FE 24-240 mm F3.5-6.3 OSS

Productbeoordelingen

€ 1.100,00

(inclusief btw)
48

4.4 gebaseerd op 48 klantbeoordelingen

23
22
3
0
0
Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

Meest handig (positief)
0

Gewoon goed!

SEL24240 30-04-2015 door Vstream

Ik heb nu de lens een kleine maand in mijn bezit en moest ze gestolen of verloren geraken zou ik ze terug opnieuw kopen. 24mm tot 240mm op full frame kan niet zonder toegevingen in kwaliteit maar de Sony ingenieurs zijn erin geslaagd om een lens te leveren die gewoon goed scoort. Uiteraard haal je niet de scherpte van lenzen met een vaste brandpuntafstand maar dat is ook niet de bedoeling van deze lens. Dit is gewoon de ideale vakantie lens! Op alle gebieden is de scherpte gewoon beter als ik had verwacht en gecombineerd met de A7 II valt het gewicht erg goed mee. Met grotere lenzen ga je natuurlijk de camera tijdens het dragen rond de nek ondersteunen met de hand maar dit stoort niet. Het is geen lichtsterke lens maar dat is niet abnormaal met lenzen met dit bereik. Op 24mm zijn de hoeken niet 100% scherp maar op 240mm is de scherpte nog zeer goed. Toch één minpunt. Er is naar mijn mening iets teveel speling tussen de lens en de E-mount vatting op de A7 II. M.a.w. hoor je tijdens het draaien van de zoomring een lichte klik. De tolerantie mocht hier volgens mij iets minder zijn. Al bij al kan ik de lens aan iedereen aanraden. Ze is niet goedkoop maar vanwege de algemene kwaliteit gaan we daar niet over zeuren.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

6

0

Meest handig (kritisch)
0

Gewoon goed , maar niet uitstekend.

SEL24240 23-11-2015 door Aard1950

heb de lens nu een maand in gebruik, na jarenlang Canon te hebben gebruikt, maar had veel meer scherpte verwacht op de A7 fullframe camera.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

2

0

48 klantbeoordelingen

0

Zeer veelzijdige lens

SEL24240 12-08-2019 door INNE93

Dit is een zeer veelzijdige lens die ideaal is om op reis te nemen. De optische beeldstabilisatie zorgt voor heel scherpe foto's.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Superbereik zonder te hoeven wisselen

SEL24240 01-07-2019 door jnevermor

Wanneer je weinig tijd hebt om te wisselen, in de natuur of op vakantie, is dit een geweldige lens. Heel dichtbij heeft hij wat moeite met scherpstellen, maar voor de rest mooie toevoeging aan mijn uitrusting.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Fijn objectief!

SEL24240 26-06-2019 door whesdueb

Mooi bereik van 24 tot 240 mm. Een alleskunner in diverse brandpunten met geweldige resultaten!! Top objectief, ben er zeer tevreden mee!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Prachtige allround lens voor amateurs. Mooi design

SEL24240 24-06-2019 door AdriaanP

Vorige maand gekocht en afgelopen weekend prachtige fotot's gemaakt op een festival

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

GEWELDIGE LENS

SEL24240 23-06-2019 door ZWABBERFRED

VORIGE MAAND GEKOCHT ZEER GOEDE EN MOOIE FOTO'S AL MEE GEMAAKT

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Super snel en haarscherp

SEL24240 27-05-2019

Ik heb deze lens aangeschaft om niet te hoeven wisselen en voor de snelle focus. Ik ben afscheidsfotograaf en moet dus onder veel verschillende omstandigheden, snel te werk kunnen gaan. Samen met de Sony A7 iii maakt hij alle verwachtingen waar!! Tijdens de Jumbo racedagen getest en de foto’s zijn super scherp en was de lens zeer goed en snel met de focus.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Bevalt goed

SEL24240 12-03-2019 door Johan C W

Nu een jaar in gebruik en zeer tevreden,goed in gebruik en fijn in de handliggend,

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Goede camera, haperende start

