€ 1.100,00

(inclusief btw)
67

4.6 gebaseerd op 67 klantbeoordelingen

46
16
2
2
1
Beeldkwaliteit

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Let op: productbeoordelingen kunnen ook over productvarianten gaan. Sommige varianten, diensten en/of functies van dit product die in productbeoordelingen worden genoemd, zijn mogelijk niet in alle landen beschikbaar.

Meest handig (positief)
0

Take Everywhere Lens

SEL1670Z 05-12-2014  (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Been using for a couple of months now and delighted with the overall image quality and functionality of this lens. Bigger and heavier than the Sony kit zoom lens, but attached to such a small light weight camera as the A6000, this is hardly an issue. I have a few prime lenses too, but short of macro facility... this lens gives me pretty much all I need for day to day travel photography... even used in studio for portraiture and product shots and the results were crisp with excellent colour clarity when processed through Lightroom as raw file. The native jpegs are fabulous too.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

16

0

Meest handig (kritisch)
0

Mixed results

SEL1670Z 27-08-2017 door Micha2 (Verenigd Koninkrijk)

This is an expensive lens with many pretensions. It doesn't live up to them. There are mechanical problems in that the zoom ring is sticky in use but still slides out when carrying the camera. The stated zoom range is 16 to 70 mm but it isn't possible to use the 16 mm setting due to poor edge definition. This puts the range at 24 - 70 mm. This edge definition situation is not what would be expected from Carl Zeiss and puts the lens on a par with cheaper alternatives. I have now used it for around 1500 - 2000 images.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Redelijk

Vormgeving

Redelijk

Gebruiksgemak

Redelijk

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

11

5

67 klantbeoordelingen

0

Geweldig opjectief

SEL1670Z 22-11-2021 door Ropro53 (Nederland)

Zeer te vreden, handzaam en snelle focus voldoet aan verwachting

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Superb

SEL1670Z 14-10-2021 door MartinPeter (Verenigd Koninkrijk)

I bought this lens to replace the Zeiss A Frame lens and expected it to be the best there is. I wasn't disappointed.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

0

0

0

Perfect balans: bereik, gewicht, formaat

SEL1670Z 13-10-2021 door leon_hazenoot (Nederland)

Dit was mijn favorite lens op mijn A6500. Geweldige beeldkwaliteit, perfect formaat voor de compacte PSC body van Sony en niet te zwaar. Echt een knaller. Wens is altijd om een snellere lens te hebben. Een f2.8 zou nog beter zijn, maar dan is deze snel te groot en te zwaar voor een handige camera die je makkelijk mee kan nemen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Sharp wide angle zoom, light and easy to use

SEL1670Z 13-10-2021 door GeofL (Verenigd Koninkrijk)

I use this lens on an A6500. Together they provide a lightweight system that is comfortable to carry around all day. The lens focuses quickly and produces edge to edge sharpness at all but extreme settings.Even wide open edge sharpness is only a little softer and perfectly acceptable.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

0

0

0

Amazing multipurpose lens

SEL1670Z 12-08-2021 door ALIAPhotographyUK (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Bought this a few months ago to use as a day to day lens as I needed more flexibility than my 50 1.8 and better quality glass than my 16-50 kit lens. IT.HAS.NOT.LEFT.MY.CAMERA! I use it for everything from landscapes to portraits and everything in between. I have used it on several pro shoots and continue to be impressed. For the price there are no better lenses that offer such quality and flexibility. It has its limitations in very low light scenarios (it is f4 wide open) but with careful planning and set up these can be overcome. You will not be disappointed with this lens.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

0

0

0

Excellent lens

SEL1670Z 10-08-2021 door Aging amateur (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Having just purchased an Alpha 6400 body I bought this lens using the Welcome to Alpha promotion. I have only used it for a few shots so far. It is a reasonably lightweight and easy to operate lens with very effective OSS - I have obtained acceptably sharp results hand held at 1/5th second exposure. The constant f4 maximum aperture is a nice feature.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

0

0

0

Excellent lens for the A6000

SEL1670Z 16-06-2021 door Kenny647 (Verenigd Koninkrijk)

I bought my A6000 camera a few weeks ago. It came with the 16-50mm kit lens which did not impress me. This lens, however is a different story. It produces very sharp images with great colour rendering, handles well with great build quality. It also benefits from OSS and is an excellent lens for the A6000. I am very happy with it.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

