FE 600 mm F4 GM OSS

Volledige specificaties en kenmerken

SEL600F40GM

€ 14.000,00

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
E-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
600
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
900
Lensgroepen / -elementen
18-24 *inclusief één filter
Beeldhoek (35 mm)
4°10'
Beeldhoek (APS-C)
2°40'
Maximaal diafragma (F)
4
Minimaal diafragma (f)
22
Diafragmaschijven
11
Rond diafragma
Ja
Minimale scherpstelafstand:
4,5 m (14,8 ft)
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,14
Filterdiameter (mm)
40,5
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
Optical SteadyShot
Teleconverter-compatibiliteit (x1.4)
SEL14TC
Teleconverter-compatibiliteit (x2.0)
SEL20TC
Soort kap
Ronde vorm

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (D x L)
163,6 x 449 mm (6,5 x 17,75 inch.)
Gewicht
3040 g (107,3 oz.)

Inhoud van de verpakking

  • Kap (model): ALC-SH158
  • Voorkap voor lens
  • Lensdop voor achterop: ALC-R1EM
  • Harde hoes
  • Lensdopbandje
  • Draagriem voor tas
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van FE 600 mm F4 GM OSS

600 mm F4 G Master-supertelelens

Snelle automatische scherpstelling plus verbluffende G Master-resolutie en schitterende bokeh in een lichte, goed gebalanceerde mobiele lens. De originele technologieën voor de XA-lens en lineaire XD-motor van Sony bieden krachtige optische en mechanische prestaties, waardoor het mogelijk is om vanaf grote afstand dynamische, prachtige opnamen te maken. Ideaal voor sport-, nieuws- en natuurfotografie.

Afbeelding van FE 600 mm F4 GM OSS

XD-motoren voor snelle, precieze, effectieve automatische scherpstelling

Twee lineaire XD-motoren (extreme dynamic) bieden snelle, precieze automatische scherpstelling en betrouwbare tracking, perfect geschikt voor moderne camera's, en behoud van focus op snel bewegende sport- en natuuronderwerpen. Dankzij een nieuw regelalgoritme kan de grote focusgroep snel en stil worden gepositioneerd met minimale vertraging en trillingen.

Meer informatie

Afbeelding van FE 600 mm F4 GM OSS

Betere beeldkwaliteit dankzij groot XA-element

Een nauwkeurig, optisch G Master-ontwerp biedt een uitzonderlijk hoog contrast geheel tot de beeldranden. Een nieuw ontwikkeld, groot XA-element (extreme aspherical) en drie fluorietelementen onderdrukken chromatische aberratie, die een probleem kan vormen in telelenzen. Hierdoor heeft het hele beeld een prachtige resolutie en fijne details.

Meer informatie

Afbeelding van FE 600 mm F4 GM OSS

Prachtige G Master-bokeh

Elke lens heeft een nieuw XA-element (extreme aspherical) met een groot diafragma en een ongekende oppervlakteprecisie. Daarnaast is elke lens afzonderlijk gekalibreerd voor beperking van sferische aberratie, waardoor prachtige G Master-bokeh optimaal in balans is met hoge resolutie. Ook een rond diafragma met 11 bladen draagt bij aan de schitterende bokeh van de lens.

Meer informatie

Afbeelding van FE 600 mm F4 GM OSS

Extra bereik met 1.4x/2.0x teleconverters

Optionele, hoogwaardige 1.4x en 2.0x teleconverters zijn beschikbaar. Met de 2.0x teleconverter wordt de brandpuntsafstand van de lens vergroot tot 1200 mm (1800 mm op een APS-C-behuizing) bij een maximaal diafragma van F8, uitstekende optische prestaties, en een zeer snelle en nauwkeurige automatische scherpstelling.