SEL24240 04-02-2019 door nvdboom

Na uitvoerig online reviews van concurrerende modellen te hebben bekeken besloten om de A7III aan te schaffen in plaats van de duurdere EOS R en goedkopere Panasonic GH-5 in combinatie met een 24-240 objectief. Als die hard Canon gebruikers is de bediening erg wennen maar wel intuïtief. De instelmogelijkheden in de menu's zijn enorm. De camera is hoofdzakelijk voor video aangeschaft maar deze heb ik nog niet goed kunnen proberen. Op het objectief zat een €100 cash-back actie. Na een omslachtige procedure moet je hiervoor een waslijst aan gegevens per post toezenden. Nogal uit de tijd! Ook is verplicht dat je de doos kapot snijdt om het originele serienummer toe te sturen. Daar heb ik een hekel aan, aangezien ik tweedehands producten graag met doos verstuur. Bij het in gebruik nemen van de camera bleek de sensor direct zeer vies te zijn, ondanks dat hij nieuw uit de doos kwam. Ietwat bijzonder..

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Lekker veel bereik met kwaliteit

SEL24240 02-02-2019 door dirkjanfotografie

Een goede lens voor een mooie prijs. Helaas geen vast diafragma over het hele bereik, maar dat kun je ook niet verwachten met een bereik als dit voor deze prijs. De kwaliteit is erg goed en het is een prima all-round lens voor de enthousiaste hobbyist en reiziger die niet teveel lenzen wil wisselen/meenemen. Ook een beginnend professional heeft hier een leuke lens aan!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Mooi & goed telezoom objectief met breed bereik

SEL24240 01-02-2019 door CKK67

Het objectief heb ik gekocht voor reis naar Noorwegen, doordat ik deze gebruik op een A6000/ A6500 kan je deze goed gebruiken voor natuurfotografie. Enige min-puntje vind ik het gewicht van het objectief, deze weegt best wat. Maar het went ook wel weer snel.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Heerlijk voor op reis

SEL24240 16-01-2019

twee maand geleden aangeschaft, geeft zeer scherpe beelden, is misschien wat zwwarder, maar voor deze kwaliteit vind id dit best aanvaardbaar.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Allround lens

SEL24240 07-01-2019 door PW1967

De lens voldoet prima aan de verwachtingen waarvoor ik de lens gekocht heb.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prima toestel en lens

SEL24240 06-01-2019 door BosCees

Heb het toestel net Kan nog niet alle details Toestel is aan de zware kant

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

praktische lens

SEL24240 03-01-2019 door Lioesk

ik nu een alles in een lens heb, geen gesjouw met diverse lensen

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Zeer goede lens

SEL24240 01-01-2019 door Ceemjee

In combinatie met de Sony Alpa 7 II een perfecte combinatie. Mooie aanbieding december 2018

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Groot zoombereik, toch compact

SEL24240 24-12-2018 door Menzo

Groot zoombereik, toch compact. Wel enige vertekening in de 24 mm stand

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Super !

SEL24240 20-12-2018 door Robifoto

Dit objectief al bijna 1 jaar in gebruik op de A7II en was al overtuigd vanaf de eerste dag. Toen mijn toestel met objectief werd ontvreemd door een malafide koper besloot ik om de Sony A7RIII met hetzelfde objectief aan te kopen. Nu een maand in gebruik en een reis door Noorwegen achter de rug ben ik super tevreden van zowel de camera als het objectief die bij de A7RIII nog meer tot zijn recht komt !

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

fijn bereik

SEL24240 18-12-2018 door JurjenWillem66

mooie zoom 24 tot 240 mm niet zo licht sterk meer FE objektieven

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Fantastische lens om altijd bij je te hebben.

