SONNAR T * FE 55 mm F1.8 ZA

Productbeoordelingen

€ 1.100,00

(inclusief btw)
29

4.9 gebaseerd op 29 klantbeoordelingen

25
4
0
0
0
Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

29 klantbeoordelingen

0

Toplens

SEL55F18Z 26-01-2020 door Vgerr

Zeer scherpe lens, stevige bouwkwaliteit en toch zeer compact

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Haarscherp

SEL55F18Z 07-01-2020 door Peles61

Ik heb lang gezocht naar een lens die voor 99% perfecte foto's maakt, ben maar een hobby fotograaf. De Sony - Sonnar T * FE 55 mm F 1.8 ZA is een aanrader.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Scherpte is ongekend

SEL55F18Z 06-12-2019 door Daniël7719

Deze lens is optimaal geschikt voor bijvoorbeeld portretten. De scherpte is ongekend mooi.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Prachtige lichte lens.

SEL55F18Z 03-07-2019 door Conny400

Heb het 3 weken geleden gekocht. Makkelijk mee nemen. Gewicht super lekker licht.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

prachige lens!

SEL55F18Z 23-02-2019 door Miek64

wat een mooie lichtsterke lens en haarscherp beeld.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

goed scherp en prima autofocus voor sony a7

SEL55F18Z 19-01-2019 door contis72

vorige maand gekocht en bevalt prima. geeft haarscherpe foto's en ik wil niet meer anders.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Mooie bokeh

SEL55F18Z 29-12-2018

Mooie onscherptediepte. Werkt fijn bij het maken van portretten.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

toplens

SEL55F18Z 19-12-2018 door vangheluwe

super lens! gebruik hem bijna dagelijks. Uiterst scherp!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geweldige scherpte en dat met F/1.8

SEL55F18Z 01-08-2018

Twee weken terug dit objectief gekocht. echt ge-wel-dig. Super scherp, mooie bokeh en dan ook nog eens klein en licht van gewicht.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Prachtige lens en snelle af

SEL55F18Z 06-04-2018 door Buntilda

Dit is mijn eerste "high end" lens, hiervoor maakte ik gebruik van een Yongnuo 50mm lens en het verschil is uiteraard meteen te merken. Haarscherpe beelden, prachtige bokeh en stille en super snelle autofocus. Als je het budget hebt raad ik zeker aan om in deze lens te investeren.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

(Klinisch) scherp!

SEL55F18Z 08-02-2018 door wvdk

Een heerlijke lens! De scherpte van de lens, vanaf 1.8 en alles daarboven, is spot-on. Soms neigt het zelfs naar té scherp (bijv. bij portretten is niet elk detail gewenst), maar dit is prima bij te werken. Verder voelt de bouw premium aan. De focus-by-wire is niet altijd even top (liever directe feel bij het scherpstellen), maar na wat gewenning goed mee om te gaan.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

prachtig

SEL55F18Z 01-12-2017 door ronny69

vorige maand deze lens als aanvulling op mijn A7M2 gekocht autofocus is snel en accuraat en beeld is zoals men in deze klasse mag verwachten.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Prime lens!

SEL55F18Z 07-08-2017 door PeterV

Is beter dan de A7 sensor, een investering voor een betere Sony camera in de toekomst.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Wat een waanzinnig objectief

SEL55F18Z 21-06-2017 door BrookmR

Vorige maand aangeschaft en wat een geweldig objectief. Hij is mega snel scherp en de kwaliteit is subliem

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

0

0

Fijne, snelle lens

SEL55F18Z 01-06-2017 door mennosrb

Ik heb deze lens nu een paar weken. Een 55 mm lens wordt vaak gezien als een nifty fifty of een plastic fantastic. Een goedkope, snelle lens. Deze lens is meer een fancy lensie, zowel in prijs als bouwkwaliteit als performance. Niet goedkoop maar goed gebouwd met een uitstekende beeldkwaliteit al vanaf 1.8. Deze lens vraagt wel oefening want je mist de compressie van de tele, de wijdsheid van de groothoek en de vergroting van de macro. Spelen met scherpte, scherptediepte en positie, dat moet worden geoefend. Aan de lens zal het niet liggen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

4

0

0

Heel fijne lens met topprestaties!

SEL55F18Z 30-06-2016 door Richard1973

Ik heb de lens nu een maand en heb zo'n zes maanden onderzoek gedaan naar de juiste standaardlens voor op mijn a7RII en dit is echt een geweldig keuze!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

4

0

Top lens met prachtige bokeh en haarscherpe result

SEL55F18Z 27-01-2016 door Marald

Alles wat met de 55mm 1.8 wordt geschoten lijkt wat meer karakter te hebben dan veel van de andere lenzen. Iets mindere moderne look, en iets warmer van beeld. Vooral voor portretten is dit een ideale lens. Handmatig focus is helaas door de fly by wire niet ideaal, dus voor video deze lens nog niet gebruikt. Maar autofocus voor fotografie gaat met deze lens zeer goed en snel op een A7ii body.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

2

0

Fantastische primelens, extreem scherp !

