7.2-KANAALS AV-RECEIVER

Volledige specificaties en kenmerken

STR-DN1070

€ 700,00

(inclusief btw)

Versterker

Aantal versterkings- kanalen
7
Audio Enhancer 
JA
Bi-AMP
JA (normaal met Surround achter)
Digital Legato Linear
JA
HD-D.C.S. (Digital Cinema Sound)
JA
Geluidsveldprogramma (2-kanaals/multi) 
JA
Geluidsveldprogramma (A.F.D)
JA
Geluidsveldprogramma (direct) 
JA
Geluidsveldprogr. (hoofdtelefoon)
JA
Geluidsveldprogramma (film)
JA
Geluidsveldprogramma (muziek)
JA

Videofuncties

HDMI®-doorvoer
JA
Audio-retourkanaal
JA
HDMI®-doorvoer
JA
3D via HDMI®
JA
Ondersteuning voor 4K 60p 4:4:4
JA (behalve VIDEO1-ingang)
A/V-SYNCHRONISATIE
JA (variabel)
BRAVIA® SYNC™ (CEC Control)
JA (One Touch Play, bediening van de systeemaudio, systeem uitschakelen)
1080p/24p
JA
4K-opschalen (alleen bij HDMI-invoer) 
JA
Instelbare componentvideo IN
NO
Deep Color
JA
Triluminos
JA
Videoconverter (analoge video-invoer naar HDMI-uitvoer) 
NO
x.v.Color (xvYCC)
JA

Automatische luidsprekerkalibratie

Kalibratiefuncties
JA
DCAC (Digital Cinema Auto Calibration)
JA (geavanceerde D.C.A.C.)

Tunerfuncties

Voorkeuzezenders (FM/AM)
(FM30/AM-)
RDS
JA

Interface

Aansluitingen in/uit
HDMI-video in/uit (6/2); HDCP 2.2 in/uit (6/2); composietmonitor-uitgang (1); HDMI-ingang voor audio (2); coaxiale audio-ingang (1); analoge audio-ingang (4); audio-ingang opt. (1); hoofdtelefoonuitgang (1); subwoofer pre-out (2); USB (1 voorzijde); ethernet-poort (1)

Indeling decodering

DTS HD/DolbyTruHD/Dolby Digital+
JA/JA/JA
LPCM (2-/5.1-/7.1-kan.) via HDMI
JA (192 kHz/24-bits/tot 7.1-kanaals)
Dolby® Digital/DTS®
JA
Dolby® Digital EX
JA
DTS-ES™ (MATRIX6.1/DISCRETE6.1)
JA/JA
DTS® 96/24
JA
Dolby® Prologic®
JA
Dolby® Pro Logic® II
JA
Dolby® Pro Logic® IIx
JA
Dolby® Dual MoNO
JA
DSD
Ja (5,6 MHz/tot 5.1-kanaals)
96k-/24-bits PCM
JA

Netwerkconnectiviteit

Spotify Connect
JA
Muziekdecodering voor netwerkclient
[Mp3].mp3, [AAC/HE-AAC].m4a, .aac, [WMA9 Standaard].wma, [LPCM].wav, [FLAC].flac, .fla, [Dolby® Digital].ac3, [DSF].dsf, [DSDIFF].dff, [AIFF].aiff, .aif, [ALAC].m4a
Update via pc-verbinding (Ethernet)
JA
Update via internet 
JA
Chromecast ingebouwd
ja

