Verkrijgbaar vanaf

€ 550,00

(inclusief btw)
66

4.4 gebaseerd op 66 klantbeoordelingen

32
31
3
0
0
Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

66 klantbeoordelingen

3 Modellen

Modellen

0

fijne compacte camera

Alleen behuizing 07-05-2020 door Inge V

Fijne camera met een duidelijk menu via het scherm. foto's zijn van goede kwaliteit. Jammer dat de wifi verbinding problemen geeft voor het downloaden van foto's. Maakt geen verbinding met Iphone.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

zeer tevreden

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 08-03-2020 door jansempel

ben zeer tevreden, zoals op alles wat ik van Sony heb

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Doelmatige compacte camera

Alleen behuizing 25-02-2020 door Zweitse

+Zonder zoeker via opgeklapt fotograferen past bij mijn stijl en functioneert uitstekend. +Scherpe heldere beelden. +Uitgebreide en uit te breiden mogelijkheden (heb nog slechts klein deel gebruikt). +Goed kwaliteit prijs verhouding

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Veelzijdig

Alleen behuizing 30-01-2020 door Astrid62

Ik heb deze camera twee weken geleden gekocht en het is fijne camera om mee te nemen. Lekker licht en toch veelzijdig.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Goeie fototoestel

Alleen behuizing 01-10-2019

Had hem paar manden geleden gekocht en vind hem prima, echt snel en eenvoudig, echte aanrader.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Super fijne camera om mee te werken

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 16-09-2019 door xxxxxmst

Deze camera aangekocht om in en om het huis mooie foto's te kunnen maken hobbymatig. Erg handzaam en makkelijk te bedienen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Goede camera voor de beste beeldkwaliteit

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 29-08-2019 door Franciscusvdm

Dit is een camera die met name qua technische functies en eigenschappen veel te bieden heeft. Dat ik ook waarom ik de camera heb gekocht. Ondanks dat de camera niet meer de nieuwste is kan hij qua prestaties nog mee met de beste in zijn prijsklasse. Helaas laat de camera wel wat steken vallen met de gebruikersinterface en app integratie, d.w.z. andere camera's zijn een stuk prettiger en gemakkelijker te bedienen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Slecht

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Redelijk

0

0

0

Goed

Alleen behuizing 25-08-2019 door Devitto54

Doet wat het moet doen fijn toestel geen spijt van de aankoop

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Goed produkt

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 05-08-2019 door Wilfriedus

Net gekocht nog niet zo veel mee gedaan ga hem in de vakantie uit proberen

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Prima camera goede beeldkwaliteit

Alleen behuizing 12-04-2019 door JHM54

Jammer dat de WiFi met bravia tv en iPhone niet werkt zoals het hoort lukt niet

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Een kleine camera met geweldige mogelijkheden

Alleen behuizing 09-02-2019 door Linuxarz

Ik heb deze camera ongeveer twee weken, maar ik kan het gemakkelijk aanbevelen, de kwaliteit van foto's en video's is zeer goed. Een grote selectie lenzen. De min is gewoon het ontbreken van een extra zoeker en toegang tot de flitser, maar dit is het A6000-model.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Fijne camera

Alleen behuizing 07-02-2019 door Robert88888888

Ik ben slechts een beginnend fotograaf en kan de camera hierdoor niet met andere camera’s vergelijken. Positief is het lichte gewicht en bedieningsgemak. Helaas is een vrij groot nadeel het ontbreken van een zoeker, bij buitenfotografie tijdens zonnig weer is het display bijna niet af te lezen waardoor handmatig instellen erg moeilijk is.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Geweldige camera

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 05-02-2019 door Miranda1978

Twee week geleden gekocht! Wat een geweldige camera! Het weekend uitgeprobeerd en werkt boven verwachting! Wij zijn zeer tevreden

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Gode kenmerken

Alleen behuizing 15-01-2019 door EyePix

Geweldig Vlog flip screen, maar moeilijk om scherp te stellen bij Non Sony lens. Redelijk snel en mooie kleuren/resultaat.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Goede kenmerken.