SEL24240 16-12-2018 door admannien

Mooie full-frame lens om altijd bij je te hebben, ideaal voor landschap en natuurfotografie. Zowel de groot hoek van 24 mm is scherp als de 240 mm. Solide gebouwd ligt goed in de hand. De autofocus is stil, werkt snel en geeft scherpe beelden. Geen last van uitzakken van de zoomlens. Een prijs/kwaliteit verhouding.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Perfect afgewerkt

SEL24240 01-12-2018 door gh47

Goed afgewerkt, goede pestaties. Licht in balans met de camera.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Handig zoom bereik

SEL24240 15-06-2018 door rmk72

Ik heb deze lens gebruikt gekocht. Aanvankelijk had ik problemen met de auto-focus, maar na een software update van de lens naar ver 02 waren deze opgelost. Het zoom bereik is groot en erg handig, maar de lens is vrij zwaar in vergelijking tot de A7 body.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Veelzijdige lens van de bekende Sony-kwaliteit!

SEL24240 07-05-2018 door Beethoven1950

Een heerlijke reislens! Geen gesjouw met meer meerdere objectieven. Van groothoek tot telezoom uitstekende resultaten. Maakt foto's waarmee je thuis kunt komen!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

geweldig bereik van 24 mm tot 240 mm

SEL24240 02-02-2018 door A Snorrewind

Ik heb deze lens een paar weken geleden gekocht en wil nu al niet meer lenzen verwisselen. De kwaliteit van de foto`s zijn prima en het bereik enorm.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Mooi all-round objectief

SEL24240 21-07-2017 door Groenglas

Presteert prima, op alle zoominstellingen. Fijn voor vakanties, wandelingen, kortom alle activiteiten waar goede kwaliteit foto's belangrijk is, maar je niet altijd in de gelegenheid bent objectief te wisselen, statief mee te nemen enz. De 24-240 heeft ons helemaal verbaasd op de Sony A6500. Fantastisch, ook voor close-ups. Zo scherp en gedetailleerd!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Fijne lens

SEL24240 14-06-2017 door runen1957

Ik kocht een Sony A7r camera en deze lens erbij. Een beetje een gok, want een niet al te dure lens en zo'n groot zoombereik: kan dat wel wat zijn. De eerste foto's zijn echter vlijmscherp, dus ik heb er geen spijt van. Wel in de kortste stand met groot diafragma wat vignettering, maar dat is eenvoudig weer te verhelpen in de nabewerking.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Heel goede lens maar zwaar

SEL24240 27-05-2017 door Rik56

Ik heb deze lens deze maand gekocht samen met een A7ii fototoestel. Ik heb het geheel nu 7 dagen uitgetest. Het is een heel goede lens en ideaal voor stads fotografie ware de lens niet langs de zware kant is. Ik kon de combinatie niet de hele dag om mijn nek dragen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Fijn objectief!

SEL24240 16-03-2017 door Tevreden klant

De combinatie camera/lens ligt prima in de hand. Op wintervakantie iedere dag gebruikt. Resultaten? Adembenemend! Scherpe, contrastrijke foto's, ook bij minder licht. Blij met de aanschaf. Aanbevolen!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Prima lens

SEL24240 24-11-2016 door mennosr

Zoals altijd moet je het gereedschap zoeken dat bij de klus past. Deze lens is prima voor landschappen, zeker als je niet in de gelegenheid bent om lenzen te wisselen of mee te nemen. Op alle focus-afstanden wordt er een degelijk beeld vastgelegd. Niet spectaculair, gewoon prima en dat is vaak meer dan genoeg. Voor wild-life of portretten zou ik een snellere lens nemen. Je moet leren werken met deze lens en dan kan je er veel plezier mee beleven. Er zit wat spelling bij de mount maar dat is niets om je zorgen over te maken.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

All round maar wat omvangrijk

SEL24240 24-08-2016 door fri67nl

Inmiddels een aantal maanden in gebruik op een Sony A7 naast enkele primes. Gekocht als vervanging van de 28-70 kitlens met name vanwege bereik. Wel moeten wennen aan behoorlijk gewicht ten opzichte van kitlens. Ook de Autofocus lijkt somes iets minder snel. Scherpte niets op aan te merken in de praktijk, alhoewel randscherpte niet te vergelijken met bijv. Een 28 of 50mm prime, maar gemak betekent ook concessies. Zeer solide afgewerkt , echt het gevoel dat je een kwaliteitsobjectief hebt. Kortom kwaliteitsobjectief met de pro's en cons van een 10 keer zoom. Hou wel rekening, dat voordeel van de lichte body voor een deel teniet wordt gedaan door het gewicht.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