SEL55F18Z 18-12-2015 door Charliediver

Deze maand gekocht, geweldige lens, zeer snelle autofocus en met zijn 1.8 een zeer lichtgevoelige lens. Met de juiste focus ingesteld, haarscherp.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

2

0

Heerlijke lens

SEL55F18Z 11-09-2015 door Koosnaampje

Paar maanden terug gekocht: super, focus by wire:), lens hood, filter toepasbaar, kwaliteit gewicht prijs ++. Misschien te veel logos

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

3

0

Super scherp, mooie bokeh, heldere kleuren

SEL55F18Z 10-06-2015 door dhemes

Een paar weken in bezit en ben er super tevreden mee. Goed gebouwd, is mijn standaard portret lens, ook leuk op feestjes zowel binnen als buiten. Lichtsterke lens. Maak prachtige foto's met de Sony A7II camera.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

3

2

0

Gewoon heel erg goed!

SEL55F18Z 16-05-2015 door n0lif3

Voldoet boven verwachting op mijn A7R, je leest het wel maar zelf ervaren is toch wel super!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

2

0

top lens

SEL55F18Z 17-03-2015 door Frawas

Even weer wennen aan een prime-lens (geen zoom, maar zelf verplaatsen), niet goedkoop, maar daar krijg je scherpte, prachtige bokeh dus een toplens voor terug.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

3

1

0

Voortrefelijke lens, en stevig gebouwd

SEL55F18Z 28-01-2015 door alfons9703

Uiterst scherpe beelden met de A7R. Indien men het internet afloopt worden overal voortreffelijke scores gegeven.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

2

0

Fantastische lens

SEL55F18Z 21-01-2015 door Seeky

Dit is een lens die zeer goed presteert op alle fronten.De bouwkwaliteit is subliem, volledig aluminium en glas. Scherpte, contrast, focussnelheid en bokeh zijn van hoog niveau op alle diafragma waarden. Een aanrader!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

4

0

0

Wát een geweldige lens!

SEL55F18Z 03-12-2014 door Jos46

Deze lens, in mijn geval in combinatie met de Sony Alpha7R, voldoet aan mijn hoge verwachtingen. De doortekening in alle partijen is geweldig, de hele toonschaal overtuigt meteen en de scherpte is perfect te regelen, zowel manual als automatisch.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

0

0

Uitstekende beeldkwaliteit

SEL55F18Z 02-08-2014 door Meneer de Uil

Dit objectief levert gewoonweg uitstekende beeldkwaliteit. Scherpte, bokeh, contrast en kleuren zijn prima. Er is nauwelijks sprake van vervorming en alleen bij een wijd open diafragma is er wat chromatische abberattie zichtbaar. Ondanks dat het objectief compact en licht gebouwd is, voelt het door het gebruik van metaal stevig aan. Scherpstellen gaat vlot en trefzeker. Het is het beste standaard objectief dat ik persoonlijk ooit gehad heb en voor mij het eerste objectief dat bij een volle lensopening van f/1.8 een acceptabele scherpte en contrast levert. Dat was bij objectieven van twee andere bekende merken niet het geval. De prijs reflecteert de kwaliteit van het objectief.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

7

0

0

Sprankelende kwaliteit van de foto's

SEL55F18Z 28-07-2014 door dipe

Sublieme kwaliteit voor een compacte camera, geen behoefte aan DSLR meer !

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

2

2

0

SCherpte met een standaard lens

SEL55F18Z 24-06-2014 door Vigor1949

Een prachtige lens met heel veel scherpte. Ook een mooie bokeh. Vroeger deed men bijna alle foto's met deze standaard lengte. Ik was het weer bijna verleerd om zonder zoom-lens te fotograferen. Na enig wennen maak je weer schitterende foto's zoals vroeger (constant opletten waar je staat). De bijbehorende lenshoek past het beste bij de beleving van onze eigen ogen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

7

2

0

superscherp! waanzinnig kleurecht. mooie Bokeh.

SEL55F18Z 02-06-2014 door Richiebuzz

Ben zeer tevreden met dit objectief in combinatie met de A7. Enige aanmerking die ik zou hebben is de auto focus. Vind ik te traag. Bovendien moet ik vaak noodgedwongen in DMF modus de scherpte corrigeren. Ik hoop dat dit met een firmware update verbeterd kan worden want ik heb de indruk dat dit niet perse aan het objectief ligt. Het doe mijns inziens wel wat afbreuk aan de totaalbeleving van deze potentiele killer-combinatie. Verder mis ik persoonlijk gezien toch wel de diafragma ring. Ik ben oldschool.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

9

5