Behuizing + zoomlenzen (16-50 mm en 55-210 mm) 07-10-2018 door Er nie

Ik heb deze kamera in augustus gekocht. Het is eenog fijne en compacte kamera met voor zijn klasse een enorm dinamisch bereik. De kleuren zijn ook natuurgetrouw. Waar ik wel aan moet wennen is dat hij geen zoeker heeft, maar het kantelbare scherm maakt veel goed.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

gemiddeld

Alleen behuizing 22-09-2018 door Yvonne10

Deze camera maakt geweldige beelden maar mist een zoeker en bij zonlicht zie je niet welke foto je neemt

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Slecht

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Slecht

0

0

0

Mooie basis instapmodel

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 14-05-2018 door jdmsta

Goede foto's, hadden beter combo met andere lens gemaakt en hoes zou ook mooie zijn.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Fijne camera!

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 25-04-2018

Ik heb deze camera een paar weken geleden gekocht en ik ben er erg tevreden over! Ik ben op het gebied van fotografie absoluut geen ervaren gebruiker en de hulpopties op dit toestel zijn daarom erg fijn. De camera bied een korte en bondige uitleg van een functie wanneer er op de knop met het vraagteken wordt gedrukt. De optie om extra 'apps' op het toestel te instaleren zijn fijn en divers, het jammere is wel dat deze extra standen via het menu moeten worden geactiveerd, wat iets meer tijd koat bij het wisselen van instellingen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Snelle camera, compact model.

Behuizing + zoomlenzen (16-50 mm en 55-210 mm) 09-03-2018 door Mdkakiay

De Sony A5100 is na lang wikken en wegen gekocht. De eerste keuze was de 6000. De 5100 past uiteindelijk toch beter bij de wensen en de verwachting welke ik heb van een goede camera.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Mooi camera

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 04-03-2018 door Ingrid10

Leuke en eenvoudig te bedienen camera. Mooie scherpe foto's.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Wifi

Alleen behuizing 24-02-2018 door marjolecomte

Jammer dat ere geen dropbox op de camera zit, dan kan je makkelijker je bestanden delen over al je apparaten...nu is dat erg ingewikkeld en moet je hem altijd met een snoer aan de computer aansluiten, of het kaartje in een apparaat duwen.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

1

0

Fijne mooie camera

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 07-02-2018 door Beertje03

Ik heb de Sony A5100 gekocht als opvolger van mijn Sony HX90 omdat ik meer richting spiegelreflex wilde. Maar ik wilde niet een enorme camera vandaar dat ik voor de A5100 heb gekozen. Mooie camera met een goed formaat. Heel handig selfie scherm en een grote beeldsensor wat voor mooie foto's zorgt ook in het donker. De kwaliteit is goed en met de extra telelens heb je een complete camera.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Indrukwekkende prestaties en gebruiksvriendelijk

Alleen behuizing 06-02-2018 door Remco Br

Sinds 2 weken in bezit, gebruiksgemak en de vele mogelijkheden van de camera vallen direct op. Foto's zijn prachtig, standaard lens maakt veel mogelijk. Camera is degelijk en compact.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Hoge verwachting bevestigd.

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 30-12-2017 door HuubJW

Heb deze camera pas enkele weken. Tevoren heel uitgebreid diverse beoordelingen gelezen. Mijn verwachtingen zijn nu al, na flink uitproberen, goed bevestigd. Geweldig. De camera ligt lekker in de hand, de instellingen kun je zo ingewikkeld of makkelijk maken zoals jezèlf wilt. De resultaten zijn prima!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Kwaliteit toestel, gebruiksvriendelijk

Behuizing + zoomlenzen (16-50 mm en 55-210 mm) 18-12-2017

Mijn eerste indrukken zijn positief, heb er plezier in ! Prima verkoper

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Mooie kwaliteits camera

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 12-12-2017 door ilona2904

Ik heb vorige maand deze camera gekocht. Een super camera. In het begin was het uitvogelen hoe alle camerastanden werken (en nog steeds). Super mooie kwaliteit. Alleen het importeren van foto’s op je smartphone en computer mag wel wat duidelijker beschreven worden, het duurde behoorlijk totdat ik het had uitgevonden.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Mooie foto’s

Alleen behuizing 19-10-2017

Ik heb dit product gekocht ter vervanging. Voldoet prima en maakt mooie foto’s

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Mooie foto's

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 31-07-2017 door JolandaR

Prima toestel; maakt hele mooie foto's. Wel even puzzelen met de handleiding. Jammer dat deze alleen online beschikbaar is.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Goed product

