Perfecte autofocus, keer op keer

Maak de scherpste foto's ooit met 4D-focus.

Wat is 4D-focus?

Bij conventionele automatische scherpstelling (AF) wordt alleen rekening gehouden met ruimte. 4D-focus gaat een stap verder met een innovatieve beeldsensor die zowel ruimte als tijd meeneemt om bewegende onderwerpen vast te leggen met een nieuwe helderheid. Nu kunt u nog helderdere foto's maken. Gewone AF is niet meer van deze tijd. De toekomst van fotografie zit in beweging.

BREED - Gebied (2D)

Leg de actie in een groot gebied vast, zelfs aan de rand van het frame. 

SNEL - Diepte (3D)

Stel snel scherp, of het onderwerp nou dichterbij komt of juist van u af beweegt.

STABIEL - Tijd (4D)

De vierde dimensie van 4D-focus is tijd, waarbij de volgende actie van het onderwerp nauwkeurig wordt voorspeld en vloeiend wordt gevolgd.

Breed AF-gebied

Leg uw onderwerp overal in het frame vast. 4D-focus activeert over een groot gebied AF-punten, zodat de camera onderwerpen kan detecteren over het gehele frame, in plaats van alleen het midden.

Ultrasnelle scherpstelling

4D-focus detecteert direct de afstand tot uw onderwerp en stelt snel en nauwkeurig scherp met een geavanceerd autofocus-algoritme: u mist nooit meer dat ene beslissende moment.

Stabiele tracking

Verlies uw onderwerp nooit uit het oog. Ons AF-algoritme blijft scherpstellen op het bewegende onderwerp en voorspelt zelfs de volgende actie, ook al staan er objecten in het frame.

Galerie van 4D-focus

Bekijk heldere actiefoto's die zijn gemaakt met 4D-focus en kom te weten hoe u die zelf kunt maken, met gedetailleerde informatie van modelnummer tot diafragmagrootte en brandpuntsafstand.

Handleiding met camera-instellingen

Bekijk de α77 II-handleiding

Bekijk de α6000-handleiding

Fotogalerij van Sony

Bekijk de fotogalerij van Sony

Bekijk foto's die zijn genomen met een camera van Sony.

Sony-camera

Ontdek het camerakanaal van Sony

Bekijk video's over onze producten en bekijk de specificaties.