1

0

0

Breed inzetbaar objectief

SEL24240 14-08-2016 door Bertus B

Heb deze lens nog maar kort in het bezit maar ben zeer onder de indruk van de kwaliteit en de inzetbaarheid van deze lens. Heb de lens voornamelijk aangeschaft voor de vakantie om een compacte lens bij de hand te hebben die zowel groothoek als zoom heeft

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Sony - FE 24-240 mm en speling op de bajonetvattin

SEL24240 03-08-2016 door Aad B

De lens is mooi gemaakt en voelt geweldig aan. De zoomring gaat "lekker" zwaar. Nadeel is dat dit gevoel teniet gedaan wordt door de speling in de bajonet die je voelt bij het zoomen. ( Een tekortkoming van de A7)

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Degelijk

SEL24240 08-05-2016 door HilleP

Ik gebruik de lens in combinatie met de NEX-7. Die combinatie is niet helemaal in verhouding - grote lens, kleine camerabody - maar bevalt toch wel. De lens is goed geconstrueerd, voelt zeer degelijk aan, maar is aan de zware kant. Klein minpuntje in de constructie: er is minimale speling in de aansluiting met de body - ik heb dit ook in andere reviews over deze lens gelezen. De speling is echter te klein om hinderlijk te zijn en heeft geen invloed op de beeldkwaliteit. De lens is eigenlijk bedoeld voor full-frame, maar is volledig 'compatible' met APS-C en functioneert ook op mijn NEX als 24-240 (dus niet, zoals elders wel wordt gesuggereerd, als ca 30-300. Dat is echt onzin). De lens stelt vrij snel automatisch scherp en bij handmatig scherpstellen reageert de scherpstelring vlot, er hoeft dus niet lang gedraaid te worden. De beeldkwaliteit is goed tot uitstekend, zeker in normale tot beperkt telezoom. In de uiterste zoomstand is sprake van enige chromatische aberratie.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Prachtige foto's

SEL24240 10-01-2016 door loper727

De camera is geweldig. De handleiding is niet klantvriendelijk.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

1

0

Gewoon goed , maar niet uitstekend.

SEL24240 23-11-2015 door Aard1950

heb de lens nu een maand in gebruik, na jarenlang Canon te hebben gebruikt, maar had veel meer scherpte verwacht op de A7 fullframe camera.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

2

0

0

Een absolute topper.

SEL24240 23-11-2015 door dolph1947

Ik heb hem dit voorjaar gekocht en meegenomen op een reis door de Rocky's in Canada. Deze lens heeft mij aangenaam verrast. Vergeleken met de Nikkor 18-200 mm tekent hij veel en veel scherper.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Ideaal voor reisfotografie

SEL24240 10-11-2015 door Piet36

Ik kocht deze lens om een brede zoomrange te hebben voor de full-frame sensor camera Sony Apha 7R. later vond ik nog een uitstekende technische bespreking in het tijdschrift Le Monde de la Photo (november 2015 blz 126-127). De kleine software correcties met de software van DxO OPtics Pro zijn gewoon prachtig. Mechanisch heb ik echter een opmerking : de lens heeft een miniem mechanisch "wakkel"-kontakt met mijn Sony camera..

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Buitengewone lens,

SEL24240 12-10-2015 door alfons9703

Gebruik deze lens op de A7S en de beeldkwaliteit is ronduit goed. Alles bij de hand, van groothoek naar télé. Zelfs bij weinig licht zijn de resultaten prima maar dat zal ook wel te maken hebben met de lichtsterke A7S.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Niks mis mee

SEL24240 12-10-2015 door Karel49

Gewoon prima objectief ,scherp en zeker geschikt voor vakanties.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

2

0

Snel en heldere foto's

SEL24240 02-10-2015 door Moon0031

2 weken geleden gekocht en heb al prachtige foto's gemaakt

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

3

8

0

Kwalitatieve lens, ideaal voor op reis

SEL24240 17-09-2015 door Double L

Zeer goede lens met veel mogelijkheden. Ik gebruik deze lens in combinatie met de Sony A6000, waarvan ik super tevreden ben. Zeer scherpe foto's gemaakt, zelfs van bewegende beelden. Scherpstelling is snel behalve bij max 240. Het gewicht van de lens is nog redelijk zwaar. Lens ideaal voor op reis.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

5

1

0

Solide betrouwbare full frame lens.