Aangep. installatie en bed.functies

Zone2 Audio
JA
IR-repeat (In/Uit)
JA (1/1)
Audio 3de zone
JA

Milieuvriendelijk en energiezuinig

Stroomverbruik (uit-modus)
Niet beschikbaar
Stroomverbruik (stand-bymodus)
0,3 W
Energieverbruik (stand-by op netwerk) - aansluitingen
2,2 W (ethernet) / 1,1 W (Bluetooth®) / 2 W (Wi-Fi®) / 2,2 W (alle aansluitingen en netwerken verbonden)
Stand-bymodus geactiveerd
Na 19 minuten
Stand-bymodus op netwerk geactiveerd - aansluitingen
Na 19 minuten (ethernet) / na 19 minuten (Bluetooth®) / na 19 minuten (Wi-Fi®)
Aan/uit-schakelaar draadloze netwerk(en)
Wijzig de Bluetooth®-stand-byinstelling: MENU - Bluetooth Settings - Bluetooth Standby - ON/OFF (MENU - Bluetooth®-instellingen - Bluetooth®-stand-by - AAN/UIT) / Wijzig de instelling voor op afstand starten: MENU - Network Settings - Remote Start - ON/OFF (MENU - Netwerkinstellingen - Op afstand starten - AAN/UIT)

Algemene functies

Automatische stand-by
JA
GUI (grafische gebruikersinterface)
JA

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (B x H x D mm)
430 x 172 x 329,4 mm
Gewicht (kg)
10,5 kg

Kenmerken

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Afspelen van oorspronkelijke DSD

DSD is voor hi-res audio ontwikkeld door Sony en Philips, de bedrijven die ook verantwoordelijk waren voor de oorspronkelijke cd-indeling. DSD biedt een revolutionaire manier voor het vastleggen en afspelen van audio. DSD heeft een 128 keer zo hoge samplefrequentie als cd en een 8 keer zo groot datavolume, voor ongekend hoogwaardig geluid. In tegenstelling tot PCM-indeling gebruikt DSD een codering op basis van pulsdichtheidmodulatie om audio op te slaan, waardoor geluid wordt uitgevoerd met een pulsdichtheid van een 1-bits digitale audiostream voor een meer natuurgetrouwe weergave van een analoge audiogolf. Dit resulteert in warm, natuurlijk en analoog klinkend geluid met de voordelen van digitaal geluid zoals een breed dynamisch bereik en een frequentierespons hoger dan 100 kHz. Omdat de STR-DN1070 afspelen van oorspronkelijke DSD (Direct Stream Digital) ondersteunt, is conversie niet nodig, waardoor u volledig van DSD-content kunt genieten zonder verlies van zuiverheid. 

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Hoogwaardige D/A-converter

DSD biedt audio die extreem ruimtelijk klinkt en een waarheidsgetrouwe weergave van de inhoud. Als u kiest voor oorspronkelijke DSD afspelen, wordt DSP-verwerking overgeslagen voor een zuiver, oorspronkelijk DSD-geluid. U kunt ook kiezen voor DSP-verwerking via een 32-bits D/A-conversie. Bovendien geniet u dankzij 5.1-kanaals Surround Sound via DSD 5,6 MHz van een echt overweldigende Home Theatre-ervaring waarbij de voordelen van DSD volledig tot hun recht komen.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

32-bits verwerking

Afspelen van oorspronkelijke content anders dan DSD wordt ook ondersteund. Hierbij wordt D/A-conversie toegepast op de DSP-uitvoer die ongewijzigd in 32-bits is verwerkt. De hoogwaardige DSP-technologie die Sony voor AVR heeft ontwikkeld, zorgt ervoor dat alle kenmerken worden geüpgraded via 32-bits D/A-conversie.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Groot dynamisch bereik (HDR)

Met ondersteuning voor HDR-doorvoer (groot dynamisch bereik) geniet u van een ongelofelijke verbetering in beeldcontrast en -helderheid. Gedetailleerdere donkere en lichte gebieden maken het beeld nog gedetailleerder en brengen kleuren echt tot leven

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Ondersteunt volledige 4K-beelden

Ondersteuning voor hoogwaardige indelingen waaronder 4K/60p/4:4:4/24-bits, 4K/60p/4:2:0/30-bits en 4K/60p/4:2:2/36-bits voor een geweldige 4K-ervaring. Geniet van een kristalhelder resultaat dankzij vloeiende beelden met een weergave van 60 frames per seconde in combinatie met een soepele weergave van kleurgradaties. Sluit het apparaat simpelweg aan op een tv die compatibel is met 4K/60p-invoer en ontdek hoe mooi 4K kan zijn.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

