Verkrijgbaar vanaf

€ 1.200,00

(inclusief btw)
72

4.6 gebaseerd op 72 klantbeoordelingen

42
28
2
0
0
Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

72 klantbeoordelingen

3 Modellen

Modellen

0

Fantastische camera

Alleen behuizing 22-07-2019 door ninahrns

Super ding. Ontzettend snelle auto focus en de videokwaliteit is super hoog. Ook de fotos zijn van erg goede kwaliteit.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Goede camera - tevreden mee

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 21-07-2019 door PeterF63

Aangezien ik een handzame camera wilde hebben die toch goede foto's maakt ben ik met de A6xxx lijn in aanraking gekomen. Hoewel de A6000 nog te krijgen is, leek me een aanschaf in 2019 'wat laat'. Daarom voor een iets recentere maar, vanwege de prijs, niet voor de allerduurste gegaan. En daar heb ik geen spijt van! Op de onhandige menu's na (waar haast iedereen over moppert maar Sony niet veel aan doet) is het een prima camera. Ik neem hem snel mee en heb daarom al mooie foto's kunnen maken.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Prijs/kwaliteit

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 17-07-2019 door 1Gerry

Verrast van de beeldkwaliteit en de scherpstelling. Een paar knoppen die je kan instellen naar eigen behoeften

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Fijne camara

Alleen behuizing 14-07-2019 door HJ010

Vorige maand gekocht om tijdens een vakantie goede plaatjes te kunnen schieten. Handzaam formaat en de standaard lens heeft een hele grote hoek zodat grote gebouwen en objecten van dichtbij gefotografeerd kunnen worden.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

geweldige kwaliteit en mogelijkheden

Behuizing + 18-135mm-zoomlens 02-06-2019 door Bcmh1702

zeer tevreden met de mogelijkheden en het formaat van de camera

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Fijne, praktische en erg goede camera

Alleen behuizing 01-06-2019 door Blackbird52

Snelle autofocus, viewfinder, panorama mogelijkheid, veel mogelijkheden, doordacht ontwerp en RAW mogelijkheid

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Tot nu toe zeer tevreden

Alleen behuizing 19-05-2019 door Jiegar

Ik heb voor het eerst een systeem cam gekocht en tot nu toe ben ik tevreden of de functionaliteiten en gebruik. Ik moet nog wel veel uitzoeken en gezien ik een starter ben kan ik nog niet veel vertellen. Vandaar dat ik niet overal een hoge score heb gegeven.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

razendsnelle autofocus. Indrukwekkende foto's

Alleen behuizing 05-05-2019 door CelloEddie

Ik was al zo tevreden over mijn NEX7. Maar dit is toch wel een heel ander verhaal. Schitterende foto's. Gebruiksvriendelijke bediening van de camera. Zo kan ik wel doorgaan.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

The allrouder

Alleen behuizing 03-05-2019 door Solidefotografie

Ik heb de A6300 vorig jaar gekocht en kan er alleen maar goede dingen over kwijt. De A6300 maakt fotograferen simpel en leuk. Door de geweldige eye auto focus ben je veel minder bezig met je camera en meer met de compositie of model. Dit bied meer ruimte voor je creativiteit en resulteert in meer mooie foto's. Hij is klein en compact en tijdens mijn vakantie naar marokko is hij overal mee naar toe geweest.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Fijne camera

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 06-04-2019 door Jorrit

Snel, focus is echt fijn. Instellingen vinden in menu wordt in andere reviews als een minpunt ervaren, vind ik echter prima te doen. Fijne body. Even wennen als je een spiegelreflex vast had eerder. Maar went snel. Veel mogelijkheden. Connectiviteit met smartphone of pc is prima.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Zo ingewikkeld als je zelf wil

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 21-03-2019 door OfficeTech

In AUTO mode neem je heel snel een foto die altijd lukt - van toestel aanzetten tot foto in een paar seconden. Maar toch zijn ook alle geavanceerde functies van een DSLR aanwezig om met instellingen te spelen als je dat wil. Video in 4K is vloeiend en scherp. Een snelle (en grote) SD kaart is wel een vereiste voor goede 4K video en snelle burst foto's.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Licht snel en veelzijdig