Afbeelding van FE 600 mm F4 GM OSS

Bestand tegen schittering, voor ongekende helderheid

De interne reflecties zijn minimaal dankzij de originele antireflecterende nanocoating van Sony, met bevlokte structuur op essentiële interne oppervlakken, evenals andere ontwerpverbeteringen. Hierdoor is de lens zeer bestendig tegen schittering en spiegeling, die kunnen leiden tot een lagere beeldhelderheid. De weergave is helder en zuiver, zelfs bij weinig licht. (1. Antireflecterende nanocoating / 2. Glas / 3. Doorgelaten licht)

Meer informatie

Afbeelding van FE 600 mm F4 GM OSS

Licht en goed gebalanceerd voor eenvoudig fotograferen en filmen

Door een laag gewicht van slechts 3.040 gram en een sublieme balans, beide te danken aan technologie die afkomstig is van de SEL400F28GM, kun je profiteren van de buitengewone optische prestaties, zelfs wanneer je opnamen maakt zonder statief of een handstatief. Dankzij de compacte, lichte behuizing met E-bevestiging zit het zwaartepunt op een ideale positie voor vloeiende, nauwkeurige panning-opnamen. 

Afbeelding van FE 600 mm F4 GM OSS

Stof- en vochtwerende vormgeving

Een stof- en vochtbestendig ontwerp biedt de betrouwbaarheid die nodig is in uitdagende omstandigheden buiten.

Meer informatie

Afbeelding van FE 600 mm F4 GM OSS

Cilinderonderdelen van stijve magnesiumlegering

Voor de buitenzijde van de lenscilinder, de statiefbevestiging en essentiële interne onderdelen is een zeer stijve magnesiumlegering gebruikt, waardoor de lens een uitstekende duurzaamheid en een lager gewicht heeft. Dit biedt voordeel bij het maken van opnamen in uitdagende situaties en omgevingen.

Afbeelding van FE 600 mm F4 GM OSS

Fluorcoating op voorste element

De fluorcoating op het voorste lenselement stoot water, olie en ander vuil af, waardoor het gemakkelijker is om vuil of vingerafdrukken van het lensoppervlak te vegen.

Meer informatie

Afbeelding van FE 600 mm F4 GM OSS

Lichte carbon zonnekap

Deze lichte, duurzame carbon zonnekap heeft ook een bevlokte binnenzijde voor een maximale effectiviteit bij het blokkeren van ongewenst licht dat kan leiden tot een lagere beeldkwaliteit.

Afbeelding van FE 600 mm F4 GM OSS

Stevige, duurzame bevestiging

Ontworpen voor de harde werkelijkheid van professioneel gebruik, met meer schroeven om de bevestiging vast te zetten, en andere verbeteringen voor maximale stevigheid en betrouwbaarheid.

Afbeelding van FE 600 mm F4 GM OSS

Speciale draagkoffer

Een speciaal ontworpen draagkoffer beschermt de lens tijdens transport tegen schokken en trillingen.

Afbeelding van FE 600 mm F4 GM OSS

Volledige DMF

Wanneer de schakelaar FULL TIME DMF op ON staat, wordt de handmatige scherpstelling automatisch geactiveerd wanneer de scherpstelring wordt gebruikt, zelfs in de AF-C-modus. Deze functie kan worden gebruikt voor het corrigeren van de scherpstelling, bijvoorbeeld wanneer de automatische scherpstelling het verkeerde onderwerp kiest. Het is ook een goede manier om de scherpstelling te verfijnen na de eerste automatische scherpstelling, wanneer de automatische scherpstelling wordt gedeactiveerd doordat de sluiterknop half wordt ingedrukt.

Afbeelding van FE 600 mm F4 GM OSS

Optical SteadyShot met 3 modi

Door optische beeldstabilisatie is het eenvoudiger om zonder statief scherpe supertele-opnamen te maken. MODE 2 biedt ideale stabilisatie voor gepande opnamen en MODE 3 biedt verbeterde zoekerstabilisatie voor het framen van dynamische sport- of natuuracties. Stabilisatie over vijf assen is beschikbaar bij compatibele α-behuizingen.