Alleen behuizing 20-07-2017 door S73c83

Goede camera eerste maal gebruikt op festival Foto's goed kwaliteit Enig nadeel is dat het lenskapje geen koordje heeft dus makkelijk te verliezen En dat er enkel een nekdrager bijzit en geen voor rond de pols. Zijn 2 kleine minpuntjes die makkelijk op te lossen zijn maar voor de prijs die je ervoor betaald had dit er wel bijgemoge

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Fantastische camara voor de amateur fotograaf

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 27-06-2017 door Forseen2000

Door de bepaalde type instellingen (macro, portret, nachtportret) maakt de Camara de juiste keuze en maakt scherpe foto's met de juiste iso belichting

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Fantastisch in gebruik

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 21-06-2017

Ik heb dit product ongeveer 2 maanden geleden gekocht. Hij werkt onzettend fijn en je kan er alle kanten mee op. Hij is uitermate geschikt om allerlei soorten foto's mee te maken. Van dieren tot natuur tot ruimte foto's. Ik heb met geen 1 situatie nog problemen gehad. Alles werkt prima functies zijn genoeg aanwezig. Ik heb alleen een probleem gehad met de sluiterstijd. Hiermee moest ik af en toe zelf heel wat verstellen omdat hij anders overbelicht raakte of juist onderbelicht. Maar met de vele mogelijkheden van dit toestel is dit prima te doen

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

juiste keuze

Behuizing + zoomlenzen (16-50 mm en 55-210 mm) 19-05-2017 door its me

Was van plan om over te stappen van een spiegelreflex- naar een systeemcamera. Uit de testen kwam de Sony a5100 als goed tot uitstekend uit de test. Heb deze compacte camera nu 2 weken en ben er meer dan tevreden mee. De scherpte, belichting en kleuren zijn uitstekend. De camera is makkelijk te bedienen en bijna alles kan ook handmatig ingesteld worden, waardoor je net iets meer aan de kwaliteit van de opname kunt toevoegen.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Zeer makkelijk toestel om mee te fotograferen

Alleen behuizing 20-03-2017 door Fons1964

3 weken geleden gekocht en op wintersport vakantie mee genomen. Zeer fijn toestel welke mooie foto's maakt in de zon. Wel is het scherm dan moeilijk te zien

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geweldige camera met heel veel functionaliteiten

Alleen behuizing 12-02-2017 door Sjakie71

Ik ben pas enkele weken in het bezit van de camera, maar ben nu al uitermate tevreden over de kwaliteit en de mogelijkheden van dit toestel. Ik ben blij dat ik gekozen heb voor een systeemcamera in plaats van een spiegelreflexcamera.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Kleine, lichte reus met geweldige kwaliteiten

Behuizing + zoomlenzen (16-50 mm en 55-210 mm) 12-02-2017 door audiozolder

Na lang twijfelen om van Canon af te stappen, heb ik het besluit genomen. Geen zwaar, groot toestel met even zo de lenzen en geen kapitalen uit te geven voor wat kwaliteit. Voor de Sony gekozen, de 5100. Klein maar met geweldige scherpte ( en dat met kit lenzen), licht en hierdoor vaker makkelijker mee te nemen. In een woord...geen Canon meer voor mij, de 5100 met een evenzo grote sensor voor super resultaten. Alles aan het toestel is geweldig met maar een min puntje...( Apple gebruiker). Het aankopen van apps, het aanmelden en gebruiks vriendelijkheid vd apps vind ik minder ( ga in de leer bij apple). Algemeen ben ik super tevreden.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Geweldig en compact

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 09-12-2016 door Knarren

Deze camera aangeschaft naast mijn spiegel reflex. De sony is klein, handig, gebruiksvriendelijk. Al met al een topper waarvoor ik mijn spiegel reflex thuis laat

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Algemeen gebruik

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 13-10-2016 door Opigz

Prima. Handzaam. Het gebruik is niet moeilijk. De functies zijn duidelijk aangegeven.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Erg fijne camera

Alleen behuizing 05-10-2016 door JW H

Erg fijne camera en heeft leuke opties. De ouderwetse zaken als een zoeker en fysieke knoppen zijn lekker allemaal weg. Mocht je alsnog willen spelen met manual settings kan dat digitaal. Ook de aanwezigheid van nfc/wifi zijn super handig voor tijdens een langere reis. Ik kocht deze icm met een tweede lens, met 200mm is het fotograferen van dieren een stuk leuker.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