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 09-03-2019

Ik heb hem nu een tijdje en het menu is wel even wennen . Eerst een nikon d750 en nu de sony a6300 erbij voornamelijk voor vakantie en portret fotografie. Handzaam snel en licht en klein. Toppertje

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

1

0

0

Top camera...vooral het gewicht sprak mij aan

Alleen behuizing 03-03-2019 door Mardick

Heb de camera nu een week nog veel ontdekken maar nu op automaat al super tevreden dus dat gaat alleen maar beter worden lens 18-135 mooi om zo mee te nemen op de rondjes met de hond3n geen aan gedoe met extra lenzen maar goed te doen voor dichtbij en wat verder weg

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Prachtige foto's

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 21-02-2019 door Tyka

We hebben deze camera nu een week of 7 in gebruik en hij werkt prima. In het begin was het even puzzelen hoe alles werkt maar met een gebruiksaanwijzing en tips en tricks online komt dit prima voor elkaar. Een belangrijk punt vonden wij het snel scherp stellen (i.v.m foto's van onze kinderen) en dit doet hij prima. We krijgen mooie scherpe foto's en daar gaat het om. Het enige punt van kritiek, wat wij hebben is het opladen van je accu. Dit vinden wij echt een slecht punt! Het oplaadsnoer moet met een usb kabeltje verbonden worden (beide zijn zeer kort) en dit usb kabeltje moet dan weer met de camera verbonden worden, waarbij deze aansluiting op de camera achter een teer klepje zit met een minuscuul lichtje wat aangeeft dat de camera aan het laden is. Dit alles maakt dat je bij het opladen heel voorzichtig te werk gaat en je bang bent dat of het klepje breekt, of dat de kabeltjes los schieten. Dat had wat ons betreft gewoon een losse lader moeten zijn, of een fatsoenlijk kabeltje met een fatsoenlijke aansluiting. Verder zijn we erg tevreden over de foto's en het bedieningsgemak van de camera.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Top!

Alleen behuizing 11-02-2019 door Janus123

Zeer tevreden jaijfhdhdpodhddhhddhdhhddhdhdhdhddhdd

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Kwaliteits kamera

Alleen behuizing 21-01-2019 door wmstudio

Ik heb de a6300 vorige maand gekocht en ben zeer tevreden met de kamera. De constructie voelt zeer solide aan. De kamera stelt snel scherp en de foto's zien er goed uit.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Een verrassing

Behuizing + 18-135mm-zoomlens 09-01-2019 door Gerardold

Bij de eerste aanraking voelde ik dat dit product exact het juiste product was.(Ben enigszins gehandicapt...."muisarmen"

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Eerste indrukken zeker goed!

Behuizing + 18-135mm-zoomlens 07-01-2019 door Siroj18

Een week of twee geleden heb ik de a6300 gekocht en heb er aardig mee spelen. De eerste indrukken zijn heel goed en ben dan ook erg blij met de aankoop! Voor een echt diepgravende review is het nog te vroeg, maar so far so good, zeker tevreden!

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

mooi Stukje techniek met optische kwaliteit

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 04-01-2019 door Visgraatje

Mooi compact toestel waarmee je zo direct de mooiste foto’s kan maken... Natuurlijk kost het tijd om het beste uit de camera te halen. Nadeel is wel dat de handleiding heel summier is...

