FE 90 mm F2.8 MACRO G OSS

Productbeoordelingen

€ 1.200,00

(inclusief btw)
48

4.9 gebaseerd op 48 klantbeoordelingen

44
4
0
0
0
Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

48 klantbeoordelingen

0

Meer dan een geweldige macrolens

SEL90M28G 05-02-2020

Voor het Sony FE systeem was ik op zoek naar een goede macrolens. En omdat ik die niet alleen in de studio gebruik liefst met image-stabilisatie. En voor algemeen gebruik ook nog autofocus. Zo kwam ik bij deze lens uit en ik heb er geen moment spijt van gehad want het is een echte alleskunner. Ondanks het vaste brandpunt is het een lens om erop uit te trekken en avonturen mee te beleven. Van extreem dichtbij tot behoorlijk ver weg krijg ik steeds beelden die verrassen en ontroeren. Snel tussen autofocus en handmatig scherpstellen kunnen switchen blijkt buitengewoon handig. Ook super is de knop op de lens om de focus vast te zetten. Samen met AEL (belichting vastzetten, zit achterop de camera) kun je scherpstellen op de plaats waar dat het beste lukt en dan reframen voor het perfecte shot. Dit is een lens die ik nooit meer weg wil doen!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

erg goed

SEL90M28G 03-02-2020 door aker

Ik vind de lens een prima scherpte en goede bocus hebben.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Lens die creativiteit centraal zet

SEL90M28G 06-01-2020 door mysterikii

gebruiksvriendelijk en verbazend resultaat! opmerking: Tijdens video gebruik hoor je de autofocus zeer hard op alle opnamen

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Toplens

SEL90M28G 02-01-2020

Fantastisch voor macro en portret, mooi bokeh, hoog gebruiksgemak.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Erg scherp

SEL90M28G 02-01-2020 door HarmV

Een erg scherpte macrolens. Lekker licht ook. Ik gebruik hem ook als 90mm prime, want de scherpte is verbluffend goed en de AF is meer dan prima.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

fijne lens maakt scherpe foto's

SEL90M28G 14-12-2019 door judith13

vorige maand deze lens gekocht en hij bevalt uitstekend maakt mooi macro foto's maar ook portret foto's van mijn honden, is deze lens geschikt. top lens meer kan ik er niet over zeggen. als je twijfelt gewoon kopen je zult er geen spijt van krijgen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Zeer mooie lens !

SEL90M28G 11-12-2019 door JeanMarie1

Zeer tevreden met deze uitstekende lens ! Super-scherpe beelden en mooi bokeh. Ook zeer geschikt voor portretfotografie ! Even wennen aan de schakelaar AF / MF...

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

vlijm scherp

SEL90M28G 02-12-2019 door Jos 1966

sinds anderhalve week in mijn bezit ,en nu al prachtige foto,s meegemaakt . gemonteerd op mijn Sony A7 mark 2 nu nog een macro flitser erbij kopen . en laat de incecten dan maar komen

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

heerlijke portretlens gecombineerd met Macro-stand

SEL90M28G 13-11-2019 door TVos

So far, so good. Vooraf al wat 'gespeeld' tijdens de Fotofair in Hilvarenbeek. De eerste resultaten zijn bemoedigend.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Superscherp en prachtig Macro en Portret lens

SEL90M28G 25-10-2019 door Cathhel

Gebruiksgemak en resultaten die ik zie zijn fantastisch

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Super Lens

SEL90M28G 12-07-2019 door Christa 13

Ik heb de lens nu enkele dagen tot nu toe super content

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Scherpe foto's

SEL90M28G 04-07-2019 door HM678K

ik heb deze macro lens gekocht als aanvulling op mijn zoemlenzen 28-105 en 70-300

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

1

0

Superkwaliteit

SEL90M28G 01-07-2019

Ik heb de lens nu 2 maanden in bezit en het is een fantastische aankoop geweest. Ik heb hem ook voor portret gebruikt en daar kan hij ook zeker voor dienen. Snelle AF en mooie bokeh. De scherpstelring is ook handig ontwikkeld om snel te wisselen tussen AF en MF.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Super

SEL90M28G 21-06-2019 door TILDI

Zeer tevreden met mijn macro lens. Aanrader. Super scherpe foto’s

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geweldige kenmerken

SEL90M28G 13-06-2019 door Riennet

voldoet aan mijn verwachtingen en ben daar zeer tevreden mee

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Zeer goede macro lens

SEL90M28G 11-06-2019

Als hobby fotograaf maak ik vaak foto's van bloemen en insecten. Een goede macro lens is daarbij onmisbaar. De SEL90M28G is een prima keuze om mijn hobby te verrijken.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Degelijk en nauwkeurig.

SEL90M28G 28-05-2019 door Hugo1955

Instellingen aan de lens zijn vlot te bedienen. De eerste testen zijn kwaliteitsvol en overtroffen al mijn verwachtingen. Scherp beeld met mooie kleurweergave.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Super lens !