7.2-kanaals ontvanger voor overweldigende Surround Sound

Geniet met volle teugen van entertainment dankzij het kamervullende 7.2-kanaals Surround Sound en een uitgangsvermogen van 165 W per kanaal. Via een speciaal kanaal kunt u twee actieve subwoofers aansluiten, zodat de bas gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld. Dus of u nu films kijkt, games speelt of luistert naar uw favoriete muziek, u geniet van een verbeterde entertainmentervaring.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Dolby® TrueHD en DTS-HD Master Audio™

De STR-DN1070 ondersteunt zowel Dolby® TrueHD als DTS-HD Master Audio™ voor Blu-ray Disc™-soundtracks met ongeëvenaarde geluidskwaliteit. Deze geavanceerde High Definition audio-indelingen reproduceren geluid van bijna-studiokwaliteit zonder kwaliteitsverlies. Hierdoor geniet u van meerkanaals audio en ruimtelijk Surround Sound van bioscoopkwaliteit bij het afspelen van films en muziek.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Zie meer details met 4K-opschalen/4K-doorvoer met HDCP2.2

Een oorspronkelijke 4K-bron kan rechtstreeks worden doorgevoerd naar 4K HDMI IN met HDCP2.2. 2K-resolutie krijgt een hogere kwaliteit en meer zichtbare details dankzij video-opschalingstechnologie. 

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Geavanceerde Digital Cinema Auto Calibration

Geniet volop van filmgeluid waar u ook gaat zitten. ADCAC (Advanced Digital Cinema Automatic Calibration) optimaliseert de audioprestaties voor een goede geluidsbalans. Gebruik de meegeleverde microfoon om de akoestische eigenschappen van uw kamer te meten met betrekking tot waar u zit en de positie van de speakers. Het systeem stelt en stemt het geluid dienovereenkomstig af en elimineert plekken met zwak geluid om een breed, natuurlijk geluidspodium te creëren.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Geluidsverhoging van middenspeaker

Middenspeakers worden meestal onder het scherm geplaatst, zodat alle centrale geluiden van onder het scherm komen. Met deze functie lijkt het of de middenspeaker zich ten hoogte van scherm bevindt. De hoogte van het geluid van de middenspeaker kan worden aangepast tot de gewenste hoogte. (Dit werkt met reeds geïnstalleerde hoge speakers aan de voorzijde). De geluidsverhoging van de middenspeaker kan worden ingesteld op 0 (Uit) of tussen 1 en 10. Met een hogere instelling wordt de middelste positie verhoogd, zodat luisteraars deze functie kunnen aanpassen aan hun voorkeuren. Deze functie kan worden gebruikt in combinatie met de A.F.D. -modus (die geen geluidsveld toevoegt) en filmmodi zoals HD Digital Cinema Sound, enz.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Plafondspeakermodus 

Met deze functie worden de voor- en middenspeakers van de speakers in het plafond als het ware rond het scherm gebracht. Nu hoort u de stemmen van de personages uit het scherm in plaats van uit het plafond. Deze modus laat muziek ook natuurlijker en rijker klinken in een kamer met plafondspeakers.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

HD Digital Cinema Sound®

Boots de uitzonderlijke akoestiek van het iconische Cary Grant Theatre thuis na. HD Digital Cinema Sound® is ontwikkeld met Sony Pictures Entertainment en gebaseerd op metingen in het Cary Grant Theatre—gebruikt voor het dubben van geluid voor Hollywood-filmproducties. Zo krijgt u bij elke film die u kijkt een echte Hollywood-ervaring.