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Compact en snelle camera

Behuizing + 18-135mm-zoomlens 29-12-2018 door Erik70

Perfecte camera voor mooie videografie en haarscherpe foto's

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Geweldige Camera

Alleen behuizing 26-12-2018 door johan_v2

zeer voordelige camera met dezelfde kwaliteit als de a6500. ik heb ook de a6500, maar ik had een 2e camera nodig die op statief kan staan, dus ik heb de IBS toch niet nodig. ik heb hem getest voor de beruchte overhitting van de a6300 maar na 2 uur en 15 minuten ging hij uit vanwege de batterij die langzaam leeg loopt zelfs met een powerbank. als je het scherm naar achter zet en het batterij klepje open zet, dan zal ie niet meer uit gaan (bij ongeveer 20 graden). ik moet nog testen bij 30+ graden, maar ik denk met de nieuwe firmware dat ie nu net zo lang kan filmen als de a6500. kortom, perfecte B camera

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Sony A6300 mijn perfecte camera

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 16-12-2018 door Aquarius1954

Ik heb de camera begin december gekocht en de resultaten zijn tot nu toe zeer goed. Ik gebruik de camera zowel als fototoestel als videocamera. Hij biedt heel veel mogelijkheden van automatische tot handmatige instelling. Wat mij bijzonder aangetrokken heeft is de mogelijkheid om in 4K te filmen. De bij de camera geleverde handleiding is niet altijd even duidelijk. Om de camera en al zijn instellingsmogelijkheden beter te leren kennen heb ik gebruik gemaakt van de filmpjes op YouTube.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

camera 6300

Alleen behuizing 15-12-2018 door ingrid63

fijne camera ligt goed in de hand geod gewicht mooie foto's

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Snel. En handzaam ook met zwaar objectief eraan.

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 12-12-2018 door Frans1970

Twee weken geleden dit product gekocht. Met daarbij een objectief tot 50mm en los extra een 70-300mm objectief. De camera is erg snel. Geeft prachtige scherpe resultaten. Door het compacte formaat van de body ligt het bij mij erg goed in de hand. Ik vind dit zelf erg prettig tenminste, ipv de meer standaard zware body's. Meteen extra batterij bij besteld, omdat de batterij niet zijn sterkste punt is. Ik kan op dit moment niet anders dan dit product aanraden! Na 2 weken testen vind ik het een topper. Mensen die een grote body willen puur voor hun "ego" omdat het stoerder staat, kijken wellicht verder, maar als je dit niet belangrijk vindt en voor kwaliteit in deze prijsklasse gaat, dan is dit echt een aanrader!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geweldige camera

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 01-12-2018 door Egni1966

Als je de programma structuur eenmaal onder de knie hebt dan kun je er enorm veel uithalen. Prachtige kwaliteit van foto's.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Top Camera!

Alleen behuizing 13-11-2018 door Jurian

Super camera met goeie beeldkwaliteit. Lekker makkelijk in gebruik en echt een beest met 11FPS!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Geweldige kenmerken

Alleen behuizing 12-11-2018 door HEVEG55

Ik heb de camera onlangs aangeschaft en ben nog aan het experimenteren. Foto's zien er veelbelovend uit. Tot nu toe zeer tevreden.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Handelbaarheid, grootte, sensor, lens

Alleen behuizing 03-11-2018 door Gerardjan

Na lang beraad (ik kom van Leica) en een beetje spelen raakte ik onder de indruk van de sensor.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Perfecte Camera

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 21-10-2018 door PapadePuck

Ik heb hem een maand geleden gekocht. Hiervoor had ik een Spiegelreflex, de Sony A68, waar ik ook uiterst tevreden over was. Echter kwam ik er steeds meer achter dat ik d a68 niet vaak meenam omdat ik hem te log en te zwaar vond. Deze nieuwe a6300 heb ik nu bijna dagelijks bij me omdat ie licht en zeer handzaam is. En ik heb hem onlangs compleet gemakt door er een SEL55210 lens bij te kopen, deze is ook perfect.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geweldige functies

Alleen behuizing 18-10-2018 door JebSchuurs

Deze maand dit fantastische toestel aangeschaft bij foto Konijnenberg. Filmen op 4K 25fps geeft een superstrak beeld!!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Fijne reis camera

Alleen behuizing 13-10-2018

Omdat ik graag met minimale bagage op reis ga heb ik deze camera gekocht. Het is ondertussen de 8e Sony digitale camera waarmee ik uitstekend gevoel hebt. Voor fotowerk in de buurt gebruik ik voorlopig nog mijn de A7RII

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Zeer solide toestel en snelle scherpstelling

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 09-10-2018 door weetni

Het is nog te vroeg om een definitief oordeel te vellen maar de eerste indrukken zijn zeer positief. Intuitief menu (beter dan bij NEX). Reageert zeer snel.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

goede eigenschappen

Alleen behuizing 01-09-2018 door tinusff

aangeschaft vorige maand enzeer tevreden met de camera tot dusver

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Super fijne camera.

