Creatie van de Walkman®

In gesprek met het meesterbrein achter de ZX2 Walkman® van Sony

Als jonge man luisterde Tomoaki Sato vaak naar Billy Joel en bestudeerde hij de tonaliteit van de piano. Daarna speelde hij de nummers op het gehoor, maar wenste altijd dat de muziek van betere kwaliteit was. Die gedachte wekte de passie voor geluidskwaliteit op bij de huidige Walkman®-projectleider van Sony.

Sato zegt dat hij er tegenwoordig veel voldoening in vindt om muziekfans zoals hijzelf is de unieke ervaring van hi-res audio te bieden. Zijn achtergrond en ervaring hebben zijn oor geoefend om kleine verschillen op te merken waardoor hij het geluid van muziek kon perfectioneren, zelfs die van Billy Joel.

De passie achter de Walkman®

Het eerste muziekapparaat dat Sato ooit kocht was een Walkman® toen hij in de brugklas zat. Hij kon zich indertijd geen audiosysteem voor thuis veroorloven, dus de Walkman® was de beste optie.

"Met mijn eigen Walkman® kon ik mijn eigen ruimte creëren en me terugtrekken in een nieuwe wereld die ik alleen kon betreden", zegt Sato. "Bij het ontwikkelen van de ZX2 Walkman® wilde ik dit gevoel ook voor de luisteraars mogelijk maken en intensiveren door de geluidskwaliteit zowel hifi als hi-res te maken."

"Met mijn eigen Walkman® kon ik mijn eigen ruimte creëren en me terugtrekken in een nieuwe wereld die ik alleen kon betreden", zegt Sato. "Bij het ontwikkelen van de ZX2 Walkman® wilde ik dit gevoel ook voor de luisteraars mogelijk maken en intensiveren door de geluidskwaliteit zowel hifi als hi-res te maken."

Deze plezierige herinneringen en vroege ervaringen hebben Sato ertoe aangezet een Walkman® van Sony te maken die een eersteklas geluidskwaliteit levert. Daartoe wint Sato tijdens de ontwikkelingsfase van elk prototype het deskundige advies in van de geluidstechnici in de opnamestudio van Sony. Zo kan hij het geluid van hoge kwaliteit uit de studio het beste in het product overnemen.

"Met de ZX2 hoor je duidelijk de verschillende instrumenten en het ademen van de zangers", zegt Sato. "Deze hi-res audiospeler zorgt voor een sfeer waardoor de luisteraar het gevoel krijgt heel dicht bij de artiest te staan."

Een nieuwe generatie van de Walkman®

Het nieuwste Walkman®-project voor Sato is de ZX2. Vroeger wilden muziekfans een lichtere en kleinere Walkman®, maar de nieuwste ZX2 is juist zwaarder en groter dan vele andere draagbare muziekspelers op de markt. Volgens Sato zijn er steeds meer muziekliefhebbers die audiokwaliteit belangrijker vinden dan het gewicht en formaat van het apparaat.

Luisteren naar muziek met een hi-res audiospeler zoals de ZX2 Walkman® brengt muziekliefhebbers dichter bij de boodschap van hun favoriete artiesten

Meer dan een draagbare muziekspeler

Sato is er vast van overtuigd dat uw favoriete nummers beluisteren met de nieuwe ZX2 Walkman® van Sony een unieke ervaring zal blijken. De hi-res audiospeler heeft 6,5 keer zoveel volumegegevens als een cd-speler, zodat er genoeg ruimte is om al uw favoriete albums op te slaan. De ZX2 Walkman® ondersteunt niet alleen hi-res audio, maar kan de geluidskwaliteit van eerder gedownloade muziek ook van gemiddeld naar superieur omzetten.

Sato’s doel is altijd geweest om muziekliefhebbers de juiste tool te bieden voor een unieke luisterervaring. Hij is van mening dat hij daar eindelijk in is geslaagd met de introductie van de ZX2 Walkman® van Sony.

Muziek en leven: trends en nieuws voor muziekliefhebbers.