Meer informatie

Afbeelding van FE 600 mm F4 GM OSS

Natuurlijke, lineaire respons op handmatige scherpstelling

Dankzij Linear Response MF reageert de scherpstelring direct en lineair op subtiele bediening bij handmatig scherpstellen. Wanneer aan de scherpstelring wordt gedraaid, wijzigt de scherpstelling onmiddellijk, waardoor de bediening snel en precies aanvoelt.

Meer informatie

Afbeelding van FE 600 mm F4 GM OSS

Vier instelbare knoppen voor scherpstelvergrendeling

Op vier plaatsen zijn er instelbare knoppen voor scherpstelvergrendeling, voor eenvoudig gebruik tijdens het maken van opnamen in elke houding. De knoppen voor scherpstelvergrendeling kunnen ook worden aangepast met een cameramenu, zodat desgewenst andere functies kunnen worden ingesteld, zoals eye-autofocus.

Meer informatie

Veelzijdige functiering

Met de veelzijdige, handige functiering kun je via de moduskiezer schakelen naar een vooraf ingesteld scherpstelpunt, een toegewezen functie of geen functie.

Direct scherpstellen op een vooraf gedefinieerd punt

Als je een scherpstelpunt hebt opgeslagen met de SET-knop en de modus PRESET is geactiveerd, wordt het vooraf ingestelde scherpstelpunt opgeroepen zodra je aan de functiering draait. Dit is een ideale manier om scherpstelpunten vooraf in te stellen, bijvoorbeeld voor snelle sportacties. Deze functie werkt zowel in de AF- als de MF-modus en wordt niet beïnvloed door de instellingen van de scherpstelbegrenzer.

Afbeelding van FE 600 mm F4 GM OSS

Vloeiende Power Focus

Wanneer de modusschakelaar van de functiering is ingesteld op FUNCTION, de functie Power Focus is gekozen en je aan de functiering draait, wordt de lens vloeiend scherpgesteld in de aangegeven richting, met een snelheid die afhankelijk is van de mate van draaiing. Power Focus is handig voor vloeiende focuseffecten bij het opnemen van films.

Snel overschakelen van full-frame naar APS-C 

Als de modusschakelaar van de functiering is ingesteld op FUNCTION en de schakelfunctie APS-C/full-frame is ingeschakeld, kan de functiering worden gedraaid zodat je direct kunt schakelen tussen de beeldhoeken APS-C en full-frame (ondersteund door de laatste softwareversie van de α9).

Afbeelding van FE 600 mm F4 GM OSS

Sleuf voor insteekfilter

Dankzij een filtersleuf kunnen standaard 40,5 mm ND-filters en andere filtertypen worden geplaatst, evenals het optionele VF-DCPL1 ronde polarisatiefilter. Het VF-DCPL1 ronde polarisatiefilter kan worden gedraaid voor optimaal effect wanneer dit op de lens is geïnstalleerd.

Afbeelding van FE 600 mm F4 GM OSS

Duurzame, veelzijdige statiefbevestiging

De statiefbevestiging van de lens is voorzien van lagers die een betere duurzaamheid en soepelere draaibeweging bieden. Er zijn ook 90° klikstops die de gebruiker naar wens kan in- of uitschakelen: zet de klikstop op ON voor betrouwbare, snelle positionering op 90° of op OFF voor minder weerstand en soepel draaien.

Afbeelding van FE 600 mm F4 GM OSS

Scherpstelbegrenzer voor snellere scherpstelling

Dankzij de scherpstelbegrenzer kun je het bereik van automatische scherpstelling beperken van 4,5 tot 15 meter, 15 meter tot oneindig, of onbeperkte automatische scherpstelling instellen. Dit versnelt de autofocus in bepaalde situaties omdat wordt voorkomen dat de lens zich scherpstelt op onderwerpen buiten het doelbereik.

Meer informatie