PLANAR T* 85 MM F1.4 ZA

Volledige specificaties en kenmerken

SAL85F14Z

€ 1.650,00

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
A-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
85 mm
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
127,5 mm
Lensgroepen / -elementen
7/8
Beeldhoek (35 mm)
29°
Beeldhoek (APS-C)
19°
Maximaal diafragma (F)
1.4
Minimaal diafragma (f)
22
Diafragmaschijven
9
Rond diafragma
Ja
Minimale scherpstelafstand:
0,85 m
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,13x
Filterdiameter (mm)
72 mm
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
- (geïntegreerd in de behuizing)

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (D x L)
81 x 75 mm
Gewicht
640 g

Voetnoten

*
'35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)' en 'beeldhoek (APS-C)' bij digitale camera met verwisselbare lens en APS-C-beeldsensoren.

Inhoud van de verpakking

  • Zonnekap (ALC-SH0002: rond, met bajonetbevestiging)
  • Voorkap voor lens
  • Achterkap voor lens
  • Draagtas
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van Planar T* 85 mm F1.4 ZA

Consistente ZEISS®-kwaliteit bij alle diafragma's

Of u nu het grootste F1.4-diafragma gebruikt of het allerkleinste diafragma, deze spectaculaire lens biedt een natuurlijke weergave met superieure scherpte, optimaal contrast en goed gedefinieerde zwarttinten. Het ZEISS® Planar-ontwerp minimaliseert ook vervorming en aberratie, waardoor vormen, kleuren en subtiele overgangen zeer natuurgetrouw worden gereproduceerd.

Afbeelding van Planar T* 85 mm F1.4 ZA

Portretten die iedereen fantastisch zal vinden

De ZEISS® Planar-lens voor digitale camera's met een verwisselbare lens is een model van de nieuwe generatie waarmee u schitterende portretten kunt maken op een ontspannen afstand van het onderwerp, terwijl u een superieure beeldkwaliteit en ook diepte in uw portretten verkrijgt dankzij de vloeiende, natuurlijke bokeh.

Afbeelding van Planar T* 85 mm F1.4 ZA

Zachte, vloeiende bokeh laat onderwerpen eruit springen

ZEISS®-kwaliteit biedt een uitzonderlijke helderheid en een prachtige achtergrond-bokeh waarmee u scherpgestelde onderwerpen er echt uit kunt laten springen. Een rond diafragma met 9 bladen zorgt samen met het maximale diafragma van F1.4 van deze lens voor prachtige, vloeiende achtergrond-bokeh met natuurlijke highlights wanneer u dat wilt.

Afbeelding van Planar T* 85 mm F1.4 ZA

Eenvoudige, consistente scherpstelling en bediening

De bediening is verbeterd door een scherpstelvergrendeling rechts op de lenscilinder waarmee u de scherpstelvergrendeling eenvoudig kunt bedienen, en door een brede scherpstelring die eenvoudig en prettig te bedienen is. Het feit dat de scherpstelring niet draait tijdens de automatische scherpstelling, maakt de bediening ook eenvoudiger.

Afbeelding van Planar T* 85 mm F1.4 ZA

Heldere opnamen bij weinig licht

Met een groot maximaal diafragma van F1.4 is de SAL85F14Z de ideale keuze voor handheld opnamen bij weinig licht. De goede functionaliteit bij weinig licht wordt verder versterkt wanneer de lens wordt gebruikt met een camera die beschikt over SteadyShot INSIDE. Dit is een geïntegreerd beeldstabilisatiesysteem dat camerabewegingen compenseert in allerlei opnamesituaties.

Afbeelding van Planar T* 85 mm F1.4 ZA

ZEISS® T*-coating

ZEISS®-lenzen staan bekend om hun uitstekende kleurreproductie en prachtig contrast. De ZEISS® T*-coating speelt daarbij een belangrijke rol, aangezien deze op effectieve wijze de reflecties onderdrukt die de algehele beeldkwaliteit doen afnemen. De schittering en spiegeling nemen af en er ontstaan mooiere kleuren en een beter contrast voor afbeeldingen met een diep, driedimensionaal gevoel.