ONTSTIJG DE REALITEIT

De ware schoonheid van 4K in elk beeld

Niet zomaar 4K, maar 4K van Sony

Alles wat u kijkt op een televisie van Sony is scherper en verfijnder met de nieuwste detailverbeterings- en ruisonderdrukkingstechnologie voor ongelooflijk realistische beelden.

Standaard
STANDAARD
4K X1™-processor / 4K Processor X1™ Extreme
4K X1™-processor / 4K Processor X1™ Extreme

Krachtiger, mooier, beter

4K HDR Processor X1™ Extreme 

Onze nieuwe 4K HDR Processor X1™ Extreme heeft een 40% hogere realtime beeldverwerking dan onze vermaarde 4K X1™-processor. De processor schaalt alles waarnaar u kijkt op naar 4K HDR-kwaliteit.

Kom zo dicht bij de realiteit als mogelijk

Object-based HDR remaster 

Nu kunt u van al uw content genieten in prachtige 4K HDR. U ziet de contouren van bergen, de verborgen texturen van bloemen en de diepte in een wolkenlucht. Geniet van de echte kleuren en contrasten van de natuur met een realistischer beeld.

Standaard
Met Object-based HDR remaster
Met Object-based HDR remaster
Zonder Object-based HDR remaster

Kleuren en contrast lijken echter dan ooit

Met Object-based HDR remaster (1) worden de kleuren in de individuele voorwerpen op het scherm geanalyseerd en wordt het contrast daarop aangepast. Dit verschilt van de meeste andere tv's, waarbij het contrast alleen wordt afgestemd aan de hand van één zwart-witte contrastcurve (2). Omdat de weergave van voorwerpen afzonderlijk wordt verbeterd, kan deze tv meer diepte en texturen en daarmee realistischere beelden produceren. 

  • Object-based HDR remaster
  • Standaard

Geniet van meer detail met databases voor ruisonderdrukking en opschalen

Dual database processing

De ene database wordt gebruikt om het beeld op te schonen door de ruis op het scherm te verminderen. De andere database dient voor het opschalen van de resolutie, waardoor het beeld helderder wordt. Deze twee krachtige, beeldverbeterende databases werken samen, zodat pixels dynamisch en in realtime worden verbeterd. Elke database bevat tienduizenden referenties die zijn verzameld tijdens onze jarenlange ervaring met het creëren van content voor tv en films.

Zonder dual database processing
STANDAARD 
Met dual database processing
MET DUAL DATABASE PROCESSING

1. Database voor ruisonderdrukking

De database bevat gegevens over hoe een beeld eruit moet zien (van voor en na) en gebruikt deze om gecomprimeerde beeldruis te herkennen en te verwijderen.

2. Database voor opschalen

De database voor opschalen bevat ook beeldgegevens van voor en na die worden gebruikt om het signaal op te schalen en voor een realistischer beeld te zorgen.

Minder beeldlijnen voor een vloeiender beeld

Super Bit Mapping™ 4K HDR

Het licht van een zonsondergang bevat duizenden tinten, nuances en gradaties. Met Super Bit Mapping™ 4K HDR ziet u ze allemaal. Het zorgt voor een vloeiend, levensecht beeld zonder de kleurlijnen die vaak op andere tv's te zien zijn.

Zonder Super Bit Mapping™ 4K HDR
8-BITS BRON
Met Super Bit Mapping™ 4K HDR
NA 14-BITS VERWERKING

64 keer meer kleurniveaus in elke scène

De 14-bits signaalverwerking doorbreekt de vaste kleurlijnen, waardoor kleurgradaties soepel in elkaar overlopen. Een equivalent van 14-bits gradatie wordt weergegeven met 64 keer meer kleurniveaus dan bij conventionele schermen, zelfs bij 8-bits bronnen.

Verwerking van 8-bits bron naar equivalent van 14-bits

Eén chip verandert alles

4K X1™-processor

De 4K X1™-processor is een innovatieve technologie die geavanceerde algoritmen gebruikt om ruis te verminderen en details te verbeteren. De technologie zorgt samen met 4K X-Reality PRO™ voor scherpe, heldere en verbluffend levensechte beelden.

Breng elk beeld dichter bij 4K

4K X-Reality PRO-beeldverwerking, exclusief voor Sony, schaalt elke pixel op voor opmerkelijke helderheid. Pixels in meerdere frames worden geanalyseerd, en beelden worden scherper gemaakt en verfijnd in realtime.

X-Reality PRO

Realisme opnieuw gedefinieerd

4K X-Reality PRO gebruikt verschillende ruisonderdrukkingstechnologieën om beelden scherper en verfijnder te maken. Zie scènes helderder, vloeiender en natuurlijker worden.

Breng elke pixel tot leven

Met 4K X-Reality PRO worden patronen in beelden vergeleken met patronen die zijn opgeslagen in een unieke database om de beste tint, verzadiging en helderheid te vinden voor elke pixel. Sony gebruikt de kennis die we hebben opgedaan bij het ontwikkelen en filmen van kaskrakers en tv-programma's om levensechte details te leveren bij alles wat u kijkt.

  • Tv met HD-signaal
  • Geanalyseerd, omgezet en geëvalueerd
  • Opgeschaald naar bijna 4K