500 MM F4 G SSM

Volledige specificaties en kenmerken

SAL500F40G

€ 15.000,00

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
A-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
500 mm
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
750 mm
Lensgroepen / -elementen
10/11
Beeldhoek (35 mm)
Beeldhoek (APS-C)
3°10'
Maximaal diafragma (F)
4
Minimaal diafragma (f)
32
Diafragmaschijven
9
Rond diafragma
ja
Minimale scherpstelafstand:
4 m
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,135x
Filterdiameter (mm)
42 mm (exclusief)
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
- (geïntegreerd in de behuizing)
Teleconverter-compatibiliteit (x1.4)
Compatibel
Teleconverter-compatibiliteit (x2.0)
Compatibel bij handmatige scherpstelling

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (B x H x D)
140 x 367,5 mm
Gewicht
3460 g (zonder statiefbevestiging)

Voetnoten

*
'35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)' en 'beeldhoek (APS-C)' bij digitale camera met verwisselbare lens en APS-C-beeldsensoren.

Inhoud van de verpakking

  • Zonnekap (ALC-SH118: rond, clip-on)
  • Voorkap voor lens
  • Achterkap voor lens
  • harde hoes
  • Lensdopbandje
  • Inschuifbaar circulair polarisatiefilter
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van 500 mm F4 G SSM

Volledige ondersteuning voor sensoren met hoge resolutie

De huidige beeldsensoren zorgen voor een resolutie en totale beeldkwaliteit waar film niet aan kan tippen. Deze lens heeft de benodigde opties om die nauwkeurige beeldweergave optimaal te benutten. Zeer geavanceerde G-lens-technologie in een écht verfijnd ontwerp: het hoogtepunt in de prestaties en bediening van een α-lens.

Afbeelding van 500 mm F4 G SSM

Heldere beelden met scherp contrast

Naast optische precisie-ontwerpen, produceert de technologie van de antireflecterende nanocoating van Sony ook een lenscoating met een nauwkeurig bepaalde, regelmatige nanostructuur die doeltreffend reflecties onderdrukt die voor schittering en spiegeling kunnen zorgen. Dit resulteert in superieure helderheid en scherp contrast die samen voor buitengewone kwaliteit zorgen.

Afbeelding van 500 mm F4 G SSM

Scherp van hoek tot hoek

Drie ED-glaselementen (extra lage verstrooiing) in een hypermodern optisch ontwerp minimaliseren aberratie en zorgen over het hele beeld voor uitstekende scherpte. Het resultaat is een perfecte mix van hoge resolutie en geweldig contrast in scherpgestelde gebieden, met prachtig vloeiende achtergrond-bokeh. Dit diepe, dimensionale, visuele effect laat het onderwerp écht uit het beeld springen.

Afbeelding van 500 mm F4 G SSM

Sneller traceren en verbeterde respons

Het SSM-aandrijfsysteem van Sony voor autofocus is op zichzelf al een prachtige functie en zorgt voor een uitzonderlijk soepele en geruisloze werking. Een nieuw LSI-aandrijfmechanisme tilt die prestaties naar een nog hoger niveau. Het zorgt ervoor dat de autofocus met onderwerptracering veel sneller is dan bij vorige modellen en zorgt dat het SSM-aandrijfsysteem sneller reageert dan ooit.

Afbeelding van 500 mm F4 G SSM

SSM-aandrijving (Super Sonic wave Motor) voor scherpstelling

De SSM (Super Sonic wave Motor) is een piëzo-elektrisch aandrijfsysteem dat bijdraagt aan soepele en geruisloze werking van de autofocus. De hoge torsiekoppelcapaciteit bij lage draaisnelheden maakt een snelle start- en stoprespons maar ook nauwkeurige positionering mogelijk. Voor de fotograaf betekent dat snelle, geruisloze en nauwkeurige scherpstelling.

Afbeelding van 500 mm F4 G SSM

Stof- en vochtbestendig

De mooiste opnamen worden vaak gemaakt in veeleisende omgevingen. Het vocht- en stofbestendige ontwerp zorgt dat de lens betrouwbaar blijft functioneren in vochtige of stoffige omstandigheden, zodat u altijd en overal fantastische opnamen kunt blijven maken.

Afbeelding van 500 mm F4 G SSM

Verfijnde bediening

Vier scherpstelvergrendelingen rond de lenscilinder zorgen voor eenvoudige bediening, hoe u de camera ook vasthoudt. Sony besteedt veel aandacht aan bedieningsgemak. Dit blijkt uit de dubbele DMF-modi (directe handmatige scherpstelling), een scherpstelschakelaar en een functie die voor het scherpstellen de afstand tot het onderwerp meet.

Zonnekap van koolstofvezel

De zonnekap is een belangrijk onderdeel van het optische ontwerp van een lens en moet altijd worden gebruikt voor optimale prestaties. Deze lens heeft een lichte zonnekap van koolstofvezel die gevoerd is met fluwelen vezels die doeltreffend vals licht absorberen.

Waterbestendige vormgeving met naadloze afdichtingen ter bescherming tegen stof en vocht, ideaal voor gebruik in combinatie met SLT-A77 en SLT-A99