0

2

0

Zeiss lenzen zijn heerlijk

SEL1670Z 03-04-2021  (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Vroeger had ik een Contax analoge camera. Deze had alleen maar Zeiss lenzen. Heerlijke camera en lenzen. Toen ik overschakelen op digitaal heb ik de Nex 7 gekocht. Ook fijn compact met alle mogelijkheden. Na weer wat gespaard te hebben, is de standaard Sony lens opgevolgd door deze Zeiss. Compact en voor bijna alle situaties inzetbaar. Geen moment spijt.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Fijn wandelobjectief

SEL1670Z 09-01-2021 door Uitwaaien (Nederland)

Vorige maand gekocht en niet meer van mijn camera afgehaald. Redelijk compact en levert fantastische resultaten op. Ben er van onder de indruk!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Opinions Vary

SEL1670Z 25-09-2020 door JulesLondon (Verenigd Koninkrijk)

Purchased a month ago. Lens is ok nothing special. Quite a expensive for what you get.

Beeldkwaliteit

Slecht

Kenmerken

Redelijk

Vormgeving

Redelijk

Gebruiksgemak

Redelijk

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

1

4

0

Excellent Product

SEL1670Z 23-09-2020 door Wifey1 (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Lived up to the great expectations promised by previous reviewers.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

1

8

0

Love it for street photography and as general lens

SEL1670Z 19-09-2020 door Nicky Alkalay (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Love it for street photography and as general lens

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

2

2

0

Mooi objectief

SEL1670Z 14-02-2020 door Letty 63 (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Ben nog bezich om hem helemaal te ontdekken, maar komt vast goed!

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Great Lens

SEL1670Z 03-02-2020 door Bob2Sheds (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Bought this to upgrade on my current lenses. Although I have not used it that much since purchase, the limited amount of pics I have taken have been fantastic - I am still getting used to the lens, but feel confident in saying for an amateur like myself it has increased my pic taking capabilities.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

1

0

0

Perfect walk around lens!

SEL1670Z 07-01-2020 door matharvey23 (Verenigd Koninkrijk)

This product gives great functionality for an everyday walk around lens! This is the only lens I own and I am not looking to purchase another lens any time soon! The focal range gives you a lot of options for different styles of photography.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

1

0

0

Precisely right

SEL1670Z 12-12-2019  (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Feels good to use Excellent results so far, obviously extended use will be needed

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

1

0

0

Produces wonderfully natural looking images

SEL1670Z 07-09-2019 door Buddhamakessense (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

This lens isn't known for its sharpness, and often gets bad reviews by those who are slaves to fashion and tests that have no real world relevance. It's not soft; it's just not razor sharp. People focus on razor sharpness because it's unnatural...we don't notice such details with our own eyes, day to day, and so it gives us a sense of the exotic. But if you're focusing on skin pores, you're not really looking at the picture are you? Pictures from this lens draw your eye to the subject instead, and the luxury of light and colour surrounding it. The micro-contrast and smooth colour gradients give a wonderful sense of depth. Its representation of light and colour is natural in a way that other zoom lenses for APS-C E-Mount can't match, and can render a scene more real than razor sharpness ever will.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

9

0

0

Mooie lens, maar net te weinig bereik

SEL1670Z 31-08-2019 door Patrick S (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Ik heb deze lens nu bijna twee maanden, en vanwege de f4 nauwelijks binnen te gebruiken (als je je iso laag wilt houden). Nu twee keer buiten gebruikt bij het voetballen, maar mis net het stukje van 70 - 105mm. Tevens door de f4 bij dichtbij foto's geen overduidelijk bokeh. Schiet voornamelijk met mijn 50mm prime, en denk dat ik nog een 16 of 30 of 35 erbij koop. Mis in deze lens wel de zeis pop, welke andere zeis lenzen wat mee hebben. Als ik nog terug kon, zou ik hem dus niet gekocht hebben. Je hebt meer aan de 18-105mm.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

5

0

0

Goede apparatuur

SEL1670Z 19-06-2019 door Guill (Nederland)

Ik heb deze lens vorige maand gekocht. Ik vind dat er te veel vertekening in zit.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Absolutely delighted

SEL1670Z 04-03-2019 door Rae58 (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

I bought this lens over a month ago to replace the kit lens supplied with my Sony a6300. Am absolutely thrilled with it as photos are much sharper and the zoom gives me greater versatility for taking pictures. It was very expensive but I can't see any need for another lens in the 16-70mm range.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

2

0

0

Prachtige compacte lens

SEL1670Z 12-12-2018 door Kees57 (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

