Nadine Sony Alpha 7C moeder en kind zitten op het gras

Nog betere foto's maken tijdens gezinsvakanties met de Alpha 7C

Ik ben Nadine en woonachtig in Hamburg, Duitsland. Ik ben daarnaast moeder van vier lieve zoontjes.

Zoals de naam van mijn Instagram 'myboys and I' al doet vermoeden, neem ik mijn community mee in mijn dagelijks leven, zodat zij deel kunnen uitmaken van de opwindende momenten van het moederschap. Ik deel graag foto's van onze reizen, tripjes en het dagelijks leven. Ik heb altijd al momenten in mijn leven vastgelegd, maar sinds ik moeder ben en omdat mijn kinderen zo snel groeien, wil ik zoveel mogelijk herinneringen vastleggen waar mogelijk.

En ja, dat is precies waar de nieuwe Sony Alpha 7C voor gemaakt is. Met vier wilde jongens was ik op zoek naar iets compacts en lichts dat ik gemakkelijk mee kan nemen en waar ik op kan vertrouwen wanneer ik prachtige herinneringen wil vastleggen van onze avonturen.

Als fotografieliefhebber en moeder, deel ik graag mijn tips voor hoe je familiefoto's kunt verbeteren als je op pad bent.

Nadine Sony Alpha 7C moeder neemt foto's van 2 kinderen

Tip #1 – Snelle set-up om geweldige foto's te maken met de Alpha 7C

We reizen graag als gezin de wereld over. Als dit niet mogelijk is, dan ontsnappen we naar de nabijgelegen natuur en brengen we zoveel mogelijk tijd samen door. De Alpha 7C is perfect voor dit soort momenten. Hij is licht, compact en full frame, zodat je altijd de beste kwaliteit hebt waar je ook bent.

Als je aan het fotograferen bent, adviseer ik zowel in RAW als in JPEG bestandstypen te schieten. JPEG is lichter en daarom sneller met bestandsoverdracht, maar RAW geeft de mogelijkheid om je beelden bij te werken naar jouw smaak, met de Imagine Edge desktopapplicatie (je kunt deze gratis downloaden op de Sony website) of Adobe Lightroom. Hierdoor blijft de resolutie hoog genoeg om te printen en ze in mijn fotoalbums te stoppen, wat niet lukt met smartphones.

Nadine Sony Alpha 7C portret van een jongetje dat op de grond zit © Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/40s @ f/5.0, ISO 320

Als je niet gewend bent om te werken met fotobewerkingsprogramma's, dan is dat geen probleem. De kleuren van de Alpha 7C zijn levensecht en je kunt gemakkelijk achteraf een filter toevoegen met je favoriete app.

Als het aankomt op instellingen voor fotograferen, gebruik ik vaak de 'P'-modus, zodat ik zeker weet dat de camera de scene goed belicht. Je kunt deze instelling vinden op de draaiknop van de camera en hij is gemakkelijk en snel te gebruiken. Ik krijg bijvoorbeeld professionele resultaten met een onscherpe achtergrond in portretten zonder dat ik een expert ben. Als je meer wilt leren en handmatig aan de slag wilt, dan kan dat ook met deze camera. Dit maakt het tot een ideaal toestel voor mensen die meer willen leren over fotografie.

Nadine Sony Alpha 7C kinderen die op het gras spelen met de zon achter ze © Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/100s @ f/5.0, ISO 100

Tip #2 – Hoe kun je betere foto's maken van je kinderen

Het is niet altijd gemakkelijk...soms hebben ze er geen zin in en soms vinden ze het niet leuk. Als je geweldige foto's van je kinderen wilt maken, dan moet je snel zijn!

Mijn eerste tip: vertrouw op de autofocus van je camera. Sony heeft een eye-trackingfunctie geïntegreerd (Realtime Eye AF) zodat je de ogen van mensen of dieren kunt volgen terwijl ze aan het bewegen zijn. Deze functie inschakelen is heel simpel! Zet de camera aan en richt 'm op je kind. Vervolgens duw je de sluiterknop half in en je ziet een groen kader verschijnen op het oog of gezicht. Dit betekent dat de camera perfect focust en klaar is om een foto te nemen. Je kunt je vinger half ingedrukt houden tot een geweldig moment zich voordat. Dan druk je volledig op de sluiterknop en neem je de foto.