Alleen behuizing 15-08-2018 door Koos69

Ik heb deze camera nu een paar maanden en hij bevalt prima, echter de accu is snel leeg.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Compacte alleskunner

Behuizing + 18-135mm-zoomlens 31-07-2018 door P_SH

Camera pas sinds kort in bezit. Dus nog beperkte ervaring. Heb voor de nieuwe 18-135 kitlens gekozen. Deze is voor z'n grote zoombereik nog relatief compact en past m.i. goed bij deze camera. Eerste indruk is bijzonder goed. Toestel voelt stevig aan en is toch mooi compact en licht. Ondanks wat ik in verschillende tests las, zijn de menu's vrij goed te begrijpen. Het toestel heeft wel zeer veel mogelijkheden. Om deze allemaal te benutten moet je meer tijd investeren, maar dat is logisch. Voor wie daar geen zin in heeft of nog niet zo ver mee is: reeds in de stand "auto" maakt hij zeer goede foto's.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

uitstekende systeemcamera

Behuizing + 18-135mm-zoomlens 22-07-2018 door Shorty68

Fantastische camera met ongekende mogelijkheden en uitstekende kwaliteit opnames. Vergt wel enige kennis en verdieping in het product.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Gebruiksoverzichtelijk

Alleen behuizing 29-06-2018 door AZREFaCd63

Overzichtelijk gebruiksvriendelijk hanteergemakkelijkmenu

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Mooie scherpe foto’s

Alleen behuizing 26-06-2018 door Obbink1954

Prima handzame camera waarbij je de mogelijkheid hebt om door aanschaf van extra objectieven zelf een keuze kan maken of je veel mee wilt nemen. Voor het maken van mooie foto’s is dat niet nodig

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

High end Camera in een klein jasje

Alleen behuizing 07-06-2018 door LatinCobra

Ik heb deze paar weken terug gekocht. Ik zocht een vervangingen van mij Sony a58 mede omdat ik een kleinere camera zocht. Een spiegelreflex is gewoon te groot voor mij aangezien ik veel reis.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Perfecte reisgenoot

Alleen behuizing 03-06-2018 door Walter1963

Camera gekocht ter vervanging van mijn Canon spiegelreflexcamera. Zeer tevreden over de tot nu gemaakte foto's. Makkelijk in gebruik, wel klein voor mijn handen.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Beste in deze prijsklasse

Alleen behuizing 21-05-2018 door Elnosso

1 maand in bezit.. werkt perfect.. 4k geweldig en 1080 met 120fps geweldig

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

geweldige camera, met een redelijk eenvoudig menu,

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 13-05-2018 door rolschaatser

vorige maand gekocht, nu samen met een 18-105 f4, super combinatie, goede foto's, goede kleuren

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Veelzijdige camera voor video en foto

Alleen behuizing 08-05-2018 door kdevos

Basisfuncties van de camera zijn uitstekend, ga je voor automatisch of manuele instellen deze camera kan alles aan. Ik gebuik deze ook als onderwatercamera. Playmemories functie zijn OK maar wel buggy.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Degelijke kwalieit en prachtige beelden

Alleen behuizing 28-04-2018 door Theo 1955

Na de 6000 ben ik overgestapt op de 6300. Nog mooiere beelden met minder ruis. De zeiss lens verlaat Nikon met gemak

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

een kei van een camera

Alleen behuizing 19-03-2018 door jopage

Aankoop een 14 tal dagen geleden, dit na een korte test periode moet ik zeggen, wauw, zowel voor foto's kleur scherpte en snelheid maar ook als movie maar ook het gebruik van dit toestel.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Eindelijk de camera

