E PZ 18 - 105 mm F4 G OSS

Productbeoordelingen

€ 630,00

(inclusief BTW)
17

4.8 gebaseerd op 17 klantbeoordelingen

13
4
0
0
0
Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

17 klantbeoordelingen

0

Zoomlens

SELP18105G 01-02-2019 door Bertus57

Testen over deze lens gelezen. Voldoet volledig aan mijn verwachting. Niet alleen bij fotografie, maar ook bij video, uitstekend, aanrader!!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

top lens! enorm snelle focus en fijn zoombereik

SELP18105G 02-01-2019

ik heb deze lens net aangeschaft en ben er nu al helemaal weg van, wat een topper!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Prima telezoom objectief

SELP18105G 19-12-2018 door Aquarius1954

Begin deze maand heb ik de telezoomlens EPZ18-105f4 G OSS gekocht in combinatie met de systeemcamera A6300 van Sony. Een zeer goede keuze. Ik gebruik deze combinatie vooral om filmpjes te maken (landschappen, gebouwen, natuur). Door het telezoombereik van 18-105 mm kan ik de camera voor veel doeleinden gebruiken, zonder van objectief te wisselen. De lens is compact en robuust en ligt lekker in de hand.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Super fijne lens

SELP18105G 22-04-2018 door Bert1952

Ik fotografeer vaak in kerken en andere oude gebouwen en heb met deze lens veel meer mogelijkheden om niet te hoeven flitsen. Is top als lens om mee op pad te gaan, je hoeft niet of veel minder vaak te wisselen

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Prachtige lens voor veel toepassingen

SELP18105G 18-01-2018 door Wirofoto

Fijne lens met een mooi zoom bereik en goede lichtsterkte. Inzetbaar voor vele manierne van fotograferen, ideaal voor straatfotografie, maar zeker ook voor Portretfotografie. Licht lekker in de hand en de zoom funtie is eenvoudig te bedien

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

ideale lens

SELP18105G 03-01-2018 door wvr9862

Zeer tevreden mee en goede combinatie met Sony A6500

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Haarscherp en geluidloos

SELP18105G 21-07-2017 door Wkolky

Lens een week in gebruik samen met Sony a6300. Schiet haarscherpe foto's zeer tevreden. Ook bij video is hij heerlijk stil. Door de motorzoom is hij ook perfect te gebruiken. En je hoort niets! Niet bij het verstellen van de focus als bij het in of uitkomen. De fewichtsverdeling u's even wennen. Ben van een Eos 50D overgestapt. Maar ligt nu goed in de hand. Ontgrendelknop voor de bajonet zit aan de andere kant. Ook dat u's even wennen. Maar zeker geen probleem.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Handige standaard zoomlens

SELP18105G 31-03-2017 door Arnold16

Deze lens is gekocht omdat het bereik van de kitlens in de praktijk tegenviel. De lens presteert bij 18 mm ongeveer gelijk aan de 16-50 zoom, maar bij langere brandpunten wordt het steeds beter. Bij 50 mm is al een duidelijk verschil in scherpte, en daarboven is alles bonus. Heel handig is dat de lengte van de lens niet verandert met zoomen of scherpstellen en dat het diafragma over de hele linie gelijk blijft. Nadeel is wel dat de lens stroom vreet. Zorg voor extra opgeladen accu's! En elke keer als je de camera inschakelt, staat de lens werd op 18 mm.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

2

0

Mooie allrounder

SELP18105G 11-06-2016

Prima lens, optisch niks op aan te merken! Superstille zoommotor, snelle focus! Wel wat aan de grote/zware kant maar dat went snel!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Bijzondere veel-kunner

SELP18105G 27-02-2016 door RobertJ

De SELP 18105 is een bijzondere lens die ik op een a3000 en een a6000 gebruik. Bijzonder omdat deze lens een powerzoom heeft en volledig intern zoomt, dus niet in lengte varieert. De zoom van de lens bedien je met de zoomring of de schakelaar aan de linker zijkant. De lens is best wel groot en zwaar tov de a6000, maar het geheel is toch vrij goed in balans. Wat wel wennen is dat wanneer de camera uitgaat de lens altijd teruggaat naar de 18mm stand. Het is niet goed of fout, maar gewoon wennen. Vanuit de a6000 kan ook digitale zoom in 2 varianten aangezet worden. De lichtste variant vind ik acceptabel en de SELP18105 zoomt dan ook door tot 105mm en daarna nog tot 2x 105mm. Altijd handig wanneer je geen telezoom bij je hebt of snel moet reageren. De foto kwaliteit is nog altijd zeer goed. Al met al een veel-kunner. Geen alles-kunner, maar die bestaan eigenlijk niet in foto-land.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

2

1

0

geweldige goede lens !

SELP18105G 13-02-2016 door Therry

ik heb deze fantastische lens nu een kleine maand in mijn bezit en ik heb nog geen enkel moment spijt gehad van mijn aankoop. de lens is erg gemakkelijk te bedienen is zeer scherp niet te zwaar en bovendien best wel een mooie lens je voelt de kwaliteit al meteen als je ze uit de verpakking neemt. ik kan deze lens erg warm aanbevelen omdat ze gewoonweg voor zowat elke situatie geschikt is een echte allrounder en een van de beste lenzen die ik in mijn bezit heb.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

0

0

Prima lens

SELP18105G 11-09-2015 door Effem

Voldoet volledig aan mijn verwachtingen Zeer aanbevelings waardig

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Mooie lens! Groot, maar niet zwaar!

SELP18105G 07-07-2015 door singer55

Kocht deze lens een paar weken geleden. Alhoewel dus nog niet zo lang gebruikt merk ik dat het een echte verbetering is tov de standaard kitlens. Niet alleen de scherpte is beter, maar vooral ook de kleurweergave is fantastisch!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Geweldig lens

SELP18105G 17-04-2015 door garethwi

Sinds dat ik deze lens heb gekregen, gebruik ik geen andere.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

1

0

Compact en veelzijdig

SELP18105G 01-03-2015 door Richard L

Ik heb deze lens aangeschaft omdat ik veel stedentrips maak. De lens is behoorlijk compact en heeft als voordeel dat hij niet langer wordt en draait bij inzoomen. Dit is handig als je gebruik maakt van een polarisatiefilter. Lichtsterk en zeer scherp. Ik twijfelde tussen de Zeiss en deze Sony lens, maar dit is zelfs beter dan ik had verwacht.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

3

1

0

Geweldige all-round lens

SELP18105G 02-01-2015 door rimave

Mooie allround lens die de 16-50 en de 55-210 samen prima kan vervangen. Je hebt wel wat minder zoom bereik, maar dat is niet noemenswaardig. Ook is de lens verre van compact. Het is een zwaargewicht. Hij weegt ongeveer 100 gram meer dan de 55-210 lens. Toch wegen deze nadelen is mijn geval niet op tegen de enorm goede foto's die deze lens maakt. Het is een prachtige allrounder. Hierdoor hoef ik minder vaak van lenzen te wisselen. Sterker nog, ik heb naast deze lens alleen nog maar een macro lens.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

5

0

0

Ideale lens voor video

SELP18105G 15-08-2014 door Carlg1_be

Voegt op een betaalbare manier zoommogelijkheden toe aan de nex vg 20

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0