FE 16-35mm F2.8 GM

Volledige specificaties en kenmerken

SEL1635GM

€ 2.299,00

Klik om de beste productaanbiedingen te bekijken

Kopen

Lensspecificaties

Bevestiging
E-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
16 – 35
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
24 – 52,5
Lensgroepen / -elementen
13-16
Beeldhoek (35 mm)
107゚-63゚
Beeldhoek (APS-C)
83°-44°
Maximaal diafragma (F)
2.8
Minimaal diafragma (f)
22
Diafragmaschijven
11
Rond diafragma
Ja
Minimale scherpstelafstand:
0,28 m (0,92 ft)
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,19 W
Filterdiameter (mm)
82
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
- (geïntegreerd in de behuizing)
Zoomsysteem
Handmatig
Teleconverter-compatibiliteit (x1.4)
-
Teleconverter-compatibiliteit (x2.0)
-
Soort kap
Bladvormig, met bajonetbevestiging

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (D x L)
88,5 x 121,6 mm (3-1/2 x 4-7/8 inch)
Gewicht
680 g (24 oz)

Inhoud van de verpakking

  • Kap (model): ALC-SH149
  • Voorkap voor lens: ALC-F82S
  • Achterkap voor lens: ALC-R1EM
  • Draagtas
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van FE 16-35mm F2.8 GM

Snelle F2.8 16-35 mm zoom met hoge resolutie

De eerste G Master groothoekzoomlens profiteert optimaal van de hoge resoluties die de camerabehuizingen van nu en de toekomst bieden. Onze meest geavanceerde optische en mechanische technologieën leveren samen een buitengewone weergave en helderheid.

Afbeelding van FE 16-35mm F2.8 GM

Hoge resolutie van hoek tot hoek

Compromisloos optisch ontwerp biedt extreem hoge resolutie en contrast. Landschappen, architectuur, interieurs en andere weidse onderwerpen worden vastgelegd met uitstekende scherpte van hoek tot hoek. Asferische elementen minimaliseren vervorming, terwijl ED-glaselementen (extra lage verstrooiing) chromatische aberratie effectief voorkomen.

Meer informatie

Illustratie van de structuur van de Nano AR Coating

Helderheid en contrast bij elk licht

Onze originele antireflecterende nanocoating onderdrukt schittering of spiegeling door reflectie, vooral bij tegenlicht en ander lastig licht. Zo krijgt u hoog contrast en helderheid. Invallend licht onder een groot aantal hoeken zonder schittering biedt meer flexibiliteit in kadrering en compositie, vooral bij groothoekbrandpuntsafstanden. (1. Antireflecterende nanocoating / 2. Glas / 3. Uitgezonden licht)

Meer informatie

Afbeelding van FE 16-35mm F2.8 GM

Resolutie en bokeh naar een hoger niveau getild

Deze lens beschikt over twee XA-elementen (extreem asferisch) van Sony met een oppervlakprecisie van 0,01 micron. De vervorming die vaak optreedt in groothoekzoomlenzen wordt minutieus onderdrukt, net als astigmatisme en veldkromming. Onaantrekkelijke uienringbokeh wordt doelmatig onderdrukt door XA-elementen (extreem asferisch), waardoor een prachtige, vloeiende bokeh ontstaat in gebieden waarop niet is scherpgesteld.

Meer informatie

Afbeelding van FE 16-35mm F2.8 GM

Prachtige achtergrond-bokeh

Van dichtbij fotograferen bij F2.8 kan uitzonderlijke bokeh op de achtergrond opleveren. Gebruik deze mogelijkheid bijvoorbeeld om portretopnamen te maken tegen een dynamische, schilderachtige achtergrond met vloeiende, expressieve bokeh, waardoor het onderwerp er duidelijk uitspringt.

Afbeelding van FE 16-35mm F2.8 GM

Optimale resolutie bij elke brandpuntsafstand

Consistent hoge resolutie van oneindig tot de kortste scherpstelafstand. Deze lens gebruikt een mechanisme voor zwevende scherpstelling met twee onafhankelijk aangestuurde lensgroepen. Dit systeem helpt alle soorten aberratie tot een minimum te beperken en een scherpe weergave met hoge resolutie te behouden, helemaal tot aan korte scherpstelling voor portretten en vergelijkbare onderwerpen.

Meer informatie

Afbeelding van FE 16-35mm F2.8 GM

Snelle, precieze automatische scherpstelling

Twee DDSSM-systemen (Direct Drive SSM) met originele piëzo-elektrische motors van Sony sturen twee scherpstellingsgroepen rechtstreeks aan in een configuratie voor zwevende scherpstelling. De scherpstellingsgroepen worden met grote precisie gepositioneerd voor een zo nauwkeurig mogelijke scherpstelling. DDSSM is ook stil, waardoor het geschikt is voor zowel foto's als films.

Meer informatie

Afbeelding van FE 16-35mm F2.8 GM

Licht en compact voor optimale mobiliteit

Grootte en gewicht zijn aanzienlijk teruggebracht, maar met behoud van de uitstekende optische prestaties. Deze lens is ideaal voor compacte camera's met E-bevestiging, waardoor een draagbaar, hanteerbaar systeem ontstaat dat gemakkelijk mee te nemen is om foto's te maken tijdens wandeltochten of bergbeklimmen.

Afbeelding van FE 16-35mm F2.8 GM

11 bladen voor nog mooiere bokeh

Het originele ronde diafragma met 11 bladen van Sony levert een nog betere bokeh-kwaliteit. De vormgeving en materialen zijn herzien om de ronde vorm te behouden. Ook worden er strenge normen voor cirkelvormigheid gehandhaafd om de bokeh van de lens in al zijn pracht mogelijk te maken zonder ergens op in te leveren.

Meer informatie

Afbeelding van FE 16-35mm F2.8 GM

Vloeiende, veelzijdige bediening

Een scherpstelvergrendeling, een ring voor handmatige scherpstelling, een AF/MF-schakelaar en andere bedieningselementen maken een veelzijdige bediening mogelijk. De scherpstelvergrendeling kan worden aangepast via een menu op de behuizing, waarmee u tal van functies aan de knop kunt toewijzen.

Meer informatie

Afbeelding van FE 16-35mm F2.8 GM

Fluorcoating op het voorste lenselement

De fluorcoating op het voorste lenselement stoot vuil en vingerafdrukken af en maakt het lensoppervlak gemakkelijker af te vegen.

Meer informatie

Illustratie met beschrijving van stof- en vochtbestendig ontwerp

Hoge betrouwbaarheid in moeilijke omstandigheden

Stof- en vochtbestendige lens — extra bescherming en betrouwbare prestaties in uitdagende omgevingen. Met gerust hart fotograferen bij lichte regen of harde wind.

Meer informatie