FE 12-24mm F4 G

Volledige specificaties en kenmerken

SEL1224G

€ 2.000,00

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
E-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
12-24
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
18-36
Lensgroepen / -elementen
13-17
Beeldhoek (35 mm)
122゚-84゚
Beeldhoek (APS-C)
99°-61°
Maximaal diafragma (F)
4
Minimaal diafragma (f)
22
Diafragmaschijven
7
Rond diafragma
Ja
Minimale scherpstelafstand:
0,28 m (0,92 ft)
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,14
Filterdiameter (mm)
- (niet bevestigbaar)
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
- (geïntegreerd in de behuizing)
Zoomsysteem
Handmatig
Teleconverter-compatibiliteit (x1.4)
-
Teleconverter-compatibiliteit (x2.0)
-
Soort kap
Bladvormig, vast type

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (D x L)
87 x 117,4 mm (3-1/2 x 4-5/8 inch)
Gewicht
565 g (20 oz)

Inhoud van de verpakking

  • Lensdop voor voorop: Specifiek
  • Lensdop voor achterop: ALC-R1EM
  • Draagtas
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van FE 12-24mm F4 G

Hoge resolutie onder ultragrote hoeken

De FE 12-24mm F4 G-zoomlens heeft het grootste bereik van alle full-frame lenzen met E-bevestiging en biedt ongekende expressiemogelijkheden voor landschappen, stadsgezichten, architectuur en andere weidse onderwerpen. De geavanceerde ultragroothoekoptiek legt uitgestrekte scènes vast met dynamische perspectieven en uitstekende resolutie en helderheid.

Afbeelding van FE 12-24mm F4 G

Uitstekende resolutie van hoek tot hoek

Vier asferische elementen in een innovatief optisch ontwerp elimineren optische aberraties die kunnen optreden in groothoeklenzen. Deze bijzondere lens heeft in het hele zoombereik een uitstekende resolutie die volledig in overeenstemming is met het G Lens-concept.

Meer informatie

Afbeelding van FE 12-24mm F4 G

Super ED-glas verbetert resolutie en contrast

Een element van Super ED-glas (extra lage verstrooiing) en drie ED-glaselementen zijn op strategische wijze geïmplementeerd om chromatische aberratie tot een minimum te beperken. Effectieve vermindering van chromatische aberratie draagt bij aan verbeterde scherpte en helderheid over het hele beeldgebied.

Meer informatie

Afbeelding van FE 12-24mm F4 G

Helderheid en contrast bij elk licht

Onze originele antireflecterende nanocoating onderdrukt schittering of spiegeling door reflectie, vooral bij tegenlicht en ander lastig licht. Zo krijgt u hoog contrast en helderheid. Invallend licht onder een groot aantal hoeken zonder schittering biedt meer flexibiliteit in kadrering en compositie. (1. Antireflecterende nanocoating / 2. Glas / 3. Uitgezonden licht)

Meer informatie

Afbeelding van FE 12-24mm F4 G

Compact, licht en mobiel

Het verfijnde optische ontwerp vermindert de totale lengte van de lenscilinder en de diameter van het voorste element, maar biedt toch de hoogst mogelijke optische prestaties bij alle brandpuntsafstanden en diafragma-instellingen. Het compacte formaat en het lage gewicht van 565 gram (20 oz) maken deze lens ideaal wanneer draagbaarheid en mobiliteit belangrijk zijn.

Afbeelding van FE 12-24mm F4 G

Snelle, stille autofocus voor foto's en films

Snelheid en precisie van de automatische scherpstelling zijn essentieel voor het snel vastleggen en betrouwbaar volgen van het onderwerp, maar een stille werking is een must bij filmopnamen. Deze lens is voorzien van een geavanceerd ingebouwd focusmechanisme dat wordt aangedreven door het DDSSM-systeem (Direct Drive SSM) van Sony voor een snelle en nauwkeurige autofocus met vergrendeling en een vloeiende, stille werking.

Meer informatie

Voordelen voor filmopnamen

Dankzij een constant F4-diafragma over het hele zoombereik maakt deze lens een consistente belichting mogelijk. Geavanceerde autofocus met uitstekende snelheid en precisie draagt bij aan het betrouwbaar volgen van onderwerpen onder grote hoeken voor indrukwekkende filmperspectieven.

Afbeelding van FE 12-24mm F4 G

Vloeiende, veelzijdige bediening

Een instelbare scherpstelvergrendeling waar andere functies aan toegekend kunnen worden, maakt bediening met uw vingertoppen nog gemakkelijker, terwijl u met een AF/MF-schakelaar de werking van de lens kunt afstemmen op de omstandigheden. Handmatig scherpstellen gaat snel en direct, vrijwel zonder merkbare vertraging.

Meer informatie

Afbeelding van FE 12-24mm F4 G

Hoge betrouwbaarheid in moeilijke omstandigheden

Stof- en vochtbestendige lens — extra bescherming en betrouwbare prestaties in uitdagende omgevingen. Maak vol vertrouwen opnamen in lichte regen of als het hard waait.

Meer informatie

Afbeelding van FE 12-24mm F4 G

Geïntegreerde zonnekap

Een ingebouwde zonnekap houdt invallend licht tegen dat schittering en spiegeling zou kunnen veroorzaken, waardoor helderheid en contrast zelfs onder de grootste hoeken van de lens behouden blijven. De meegeleverde lensdop past over de ingebouwde kap.