SEL24240 11-09-2015

Ik heb deze lens gekocht om alles in 1 lens te hebben.Dit is een zeer goede bekwame lens om mee te nemen op reis.Ze weegt wel iets ,maar om een vergelijking te maken.Ik had vroeger een sigma lens en die woog ongeveer 1500 gram ,dus het dubbele van de Sony die ik nu heb. Zelfs met de batterijgrip en deze lens op mijn A7 kom ik nog niet aan het gewicht van de Sigma lens ! Dus mijn gedacht is , een prima lens !

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

0

0

Fantastische all-rounder

SEL24240 11-09-2015 door knorp

Was op zoek naar een FE-lens voor mijn A7R Mark II camera en heb met de 24-240 een geweldig fijne walk-around lens gevonden.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

3

0

0

Mooie reis lens

SEL24240 16-08-2015 door Sjouwer

Ik heb hem mee genomen op vakantie, en heb zeer mooie foto's gemaakt. Dus ik ben super tevreden over deze lens.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

0

0

Heel tevreden over de aankoop

SEL24240 07-07-2015 door Pilske

één lens voor op vakantie, geweldig. Enig nadeel, is wel zwaar

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

4

0

0

Vooral gemakkelijk

SEL24240 16-05-2015 door Kiepelton

Een goed bruikbare "alles in één" lens, die vooral kocht om tijdens langere wandeltochten niet 2 of misschien nog wel meer lenzen mee te moeten sjouwen. Het gewicht van de lens doet mijn 7m2 wel zwaarder worden, maar met die ene lens is het toch mogelijk breed EN ver te fotograferen. Een aparte breedhoek en telelens (en welke dan precies) zou mijn draagvermogen te boven gaan. Vooral gemakkelijk dus.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

2

1

0

Gewoon goed!

SEL24240 30-04-2015 door Vstream

Ik heb nu de lens een kleine maand in mijn bezit en moest ze gestolen of verloren geraken zou ik ze terug opnieuw kopen. 24mm tot 240mm op full frame kan niet zonder toegevingen in kwaliteit maar de Sony ingenieurs zijn erin geslaagd om een lens te leveren die gewoon goed scoort. Uiteraard haal je niet de scherpte van lenzen met een vaste brandpuntafstand maar dat is ook niet de bedoeling van deze lens. Dit is gewoon de ideale vakantie lens! Op alle gebieden is de scherpte gewoon beter als ik had verwacht en gecombineerd met de A7 II valt het gewicht erg goed mee. Met grotere lenzen ga je natuurlijk de camera tijdens het dragen rond de nek ondersteunen met de hand maar dit stoort niet. Het is geen lichtsterke lens maar dat is niet abnormaal met lenzen met dit bereik. Op 24mm zijn de hoeken niet 100% scherp maar op 240mm is de scherpte nog zeer goed. Toch één minpunt. Er is naar mijn mening iets teveel speling tussen de lens en de E-mount vatting op de A7 II. M.a.w. hoor je tijdens het draaien van de zoomring een lichte klik. De tolerantie mocht hier volgens mij iets minder zijn. Al bij al kan ik de lens aan iedereen aanraden. Ze is niet goedkoop maar vanwege de algemene kwaliteit gaan we daar niet over zeuren.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

6

0

0

Prachtige allround lens

SEL24240 29-04-2015 door Aat18

De lens voldoet aan mijn verwachtingen en scheelt een hoop gesleep en wisselen al valt het gewicht wat tegen.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

3

0

Echte all-in-one lens

SEL24240 10-04-2015

Ideale lens om altijd op je camera te hebben. Scheelt een hele fototas met lenzen. Kwaliteit is meer dan goed voor de meeste toepassingen.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

1