1

0

Een eerste stap naar systeem camera's

Behuizing + zoomlenzen (16-50 mm en 55-210 mm) 28-07-2016 door Wirowr

Sinds kort mijn eerste systeem camera in bezit gekregen. Het is even wensen want alles is erg klein, als je een stevige DSLR gewend bent. Alles werkt in principe hetzelfde als een DSLR. De bediening had ik snel onder de knie en de camera werkt erg plezierig, goede kwaliteit beelden, en fijn dat je ook in RAW kan knippen. De video's zijn van een voortreffelijke kwaliteit. Al met al een prettige camera om mee te nemen, in mijn geval ga ik de camera vooral voor straat fotografie gebruiken. Min punten vind ik, de lage batterij capaciteit waardoor je zeker 1 of 2 reserve accu's moet meenemen. Het gemis van een zoeker want bij fel zonlicht is de display niet te zien. En het gemis van een x-contact voor het studio werk, maar daar ga ik hem niet voor gebruiken al is er wel een workaround voor.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

2

0

0

veelbelovend

Behuizing + zoomlenzen (16-50 mm en 55-210 mm) 16-07-2016 door Gewianda274

Veertien dagen geleden heb ik deze camera + lens gekocht en nog maar weinig ervaring ermee opgedaan, maar heb alle vertrouwen in een veelbelovend product.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

0

0

Gebruikers Vriendelijk toestel

Alleen behuizing 28-06-2016 door Elhorst

Ik Ben uitermate tevreden over dit toestel, prachtige haarscherpe foto's ook voor een leek zeer goed te gebruiken en voor degene die net even iets meer wil zeer competent Er is echter één item wat zeer jammer is dat dit niet opo dit toestel aanwezig is en dat is de crop funtie om fotos dichterbij te halen en direct op te slaan, jammer gemiste kans.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

0

0

Meer dan tevreden.

Alleen behuizing 15-02-2016 door gelling

Vorig jaar aangeschaft, en op vakantietrip 12 dagen ruim 600 foto s gemaakt. Resultaat boven verwachting.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Technisch zeer goed en ruimte voor creativiteit

Alleen behuizing 13-01-2016 door AirArnie

Fijne camera, snappy genoeg om snel het moment te pakken, mogelijkheden voldoende om zelf instellingen aan te passen. De meegeleverde standaard lens is perfect voor de straat. Heerlijk hoe hij omgaat met licht. Ik gebruik hem ook om te filmen, in combinatie met de action cams van Sony is de het fijn dat er bijna geen waarneembaar verschil is in kleur en belichting als je de verschillende bronnen monteerd.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Lichtgewicht en snelle camera, veel uit te halen.

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 28-11-2015 door Richard1973

Goede camera voor de prijs ook voor de gevorderde gebruiker omdat alles op handbediening kan. Zelf gebruik ik naast de Sony objectieven ook een paar oude M42 objectieven met zeer mooie resultaten. (met adapter op de 'zonder lens gebruiken' stand) Ik zie verder geen enkele reden om nog een camera met spiegel (DSLR) te kopen, ook diverse professionals denken er zo over. Zeker de diverse hulpmiddelen om te focussen zijn zeer goed om topresultaten te halen terwijl dure camera's camera's dit vaak niet eens hebben. De videokwaliteit is zeer goed omdat zelfs 50MBps mogelijk is!

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Uitstekend toestel

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 14-09-2015 door KlaasOl

Paar weken in gebruik en dit toestel maakt prachtige foto's en video's. Veel opties. Handig toestel

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Makkelijk in gebruik

Alleen behuizing 14-09-2015 door Joeezz13

ik heb nu al een tijdje deze camera, heb in korte tijd alle kneepjes van de camera geleerd

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Prima camera

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 12-09-2015 door RIRE

Het enige nadeel van deze camera is dat het scherm niet goed af te lezen is als de zo'n schijnt. Als je dat een probleem vindt kan je beter voor de 6000 gaan.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Makelijk te bedienen, veel extra instelingen mogel

Alleen behuizing 11-09-2015 door vruchie

Heb dit toestel sinds een paar maanden, maakt echt super mooie foto`s, heb de extra instellingen bijna niet nodig, zet hem op auto en je hebt in bijna alle omstandigheden hele mooie foto`s. Echt heel tevreden.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

2

0

0

makkelijke bediening

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 12-07-2015 door wobo

1maand in mij bezit vind wel dat de accu snel leeg is . en er staat heel weinig in het instructie boekje

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prima camera!

