Hoofdtelefoon voor filmliefhebbers

De beste hoofdtelefoon voor films kijken met geluid van bioscoopkwaliteit 

De afgelopen jaren laten een toenemende trend onder filmliefhebbers zien om thuis films te kijken, en dat betekent ook dat er vaker wordt gezocht naar de beste hoofdtelefoons voor films. Volgens een rapport van Statistica uit 2015 verkiest bijna 60 procent van de mensen de mogelijkheid om thuis naar films te kijken boven een avondje uit in de bioscoop. 

60 procent van de mensen kiest voor in eigen huis naar films kijken

Laten we eerlijk zijn, luisteren naar de bekroonde filmmuziek van 'The Revenant' of lekker meezingen met Elsa in 'Frozen' is niet hetzelfde zonder hoogwaardig geluid. Het is soms lastig om de juiste tijd en plek te vinden om een film met kamervullend geluid af te spelen. Uw kamergenoot wil zich misschien in alle rust voorbereiden op een examen, of misschien hebben de buren in het appartement naast u 's nachts last van het geluid van uw tv. In dit soort situaties hebt u bij het kijken naar films een draadloze Bluetooth®-hoofdtelefoon nodig, voor een ongeëvenaarde geluidskwaliteit, maar zonder anderen te storen. 

Niet alle filmliefhebbers hebben dezelfde smaak en de eisen die ze stellen aan filmgeluid en hoofdtelefoons verschillen dus. Als u graag films kijkt onderweg, hebt u een hoofdtelefoon met Wireless Noise Cancelling nodig. Fans van spannende thrillers zoeken een hoofdtelefoon die een groot geluid en krachtige beats kan leveren. We hebben onze favoriete hoofdtelefoons voor films en andere gadgets voor Home Theatre-systemen op een rijtje gezet om het u gemakkelijk te maken en ervoor te zorgen dat u geen enkele beat mist van uw favoriete films. 

De beste manier om het geluid van uw hoofdtelefoon te verbeteren 

Als u naar een film wilt kijken en op zoek bent naar de beste geluidskwaliteit, is een investering in audioapparatuur voor een Home Theatre-systeem misschien iets voor u. Deze apparatuur koppelt u aan uw draadloze Bluetooth®-hoofdtelefoon, zodat u de geluidsverbetering van een Soundbar of AV-ontvanger kunt ervaren zonder anderen te storen. 

Als u een compact en gestroomlijnd apparaat wilt, is de HT-NT5 Soundbar van Sony misschien iets voor u. Dankzij de krachtige 3-weg speakers en 6 discrete versterkers van deze superslanke Soundbar kunt u genieten van hi-res audio en virtuele Surround Sound-technologie. 

En als u uw Home Theatre-systeem naar een hoger niveau wilt tillen, raden we de STR-DN1070 Home Theatre AV-ontvanger van Sony aan. Deze ontvanger is uitgerust met hi-res audio en Dolby® TrueHD Surround Sound en zorgt voor een ongekend realistische en meeslepende Home Theatre-ervaring. De combinatie van deze producten met uw Bluetooth®-hoofdtelefoon levert geluid van bioscoopkwaliteit, gewoon in uw woonkamer. 

De beste hoofdtelefoons voor films kijken terwijl u verbonden blijft 

MDR-XB650BT EXTRA BASS Bluetooth®-hoofdtelefoon

Bluetooth®-hoofdtelefoons zijn perfect voor filmliefhebbers die het gemak van luisteren zonder kabels willen, zonder verlies van geluidskwaliteit. U kunt uw Bluetooth®-hoofdtelefoon gemakkelijk synchroniseren met verschillende apparaten, zodat u tijdens het film kijken ook verbonden blijft met uw telefoon, computer of tablet. Voor een optimale Bluetooth®-luisterervaring raden wij de MDR-XB650BT EXTRA BASS Bluetooth®-hoofdtelefoon aan. Dankzij de krachtige drivers, een breed frequentiebereik en eersteklas onderdelen produceren deze hoofdtelefoons een Surround Sound-effect voor een ongeëvenaarde geluidskwaliteit. En omdat het Bluetooth-frequentiebereik van deze hoofdtelefoons boven het gemiddelde ligt, hebt u totale bewegingsvrijheid en flexibiliteit bij het kijken. Ga nog wat popcorn halen, laat de hond even naar buiten of pak een deken: het maakt niets uit voor de geluidsverbinding of -kwaliteit. Bovendien kunt u gemakkelijk telefoongesprekken beantwoorden via de geïntegreerde microfoon of tussen apparaten schakelen met de One Touch-technologie van Sony.

De beste hoofdtelefoons voor het kijken naar actiefilms 

MDR-XB950BT EXTRA BASS Bluetooth®-hoofdtelefoon

Als u aan basgeluid denkt, is dat meestal in verband met rap of EDM-muziek, maar lage tonen zijn ook van essentieel belang in films. Vooral fans van actiefilms weten dat lage tonen belangrijk zijn (kijk naar 'Thor', 'War of the Worlds' of 'Jurassic Park' voor een filmervaring met veel basgeluid). Wilt u dat de lage tonen in uw films klinken zoals in de bioscoop, probeer dan de MDR-XB950BT EXTRA BASS Bluetooth®-hoofdtelefoon. De Extra Bass-technologie van deze hoofdtelefoon combineert krachtige neodymium drivers van 40 mm met Beat Response Control en laat de lage tonen door uw lichaam dreunen tijdens elke epische scène. 

De beste hoofdtelefoons voor onderweg films kijken

h.ear on Wireless NC

Niets is frustrerender: u kijkt naar de beste scène in een film en u wordt afgeleid door het geluid van een sirene of blaffende hond buiten. Met een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking kunt u ongestoord genieten van films (dus: niet meer terugspoelen om het gedeelte dat u niet kon horen opnieuw af te spelen). Hoofdtelefoons met ruisonderdrukking elimineren niet alleen met omgevingsgeluid, ze verbeteren ook de totale geluidskwaliteit van uw films. Volgens CNET hoort u met hoofdtelefoons met ruisonderdrukking meer details in het geluid, dus u zult ook de nauwelijks hoorbare geluiden in de film opvangen (zoals geweerschoten in de verte of het geruis van brekende golven). We raden de h.ear on Wireless NC-hoofdtelefoon aan met hi-res audio en digitale ruisonderdrukkingstechnologie voor een kristalheldere geluidskwaliteit. En dankzij de LDAC-technologie die door Sony is ontwikkeld, leveren deze hoofdtelefoon ook nog eens drie keer zoveel gegevens als standaard Bluetooth®-audio, zodat luisteraars kunnen genieten van uitzonderlijke geluidskwaliteit tijdens het kijken naar een film. 

Of het nou een klassieke Will Ferrell-comedy of de nieuwste 'Fast and Furious'-film is, met een nieuwe hoofdtelefoon voert u de geluidskwaliteit op en wordt films kijken nog leuker. Dus zorg ervoor dat u bij uw volgende filmavondje de popcorn en de hoofdtelefoon onder handbereik hebt en geniet bij alle films van echt bioscoopgeluid. 

Aanbevolen artikelen

Installatiehandleiding Home Theatre-systeem

Installatiehandleiding Home Theatre-systeem

Uw eerste Home Theatre-audiosysteem installeren

EXTRA BASS van Sony

Draai de basknop open

Ontdek het geheim achter het spectaculaire geluid van EXTRA BASS van Sony

Muziek en leven: trends en nieuws voor muziekliefhebbers.