Geluidsoptimalisatie voor heldere audio bij elk volume

Geniet van helder, dynamisch geluid bij elk volume dankzij de ingebouwde geluidsoptimalisatie. De AV-Receiver meet automatisch de speakerefficiëntie en past de frequentierespons op basis van hoorbaarheid aan. Daardoor ontstaat een rijk geluid—zelfs bij het kijken of luisteren naar inhoud op normaal volume.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Boots de akoestiek van liveoptredens na met de Concert Hall-modus

Beleef het livegevoel van een concertzaal in uw eigen woonkamer. De Concert Hall-modus is gebaseerd op metingen in enkele wereldberoemde concertzalen en biedt drie keuzes.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Geluid zoals u dat wilt met flexibele speakeroplossingen

Front Surround: 2.1-kanaals met S-Force PRO Front Surround voor een geluidsveld met virtuele Surround Sound via slechts twee speakers. U hoeft geen speakers achter u te plaatsen. Draadloze Surround Sound: Door twee voorste speakers te combineren met twee draadloze speakers die als achterspeakers worden gebruikt, kan een Surround Sound-veld worden gecreëerd (tot 5.2-kanaals). Volledig Home Theatre-systeem: Geniet van een geweldige geluidservaring met een 7.2-kanaals Surround-speakersysteem en ervaar films alsof u in de bioscoop bent.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Probleemloos streamen met Wi-Fi® en Bluetooth®

Al uw muziek heeft slechts één verbinding nodig. Stream uw favoriete nummers draadloos vanaf uw smartphone, tablet of laptop via Wi-Fi®—er zijn geen kabels nodig. Bluetooth® biedt eenvoudige verbinding. U hoeft alleen te tikken om uw compatibele apparaat via NFC te koppelen. Bovendien kunt u met AirPlay muziek streamen vanaf uw iOS-apparaat via de versterker naar uw speakers.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

LDAC™: voor de overdracht van hi-res audiobestanden

LDAC ondersteunt verschillende overdrachtsnelheden afhankelijk van uw draadloze omgeving. Hiermee kunt u genieten van hi-res audiobestanden met uitzonderlijke geluidskwaliteit van bijna hi-res, doordat gegevens worden verzonden op de maximale overdrachtsnelheid: 990 kbps (circa drie keer zoveel gegevens als bij conventionele Bluetooth®-audio). Met LDAC geniet u van een verbeterde draadloze luisterervaring voor al uw muziek, zoals de artiest het heeft bedoeld.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Dé manier om muziek naar uw speakers te zenden

Met Chromecast ingebouwd kunt u uw favoriete muziekapps naar uw speakers streamen vanaf uw persoonlijke apparaat. Druk op de Cast-knop in een muziekapp op uw Android-telefoon of -tablet, iPhone, iPad, Mac®, Windows-laptop of Chromebook en selecteer een speaker of een groep speakers om aan de slag te gaan.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

One-touch listening om muziek direct af te spelen

Met Near Field Communication-technologie (NFC) behoren bekabelde verbindingen en ingewikkelde instellingen tot het verleden. U hoeft alleen uw smartphone of ander apparaat met NFC-functionaliteit* bij de N-markering op het apparaat te houden en uw muziek aan te zetten. Geen NFC? Geen probleem. U kunt de apparaten ook handmatig via Bluetooth® koppelen. *Bekijk compatibele apparaten

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Luister in een andere kamer met luisteren in drie zones

Met three-zone listening kunt u drie speakersets op de STR-DN1070 aansluiten en in drie ruimten naar dezelfde audiobron luisteren, met een 3.2-kanaals set in de hoofdruimte en twee 2-kanaals in de andere ruimten. De ontvanger kan ook twee broningangen tegelijk verwerken. Kies het signaal voor elke luisterzone en bekijk bijvoorbeeld een dvd in uw woonkamer met een 5.2-kanaals bron en luister naar een cd in de ruimte ernaast met een 2-kanaals bron. U kunt natuurlijk ook alles samenbrengen in één ruimte voor een overweldigende 7.2-kanaals Surround Sound-ervaring.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Al uw muziek bij elkaar met SongPal