SEL90M28G 28-04-2019

Ik heb deze lens nu ongeveer 1 maand en kan absoluut geen enkel minpunt vinden! Haarscherpe beelden, supersnelle en zeer accurate auto-focus en stevige constructie maken van deze lens een "must-have" als macro- of portretfotografie in uw interessesfeer liggen ! Gewoon doen !

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Fijn!

SEL90M28G 12-04-2019 door MiriamZ73

Op zoek naar een macrolens stuiitte ik al op de mooie reviews van de Sony 90mm. Daarbij komt nog dat deze lens ook uitstekend dienst doet als portretlens. Met elke foto, zelfs degene die ik laat mislukken, groeit mijn enthousiasme voor fotografie!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

geweldige kenmerken

SEL90M28G 31-03-2019 door Toyota44PL16

eind januari 2019 het objectief gekocht en na wat uitproberen ben ik heel tevreden over de resultaten. Mooie kleuren en erg scherpe foto's.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Zeer prettig om mee te werken. Fabuleuze scherpte

SEL90M28G 12-03-2019 door leeuwenk

Voegt een nieuwe dimensie toe aan macro-fotografie

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Super lens

SEL90M28G 05-03-2019 door LeiS

Enkele weken geleden gekocht en nu aan het uitproberen, testen en eigen maken. Voortreffelijke scherpte. Minpuntje is dat de lens tamelijk zwaar is, in verhouding tot de camera body (A7) en daardoor niet zo goed in balans op statief. Hierdoor heeft de camera de neiging om naar voren te zakken, wat bij 1:1 macro nogal hinderlijk is bij het kaderen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Macroooooo !

SEL90M28G 07-02-2019 door Vuurtje75

Ik heb deze lens al een jaar in gebruik en geen minpunten gevonden. AF is snel en betrouwbaar. Ook schakel je zo om van AF naar MF als je dat wil.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geweldig objectief!

SEL90M28G 27-01-2019 door eric_n

Geweldig objectief, zowel voor macro als portret!!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

gewoonweg geweldig

SEL90M28G 22-01-2019 door jeppim

vorige maand kocht ik de SEL90M28G dus de 90mm macro 2.8 in één woord geweldig.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Super lens!

SEL90M28G 20-01-2019 door Arendsen

Ik heb onlangs deze macro lens aangeschaft. Voor portretfotografie en productfotografie. De lens voldoet ruimschoots aan mijn wensen. Is gewoon een rollenspel!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geweldige lens

SEL90M28G 04-12-2018 door WiebeJ

Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan met de aanschaf van deze mooi macro lens. Sony heeft een super product geleverd. Scherp;stil, helder; snel en degelijk gebouwd.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Superlens

SEL90M28G 28-11-2018 door riksmit65

Prachtig objectief waarmee bijzondere foto’s haarscherp op beeld komen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Super objectief een must om te hebben

SEL90M28G 18-10-2018 door Wirowr

Mooi afgewerkt objectief, ligt fijn in de hand, is eenvoudig te bedienen. Maakt mooie scherpe opnames, en heeft een prachtig boukeh.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Hoge kwaliteit

SEL90M28G 20-09-2018

Nu twee weken in huis. Diverse opnamen tonen aan dat de lens erg goed presteert.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

bevalt uitstekend

SEL90M28G 16-08-2018 door J Ooms

De lens en de Camera ILCE-7 heb ik pas ! maand in bezit, de lens met de camera vind ik een hele goede combinatie, niet te zwaar en daardoor prima te hanteren. De MF en de AF stand is perfect, moeiteloos veranderen van stand.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Uitstekende eigenschappen

SEL90M28G 22-07-2018 door Jan6843

Ik ben zeer tevreden over dit produkt, alles klopt aan deze lens.De beeldkwaliteit op de eerste plaats.De functies en de afwerking zijn ook helemaal top!Ik gebruik de lens op mijn Sony fullframe camera.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Echt een aanrader

SEL90M28G 18-06-2018 door Anko1975

Vorige maand aangeschaft. Heel makkelijk in gebruik en het resultaat is fantastisch. Echt een prachtige macro lens, een aanrader voor iedereen die gek is op fotografie.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Heel tevreden.

SEL90M28G 16-02-2018 door sony zeiss

Zoals van allle andere toestellen(camer's, lenzen) Sony - Zeiss heel tevreden.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

1

0

Superieur

SEL90M28G 11-02-2018 door Herman 100

Alles aan dit objectief klopt. Superieure beeldkwaliteit, handig in gebruik door AF/ MF op de lens, 3 focusstanden, stabilisatiekeuzeknop, stevige constructie en soepele afstelling. Voor vrijwel alle doeleinden inzetbaar. Van macro tot oneindig een belevenis.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

waanzinnige scherpte

SEL90M28G 21-12-2017 door jasnke

3weken in mijn bezit al waanzinnige scherpe foto's mee getrokken, zeer mooi diepte veld,gemakkelijk in handeling zeker in manuele focus

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Prachtige macrolens

SEL90M28G 18-12-2017 door terrie27

Ziet er professioneel en degelijk uit en werkt uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

1

0

Een geweldig objectief!

