FE 70-200 mm F4 G OSS

Productbeoordelingen

€ 1.700,00

(inclusief btw)
21

4.6 gebaseerd op 21 klantbeoordelingen

15
5
0
1
0
Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

22 klantbeoordelingen

0

Geweldige lens

SEL70200G 07-11-2019 door aheukels

Ik heb lang zitten twijfelen tuusen de f2.8 en f4 versie en ben toch voor deze gegaan, vanwege zijn gewicht en prijs. Met deze lens kun je geweldige foto's maken, scherp en mooie bokhe. Ik kan deze lens aanraden aan iedereen die wildlife, landschappen en portretten wil fotograferen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Top lens

SEL70200G 31-07-2019 door Thijsdw

Prijs kwaliteit is goed. Voelt heel robuust aan. F4 wellicht niet gebruiken in het donker maar daar ligt mijn prioriteit toch niet.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Heerlijke fijne en handzame lens

SEL70200G 23-07-2019 door Frans 1948

Hier ben ik zeer tevreden mee. Ga ik zeker aanbevelen aan derde

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Mooi heldere foto’s. Wel zwaar voor een lens.

SEL70200G 10-05-2019 door Fotografie2019

Een zware lens maar oogt stevig en daagt je uit er veel mee te doen

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

De Musthave 70-200 F4!

SEL70200G 07-01-2019 door JurFotografie

Geweldige lens, erg scherp en super snel! Zeker een must have voor in iedere kit!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

een licht, snel en ragscherp zoomobjectief

SEL70200G 05-01-2019 door Paulus D

Dit objectief ligt goed in de hand, is ragscherp en is heerlijk om mee te werken. Mooie Bokeh voor een F4 objectief en de Optical Steady Shot heb ik welliswaar niet echt nodig op mijn Sony A7iii maar werkt toch als extra beeldstabilisator mee. Ik kan hierdoor wel 4 tot 5 stops (sluitertijd) verlagen. Je maakt op 1/10 sluitertijd nog steeds bewegingsvrije foto's!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

goede recensies

SEL70200G 03-01-2019 door peter1953

Zelf nog geen ervaring , tutorials zijn zeer positief, doorslag was het gewicht van de lens

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prima zoomobjectief met goede lichtopbrengst

SEL70200G 26-11-2018 door Overtoom

Ik heb mijn nieuwe zoomobjetief nu een paar weken in huis en hij bevalt prima. Hij is relatief licht en goed te hanteren. Werkt snel intuïtief en erg stil en snel. Minder tevreden ben ik over de prijs. Die vind ik stevig.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Super objectief

SEL70200G 05-11-2018 door Imloh

Via internet aangeschaft. En een prachtig objectief. 80_200mm zeer compleet en optisch top.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Toplens! Geweldige bouw en kwaliteit

SEL70200G 30-09-2018 door Jaroenb

Deze lens aangeschaft omdat de 2.8 gewoonweg te prijzig is voor mij. De bouw en kwaliteit van de lens is boven verwachtig. Zeer profi look en feel.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Super materiaal

SEL70200G 20-07-2018

Compact licht en toch extreem van kwaliteit, echter de cashback van Sony is veel en niet snel, daar zouden ze meer op moeten inzetten

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Heel scherp en prachtige mogelijkheden

SEL70200G 23-06-2018 door TiVem

Vorige maand deze lens gekocht en ben zeer tevreden. Enige minpuntje is het gewicht.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Veel beter als vewacht.

SEL70200G 11-05-2017 door Vstream

De 70-200 F4.0 kost de helft van de F2.8 versie maar is toch een absolute aanrader. Omdat ik zowel het Sony 55 1.8 als het Sony 90mm macro objectief bezit weet ik wat scherpte is. ik werk op 4K en hecht veel belang aan kwaliteit. De 70-200 heeft me aangenaam verrast. Het objectief stelt heel snel scherp, is geruisloos niet te zwaar maar is op de koop toe nog heel scherp ook. Wanneer je de extra stop licht niet nodig van de duurdere 2.8 moet je niet twijfelen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

4

0

0

prachtige, handige en uitstekende lens

SEL70200G 29-04-2017 door Sonyliefhebber

reeds vanaf F4 uiterst scherp, geen chromatische aberratie, minimale vervorming; prettig de AF/MF omschakeling op de lens zelf

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Super lens

SEL70200G 07-07-2016

Het is een pracht lens, super scherp, en goed voor zowel portret als landschap.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Mooie, goede, compacte en niet te zware lens

