ALLES OVER LENZEN

Lensbevestigingen en sensoren
Lensbevestigingen A en E van Sony

Sony produceert camera's met twee verschillende lensbevestigingen: A-bevestiging en E-bevestiging. De A-bevestiging is standaard op de unieke Translucent Mirror-camerabehuizingen van Sony, terwijl de E-bevestiging wordt gebruikt op behuizingen zonder spiegel.

Verschillen tussen lensbevestigingen

Functies van A- en E-bevestiging

Camera's met A-bevestiging en de Translucent Mirror-technologie van Sony beschikken over de voordelen van continue automatische scherpstelling met fasedetectie. De korte flens-back-afstand in de spiegelloze modellen met E-bevestiging maken compacte en professionele behuizingen en lenzen mogelijk voor een optimale bediening en mobiliteit.

binnenkant van een camera met A-bevestiging
A-bevestiging

[1] Lensbevestiging [2] Flens-back-afstand [3] Translucent Mirror [4] Beeldsensorvlak

binnenkant van een camera met E-bevestiging
E-bevestiging

[1] Lensbevestiging [2] Flens-back-afstand [3] Beeldsensorvlak

Grootte beeldsensor

Full-frame- en APS-C-formaten

Zowel de camera's met A-bevestiging als die met E-bevestiging hebben de sensoropties 'Full-frame' en 'APS-C'. Er worden in de praktijk veel verschillende sensorgrootten gebruikt. Full-frame wordt beschouwd als een groot formaat, terwijl APS-C een gemiddeld formaat is. Omdat beide formaten zo hun voordelen hebben, worden ze allebei veel gebruikt.

* Alle metingen zijn schattingen

Lens- en sensorcombinaties

Sony levert full-frame- en APS-C-lenzen met beeldcirkels voor de specifieke sensorgrootten. Hoewel lenzen meestal worden gekozen op basis van de sensorgrootte, kunnen er verschillende combinaties worden gebruikt om te variëren met het bijsnijdgebied en de beeldhoek als een bredere dekking of een extra zoombereik gewenst is.

* Afbeeldingen zijn alleen voor illustratieve doeleinden.