SEL90M28G 14-06-2017 door Klaas100

Een erg fijn objectief om mee te werken. Snel schakelen tussen automatisch en handmatig scherpstellen. De scherpte en kleurweergaven is prachtig.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geweldenaar, zeer scherp!

SEL90M28G 30-11-2016 door Sigiphoto

Afgelopen 2 weken de Sony FE90 2.8 G Macro aangeschaft en vervolgens een mailtje van Sony gekregen om eerste indrukken te delen. Bij deze dus. Ik was eigenlijk helemaal niet op zoek naar een 90mm lens, maar had al wel een wat langer sluimerende interesse naar een macro oplossing. Via wat reviews, o.a. die op de Sony Community toch eens wat serieuzer gekeken naar deze lens. Via voorbeeld foto's kwam ik erachter dat deze lens me wel zou bevallen! En dat doet ie zeker! Zowel bij macro opnamen als "oneindig op 90mm" is de scherpte zeer goed te noemen en contrast en kleuren subliem! De kwaliteit doet me denken aan de SonyZeiss 55 1.8 en die maakte al heel veel indruk op me. Het is wel zaak om bij gebruik te denken aan de schakelaar op de zijkant waarmee je bepaalt wat voor foto je wilt maken. (o.a. oneindig en macro) Ik ben dat al eens vergeten en dan gaat de lens "hunten" op AF met de A7ii. Even wennen dus. Wat ook erg fijn is bij de macro stand is de focus button waarmee je de focus vastzet als het ware. Het is helaas nu (dec 2016) geen tijd om macro foto's te maken van onze kleinst mogelijke vliegende en kruipende dierenrijk of de mooiste bloemen in bloei maar dat zal in het komende voorjaar van 2017 helemaal goed komen! Ben dus al met al zeer tevreden tot nu toe! Vandaar ook de 5 sterren als beoordeling.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

5

0

0

prima apparatuur

SEL90M28G 08-10-2016 door maarten3

buitengewoon tevreden met de aankoop van alle producten

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

1

0

Sony - FE 90 mm F2.8 Macro G OSS

SEL90M28G 29-03-2016 door Macmo35

De lens is gemaakt als een tank. AF is beetje traag, maar dat is normaal bij een Macro lens. Hij is goed voor portret,landschap en macro. Ik ben gewend om met Zeiss EF lenzen foto's te schieten, maar de 90mm kan zich zeker meteen aan Zeiss lenzen zoals de 100mm ZE. 3D pop Zeiss karakter is te zien op de foto's. Is ook een weather sealed lens. Fotos's zijn superscherp. Stabilisatie werkt ook perfect. Contrast, kleur, bokeh, scherpte, stabilisatie, lichtsterk, en bouwkwaliteit zijn gewoon perfect.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

47

0

0

Mooie Portret en Macro Lens

SEL90M28G 17-01-2016 door Vigor1949

Onlangs gekocht na de vele goede reviews op Internet (DxOmark, DPreview). Lens is echt de moeite waard. Scherp en makkelijk in gebruik.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Een geweldige lens zeer scherp en mooie tekening

SEL90M28G 06-01-2016 door Bert55

Een schitterende mooie en scherpe lens een fantastische bouw

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Groot oplossend vermogen

SEL90M28G 29-10-2015 door gibbon70

Zelfs onder matige licht omstandigheden scherp met veel details

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

prachtige diepte(on)scherpte in portretten

SEL90M28G 12-10-2015 door linde19

Na mijn aankoop had ik aanvankelijk moeite met de vaste focus van de lens, wegens gewoon aan een zoomlens. Maar de lens levert prachtige portretten op, met onscherpe achtergronden. Met F2.8 is de lens voldoende lichtsterk om ook binnen bij normaal licht uit de hand opnamen te maken. Voor macro opnamen heb je wel een statief nodig.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Scherpte en boekeh gegarandeerd!

SEL90M28G 25-09-2015 door MPGJ

Ik heb enkele dagen geleden deze nieuwe macrolens aangeschaft. Mijn allereerste foto's (combinatie A7R met SEL90M28G) spreken voor zich! Oordeel zelf. Deze lens zal mij nog veel plezier schenken. Een aanrader voor iedereen die van deze soort fotografie houdt.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

3

6

0

Top lens.

SEL90M28G 13-09-2015 door Driewielertje

Ik ben hier super tevreden over. Hele stille autofocus. Handige schakeling tussen handmatig en AF met de scherpstelring. Verder prachtig bokeh en een super kleurweergave.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Een geweldige Lens

SEL90M28G 05-07-2015 door Sjouwer

Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de lens. Maakt indrukwekkende foto's met een mooi Bohken.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

8

9