Full Array LED

Contrast als in de bioscoop met prachtige, diep zwarte en heldere tinten.

Sony BRAVIA®-tv's met Full Array LED-technologie zoals de nieuwe 4K HDR Full Array LED-tv, de XG95, bieden u een nog mooiere kijkervaring met een prachtig contrast, rijke donkere en levendige heldere kleuren, waardoor gebieden met veel en weinig licht maximaal op uw tv worden getoond.

Conventionele Edge led-achtergrondverlichting

Heeft moeite met diep zwart en heldere tinten.

Eén rij leds moet de verlichting over het gehele beeld in balans houden. Donker niet zo donker, helder niet zo helder — een waas rond heldere objecten is waarschijnlijk.

Conventionele Edge led-achtergrondverlichting

* Gesimuleerde beelden.

Full Array LED-achtergrondverlichting

* Gesimuleerde beelden.

Full Array LED-achtergrondverlichting

Heldere tinten, dieper zwart.

De intensiteit van de leds wordt continu aangepast. Licht waar dat nodig is, en diepe zwarten in de duisternis.

* Gesimuleerd beeld.

Waarom Full Array LED?

Het grootste voordeel van Full Array LED met lokaal dimmen is dat u meer realistische heldere pieken krijgt, meer nauwkeurige details in de schaduw en diepere, inkt-kleurige zwarte gebieden. Een goed voorbeeld is de maan aan een donkere hemel. Op een tv met edge-verlichting of directe verlichting zal de maan minder helder zijn om te zorgen dat de lucht donkerder wordt (of andersom) en het zwart zou nog steeds richting blauw of grijs gaan. Op een Full Array LED-tv met lokaal dimmen (zoals de XG95) krijgt u een prachtig, natuurlijk beeld met een heldere, duidelijke maan aan een donkere, authentieke nachtelijke hemel. 

Full Array LED lokaal dimmen vs.
edge- en direct verlicht

Veel led-tv's hebben hebben 'edge-verlichting'. Hierbij is de lichtbron een rij leds aan de onderkant of zijkant van het paneel. Dit is goed om dunne, betaalbare tv's te maken, maar niet om tegelijkertijd scènes met zeer heldere en erg donkere gebieden weer te geven. Heldere gebieden zijn minder helder dan mogelijk en donkere gebieden kunnen meer grijs- of blauwachtig zijn.

Tv's met directe verlichting kunnen hier ook last van hebben. In plaats van een rij leds aan de rand wordt deze direct achter het paneel geplaatst en het licht komt direct door het scherm heen. Dit kan meer helderheid opleveren, maar ook een 'halo' van licht om heldere objecten met een donkere achtergrond. Het kan ook minder nauwkeurige kleuren in donkere gebieden veroorzaken en maakt de tv dikker.

edge-verlichting
CONVENTIONELE EDGE LED
full array led
FULL ARRAY LED

* Gesimuleerde beelden.

Een Full Array LED-tv met lokaal dimmen heeft een groot aantal leds die nauwkeurig kunnen worden aangestuurd (met gebruik van de unieke technologie van Sony die X-tended Dynamic Range Pro heet). Dit betekent dat specifieke delen van het scherm ongelofelijk helder kunnen zijn, terwijl andere delen pikzwart kunnen blijven dankzij de geavanceerde technologie voor achtergrondverlichting, die voor een meer aantrekkelijke en natuurlijke kijkervaring zorgen dan tv's met edge-verlichting of traditionele achtergrondverlichting. 

Van compleet donker tot fel licht
8k X-tended
X-tended

Door de verlichting in donkere gedeelten te dimmen en in andere juist te versterken, levert X-tended Dynamic Range™ PRO beelden met een helderheidsbereik dat enige malen groter is dan bij onze tv's met conventionele led-achtergrondverlichting.