Afbeelding van SORPLAS gerecycled plastic met de ZV-1F Afbeelding van SORPLAS gerecycled plastic met de ZV-1F

ZV-1F — geeft onze visie op het milieu weer

Ons streven om geen ecologische voetafdruk achter te laten

Wij worden door de schoonheid van de natuur geïnspireerd en daarom besteedt Sony aandacht aan wat er nodig is om onze planeet te beschermen. Tegelijk willen we makers nog mooiere en creatievere beelden laten maken.
Gedreven door onze doelstellingen om tegen 2040 de CO2-uitstoot binnen de hele Sony Group tot nul terug te brengen en tegen 2050 geen ecologische voetafdruk meer achter te laten , spannen we ons op meerdere fronten in voor het milieu.
Beeld dat het initiatief Road to Zero van Sony laat zien

Producten voor mens en milieu

Nieuw windscherm van gerecyclede PET-flessen0

Naast de camerabehuizing gebruiken we gerecycled materiaal ook in een windscherm. Het is ontwikkeld via zorgvuldige tests van geluidskwaliteit en doeltreffende bescherming tegen de wind en uitsluitend gemaakt van gerecyclede PET-flessen0. Zo verminderen we onze ecologische voetafdruk met behoud van onze prestaties.
Afbeelding van een windscherm en plastic fles
Illustratie van een recyclingsysteem waarin afvalplastic wordt getransformeerd tot SORPLAS en gebruikt in producten van Sony
[1] Fijnmaken  [2] Vormen  [3] Producten  [4] Inzamelen bij fabrieken/in markten

Een betere toekomst ontwerpen met SORPLAS™

SORPLAS is gemaakt van gebruikte waterflessen en afgedankte optische schijven die zijn ingezameld bij fabrieken en in markten, en een door Sony ontwikkelde vlamvertrager. Het wordt gebruikt in veel verschillende producten van Sony en producten van andere partijen. De kwaliteit van SORPLAS gaat nauwelijks achteruit, zelfs niet nadat het materiaal meerdere keren is gerecycled. Daarom verwachten we dat  SORPLAS in de toekomst zal worden ingezameld en hergebruikt in nieuwe producten.

Hoge mate van gerecycled materiaal, tot wel 99%

De hoeveelheid gerecycled plastic in elektronica ligt meestal rond de 30%0. Onze baanbrekende vlamvertrager op basis van zwavel zorgt voor hoogwaardig plastic, zelfs bij gebruik van tot 99% gerecycled materiaal2.

 

[1] SORPLAS
[2] 99% gerecycled materiaal2 [3] 1% vlamvertragers en andere toevoegingen


[4] Veelgebruikt gerecycled polycarbonaatplastic3
[5] 55% nieuw plastic op basis van petroleum4  [6] 30% gerecycled materiaal  [7] 15% vlamvertragers en andere toevoegingen

Taartdiagrammen met het hoge percentage gerecycled materiaal in SORPLAS vergeleken met standaard vlamvertragend, gerecycled polycarbonaatplastic

De ZV-1F verbeteren met SORPLAS

In de ZV-2F gebruiken we SORPLAS0 voor zowel de externe als interne onderdelen. Dit hoogwaardig gerecycled plastic biedt een dubbel voordeel: het zorgt voor een beter product en vermindert tegelijkertijd de impact op het milieu.
Afbeelding van de ZV-1F met windscherm en geopend scherm

SORPLAS in een groot aantal van onze camera's

De afgelopen tien jaar hebben we ongeveer 379 ton0 SORPLAS gerecycled plastic gebruikt in onze digitale camera's en videocamera's.
Beeld van camera's van Sony met SORPLAS

Verpakkingen voor een betere toekomst

Minder plastic verpakkingen

We verpakken onze producten nu in niet-geweven stof0 of papieren zakken , wanneer deze materialen beschikbaar zijn1, terwijl we de beschermende eigenschappen van plastic behouden. Zo verminderen wij ons gebruik van plastic in verpakkingen.
Afbeelding van de doos en verpakking van de ZV-1F

Onze CO2-voetafdruk verkleinen in fabrieken

Luchtfoto van een fabriek van Sony met zonnepanelen

100% hernieuwbare energie voor de productie van de ZV-1F

Bij Sony willen we ons energieverbruik niet alleen verminderen door ons productontwerp, maar ook tijdens ons productieproces. De fabrieken in Thailand en China die de ZV-1F produceren, werken nu met 100% hernieuwbare energie. En we gaan nog verder: we versnellen ons plan om hernieuwbare energie te gebruiken in al onze vestigingen, overal ter wereld.
Afbeelding van de ZV-1F met windscherm

Vlogcamera ZV-1F