lens van 35 mm loskoppelt van zijn alpha 7c

Studio set-up en accessoires

Apparatuur

Zoals ik al zei, gebruik ik nu een Alpha 7C met de FE 35mm F/1.8 als hoofduitrusting in mijn studio. Ik hou van deze brandpuntsafstand op een full-frame camera. Het is gewoon perfect voor de shots die ik maak en bij f/1.8 geeft het een vloeiende achtergrondvervaging. Voor de B-roll shots gebruik ik andere lenzen, zoals de FE 20mm f/1.8 G, standaard een snelle 24-70mm en macrolenzen om een filmisch gevoel te geven aan mijn beelden. Ik gebruik ook een simpel statief zodat mijn camera stabiel blijft.

Audio

Ik neem graag audio op met 2 microfoons (de 2de zorgt voor audio back-up), dus ik gebruik een XLR-K3M adapter met multi-channel inputs. Deze is klein, gemakkelijk in gebruik en biedt flexibiliteit wanneer je face-to-face een interview aan het opnemen bent. Ik gebruik vaak de ECM-B1M digitale microfoon die heel helder geluid oplevert en die je kunt koppelen aan de digitale audio interface van de Alpha 7C.

Belichting

Mijn set-up voor de belichting is eenvoudig. Slechts 2 soft-box lichten en soms gebruik ik een modificator om de kleurbalans te veranderen in het frame.

simone cioe contentmaker die zichzelf filmt

Mijn beste advies voor fotografen die willen starten met content maken voor op YouTube is simpel: zorg dat je belichting en audio goed begrijpt.

De Alpha 7C geeft je geweldige videokwaliteit, maar zou niet zo goed zijn zonder uitgebalanceerd licht. Start met één grote soft-box op 45 graden boven je hoofd en een tweede lichtbron achter je, zodat je jezelf van de achtergrond kunt scheiden en je sfeer krijgt in je set-up.

Wat audio betreft, zorg dat je jouw ruimte 'begrijpt' zodat je de beste keuze voor apparatuur kunt maken. Ik heb bijvoorbeeld heel veel echo en galm in mijn studio, een kleine lavalier microfoon (lav mic) is perfect om mijn stem te isoleren voor goede resultaten. Heldere audio is net zo belangrijk als het visuele aspect als je gaat voor betere content.

simone cioe sony alpha 7c boven op een monitor met een microfoon eraan

Algemeen advies voor sterke YouTube-content

Al mijn video's zijn van te voren uitgeschreven. Het is voor mij essentieel om alles op te schrijven voordat ik start met maken van nieuwe content, zeker bij reviews. Er is heel veel te onthouden en ik wil zeker zijn dat ik niks vergeet. Daarnaast vind ik repeteren heel handig, zodat je comfortabel voor de camera zit en zeker bent van wat je wilt vertellen.

Qua bewerking probeerde ik zoveel mogelijk op te nemen, maar B-roll beelden kunnen je video heel erg verbeteren en ze zorgen daarnaast ook voor afwisseling. Het kan visueel veel duidelijker zijn dan sommige delen alleen met woorden toe te lichten.

Kleurbalans is ook een belangrijk onderwerp. Ik adviseer tijd te besteden aan het creëren van een goed uitziend beeld op camera, ik gebruik namelijk geen s-log profielen. Ik weet dat dit een prima optie is, maar in mijn werkwijze heb ik geen tijd om de kleuren te graden voor YouTube. Hoofdzakelijk gebruik ik het HLG 2 profiel op al mijn Sony camera's waardoor belichting gemakkelijker wordt. De huidskleuren zijn al heel goed, zeker op de Alpha 7C.

Uitgelichte producten

Meld u aan voor de nieuwsbrief van α Universe

U hebt u geabonneerd op de nieuwsbrief van α Universe

Voer een geldig e-mailadres in

Er is iets fout gegaan

U hebt u geabonneerd