FE 135mm F1.8 GM

Volledige specificaties en kenmerken

SEL135F18GM

€ 1.726,00

Klik om de beste productaanbiedingen te bekijken

Kopen

Lensspecificaties

Bevestiging
E-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
135
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
202,5
Lensgroepen / -elementen
10-13
Beeldhoek (35 mm)
18゚
Beeldhoek (APS-C)
12゚
Maximaal diafragma (F)
1.8
Minimaal diafragma (f)
22
Diafragmaschijven
11
Rond diafragma
Ja
Minimale scherpstelafstand:
0,7 m (2,3 ft)
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,25
Filterdiameter (mm)
82
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
- (geïntegreerd in de behuizing)
Teleconverter-compatibiliteit (x1.4)
Niet compatibel
Teleconverter-compatibiliteit (x2.0)
Niet compatibel
Soort kap
Rond, met bajonetbevestiging

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (D x L)
89,5 x 127 mm (3-5/8 x 5 in.)
Gewicht
950 g (33,6 oz.)

Inhoud van de verpakking

  • Kap (model): ALC-SH156
  • Lensdop voor voorop: ALC-F82S
  • Lensdop voor achterop: ALC-R1EM
  • Draagtas
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van FE 135mm F1.8 GM

Een F1.8-prime-lens van 135 mm met buitengewone resolutie, bokeh en autofocus

De meest geavanceerde optische technologieën van Sony hebben geleid tot een telefoto-prime-lens met een uitstekende resolutie van hoek tot hoek, zelfs bij F1.8, plus een verfijnd bokeh dat kenmerkend is voor de G Master-serie.

Afbeelding van FE 135mm F1.8 GM

XA- en Super ED-elementen leveren een hoge resolutie, zelfs bij F1.8

Elementen van XA-glas (extreem asferisch), Super ED-glas (extra lage verstrooiing) en ED-glas, in een geavanceerd optisch ontwerp, corrigeren aberratie effectief. Een systeem voor zwevend scherpstellen gebruikt deze aberratiecorrectie om de hoogst mogelijke resolutie te handhaven tot de randen van het beeld, over het hele scherpstellingsbereik van de lens.

Meer informatie

Afbeelding van FE 135mm F1.8 GM

Indrukwekkende en natuurlijke bokeh

De ongekende oppervlakteprecisie van de XA-elementen, de grote aandacht voor sferische aberratie bij zowel het ontwerp als de productie en een rond diafragma met 11 bladen zorgen samen voor het bijzonder heldere, elegante bokeh van de G Master. Zo kun je alle kanten uit met de kleine scherptediepte van deze F1.8-lens van 135 mm.

Meer informatie

Afbeelding van FE 135mm F1.8 GM

ED-glaselementen voorkomen kleuraberratie

Een Super ED-glaselement (extra lage verstrooiing) en een ED-glaselement zijn strategisch geplaatst om de axiale chromatische aberratie te verminderen die vaak een probleem vormt bij telelenzen met een groot diafragma. Zo profiteer je van indrukwekkende scherpte. De configuratie verbetert niet alleen de resolutie, maar minimaliseert ook de kleurranden die kunnen voorkomen bij bokeh op de voor- en achtergrond.

Meer informatie

Illustratie van de structuur van de Nano AR Coating

Antireflecterende nanocoating zorgt voor minder schittering

De door Sony ontwikkelde antireflecterende nanocoating-technologie onderdrukt interne reflecties die schittering en spiegeling kunnen veroorzaken. Dit zorgt voor een optimaal contrast en optimale helderheid onder uiteenlopende omstandigheden. (1. Antireflecterende nanocoating / 2. Glas / 3. Doorgelaten licht)

Meer informatie

Afbeelding van FE 135mm F1.8 GM

Dubbele XD (extreme dynamic) lineaire motoren voor en achter zorgen voor snelle, nauwkeurige en stille autofocus

Dankzij Sony's innovatieve XD (extreme dynamic) lineaire motoren is het mogelijk bewegende onderwerpen, podiumartiesten of vergelijkbare dynamische onderwerpen scherp in beeld te houden met een indrukwekkende snelheid, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Daarnaast bieden ze een stille en praktisch trillingvrije AF-controle.

