FE 90 mm F2.8 MACRO G OSS

Volledige specificaties en kenmerken

SEL90M28G

€ 1.200,00

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
E-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
90 mm
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
135 mm
Lensgroepen / -elementen
11/15
Beeldhoek (35 mm)
27°
Beeldhoek (APS-C)
17°
Maximaal diafragma (F)
2.8
Minimaal diafragma (f)
22
Diafragmaschijven
9
Rond diafragma
Ja
Minimale scherpstelafstand:
0,28 m
Maximale vergrotingsverhouding (x)
1,0x
Filterdiameter (mm)
62 mm
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
Optical SteadyShot

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (D x L)
79 x 130,5 mm
Gewicht
602 g

Voetnoten

*
'35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)' en 'beeldhoek (APS-C)' bij digitale camera met verwisselbare lens en APS-C-beeldsensoren.

Inhoud van de verpakking

  • Zonnekap (ALC-SH138: rond, met bajonetbevestiging)
  • Voorkap voor lens
  • Achterkap voor lens
  • Draagtas
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van FE 90 mm F2.8 Macro G OSS

Befaamde achtergrond-bokeh van G Lens

De G-lens is synoniem voor fraaie achtergrond-bokeh, waardoor een onderwerp echt in het oog springt. Individuele kalibratie van elke lens zorgt voor optimale compensatie van sferische aberratie, hetgeen resulteert in een vloeiende weergave van randen zonder een spoor van lelijke 'nisen bokeh'. Een rond 9-bladig diafragma draagt ook bij aan fantastische bokeh.

Afbeelding van FE 90 mm F2.8 Macro G OSS

Helderheid in het hele beeld, van macro tot oneindig

Macrolenzen worden vaak gebruikt voor een groot aantal verschillende scherpstelafstanden, zodat een mechanisme voor zwevende scherpstelling is geïmplementeerd voor optimale onderdrukking van aberratie wegens korte scherpstelaberratie. Het zwevende systeem verkleint de lens terwijl de uitstekende helderheid behouden blijft in het hele beeldgebied, van oneindig tot de kortste scherpstelafstand.

Meer informatie

Afbeelding van FE 90 mm F2.8 Macro G OSS

Nauwkeurige, stille scherpstelling voor foto's en films

Twee scherpstelgroepen in een configuratie voor zwevende scherpstelling worden aangestuurd door een innovatief DDSSM-systeem (Direct Drive Super Sonic wave Motor) voor vloeiende, nauwkeurige positionering van de relatief zware lenzen die full-frame macrovergroting mogelijk maken. Dit systeem is opvallend stil en is ideaal voor het fotograferen van dieren of insecten en voor het maken van films.

Meer informatie

Afbeelding van FE 90 mm F2.8 Macro G OSS

Scherp en helder zonder statief

Hoewel een statief meestal noodzakelijk wordt geacht voor scherpe macrofotografie, kunt u dankzij de ingebouwde OSS-beeldstabilisatie (Optical SteadyShot) uit de hand scherpe macro-opnamen maken. De zware stabilisatielens wordt aangedreven door een gevoelige lineaire motor voor een snelle, nauwkeurige stabilisatie.

Meer informatie

Afbeelding van FE 90 mm F2.8 Macro G OSS

Snel wisselen tussen automatisch en handmatig scherpstellen

Als u uw oog van de zoeker moet halen om te schakelen tussen automatische en handmatige scherpstelling, verliest u waarschijnlijk de compositie. Op de plaats waar uw hand normaal gesproken rust tijdens het fotograferen bevat deze lens een scherpstelring die u eenvoudig heen en weer kunt schuiven om te schakelen tussen handmatige en automatische scherpstelling. Een antislipoppervlak zorgt voor betrouwbare werking.

Afbeelding van FE 90 mm F2.8 Macro G OSS

Scherpstelvergrendeling waar u dat het meest nodig hebt

Druk op de handige scherpstelvergrendelingsknop op de lenscilinder om de scherpstelling direct te vergrendelen op de huidige instelling. De scherpstelling verandert pas weer als u de knop loslaat. De scherpstelvergrendeling kan zelfs in de Continue AF-modus worden gebruikt om de scherpstelling te vergrendelen.

Meer informatie

Afbeelding van FE 90 mm F2.8 Macro G OSS

Selecteer uw scherpstelbereik voor snellere automatische scherpstelling

De selector voor de scherpstelbegrenzer kan, afhankelijk van het onderwerp, worden ingesteld op een korte of lange scherpstelafstand. Zo wordt het scherpstelbereik beperkt en de automatische scherpstelsnelheid dus gemaximaliseerd. De mogelijke opties zijn ∞ ~ 0,5 meter voor scherpstellen op afstand; 0,5 ~ 0,28 meter voor een korte scherpstelafstand en FULL voor scherpstellen in het volledige bereik.

Meer informatie

Afbeelding van FE 90 mm F2.8 Macro G OSS

Interne scherpstelling voor meer gebruiksgemak

In een intern scherpstelontwerp bewegen alleen de interne lenselementen tijdens het scherpstellen, zodat de totale lengte van de lens niet verandert. Dit maakt niet alleen de bediening eenvoudiger, maar er wordt ook sneller automatisch scherpgesteld en de minimale scherpstelafstand is korter. Bovendien draait de filterdiameter op de voorkant van de lens niet, wat prettig is als u een polarisatiefilter gebruikt.

Meer informatie

Haal uw onderwerpen dichtbij terwijl u op afstand blijft

De brandpuntsafstand voor middelgrote telefoto's van deze lens zorgt voor een ideale werkafstand bij macrovergrotingen, waardoor u eenvoudiger indrukwekkende macro-afbeeldingen kunt maken van insecten en andere onderwerpen die u niet te dicht kunt benaderen.

Ideaal voor zowel films als foto's

De lensvereisten voor het maken van films zijn in bepaalde opzichten strenger dan die voor het maken van foto's. Sony doet een stapje extra om ervoor te zorgen dat lenzen die worden gebruikt met filmcamera's de benodigde prestaties leveren. Minimale invloed van de scherpstellingswijziging en stille werking zijn bijvoorbeeld van essentieel belang voor filmopnamen.

Afbeelding van FE 90 mm F2.8 Macro G OSS

Betrouwbaar en eenvoudig in alle omstandigheden

Betrouwbare werking onder uiteenlopende omstandigheden wordt gegarandeerd door een ontwerp dat voorkomt dat er stof en vocht in de lens komt.

Meer informatie