's Werelds eerste tv met cognitieve intelligentie - een nieuwe dimensie beeld en geluid

's Werelds eerste tv met cognitieve intelligentie
's Werelds eerste
tv met cognitieve intelligentie
Bioscoopervaring in uw woonkamer: Geniet van gratis films met BRAVIA XR™
Haal de bioscoopervaring in huis. Geniet van films bij de BRAVIA XR™

10 films om te verzilveren, 24 maanden onbeperkt streamen

Innovatieve tv's om mee te gamen
Innovatieve tv's om mee te gamen

Perfect voor PlayStation 5

Wat is cognitieve intelligentie?

We zien de wereld op basis van informatie die tegelijk via onze ogen en oren naar onze hersenen wordt gestuurd. Conventionele AI kan alleen elementen als kleur, contrast en details individueel detecteren en analyseren. Cognitive Processor XR kan alles in één keer analyseren, net als onze hersenen.

Analyseert honderden stukjes informatie, net als onze hersenen

Om deze levensechte ervaring mogelijk te maken, verdeelt de Cognitive Processor XR het scherm in honderden zones en herkent hij de individuele objecten in deze zones beter dan ooit tevoren. Daarnaast kan hij de honderdduizenden verschillende elementen van één beeld in een fractie van een seconde analyseren, net als onze hersenen.

Beelden op dezelfde manier als onze ogen de wereld zien 
Een gesplitst scherm van een pauw toont het verschil in kleur, contrast, helderheid en beweging voor een gebalanceerd beeld
Elk element is in evenwicht voor levensechte beelden

Op een conventionele tv worden alle beeldelementen naar hetzelfde niveau gebracht — bij BRAVIA-TV's niet. Met crossanalyses wordt elk element optimaal verwerkt, in samenspraak met andere elementen, zodat het beeld harmonieus en natuurlijk overkomt.

Een foto van een vrouw in een trein waaruit de verbeteringen van BRAVIA XR naar voren komen
Dezelfde scherpstelling als uw ogen

BRAVIA XR-TV's werken net als onze ogen. Ze herkennen het onderwerp van de scène en optimaliseren elk detail, zodat het onderwerp extra diepgang krijgt, net zoals in het echt. 

Meer realistische en meeslepende audio, net als hoe die in het echt klinkt
Tv met een vrouw die zingt, waarbij op het scherm geluidsgolven te zien zijn die uit de microfoon komen
Het geluid is zo geplaatst dat u midden in de actie zit

De geavanceerde geluidsverwerking werkt hetzelfde als het menselijk gehoor. Het geluid wordt precies daar geplaatst waar het vandaan zou moeten komen, zodat u helemaal kunt opgaan in de scène.

Een vrouw kijkt tv op een bank in de woonkamer; er komen geluidsgolven uit de virtuele speakers boven, achter en voor haar
Een virtuele geluidservaring met extra dimensies 

BRAVIA XR-TV's geven geluid in horizontale en verticale richting en zorgen voor een multidimensionale ervaring. Ze analyseren en converteren audio naar 5.1.2-kanaals Surround Sound en creëren een 3D-soundscape. 

U krijgt meer spanning en emotie door het scherm

Hoe voelt realiteit? Dat is de vraag die BRAVIA XR-tv's willen beantwoorden met cognitieve intelligentie. Ze begrijpen de manier waarop onze ogen zien en onze oren horen. Zo bieden ze een menselijker perspectief op beeld, voor een levensechte ervaring die u meer in elke scène laat opgaan.

Meer informatie over de filosofie achter BRAVIA XR 

Het ingenieursteam achter de nieuwe BRAVIA XR-tv's vertelt over wat hen dreef om een compleet nieuwe soort tv-processor te ontwikkelen.

Ontdek de inspiratiebron voor het BRAVIA XR-design

Hoor hoe het creatieve team achter het BRAVIA XR-design vertelt over het minimalistische concept, met zeer smalle beeldranden en een design dat uit één paneel bestaat voor een meeslepende bioscoopervaring in uw eigen huis.

Bekijk de aankondiging van de nieuwe BRAVIA XR TV

Leer meer over de filosofie achter de BRAVIA XR met Cognitive Processor XR en hoe hij het beeld en geluid nóg beter maakt voor een ongekend realistische ervaring. Bekijk interviews met onze partners over BRAVIA CORE en Google TV en hun rol bij deze functies.

Bekijk een demonstratie van de BRAVIA XR

Ontdek de technologie achter de BRAVIA XR-serie en kom alles te weten over de verbeteringen in beeld, geluid en slimme functies die deze tv's zo bijzonder maken.

XPERIA 5 II Newsletter Subscription
.
Alpha-XC Newsletter Subscription
.
.