Alleen behuizing 13-03-2018 door Pini

Na vele camera’s gehad te hebben nu eindelijk een camera die al mijn wensen vervult en als belangrijkste de scherpe beelden

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prachtig toestel

Alleen behuizing 07-02-2018 door jurrie

Veel mogelijkheden ,het kost wat tijd om het toestel te leren kennen. Snel leren Youtube kan helpen

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Absolute topcamera

Alleen behuizing 01-02-2018 door Franzo

Licht, snel, precies en enorm veelzijdig. Geweldig toestel.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Leuke amateurcamera

Alleen behuizing 07-01-2018 door JPWL

Sony vroeg mij om een beoordeling te schrijven. Bij deze. Voor op reportage wilde ik naast mijn (zware) camera, een toestel hebben die klein is en die met weinig licht toch mooi foto's kan maken. Mijn collega's rade mij deze A6300 aan. Mijn eerste ervaring was met de kitlens 16-50. Gelijk weggezet en daar hebben we het niet meer over. Toen heb ik een 16mm 2.8 en een 50mm 1.8 gekocht. Dit zijn de brandpuntafstanden waar je op reportage het meest aan hebt. Eerst het menu, dat is duidelijk en handig en ik kon snel al mijn instellingen doen. Prima. De body ligt top in de hand, is snel vertrouwd en de zoeker is geweldig. Chappoo! Op reportage naast mijn dsrl een heerlijke camera. Wat mij het tegen viel was dat in lichtarme omstandigheden het zwart niet zwart is maar een mozaiek van donkere tinten. Daarnaast is het wit snel uitgebeten. Dat viel eigenlijk behoorlijk tegen. Het lijkt wel of er een waas overheen ligt. Ook was de korrel gigantisch en met tegenlicht weet je niet wat er gaat gebeuren. In de bijgeleverde foto's kun je dat goed zien. Buiten gaat het eigenlijk prima, maar binnen danst het alle kanten op. Jammer. Ook moet je de objectieven vanaf diafragma 4 gebruiken want daaronder is het heel korrelig en vooral snel wazig. Voor mijn doeleinden dus niet bruikbaar en ik heb deze camera dan ook teruggebracht (krijg je een tegoedbon!!!! ook zo iets...) Mijn conclusie is dat dit een mooie amateurcamera is voor op reis. Klein, zeer handig en in het daglicht overdag prima kwaliteit foto's (video). En dus voor die doelgroep een echte aanrader. Voor mij echter een teleurstelling, in low-light situaties is deze camera gewoon niet bruikbaar. Doordat het materiaal van de lenzen glad is, is het ook erg lastig om op reportage van objectief te wisselen. Kortom een leuke amateurcamera... Met vr grt JP

Beeldkwaliteit

Slecht

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Klein toestel met profesionele mogelijkheden

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 02-01-2018 door luc1962

Heb dit toestel recent gekocht, maar is zo fijn om mee te werken, wou dat ik al sneller de stap naar dit formaat had gezet. ( Altijd SRL gehad )

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Wolf in schaapskleding

Alleen behuizing 31-12-2017 door Louis alpha 6300

Ik ben zeer te spreken over deze camera. Kocht 'm als mijn pocket en backup camera voor mijn Canon 6D. In combinatie de sigma MC11 heb ik beste van twee werelden. De snelheid en cropfactor van Sony en full frame van Canon. Ook twee tussenringen aangeschaft voor Contax en Nikonvatting. Gebruik nu mijn manuele lenzen en stel scherp via een vergrotingsfunctie. Ook top en beter als een instelwig uit de analoge tijd. Omdat je niet door de lens kijkt is er geen verschil met een spiegelreflex, de zoeker blijft met diafragma voorkeuze even helder. Ik moest wel in de handleiding duiken. Camera's kunnen tegenwoordig heel veel als je weet waar het is ondergebracht en menu 's zijn per fabrikant verschillend. Daar moest ik dus doorheen maar nu ben ik vaak met deze camera op pad en dat kwam er met mijn 6D met batterygrip niet van.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

super licht, super snel en super scherp

Alleen behuizing 30-11-2017 door Vera1958

Het toestel is top|! Het is wel weer ff leren kennen als die knopjes en functies maar er zitten ook mooie auto programma's op voor beginners. Jammer dat gebruiksaanwijzing gedownload moet worden. Had er voor die prijs best in papieren versie bijgemogen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Compacte alleskunner

