FE 35 mm F1.4 GM

Volledige specificaties en kenmerken

SEL35F14GM

Lensspecificaties

Bevestiging
E-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
35
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
52,5
Lensgroepen / -elementen
10-14
Beeldhoek (35 mm)
63°
Beeldhoek (APS-C)
44°
Maximaal diafragma (F)
1.4
Minimaal diafragma (f)
16
Diafragmaschijven
11
Rond diafragma
Ja
Minimale scherpstelafstand:
0,27 m (AF), 0,25 m (MF) (0,89 ft (AF), 0,82 ft (MF))
Maximale vergrotingsverhouding (x)
x 0,23 (AF) x 0,26 (MF)
Filterdiameter (mm)
67
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
- (geïntegreerd in de behuizing)
Teleconverter-compatibiliteit (x1.4)
-
Teleconverter-compatibiliteit (x2.0)
-
Soort kap
Rond, met bajonetbevestiging

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (D x L)
76 x 96 mm (3 x 3-7/8 inch)
Gewicht
524 g (18,5 oz.)

Inhoud van de verpakking

  • Kap (model): ALC-SH164
  • Voorkap voor lens: ALC-F67S
  • Achterkap voor lens: ALC-R1EM
  • Zachte tas
Placeholder

Kenmerken

Voorbeeldafbeelding

35 mm F1.4 prime-lens in compact design 

De meest geavanceerde technologieën voor optisch design en productie van Sony leveren uitzonderlijke resolutie en prachtige bokeh in een uiterst compacte lens. Met G Master-kwaliteit in een draagbare lens voor alle gelegenheden, is dit een must-have voor serieuze gebruikers van E-bevestigingssystemen.

Voorbeeldafbeelding

Spectaculaire resolutie in een compacte vormgeving

De geavanceerde optische technologie profiteert van de korte flens-back-afstand zonder spiegel en verkleint de totale lengte en diameter in een verbluffend compacte lens die schitterend contrast en resolutie biedt. Twee XA-elementen (extreem asferisch) onderdrukken sagittale comatische schittering, zodat u uw onderwerpen met buitengewone scherpt en helderheid kunt vastleggen.

Meer info over optische technologie

Afbeeldingsgebruik

Compacte mobiliteit en eenvoudige bediening

Deze compacte lens past eenvoudig in de palm van uw hand en weegt slechts 524 g, voor optimale mobiliteit en bediening in de meest uiteenlopende omgevingen en opnameomstandigheden. De FE 35 mm F1.4 GM biedt eersteklas kwaliteit die u overal kunt gebruiken.

Voorbeeldafbeelding

Verfijnde bokeh en een brede veelzijdigheid

Prachtige bokeh, een kenmerk van de G Master-serie, kan portretten en andere onderwerpen echt tot leven brengen. XA-elementen die effectief uienringbokeh onderdrukken, een 11-bladig rond diafragma, en nauwkeurige controle over sferische aberratie tijdens het design- en productieproces zorgen voor prachtige vloeiende bokeh.

Meer weten over XA-lenzen

Voorbeeldafbeelding

Veelzijdige close-upmogelijkheden

Dankzij de XA-lenselementen en een innovatief optisch design is een scherpstelafstand van slechts 27 cm en een maximale vergroting van 0,23x te realiseren. Hierdoor kunt u indrukwekkende close-ups maken met zachte, vloeiende achtergrond-bokeh. Met de flexibele mogelijkheden om uw opnameafstand te kiezen, hebt u uitgebreide controle zowel bij foto's als films.

Meer informatie over XA-lenzen

Voorbeeldafbeelding

Zuivere, natuurlijke kleuren

Deze compacte lens is niet alleen en mobiel en eenvoudig te hanteren, maar hij presteert ook voortreffelijk in moeilijke lichtomstandigheden. Een ED-glaselement (extra lage verstrooiing) en andere optische verbeteringen onderdrukken effectief chromatische aberratie en paarse kleurranden, met als resultaat zuivere, natuurlijk ogende beelden en een snelle, eenvoudige postproductie.

Meer info over ED-glas

Illustratie

De antireflecterende nanocoating II elimineert schittering en spiegeling

De mobiliteit van deze compacte 35 mm lens betekent dat hij in veel verschillende situaties gebruikt kan worden, ook bij veel zonlicht en achtergrondverlichting. De nieuwe antireflecterende nanocoating II van Sony is gelijkmatig aangebracht op het volledige oppervlak van de elementen, en minimaliseert effectief schittering en spiegeling, voor heldere en scherpe foto's en video's, zelfs onder moeilijke belichtingsomstandigheden.

Meer info over Nano AR-coating II

Voorbeeldafbeelding

Lineaire XD-motoren voor snelle, nauwkeurige AF en tracking

De kleine maar krachtige XD lineaire motoren van Sony bieden snelle, precieze automatische scherpstelling en tracking, en maximaliseren de prestatiemogelijkheden van automatische scherpstelling van geavanceerde behuizingen met E-bevestiging, om belangrijke momenten vast te leggen in snapshots op straat, kortstondige uitdrukkingen in portretten en nog veel meer. De AF-bediening is stil, met minimale trillingen.

Meer over XD lineaire motoren

Productafbeelding

Natuurlijke, lineaire respons op handmatige scherpstelling

Dankzij Linear Response MF reageert de scherpstelring direct en lineair op subtiele bediening bij handmatig scherpstellen. Wanneer aan de scherpstelring wordt gedraaid, wijzigt de scherpstelling onmiddellijk, waardoor de bediening snel en precies aanvoelt. Linear Response MF is ideaal voor creatieve focuseffecten bij het maken van foto's en films.

Over Linear Response MF

Illustratie

Stof- en vochtbestendig ontwerp 

Een stof- en vochtbestendig ontwerp biedt de betrouwbaarheid die nodig is in uitdagende omstandigheden buiten.

Stof- en vochtbestendig ontwerp

Illustratie

Fluorcoating op voorste element

De fluorcoating op het voorste lenselement stoot water, olie en ander vuil af, waardoor het gemakkelijker is om vuil of vingerafdrukken van het lensoppervlak te vegen.

Over fluorescerende coating

Productafbeelding

Eenvoudige handmatige/automatische scherpstelling

Met de scherpstelmodusschakelaar kunt u wisselen tussen automatische en handmatige focusmodi, wat een groot voordeel is bij het vastleggen van onderwerpen of situaties waarbij fijne handmatige focuswijzigingen vereist zijn.

Over de klikschakelaar diafragma