Meer informatie

Afbeelding van FE 135mm F1.8 GM

Sterke, lichte magnesium legering

Het chassis van de lenscilinder is gemaakt van een stevige, lichte magnesium legering. De hardheid van de legering helpt optimale optische precisie te behouden en het geringe gewicht zorgt voor een lichtere lens.

Afbeelding van FE 135mm F1.8 GM

Door de stof- en vochtbestendigheid blijft de lens betrouwbaar onder moeilijke omstandigheden

Een water- en stofbestendig ontwerp geeft de bescherming die nodig is voor betrouwbare prestaties in uitdagende omstandigheden buiten.

Meer informatie

Afbeelding van FE 135mm F1.8 GM

Uitstekende reactietijd en verfijnde lineaire scherpstelling

De scherpstelring beschikt over Linear Response MF, voor nauwkeurige bediening en directe respons bij handmatig scherpstellen voor foto's of video's. De scherpstelling reageert lineair op het draaien van de scherpstelring, zodat de camera nauwkeurig de input volgt op een vergelijkbare manier als mechanische systemen.

Meer informatie

Afbeelding van FE 135mm F1.8 GM

Aanpasbare scherpstelvergrendeling aan de zij- en bovenkant

De aanpasbare scherpstelvergrendeling aan de zij- en bovenkant van de lens laat je snel en eenvoudig de scherpstelling aanpassen, in de horizontale en verticale stand en vanuit elke hoek. Je kunt autofocus en andere functies aan de scherpstelvergrendeling toewijzen.

Meer informatie

Afbeelding van FE 135mm F1.8 GM

Scherpstelbegrenzer

Met de scherpstelbegrenzer (∞ ~ 1,5 m / 2 m ~ 0,7 m) kun je de scherpstelling tot een vast bereik beperken, zodat de snelheid van de autofocus wordt geoptimaliseerd en scherpstellen op ongewenste onderwerpen wordt voorkomen. De instelling voor ver weg (∞ ~ 1,5 m) is bedoeld voor portretten op volledige lengte, op halve lengte en tot op de schouders. De instelling voor dichtbij (2 m ~ 0,7 m) is ideaal voor close-ups van het gezicht of extreme close-ups van details

Meer informatie

Afbeelding van FE 135mm F1.8 GM

Fluorcoating op het voorste lenselement

Het voorste lensoppervlak heeft een fluorcoating die bestand is tegen vingerafdrukken, stof, water, olie en ander vuil. Bovendien maakt het de lens gemakkelijker schoon te maken, mocht er toch vuil op komen.

Meer informatie

Afbeelding van FE 135mm F1.8 GM

Eenvoudig de klikjes uitzetten voor films

Een diafragmaring zorgt voor de onmiddellijke respons die professionele fotografen en filmmakers nodig hebben. Met de klikschakelaar voor het diafragma kun je de klikstops van de diafragmaring naar wens in- of uitschakelen. Als je de klikstops gebruikt, krijg je voelbare feedback en kun je dus ook 'voelen' hoever de ring is gedraaid, wat deze optie heel geschikt maakt voor fotograferen. Wanneer je de klikstops niet gebruikt, beweegt de diafragmaring soepel en stil voor vloeiende en geruisloze bediening bij het filmen.

Meer informatie

Afbeelding van FE 135mm F1.8 GM

Veelzijdige scherpstelbediening met je vingertoppen

De scherpstelmodusschakelaar laat je snel schakelen tussen modi voor AF (autofocus) en MF (handmatige scherpstelling) voor fotograferen zonder onderbrekingen.