De lens geeft een prachtig beeld en heeft een mooi bereik qua zoom. Superscherp en vult mijn Sony A 6500 prima aan

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Average performance high price

SEL1670Z 10-11-2018 door David_newcastle (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Starting with positives, build quality is superb, the look and feel of using this lens is fantastic. The zeiss colour is great too. However the optics on this are very poor. Edge sharpness is very bad wide open and barely passable stopped down. It is actually outperformed by the kit lens in a number of situations. For the price this is a very disappointing lens which I don’t expect to be keeping for long

Beeldkwaliteit

Slecht

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

4

2

0

Prachtig objectief voor de Sony NEX modellen.

SEL1670Z 05-09-2018 door DeedKaa (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Haarscherp beeld, mooie effecten op f/4.0 , fotograferen met weinig licht vanuit hand gaat redelijk mede door de OSS. Handmatige zoom werk niet smooth wat bij filmen lastig kan zijn (koop dan een lens met PowerZoom).

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Sharp lens

SEL1670Z 31-07-2018 door Naj41 (Verenigd Koninkrijk)

Bought yesterday to complement A6300 Camera and my Hobby.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

0

5

0

goede allrounder

SEL1670Z 16-07-2018 door hebgeenidee (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Positief: Kwalitatief goede lens (werkt fijn) die geschikt is voor zowel landschappen, portret en meer vanwege het bereik van 16mm t/m 70mm. Kortom een fijne lens. De beeldstabilisatie (samen met a6500) is geweldig goed waardoor ik gemakkelijk met 1/8 seconde scherpe foto's krijg van gebouwen/stilstaande objecten. F4 is redelijk goed te noemen, maar geeft wel beperkingen indoors als je mensen/dieren op de foto wil zetten. Negatief: Het grootste nadeel van deze lens is dat het aan de randen niet heel erg scherp is. Dat vaker zo bij zoomlenzen, maar ik zou het beter wensen met deze hoge prijs.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Small size and quality pictures

SEL1670Z 02-07-2018 door Maurice 45 (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Had the lens only a few weeks but I would recommend it, quality is very good, small in size and picture quality excellent.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

3

0

0

Sharp Images

SEL1670Z 27-06-2018 door JakBux (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Great lens to travel around with on the sony a6000 compact and sharp across the board

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

3

0

0

My Zoom... oooOO

SEL1670Z 19-05-2018 door Naboo (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

I bought this a month ago along with an A6500 cameea. So far very impressed. Only criticism so far is the lack if a lock.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

0

0

0

Review for Vario-Tessar T* E 16-70mm F4 ZA OSS

SEL1670Z 24-03-2018 door Rochebois (Verenigd Koninkrijk)

I bought this lens three months ago.It has performed superbly well.The only draw back is an absence of a macro setting.This is an odd omission on a £700+ lens, this is the only reason why i am not awarding it 5 stars.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

1

0

0

Goed bruikbaar voor algemeen bereik!

SEL1670Z 24-03-2018 door TeKa (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

De 'E'-16-70 in set gekocht met een zilveren 6300-body. Had reeds ervaring met de 6000 icm. 16-50 die ik iets te weinig tele vond hebben, deze combi is voor 'algemeen' gebruik een stuk gunstiger, formaat/gewicht zeer acceptabel! De eerste serie foto's vond ik zoals verwacht uitstekend, enig nadeel is dat Sony naast een ruime serie body's te veel achter blijft met het aanbod in 'E'-mount objectieven, laatst eindelijk een 'betaalbare' 18-135 op de markt maar ik wilde meer 'wijd' dus tóch de vrij dure 16-70 er bij gekocht!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

great universal lens

SEL1670Z 27-01-2018 door billhg (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

I have only had the camera & lens for about 2 weeks, but I am just learning to use it, however this lens has a great zoom range, perfect for keeping on the camera as a standard lens. The fact it is f4 through its zoom length means it is ideal for low light photography. It is pin sharp right to the edge& the telephoto end is great for distance shots & even half way is perfect for portraits.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

1

0

0

A great lens, not in size, but in every other way.

