E PZ 18 - 105 mm F4 G OSS

Volledige specificaties en kenmerken

SELP18105G

€ 630,00

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
E-bevestiging van Sony
Indeling
APS-C
Brandpuntsafstand (mm)
18-105 mm
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
27 -157,5 mm
Lensgroepen / -elementen
12/16
Beeldhoek (APS-C)
76 ° -15°
Maximaal diafragma (F)
4
Minimaal diafragma (f)
22
Diafragmaschijven
7
Rond diafragma
ja
Minimale scherpstelafstand:
0,45 (breed)-0,95 m (tele)
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,11x
Filterdiameter (mm)
72 mm
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
Optical SteadyShot
Zoomsysteem
Powerzoom

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (B x H x D)
78 x 110 mm
Gewicht
427 g

Voetnoten

*
'35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)' en 'beeldhoek (APS-C)' bij digitale camera met verwisselbare lens en APS-C-beeldsensoren.

Inhoud van de verpakking

  • Zonnekap (ALC-SH128: bladvormig, met bajonetbevestiging)
  • Voorkap voor lens
  • Achterkap voor lens
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van E PZ 18 - 105 mm F4 G OSS

Eén lens voor allerlei opnamesituaties

Als u van lens moet wisselen wanneer u opnamen maakt, kost dit tijd en gaat dit mogelijk ten koste van de beeldkwaliteit. Of u nu foto's of films maakt, het zoombereik van 18-105 mm (full-frame equivalent = 27-157,5 mm) en de kwaliteit van deze mooie G-lens voldoen prima in de meeste opnamesituaties. Bovendien hebt u het extra voordeel van een vloeiende powerzoom.

Afbeelding van E PZ 18 - 105 mm F4 G OSS

Uitstekende weergave bij elke brandpuntsafstand

Een geavanceerd optisch ontwerp dat is voorzien van twee ED-glaselementen (extra lage verstrooiing) en drie asferische elementen biedt voor het gehele zoombereik een fantastische G-lens-beeldkwaliteit. De uitstekende scherpte en het optimale contrast blijven in het hele beeldgebied gehandhaafd, wat een natuurlijke, levensechte weergave oplevert van zelfs de meest subtiele visuele nuances.

Meer informatie

Afbeelding van E PZ 18 - 105 mm F4 G OSS

Dezelfde zoomtechnologie als professionele gear

In de SELP18105G is Sony Handycam®-technologie verwerkt voor een vloeiende, stille zoom die uitermate geschikt is voor het maken van films. De scherpstelling profiteert van hetzelfde type professionele technologie, die een vloeiende, stille werking biedt die ook nog snel is. De lengte van de lens blijft constant tijdens het zoomen en scherpstellen. Na de software-update kunt u opnamen maken met een omgekeerd zoomeffect.

Download software van de ondersteuningswebsite.

Afbeelding van E PZ 18 - 105 mm F4 G OSS

Continu variabele zoomsnelheid

Doordat u de zoomsnelheid kunt instellen met de zoomhendel of -ring op de lenscilinder, kunt u vloeiend in- en uitzoomen terwijl uw grip op de camera vast en stabiel blijft. Dit kan een groot voordeel zijn voor een consistente, stabiele bediening, vooral bij het opnemen van films.

Afbeelding van E PZ 18 - 105 mm F4 G OSS

Constant diafragma van maximaal F4

Een constant F4-diafragma over het hele 18-105mm-bereik betekent dat u kunt inzoomen en herkaderen zonder belichtingsinstellingen te moeten wijzigen. Zelfs bij een maximale telezoom kunt u meestal opnamen maken zonder de ISO-gevoeligheid te verhogen, wat mogelijk voor extra ruis zorgt.

Afbeelding van E PZ 18 - 105 mm F4 G OSS

Prachtige bokeh met G-lens

G-lenzen staan bekend om hun prachtige, vloeiende achtergrond-bokeh. Dit komt onder andere door het ronde 7-bladige diafragma, dat vloeiende overgangen en natuurlijke highlights produceert. Dankzij achtergrondvervaging kunt u het scherpgestelde onderwerp er echt uit laten springen in beelden met een bijna driedimensionale diepte.

Afbeelding van E PZ 18 - 105 mm F4 G OSS

Scherp en helder onder alle omstandigheden

Ingebouwde Optical SteadyShot-beeldstabilisatie compenseert camerabewegingen voor opnamen zonder ruis wanneer u geen statief gebruikt. Maak scherpe, heldere nachtscènes of binnenopnamen bij weinig licht zonder de ISO-gevoeligheid te verhogen, wat vaak extra ruis geeft.

Meer informatie