Download SongPal voor uw smartphone of tablet en neem de controle over uw muziekcollectie. Maak verbinding via Bluetooth® of Wi-Fi® en u hebt direct probleemloos toegang tot al uw favoriete nummers, ongeacht of deze op uw pc, server of online muziekdienst staan. De app kan ook worden gebruikt om geluidsinstellingen aan te passen, zodat u gegarandeerd kunt genieten van geweldige, gebalanceerde audio, en om het luisteren in meerdere kamers te regelen.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Geef uw muziek de ruimte en luister in meerdere kamers

Vul uw huis met het geluid van uw favoriete nummers dankzij de multi-room functie. De functie voor multi-room listening bestaat uit modi zoals de Party-modus, waarin dezelfde muziek gelijktijdig via meerdere speakers wordt afgespeeld, en de Personal-modus, waarin er verschillende muziek uit verschillende speakers kan worden afgespeeld

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Bediening is eenvoudig met een grafische gebruikersinterface

U kunt eenvoudig door de instellingen van uw ontvangers navigeren dankzij een intuïtief thuismenu. Bepaal wat u kijkt, stel vast welke apparaten zijn aangesloten en kies hoe u wilt luisteren met vooraf ingestelde geluidsmodi.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Fine sound resistor (weerstand voor hoge geluidskwaliteit die op het oppervlak wordt gemonteerd)

De trend op het gebied van elektrische circuits is een toename in high-density. Hiermee neemt ook de vraag naar weerstanden toe die op compacte oppervlakken kunnen worden gemonteerd. Sony heeft samen met onderdeelfabrikanten de 'Fine sound resistor' (weerstand voor fijn geluid) ontwikkeld, een weerstand voor hoge geluidskwaliteit die op het oppervlak wordt gemonteerd. Naast speciale weerstandsmaterialen en een nieuwe structuur hebben we ook zuiver koper in de elektroden gebruikt om hoge datavolumes aan te kunnen voor rijke, heldere audio.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Condensatoren voor hoge geluidskwaliteit

De vernieuwde, op het oppervlak gemonteerde elektrolytische condensatoren bieden een hoge geluidskwaliteit. Samen met een robuustere DAC-voedingsbron en een geoptimaliseerd substraatpatroon zorgen ze voor een stabiel laag bereik met hoge resolutie.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

IC-voorversterkersvolume

De IC-voorversterker CXD90035 is speciaal ontwikkeld voor de STR-DN1070. Deze voorversterker scheidt de aardeverbinding van de IC en plaatst deze buiten het circuit. Als gevolg hiervan wordt interferentie tussen elke fase geëlimineerd, waarmee een zeer stabiele versterking wordt gerealiseerd om geluid van hoge kwaliteit met rijke lage frequenties te kunnen laten horen. Bovendien verbetert het nieuwe ontwerp van het interne versterkingscircuit de omgang met overtollige stroom en wordt vervorming verminderd, voor een opener en levendiger geluid.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Krachtige versterker

De STR-DN1070 biedt verbeterde structurele stabiliteit voor beter geluid via het analoge signaalpad. Dit circuit bevindt zich op een glazen epoxyplaat voor meer snelheid en kracht.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Nauwkeurige kristaloscillator

Alle hoofdklokken voor digitale audiobronnen, met name voor HDMI, kunnen met dit kristal worden geregenereerd met de zuiverste kwaliteit. Het resultaat is een helder en rijk geluidsveld en een diepere, stabielere bas. Kristaloscillatoren zijn meestal hermetisch afgesloten en gevuld met stikstof. Deze methode is echter gevoelig voor externe trillingen die het kloksignaal kunnen verstoren en zo jitter veroorzaken. Daarom kozen we bij de STR-DN1070 voor een afgesloten kristaloscillator met vacuüm. De nauwkeurige kristaloscillator is verder verbeterd door het gebruik van vergulde elektroden. Goud wordt vaak toegepast bij oscillatoren, met name omdat het zo sterk hecht aan kwarts dat het zelfs bij sterke fysieke schokken contact houdt en omdat het geen oxides vormt die het geleidingsvermogen kunnen verstoren.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Plaatselijke analoge voeding