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 05-08-2017 door Tom 37

Gekocht voor zijn video capaciteiten (na het bekijken van youtube-reviews) en door het feit dat hij ook zo goed is als fototoestel er nog een hobby bij gekregen. De kit-lens is degelijk en de menu-structuur kan eenvoudiger. Maar de kwaliteit van de beelden is zo goed ik ondertussen verslaafd ben aan het volledig manueel maken van foto en video. Zeer goede prijs / kwaliteit / compactheid, wat mij betreft echt een aanrader voor een beginnend foto- en videograaf.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Zeer goede videoeigenschappen

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 12-07-2017

Dit is nu de vervanger voor mijn Nikon D90. Ongelooflijk veel kleiner, maar in elk opzicht beter. Om te filmen schroef ik mijn éénbeenstatief direct onder de camera.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Prijs kwaliteit zeer goed.

Alleen behuizing 13-06-2017

Fotos goed maar zeker werken met lenzen van sony. Uitstekende kwaliteit bij filmen.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Prachtig toestel, goed in de hand

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 29-03-2017 door Joyce1082

Na de a77ii is dit een uitermate goed toestel: goede beeldkwaliteit, bruikbaar tot ISO 8000, vlugge auto-focus en qua gewicht ideaal. De G en Zeiss lenzen geven tevens een prachtig resultaat qua scherpte en piqué en met een aanpassingsring kan ik al mijn a77 en Minolta en Samyang lenzen gebruiken.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Fijne camera

Alleen behuizing 15-01-2017 door Hofcam74

Ik ben nu een aantal weken in het bezit van de A6300. Het is een zeer fijne en vooral ook snelle camera. Goede specs ook op video gebied. Foto's met ISO 6400 zijn, wat mij betreft, goed bruikbaar.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Compacte krachtpatser

Alleen behuizing 19-08-2016 door BEL690

Het maken van sportfoto's is met de snelle scherpstelling top. Als videoliefhebber heb ik prachtige video's kunnen maken. Door de verwisselbare lenzen kan je spelen met de dieptescherpte. Het toestel ligt goed in de hand en is gemakkelijk te bedienen. Eén belangrijk minpunt. Als je filmt in de volle zon (ook als het niet echt warm is) is je toestel onmiddellijk oververhit en valt hij uit.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Geweldige camera, slechte batterijen

Alleen behuizing 18-08-2016 door Juftextiel

Toestel gekregen voor een grote buitenlandse reis, maar de batterijen zijn bedenkelijk snel leeg, in een land waar lang niet de gehele dag stroom is kan dat een probleem worden

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Alleen behuizing 08-07-2016 door lex52

Gekocht ter vervanging van alpha 77 waarvan ik heel tevreden was, behalve dat de ruis vanaf 800 iso een serieus minpunt is. Daar ik vooral macrofotografie doe, was de a77 zeer snel met acurate autofocus. De a6300 heeft iets minder snelle autofocus en acurate scherpstelling, maar qua ruis een serieuze verbetering. Spijtig is ook dat er geen ingebouwde steadyshot in de body zit.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

A6300 met twee objectieven

Alleen behuizing 30-06-2016 door Rtheo

Met name voor de videokwaliteit toch weer eens bij Sony gaan shoppen. De videokwaliteit op 4k is prachtig. Steadyshot in de lens zorgt voor rustige beelden. De autofocus glijdt zacht naar scherpte en dat ziet er werkelijk profi uit. Het dynamische bereik is hoog, je kan prima tegen het licht in filmen/fotograferen. Ik ervaar ook wel wat negatieve eigenschappen. Voor foto's ben ik Nikon full frame gewend en die is zichtbaar beter. De menustructuur van de A6300 is nodeloos ontoegankelijk met her en der slechte vertalingen en onduidelijke afkortingen. De zoektocht naar een mooi objectief verloopt moeizaam, omdat er niet veel goed geteste (zoom)objectieven met oss zijn. objectieven zijn naar verhouding duur. Hopelijk komt er een update voor de rolling shutter en een fijner menu.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Slecht

