FE 50MM F1.8

Productbeoordelingen

€ 330,00

(inclusief btw)
14

4.1 gebaseerd op 14 klantbeoordelingen

5
5
4
0
0
Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

Meest handig (positief)
0

goede eenvoudige lens met vaste brandpuntafstand

SEL50F18F 16-01-2019 door LuukH

Aangeschaft bij mijn eerste full framecamera, de Sony a7 II. Deze lens voldoet zeker aan mijn verwachtingen om ook bij minder licht goede opnamen te kunnen maken. Dankzij de maximale diafragma opening van 1.8 in combinatie met de gevoelige fullframe chip kan je zelfs met hoge iso nog goede foto's zonder flits maken. Bijgevoegde test foto is 's avonds met enkele sobere lichten uit de hand gemaakt (F2.8, 1/30 sec en 4000 Iso)

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

Meest handig (kritisch)
0

Prima beeldkwaliteit met trage autofocus

SEL50F18F 04-09-2016 door ad1740

Sinds anderhalve week is dit objectief in mijn bezit, tweedehands gekocht via Marktplaats. Om maar met het meest opvallende kenmerk te beginnen: de autofocus is traaaaaag, zelfs op de state-of-the-art A7R2! Dat wil zeggen in AF-S modus, opvallend genoeg is AF-C heel behoorlijk bruikbaar. Het lijkt wel of de software ontwikkelaar op tijd naar huis wilde toen hij/zij met de AF-S module bezig was; ik verwacht eigenlijk nog wel een software-update die dit verbetert. In AF-S schiet de scherpstelling een heel eind door voordat hij naar de juiste positie gaat en dat moet echt wel efficiënter kunnen. De beeldkwaliteit is uitstekend, zeker met het oog op de voor Sony-begrippen relatief lage prijs. Bij f/1.8 zijn scherpte en contrast wel goed, maar nog niet optimaal. Bij f/2.8 is de centrumscherpte al prima en bij f/4 fenomenaal goed. De hoekscherpte is niet zo goed bij deze diafragma's, vooral door beeldveldwelving. Als je het scherpstelpunt positioneert in een van de hoeken, is ook daar de scherpte erg goed. Voor landschapsopnamen is diafragmeren tot f/8 aan te raden, dan is het hele beeldveld prima scherp. Ik heb het objectief veel gebruikt, meer dan ik verwachtte, en ik zet het vaak op f/4 wegens de uitstekende beeldkwaliteit en omdat dan ook de autofocus goed werkt, vooral dus in AF-C. Ik diafragmeer alleen tot f/8 voor extra scherptediepte. Al met al ben ik aangenaam verrast door dit objectief, in aanmerking genomen dat ik al uit reviews wist dat de autofocus prestaties beneden de maat zijn.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Redelijk

3

0

14 klantbeoordelingen

0

Topprestaties van een lichtgewicht

SEL50F18F 30-07-2019

Deze maand gekocht en zeer tevreden. Ineens neem ik vaker mijn camera nu mee omdat ie licht en klein blijft. Daarnaast ineens zoveel licht dat met een kortere sluitertijd kan werken. Het grote diafragma geeft me de gewenste lage scherptediepte. Top dus.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

goede kwaliteit voor een redelijke prijs

SEL50F18F 30-06-2019 door Martin55555

De eerste resultaten ( twwe weken in gebruik) zien er erg goed uit.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geweldig

SEL50F18F 16-03-2019 door Broodkruimel

Werkt goed voor deze prijs, dus kun je hier wat mee.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

goede eenvoudige lens met vaste brandpuntafstand

SEL50F18F 16-01-2019 door LuukH

Aangeschaft bij mijn eerste full framecamera, de Sony a7 II. Deze lens voldoet zeker aan mijn verwachtingen om ook bij minder licht goede opnamen te kunnen maken. Dankzij de maximale diafragma opening van 1.8 in combinatie met de gevoelige fullframe chip kan je zelfs met hoge iso nog goede foto's zonder flits maken. Bijgevoegde test foto is 's avonds met enkele sobere lichten uit de hand gemaakt (F2.8, 1/30 sec en 4000 Iso)

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

goede focus

SEL50F18F 05-12-2018 door zeevogel

Deze Lens heb ik nu 1 week in huis wel heb ik er al mee gefotografeerd.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Lichtsterke portretlens

