FE 50MM F2.8 MACRO

Volledige specificaties en kenmerken

SEL50M28

€ 600,00

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
E-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
50
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
75
Lensgroepen / -elementen
7-8
Beeldhoek (35 mm)
47°
Beeldhoek (APS-C)
32°
Maximaal diafragma (F)
2.8
Minimaal diafragma (f)
16
Diafragmaschijven
7
Rond diafragma
Ja
Minimale scherpstelafstand:
0,16 m
Maximale vergrotingsverhouding (x)
1
Filterdiameter (mm)
55
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
- (geïntegreerd in de behuizing)

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (D x L)
70,8 x 71 mm
Gewicht
236 g

Inhoud van de verpakking

  • Lensdop voor voorop: ALC-F55S
  • Lensdop voor achterop: ALC-R1EM
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van FE 50 mm F2.8 Macro

Kom dichterbij voor spectaculaire macrobeelden

Met een minimale scherpstelafstand van 16 centimeter kunt u dicht genoeg bij uw onderwerpen komen voor echt indrukwekkende levensgrote opnamen. U hoeft niet meer de hele camera te bewegen om de juiste opnameafstand te vinden, dus u kunt probleemloos objecten op een tafel fotograferen zonder dat u op hoeft te staan of u hoeft te verplaatsen. Dit is een bijzonder praktische lens voor alledaagse situaties.

Afbeelding van FE 50 mm F2.8 Macro

Uitstekende scherpte en bokeh over het hele beeld

Een hoogwaardig optisch ontwerp met een ED-glaselement dat chromatische aberratie minimaliseert, zelfs bij opnamen van dichtbij, voor uitzonderlijke scherpte over het hele beeld. Een onscherpe achtergrond is ook prachtig met een rond diafragma dat helpt zachte, natuurlijk ogende bokeh te creëren waardoor het onderwerp op de voorgrond helemaal tot zijn recht komt.

Afbeelding van FE 50 mm F2.8 Macro

Compact, lichtgewicht ontwerp

Met een diameter van max. 70,8 mm, een lengte van max. 71 mm en een totaalgewicht van slechts 236 gram voor uitstekende mobiliteit en gebruiksgemak. Deze lens is perfect voor de compacte camera's uit de α-serie en ideaal voor dagelijks gebruik.

Afbeelding van FE 50 mm F2.8 Macro

Vergrotings- en afstandsschalen

Dankzij de vergrotings- en afstandsschalen met nauwkeurige numerieke aanduiding is het eenvoudig de gewenste vergroting en scherpstelling voor macrofotografie in te stellen.

Afbeelding van FE 50 mm F2.8 Macro

Totale controle voor eenvoudige macro-opnamen

Met de scherpstelmodusschakelaar kunt u snel tussen handmatige en automatische scherpstelling schakelen om moeiteloos in te spelen op verschillende macromogelijkheden. Met de scherpstelbegrenzer kan het scherpstelbereik van de lens worden ingesteld op de snelst mogelijke AF-bediening. Met de knop voor scherpstelbegrenzing kan het focuspunt worden vastgehouden voor beheerste, stabiele opnamen.

Afbeelding van FE 50 mm F2.8 Macro

Voor zowel snapshots als macrobeelden

De lens is dankzij de 'normale' brandpuntsafstand van 50 mm perfect geschikt voor landschaps- en portretfotografie, maar ook voor close-upopnamen. Veldkrommingen worden subtiel gecorrigeerd door een asferisch element zodat over de gehele foto dezelfde uitstekende beeldkwaliteit gewaarborgd blijft.

Afbeelding van FE 50 mm F2.8 Macro

Betrouwbaar in moeilijke omstandigheden

Een afgesloten water- en stofbestendig ontwerp geeft extra bescherming en zorgt voor betrouwbare prestaties in uitdagende omgevingen. Maak vol vertrouwen opnamen in lichte regen of als het hard waait.