SEL1670Z 14-12-2017 door Paolo the Snapper (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

My taste in photography is wide and after ditching my life-long camera manufacturer in favour of Sony, I needed a lens for my new a6500 which would give me options for Landscape, Street, and above all, Portrait photography. One of my big asks was for a lens which isn’t too big as on holiday I want to carry it around all day in a coat pocket or small bag. I also needed a lens which can focus quickly and accurately in order to take great pictures of my grandchildren, particularly as my current compact camera (not Sony) fails miserably as it is so slow - by the time I have pressed the shutter the children are out the door! I've only had the a6500 and this lens for less than a couple of weeks but I've already taken hundreds of pictures, all so far indoors and mainly of the grandchildren. The results are extremely pleasing. The lens copes with multiple shots well, and the images are very sharp. Only yesterday I was reviewing some shots and was amazed as to how much I can crop without any degradation of image quality. The 16-70mm zoom range is very good too and is just about right for my needs as it goes from a 35mm full frame equivalent of 24mm at the wide end to a portrait pleasing 105mm at the other. Finally, colour rendition is very good and my pictures look very pleasing. Although it isn’t a cheap lens, I chose to buy it in favour of the kit lens often sold with the a6500. I am very pleased I did and I know that moving to Sony has been a good decision.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

3

0

0

Super lens

SEL1670Z 02-12-2017 door Bert 47 (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Zinds kort een trotse bezitter van de Sony Systeem camera 6500 samen met de Vario- Tessar lens 16-70 f/4 een mooie conbinatie voor de reis en straatfotografie. Erg compackt en zeer handzaam.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

A quality product

SEL1670Z 28-11-2017 door mamba20 (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Not had it long, but the balance and feel on my A6000 is great and the telephoto action is very smooth and quiet. Results to date just what I expected. Look forward to putting t through its paces

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

0

0

0

Mixed results

SEL1670Z 27-08-2017 door Micha2 (Verenigd Koninkrijk)

This is an expensive lens with many pretensions. It doesn't live up to them. There are mechanical problems in that the zoom ring is sticky in use but still slides out when carrying the camera. The stated zoom range is 16 to 70 mm but it isn't possible to use the 16 mm setting due to poor edge definition. This puts the range at 24 - 70 mm. This edge definition situation is not what would be expected from Carl Zeiss and puts the lens on a par with cheaper alternatives. I have now used it for around 1500 - 2000 images.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Redelijk

Vormgeving

Redelijk

Gebruiksgemak

Redelijk

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

11

5

0

Uitstekende lens

SEL1670Z 24-07-2017 door mennosrb (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Dit is voor mij een perfecte lens op mijn Sony a6000. Zeiss scherpte, een constant f4 diafragma en een zoombereik waarmee ik 95% van mijn foto's kan nemen. Dit is de standaardlens op mijn a6000. Berichtgeving over problemen met de lens maakte mij wat huiverig maar geheel ten onrechte is gebleken.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Light and easy to use

SEL1670Z 23-07-2017 door Nonick (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Bought from the Sony Centre in Carlisle where I received excellent customer service and advice on the use of this lens. I have now had the lens for three weeks and I am very pleased with the sharpness of the photographs and the fast focusing of the lens. Although it is not a macro lens it does produce excellent close up pictures

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

12

2

0

Good all round lens

SEL1670Z 19-07-2017 door JAM13 (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Had this a few weeks now and it takes Sharp photos and I use it as my "walk Around" lens. All was ready to take a shot. Just wish it had Power Zoom with in the price of this lens.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

3

2

0

Voldoet geheel aan mijn verwachtingen

SEL1670Z 05-06-2017 door mvanderplas (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Werk er nu 3 weken mee. Maak er hoofdzakelijk "reis"foto's mee en kan geen minpunten ontdekken.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Sony Vario-Tessar 16-70mm F4 Zoom lens

SEL1670Z 03-06-2017 door Chrispen4 (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

I have only had this lens about 2 weeks but the pictures I have taken are so sharply focussed - almost unbelievable!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

8

0

0

Good quality, good range

SEL1670Z 24-05-2017 door fiftysixa (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Excellent lens, build quality good, crippling price the only negative

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

4

0

0

Goede lens in combinatie met de A6300

SEL1670Z 08-02-2017 door Ronaldes (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Een goede lens voor dagelijks gebruik op mijn A6300 en biedt een mooie combinatie. Niet te groot en zijn de camera en deze lens mooi in balance met elkaar. Scherpe en gedetailleerde resultaten. Deze lens mag niet ontbreken op de A serie.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Redelijk tevreden

SEL1670Z 07-02-2017 door jeangeant (Nederland)