Mijn tweede tip: als je kinderen aan het spelen zijn, gebeuren er onverwachte dingen. Met de Alpha 7C kun je 10 frames per seconde vastleggen, essentieel als je de juiste gezichtsuitdrukking wilt vangen.

Het aanzetten van deze feature is simpel: je drukt op de 'Fn'-knop op de achterkant van de camera en zet het scrollwiel op de 'Drive mode'-functie. Klik erop, draai met het wiel naar 'continu fotograferen' en klik op de middelste knop om te bevestigen. Als je nu op de sluiterknop drukt, blijft de camera schieten totdat de actie ophoudt.

Mijn laatste tip: gebruik het variangle-scherm. Deze is praktisch want soms wil je snel kunnen zien wat er allemaal gebeurt en wil je op hetzelfde moment ook zien wat je fotografeert. Je kunt de hoek van het scherm aanpassen, dus het is nog handiger in gebruik dan door een zoeker te kijken.

Ik ben nog steeds nieuwe technieken aan het leren en wil graag mijn portretten verbeteren in de toekomst, wat met deze camera perfect gaat.

Nadine Sony Alpha 7C jongetje lachend in een schommel © Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/640s @ f/5.6, ISO 100

Tip #3 – Hoe neem je een familie zelfportret zonder dat je iemand uit beeld laat

Mijn favoriete foto's zijn familieportretten! Maar deze zijn ook het meest lastig te maken, zeker met vier kleine kinderen. Vroeger namen we onze foto's met de zelfontspanner, die ook op deze camera zit, maar dan viel ik altijd net buiten de foto.

Nu is het veel gemakkelijker en leuker, omdat ik de camera met mijn smartphone bedien. Je kunt simpelweg Imaging Edge Mobile downloaden van de Ondersteuning-sectie op de website.

Als je klaar bent, dan zie je een live feed van je camera op je smartphone. Vervolgens zet ik het statief klaar, kader ik het beeld op mijn telefoon, vraag ik iedereen om te lachen en druk op de sluiterknop in de app.

Een andere coole functie van deze app is dat je direct de foto's kunt overzetten van je camera naar je smartphone. Selecteer de beelden uit de feed in de app en download ze.

Of we nu thuis op de bank zitten of buiten in het bos zijn, we kunnen prachtige foto's nemen en ze direct delen met de rest van de familie via de smartphone.

Nadine Sony Alpha 7C ontspannen familieportret © Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/160s @ f/4.0, ISO 3200

Tip #4 – Creatief aan de gang met looks en perspectief

Zoals ik al zei, ben ik nog steeds aan het leren, maar de camera heeft creatieve modi die ontwikkeld zijn om sommige scenes perfect te vast te leggen. Om ze te gebruiken, ga je naar het menu en scroll je naar beneden tot je het 'creative style'-menu vindt. Kies de meest geschikte, op basis van wat je aan het schieten bent ('Nacht', 'Zonsondergang, 'Portret') en de camera past dit automatisch aan.

Nadine Sony Alpha 7C zonsondergang over een meer © Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/400s @ f/4.5, ISO 100

Nog een creatieve tip: profiteer maximaal van het roterende scherm. Als moeder speel ik het meest met mijn kinderen op de vloer. Door het scherm kan ik uit verschillende perspectieven schieten zonder dat ik steeds op de grond moet liggen of op mijn tenen moet staan om foto's van bovenaf te maken. Je kunt hele creatieve beelden maken op deze manier!

Nadine Sony Alpha 7C jongen blaast buiten bellen © Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/100s @ f/5.0, ISO 100

Mijn laatste advies: zorg voor geweldige familieherinneringen

Iedereen is in staat prachtige herinneringen vast te leggen en foto’s te schieten die net dat beetje extra geven. Wat belangrijk is, is dat een foto een fijne herinnering vereeuwigt. De Alpha 7C is licht en gemakkelijk in gebruik waardoor je hem altijd bij je kunt hebben. Het enige dat je moet doen is proberen. Zoals ik altijd zeg: er schuilt een artiest in ons allemaal.

Uitgelichte producten

Meld u aan voor de nieuwsbrief van α Universe

U hebt u geabonneerd op de nieuwsbrief van α Universe

Voer een geldig e-mailadres in

Er is iets fout gegaan

U hebt u geabonneerd