Het elektrische circuit tussen de apparaten is lokaal van spanning voorzien, om ervoor te zorgen dat elementen met een hoge frequentie worden geminimaliseerd. Daardoor wordt de elektromagnetische straling van het circuit verminderd en het analoge signaalpad en het versterkercircuit ruisvrij gehouden. Dit ontwerp zorgt voor een verbetering van de signaal/ruisverhouding van digitale audio- en videosignalen, waardoor geluid met een lage frequentie uitgesprokener, helderder en levendiger naar voren komt.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Jittervrij circuit

Bij de STR-DN1070 wordt voor alle digitale audio-bronnen een jittervrij ES-circuit gebruikt. Dit is een combinatie van zorgvuldig afgestelde analoge en digitale PLL-circuits. In tegenstelling tot de conventionele methode komt de streefwaarde niet van de hoofdklok, maar van de tijdsbepaling van een nauwkeurige kristaloscillator. Deze analoge PLL heeft een hoge kantelfrequentie en volgt de jitter met een zeer klein tijdsverschil. Daarnaast heeft het circuit ook een digitale PLL, waar de hoofdklok en VCO op worden afgesteld.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Afgestelde elektrische componenten van Sony

Grote op maat gemaakte elektrolytische condensatorblokken worden gebruikt voor de hoofdvoeding. Geselecteerde weerstandcomponenten worden gebruikt in alle analoge signaalpaden. Grote weerstanden worden samen met het originele type gebruikt op geselecteerde kritische locaties. Een grotere behuizing zorgt voor een kleinere impedantietolerantie bij een thermisch effect dat wordt veroorzaakt door de huidige stroom. Hierdoor bereikt de versterker een nauwkeuriger geluidsveld.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Superieure constructie voor optimaal geluid

Voor optimale audiovisuele prestaties heeft de STR-DN1070 componenten en een vormgeving van de hoogste kwaliteit. De extra stevige chassisconstructie vermindert de druk van externe speakers voor een gerichter geluid. Alle vier de hoeken zijn van gedreven materiaal voor betere ondersteuning van het gewicht van de voedingstransformator en koelplaat. Het koelplaatontwerp zorgt voor maximale luchtinvoer in het versterkercircuit, wat ongewenste geluidsdruk helpt voorkomen. Dit alles resulteert in een krachtig, verfijnd geluid.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Voedingstransformator met grote capaciteit

Een proces van vacuüm vernissen zorgt voor een vlakke en gladde vernislaag op de interne bedrading van de voedingstransformator. Dankzij een koperen korte ring en stalen zoemvrije riem rond de spoel en de kern wordt geluidslekkage voorkomen. Dit zorgt voor een volle bas en een nauwkeurige weergave van details, plus een krachtigere bas en lagere frequentieaandrijving. De details zorgen voor een nauwkeurigere akoestische bas en zang, met een ongekend gevoel van helderheid en ruimte.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Vormgeving met koelplaat

Door de vorm van de vin van de koelplaat te bestuderen en de uniformiteit te bewaken, wordt goed en stabiel geluid bereikt. Het versterkercircuit kan ongewenste geluidsdruk beter te weerstaan.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Tweede generatie ES-soldeer

Sony's jarenlange ervaring met geluidstechnologie en continue geluidstesten hebben gezorgd voor een soldeer met ES-geluidskwaliteit. Voor een speciale legering zijn een zuiver tinnen basis gemengd met kleine hoeveelheden speciaal gekozen metalen elementen, voor een snel en vloeiend geluid.

Afbeelding van 7.2-kanaals AV-Receiver

Digitale printplaat 

De printplaat voor het digitale signaal is vastgezet met sterke metalen frames, om de plaat tegen geluidsdruk van de speaker te beschermen. Deze koelplaatbeugel beschermt het digitale circuit tegen ongewenste straling en beschermt het hoge-impedantiecircuit in de hoofdbehuizing tegen onnodige ruis, wat helder geluid oplevert.