Alleen behuizing 05-07-2015 door ts67

Na een aantal jaren een compact camera gebruikt te hebben wilde ik meer, meer kunnen instellen, betere kwaliteit, RAW en HDR. Een spiegelreflex vind ik te groot omdat deze op lange tochten lastig mee te nemen is. Deze camera is iets groter dan een compact camera maar aanzienlijk kleiner dan een spiegelreflex. Kortom deze camera is precies wat ik zocht. De camera wordt zonder SD-kaart geleverd en de software die meegeleverd wordt is "karig".

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

1

0

0

Wondercamera

Alleen behuizing 12-06-2015 door YorickM

Ik heb deze camera gekocht om een handzame lichte camera mee op vakantie te kunnen nemen. Op basis van recensies voor dit merk en model gekozen. Voor mij is het belangrijk om te kunnen filmen en foto's te kunnen nemen. Wat mij direct na het uitpakken opviel, is hoe klein de camera is. Het is een beetje wennen voor mijn grote handen. Ik ben een grotere Nikon DSLR gewend. De kwaliteit van de foto's en de video (met de kitlens) is geweldig. Foto's zijn zonder uitzondering scherp en perfect. De kwaliteit van video is subliem. Wat ik fijn vind is dat de camera extreem simpel te bedienen is op automatische stand (als een point and shoot) en de software regelt alles vanzelf. Maar je kan ook alles handmatig instellen voor volledige controle. Het is heel makkelijk om foto's te nemen die de werkelijkheid goed weergeven. Ook is het grappig dat je andere apps kan downloaden voor meer effecten. De resultaten bij weinig licht zijn spectaculair. De flitser is heel handig omdat je indirect via het plafond kan flitsen, voor mooi resultaat. Het scherpstellen via het touch screen is heel handig. Ik mis een viewfinder wel een beetje, maar wilde toch de 5100 voor het touch screen, selfie mode, betere video, en klein formaat. Het is fijn dat de camera er simpel uitziet en daardoor erg understated is. Dat vind ik op vakantie fijn. Je trekt wat minder dieven aan en je valt wat minder op met je camera. Ik heb direct extra lenzen besteld.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

0

0

Klasse apart

Alleen behuizing 07-06-2015

Na het analoge tijdperk (tot 2000) zijn het nu de elektronica bedrijven die de beste camera's maken.Vooral het bedieningsgemak van de voorgeprogrammeerde scenes bepalen de kwaliteit. Gelukkig is ook alles handmatig in te stellen, en hoewel de lenzen wisselbaar zijn bestrijkt de 16-50 mm lens een ruim gebied. De 24.5 Mp APS-C sensor is een aanwinst voor de digitale fotografie.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Precies wat ik zocht

Alleen behuizing 02-06-2015 door Camsony

Ik gebruik de camera nu een tijdje en deze voldoet boven mijn verwachtingen. Super snel en scherp, hier kan een spiegelreflex niet tegen op

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

compact; overzichtelijk interface

Alleen behuizing 27-05-2015 door bast tekent

Ligt lekker in de hand; menu structuur zeer overzichtljk; geweldige, mooie fotos

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Prima camera

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 30-04-2015 door LGE L

Ik heb deze camera onlangs aangeschaft en ben behoorlijk onder de indruk. hoewel ik nog niet alle ins en outs van de camera ken, is hij erg makkelijk in gebruik en de foto's hebben een geweldige kwaliteit.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

dslr kwaliteit in kleine behuizing

Alleen behuizing 25-04-2015 door ChrisV

Ik heb deze camera gekocht ter vervanging van mijn Nikon d5100 (met 18/55 55/200 en 35f1.8g) en dat met name vanwege: het formaat, gewicht, aantal focuspunten en de verwachting dat automatische programma's beter zouden zijn zodat mijn vriendin en andere mensen die het technische aspect niet zo interesseert toch mooie foto's kunnen maken. Bij de camera heb ik de selp1650 (kit lens) en een telelens sel55210. Uiteraard kan het beter maar het kleine formaat van die kit lens vind ik ook voordelen hebben; het is toch altijd een compromis van: prijs, formaat en kwaliteit. Een lichtsterke zoomlens zoals een 16-50/70 f2.8 zou mooi zijn maar wellicht breid ik de set nog uit met (prime) lenzen die wel beschikbaar zijn. Voor een opvolger is een iets grotere grip en wat extra knoppen zoas a6000 wellicht prettig. De a6000 heeft echter geen touchscreen wat voor bv het zetten van een focus-punt handig kan zijn; voor mij wat dat icm het prijsverschil reden om een a5100 te kopen. In felle zon is het scherm wel ietwat een nadeel omdat het dan moeilijk te zien kan maar daarentegen hoef je geen grote camera voor je gezicht te houden bij het fotograferen van bv (kleine) kinderen. Mijn d5100 had wel live view maar de autofocus en foto's maken was dan veel trager. De a5100 heb ik nu 6 weken en ben er tot zover erg tevreden over, geen spijt van de overstap.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Mooie camera