- Negatief: Op pixel-niveau is de scherpte naar randen en vooral hoeken toe minder dan ik verwachtte gezien geringe lichtsterkte van f4, het feit dat het toch om een standaardzoom gaat, de aanduiding 'Zeiss' en vooral het prijskaartje. De lens veroorzaakt een slagschaduw als je de ingebouwde flits gebruikt van 16-30mm. - Positief: superlicht, compact, goed zoombereik, maar vooral mooi contrast en diepe kleuren.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Redelijk

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Nice lens

SEL1670Z 03-11-2016 door Jeremyg (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

I bought this with a A6300 to replace a large DSLR that didn't shoot video. Since I was intending to use it more for video than stills the smoothness of the zoom was important but I found it was pretty graunchy, also the lens suffered from shocking chromatic aberration, and this from a lens with Zeiss glass? Surely not! After a couple of weeks I thought this simply can't be right and took it back to the dealer - who swapped it out immediately and cheerfully. The replacement has a silky smooth zoom and I have seen no aberration since, though I haven't been forensic about it yet! The fact that f4.0 is available throughout the zoom range is great for video, not massively fast for stills work and sometimes I would like to be able to get a shallower depth of field, but as a first lens for the camera I find it a very good compromise. (I use my previous camera's 35mm/f1.8 for critical fast or shallow images on an adapter mount). It is light, the zoom doesn't slide about when pointing the camera down (my previous camera's zoom did). I happily recommend it.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

13

4

0

Goed in evenwicht met de Sony A6300

SEL1670Z 30-10-2016 door FHppF93 (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Heb deze lens nu twee weken in gebruik en ben er heel blij mee. Aanvankelijk had ik per ongeluk mijn camera ingesteld op Toycamera, een instelling waarbij wazige beelden met donkere hoeken geproduceerd worden. Teleurstelling alom! Tot ik de foute instelling ontdekte en uitschakelde en vanaf die tijd groeide mijn enthousiasme over deze lens. De foto's zijn echt veel helderder en scherper dan mijn vorige lens. Ik denk dat de capaciteiten van de A6300 nu ook pas echt tot hun recht komen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Super lens

SEL1670Z 13-09-2016 door Le Unis (België) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Ik heb deze lens gekocht ter vervanging van de kitlens 16-50 in combinatie met de Sony A6000. De eerste foto's met deze lens (landschappen) waren niet beduidend beter dan met de kitlens. Ik heb nu een aantal andere foto's genomen: "macro" portraits, bij avond en vuurwerk. Hier zie ik wel een duidelijk betere kwaliteit en scherpte. Samengevat: een super lens die ik niet meer zou willen missen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

3

0

0

perfecte zoom = Zeiss top

SEL1670Z 22-08-2016  (België) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

zeer tevreden, perfecte prijs/kwaliteit, haarscherpe foto's en 4K vid,

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Fantastic sharp and fast lens

SEL1670Z 18-04-2016 door TerminalUnit (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Brought this on the advice of my dad and glad I did, it is a fantastic sharp and fast lens.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

5

0

0

Handige en draagzame kwaliteitslens

SEL1670Z 09-02-2016  (België) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Handige en een vrij lichtsterke lens. Mooi zoombereik. Goede foto kwaliteit. Overweeg ook de lens met een hoger telebereik.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Goed

0

3

0

Geweldige lens

SEL1670Z 28-12-2015 door Opel agilla (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Ben er zeer tevreden mee raad het een ieder zeker aan

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

1

0

Early days but the lens is proving top notch

SEL1670Z 29-10-2015 door Scouser38 (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Only had the Sony 16-70 for a few weeks, having made the move to the CSC platform recently. The lens has proved to be on par with my L series Canon glass it seems as sharp and is extremely quick focusing with no hunting. I'd certainly recommend this as an essential piece of glass to have on your A6000.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

17

4

0

zeer goed

SEL1670Z 09-10-2015 door coenraad (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

let op: zonder zonnekap pas vanaf 30mm met flits te gebruiken

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

2

0

Excellent lens which covers a lot of bases

SEL1670Z 31-05-2015 door Silverscreen (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

I bought this because I wanted the low light capability throughout the zoom range and also because of the very positive reviews I'd read online about it. I've had it a couple of weeks and shot landscapes and portraits so far - I'm delighted with the sharpness and quality of the images. It offers wide angle and a decent zoom for walkabout purposes.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

11

0

0

A great all round lens...

SEL1670Z 20-05-2015 door roryo (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Excellent picture quality and compact. Perfect for when you only want to carry the camera and one universal lens

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

11

0

0

A very good match to the Nex-7.