SEL70200G 08-05-2016 door Sony67

Geweldige lens, zoals op m'n Sony a7rii als m'n a6300

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

goeie lens

SEL70200G 31-08-2015 door vosje2233

redelijk licht gewicht,en snel,liever 2.8 gewenst hoop dat die er gaat komen gebruik hem voor a6000 en werkt prima

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Snel, accuraat, stabiel en heel goed gebouwd

SEL70200G 11-06-2015 door dhemes

Een paar weken in bezit. Wat een plezier om met deze lens te "schieten". Niet zwaar, dus kan uren aan de slag zonder moe te worden.Uiteraard met de Sony A7II. Mooie bokeh, scherp, snel , mooie kleuren en OSS werkt super.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

0

0

Prima lens

SEL70200G 31-05-2015 door FotoAdri

Lens gebruik ik voornamelijk voor paardensport fotografie op mijn Sony A6000. Prima combinatie: zeer snelle autofocus en (inclusief cropfactor) tot 300mm telelens.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

2

0

0

Fantastische beeldkwaliteit voor een zoomobjectief

SEL70200G 08-04-2015 door ad1740

Ik heb dit objectief nu een week in mijn bezit. Ik heb het als demo-exemplaar aangeschaft omdat ik het wilde testen op beeldkwaliteit voordat ik het kocht; vooral testen op decentrering is tegenwoordig helaas bittere noodzaak. Eerst en vooral, de beeldkwaliteit is heel erg goed op mijn A7. Bij f/4 is de scherpte in het centrum nog niet helemaal optimaal, bij diafragmeren tot f/5.6 is dat al heel goed en bij f/8 nog een beetje beter en dat geldt over het hele zoombereik. Bij f/4 loopt de scherpte terug aan de randen en hoeken, vooral bij 200 mm; diafragmeren brengt ook hier verbetering. In de praktijk is het objectief heel goed bruikbaar bij f/4 als wat onscherpte in de hoeken niet belangrijk is, zoals meestal bij het gebruik van een tele-objectief. Het viel me op dat met een beetje extra verscherping in Lightroom de opnamen bij f/4 nauwelijks meer te onderscheiden zijn van die met f/5.6 of f/8 en dat bij uitvergroting tot 100 %. Er zijn nogal wat opmerkingen her en der over de beeldstabilisatie die niet bijzonder effectief zou zijn. Normaal gesproken gebruik ik bij voorkeur 1/500 seconde als sluitertijd bij 200 mm zonder beeldstabilisatie en nu durf ik een 1/125 s zonder meer aan; bij 1/60 s en geconcentreerd werken zijn nog 9 van de 10 foto's scherp als ik ze op het scherm met 100 % bekijk, pixel-peeping dus. Ik zou ruwweg zeggen dat ik er 2 stops op vooruit ga. Scherpstelsnelheid is OK, maar niet supersnel. Bij continu-opnamen heb ik wel behoorlijk wat treffers maar ik zeg erbij dat ik eigenlijk nauwelijks doe. Belangrijker, de nauwkeurigheid is uitstekend, zoals eigenlijk altijd bij spiegelloze camera's. Het objectief is groot, zeker met de bijbehorende zonnekap erop, maar het gewicht valt weer mee. Het werken ermee gaat uitstekend op de A7 die ik overigens wel van een Meike handgreep heb voorzien. Met al dat spul wordt je tas er niet lichter op... Door zijn omvang en vooral zijn lichtbeige kleur valt het objectief nogal op, ik had het liever zwart gezien; onopgemerkt fotograferen is er niet bij. De zonnekap is groot en beschermt goed tegen invallend licht, maar hij is niet handig bij het gebruik van polarisatiefilters: zonnekap eraf, filter draaien totdat het gewenste effect is bereikt, zonnekap er weer op en opnieuw uitkaderen. Ik heb een zonnekap met schroefdraad besteld die straks op het polarisatiefilter gaat. Kortom: duur, groot, niet altijd even handig, maar wat een beeldkwaliteit voor een zoom!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Goed

7

0

0

Gebrekkige aansluiting

SEL70200G 06-11-2014

De lens is op zich mooi compact en niet zwaar. Maar hij is te zwaar in vergelijking met de Sony A7(R) en er zit onacceptabel veel speling in de aansluiting tussen camera en lens.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Goed

1

7

0

Ideale lens, de FE70-200 F4 G OSS

SEL70200G 28-07-2014 door MarcM

De FE 70-200 F4 G OSS is voor mij de ideale lens voor dit bereik op de Sony A7. Maakt echt in alle eenvoud mooie foto's, mede door de stabilisator die is ingebouwd. Ook zijn alle kleuren erg mooi. Die van de kitlens zijn goed, maar van deze premium lens beter. Al met een een dure investering, maar zeker het geld waard.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

11

0