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 30-03-2015 door Mike U

Na enkele weken is het nog stoeien met alle mogelijkheden. Deze review is dus zeker niet representatief voor de camera. Toch ben ik er enthousiast voer. De bediening is na gewenning goed te doen. Nadeel is dat bij zonlicht het display lastig te bekijken is.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Uitstekend

1

0

0

Fijne camera

Alleen behuizing 26-02-2015 door Tisikkema

compact en licht met een zeer goede ruis onderdrukking maak veel (lucht) foto's en video's ook met weinig licht. ben zeer tevreden hier over.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

1

0

0

Fantastisch!

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 26-02-2015 door Menno

Wat een fijn toestel. Mijn vorige camera was een compact met zeer beperkte mogelijkheden. Het voelt alsof ik van een lelijk eendje naar een formule1 auto ben gaan rijden, wat een verschil! Het apparaat ligt goed in de hand, gewicht is erg handzaam en de foto's zijn voortreffelijk. Bijgesloten een aantal voorbeelden. Nu nog even de tijd nemen om me te verdiepen in alle opties. Ik kan niet wachten om het toestel verder gaan ontdekken!

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Bevalt tot nu toe goed

Alleen behuizing 13-02-2015 door Fokke

Ik heb hem nu een paar weken. Nog niet alle mogelijkheden ontdekt, maar weet wel dat ik mooie foto's kan maken.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

2

0

0

Mooie beginnerscamera met geweldige kenmerken

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 11-02-2015 door Freaky

Zo'n 2 weken geleden schafte ik deze camera aan. Ik wilde dat de camera meer kon dan mijn compact cameraatje. Ik wilde lenzen kunnen verwisselen en handmatig kunnen focussen. Ik ben een beginner op het gebied van fotografie, maar mijn ambities liggen er zeker om beter te worden en het als hobby te gaan doen. Het draaischerm heb ik verrassend genoeg al vele malen gebruikt. Ondanks dat de camera geen viewfinder/zoeker heeft, heb ik deze nog niet écht gemist. In de felle zon zie je niet heel veel op het scherm, maar dat is te verhelpen door een kapje/cover op te klikken, de helderheid te verhogen en/of simpelweg je hand er even boven te houden. De camera stelt mooi scherp. Één nadeel is het omschakelen van standen op de camera; je moet namelijk via het menu. Ik had graag een draaiwiel gehad. Ik ben verder erg te spreken over de camera. Het is zeker wel een goede instapcamera en niet heel moeilijk te begrijpen. Hij weegt niet zwaar en ligt lekker in de hand.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

a5100

Alleen behuizing 09-02-2015 door floris23

Zeer tevreden, top fototoestel. Mis alleen boven op een aansluiting voor externe flitser

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Zeer goede beeldkwaliteit

Alleen behuizing 31-01-2015 door FotoMan

Betere beeldkwaliteit dan Nikon D90, de sensor is erg goed. In donker ook behoorlijk goed bruikbaar door hoge ISO (tot 25600) en Image Stabilisation in kit lens. Voor een camera met deze prestaties erg compact. Voor upload naar PC moet je Sony Software op je PC installeren.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Sony @5100

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 28-01-2015 door mui12

Binnen 5 minuten gebruiksklaar en mooie foto's, en WIFI connectie!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Goede camera

Alleen behuizing 01-01-2015 door Paul1975

Goed en makkelijk in gebruik en zeer goeie fotos makkelijke menus

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

1 top camera

Alleen behuizing 15-12-2014 door ikbenhetecht

Deze camera heeft alles en meer wat je als niet prof. maar kan bedenken en nodig zult hebben. Ik kom van een NEX5N af en vond de snelheid van de Nex al snel maar de 5100 verslaat dat met gemak. super scherp, super snel, ingebouwde flitser en HD video opnemen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

3

0