SEL1670Z 29-03-2015  (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

I had a clear objective when I bought this lens. I wanted to achieve a lighter compact camera with a performance similar to my full frame SLR. I think I have done that. I am very impressed with the results. It is very sharp, enabling heavy cropping if required . overall it requires less adjustment in light room & gives very good colour rendering. It is also helpful to me that it covers the same range as my canon EF 24-105L f4 & its much lighter to carry about ! . Altogether a brilliant lens if rather expensive

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

11

4

0

Scherp goed gebouwd

SEL1670Z 16-01-2015 door Bert4711 (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Ik heldere lens gekocht ipv de kittens op basis van de vele goede reviews en doen deze lens niet te kort

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Fantastic Lense

SEL1670Z 16-01-2015 door Cast a giant shadow (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

I bought this lens about a month ago and it is now my main lens for my A6000. The quality of the images is excellent making full use of the A6000's 24mp and the images are sharp - The build quality is great too. I highly recommend this lens to anyone with a Sony Nex, A6000 or A5000.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

20

1

0

Fab!

SEL1670Z 05-01-2015 door Hnetting (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Fab lens which is as fantastic as the reviewers say. Is expensive it worth it for one really good lens

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Slecht

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

2

1

0

Take Everywhere Lens

SEL1670Z 05-12-2014  (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Been using for a couple of months now and delighted with the overall image quality and functionality of this lens. Bigger and heavier than the Sony kit zoom lens, but attached to such a small light weight camera as the A6000, this is hardly an issue. I have a few prime lenses too, but short of macro facility... this lens gives me pretty much all I need for day to day travel photography... even used in studio for portraiture and product shots and the results were crisp with excellent colour clarity when processed through Lightroom as raw file. The native jpegs are fabulous too.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

16

0

0

Sony Zeiss 16-70

SEL1670Z 08-11-2014 door johnnyfb (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Bought a while ago as a replacement for the 16-50 kit lens, which although compact is a bit "soft" for more high quality use. The Zeiss lens is amazingly sharp and the colour transmission is excellent, clearly very pleased with this lens so far, obviously this is an expensive lens but you do get what you pay for.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

12

0

0

Cracking little lens

SEL1670Z 04-11-2014 door keefiman (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

you'll read a lot on the web about this lens. Lots photoistas waxing about soft corners etc. We'll I've been a Olympus & Contax user in the past and a Nikon user for 30 years and this is a great lens! If you have an 'a' series Sony with an E mount you must have a Zeiss lens - and this is the most versatile one in a VERY limited range.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

13

1

0

Sharp lens

SEL1670Z 09-10-2014 door Pauld77 (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

I've had this lens for about a year. It has a useful zoom range and it is sharp even at maximum aperture. Definitely worth the money.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

6

0

0

Zeer goede lens

SEL1670Z 11-09-2014 door moesbiljaar (België) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Degelijke compacte constructie ,goed scherp,geen flair&ghost,geruisloos,goede stabilisatie,goed zoombereik .

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

6

0

0

First thoughts on Sony 16-70mm e-mount lens

SEL1670Z 05-08-2014  (Verenigd Koninkrijk) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Whilst it is early days, I am very pleased with the images I have taken with this lens on my Sony 6000. The sharpness, clarity and colour output appears to be significantly better than the kit lens.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

10

0

0

Haarscherp maar iets te veel licht nodig

SEL1670Z 04-08-2014 door NeoTheMatrix (België) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Ik kocht de lens samen met de ILC-6000 camera vlak voor de vakantie. De vakantiefoto's zijn echt heel mooi en scherp als er voldoende licht aanwezig is. Bij iets minder licht (bewolkte dag), begint de camera nogal snel te waarschuwen voor bewogen foto's.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

3

0

Great lens

SEL1670Z 23-06-2014 door Ruadhan (Verenigd Koninkrijk)

Finding this lens a great companion to my a6000, it hardly comes off the camera! Crisp sharp photos with a solid sturdy build.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

Vertaling momenteel niet beschikbaar. Probeer het nog eens.

8

0

0

Nog niet helemaal overtuigd

SEL1670Z 02-06-2014 door Pvanvliet2018 (Nederland)

Ik denk dat het aan mij ligt, maar de eerste set foto's zijn allemaal onscherp of bewogen. Ik ga nog verder testen en zal dan nog een keer beoordelen. Het kan zijn dat ik de A6000 verkeerd ingesteld had. Sommige foto's zijn goed, maar de meeste niet.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

10