SEL50F18F 07-11-2018 door hecor53

De lens nu een week in mijn bezit en al fantastische foto's gemaakt, vooral binnen. Pluspunt dat je de iso niet hoog hoeft te zetten wat de kwaliteit van de foto vergroot. De lens is uitermate geschikt voor portetfotografie.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Rag scherpe Lens

SEL50F18F 23-09-2018

Nu een aantal malen mee gefotografeerd en echt superscherp met een fraai Bokeh

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Wat een verschil t.o.v. een compact camera

SEL50F18F 11-09-2018 door LinkeLoutje

Heel blij mee. Merk wel dat ik het lastig vind om e.a. echt haarscherp te krijgen. Maar dat is nog zoeken naar de juiste instellingen, denk ik.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Sony's versie van de nifty fifty

SEL50F18F 20-07-2018 door MartijnA7II

Lens nu een maand in bezit en wat een fijne lens is het. Heerlijk scherp en samen met de A7 camera een top combinatie, gecombineerd met de lage prijs zeker een aanrader!

Beeldkwaliteit

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Toffe lens

SEL50F18F 04-07-2018

Een lens die iedereen in zijn tas zou moeten hebben! Licht, lichtsterk... Heerlijke scherptedieptes en dat allemaal voor een goeie prijs. Een must-have!

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Prima portret en straatlens

SEL50F18F 03-07-2017 door ropel

Een fijn lensje voor portretten en straat fotografie. Compact en in balans op de camera en bovendien betaalbaar. De AF is langzaam, in ieder geval op Sony A7. De behuizing is wat plastic tov van de het duurdere segment Sony lenzen.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Lens die je erbij moet hebben!

SEL50F18F 24-04-2017

3 weken gelegen de 50mm 1.8 gekocht. Goede kwaliteit foto's en heerlijk weer een 50mm te hebben. Focus is wel een duidelijk minpunt van deze lens. Mist vaak focus.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Redelijk

0

0

0

licht en compact gebouwd, scherpe beelden.

SEL50F18F 31-10-2016

De lens is niet voor professioneel gebruik bedoeld, vind ik. De prijs-kwaliteitverhouding is daarentegen goed. Enige hardnekkige probleem is het de autofocus bij lichtarme omstandigheden.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Redelijk

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Redelijk

0

0

0

Prima beeldkwaliteit met trage autofocus

SEL50F18F 04-09-2016 door ad1740

Sinds anderhalve week is dit objectief in mijn bezit, tweedehands gekocht via Marktplaats. Om maar met het meest opvallende kenmerk te beginnen: de autofocus is traaaaaag, zelfs op de state-of-the-art A7R2! Dat wil zeggen in AF-S modus, opvallend genoeg is AF-C heel behoorlijk bruikbaar. Het lijkt wel of de software ontwikkelaar op tijd naar huis wilde toen hij/zij met de AF-S module bezig was; ik verwacht eigenlijk nog wel een software-update die dit verbetert. In AF-S schiet de scherpstelling een heel eind door voordat hij naar de juiste positie gaat en dat moet echt wel efficiënter kunnen. De beeldkwaliteit is uitstekend, zeker met het oog op de voor Sony-begrippen relatief lage prijs. Bij f/1.8 zijn scherpte en contrast wel goed, maar nog niet optimaal. Bij f/2.8 is de centrumscherpte al prima en bij f/4 fenomenaal goed. De hoekscherpte is niet zo goed bij deze diafragma's, vooral door beeldveldwelving. Als je het scherpstelpunt positioneert in een van de hoeken, is ook daar de scherpte erg goed. Voor landschapsopnamen is diafragmeren tot f/8 aan te raden, dan is het hele beeldveld prima scherp. Ik heb het objectief veel gebruikt, meer dan ik verwachtte, en ik zet het vaak op f/4 wegens de uitstekende beeldkwaliteit en omdat dan ook de autofocus goed werkt, vooral dus in AF-C. Ik diafragmeer alleen tot f/8 voor extra scherptediepte. Al met al ben ik aangenaam verrast door dit objectief, in aanmerking genomen dat ik al uit reviews wist dat de autofocus prestaties beneden de maat zijn.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Redelijk

3

0