0

0

0

State-of-the-art toestel in een kleine verpakking

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 16-06-2016 door Pkahn

Het toestel voldoet aan alle verwachtingen die ik had na het lezen van de vele positieve reviews en testen. Prachtig toestel dat geweldige kwaliteit aflevert. Vooral de focussnelheid en het volgen van objecten zijn impressionant. Enige optimalisaties die ik momenteel zie zijn de toevoeging van een touchscreen (voor snellere toegang tot menu's en voor instellen va focus), een stabilisatie in de body (om meer - niet gestabiliseerde - lenzen te kunnen gebruiken) en locatietagging van foto's. Ook de connectiviteit met een iOS smartphone loopt stroever dan ik zou verwachten.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prachtige foto's

Alleen behuizing 06-06-2016

Ben zeer tevreden met dit toestel. Prachtige foto's, opnemen in 4k en super snelle af. Minpunt is toch wel de batterij. Die had zwaarder gemogen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

fijne camera

Alleen behuizing 01-06-2016 door boetz02

ik heb deze vorige maand gekocht en is een fijne lichte camera met heel veel functie ,waar ik me nog iedere keer over verbaas, dat het allemaal mogelijk is

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Zeer goede 4K, ook de foto's

Alleen behuizing 24-05-2016

snelle focus, praktisch in gebruik aan/uit, knop video kon nog iets betere positie, geluid ook OK, spijtig geen plug voor koptelefoon audio bij opname; 4K is superbe

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Licht, snel en prachtige kwaliteit foto's

Alleen behuizing 22-05-2016 door rontermeer

Na een overstap van Canon, naar Samsung nu de stap naar de A6300 gemaakt. Erg goede kwaliteit foto's. Was iets minder te spreken over de kitlens 16-50, maar met een 35mm 1.8 lens, helemaal tevreden en een echte aanrader.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Boven verwachting

Alleen behuizing 19-05-2016

Ik ben er zeer tevreden mee, heb nog nooit zulke scherpe foto's kunnen maken van deze onderwerpen echt ongelooflijk

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

3

0

0

Geweldige camera

Alleen behuizing 25-04-2016 door Sony67

Ben blij met dit toestel, deze heb ik naast mijn a7r ii gekocht, en dat is een mooie combi zo ...

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

een verbetering ten opzichte van de A6000

Alleen behuizing 09-04-2016 door budmuis

Ik heb de camera sinds vorige week en heb er al zeer intersief mee gefotografeerd. Tot nu toe een top product. Ik wacht nog dat er een accupack voor geleverd wordt, zodat ik met de zwaardere lenzen meer houvast heb. Ik mis een hoofdtelefoon aansluiting voor video. Hoge iso zeer goed. Beter dat hij iets zwaarder en dikker is.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

4

0

Geweldige camera

Alleen behuizing 08-04-2016 door dhemes

A6300 is een verademing. Supersnel en een kropfactor voor mijn vier FE lenzen. Deze camera gebruik ik naast mijn A7RII camera. Persoonlijk vind ik dit een uitstekende combo voor mezelf, want ik schiet allround foto's. Top!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Top camera

Alleen behuizing 03-04-2016 door reijk

Deze camera is echt een top camera. Eindelijk een lichtgewicht camera die ook nog eens fantastische foto's maakt met zeer veel mogelijkheden. Een aanrader voor iedere, van beginnend tot gevorderde, amateurfotograaf. Vrijwel direct na aankoop de "grote" spiegelreflexcamera opgeruimd.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Razendsnelle camera met een paar rauwe kantjes

Behuizing + krachtige 16-50mm-zoomlens 30-03-2016 door PieterB44

Goed: Autofocus systeem: snelheid en de vele instelmogelijkheden. Uitstekende EVF met gelukkig het waterpasje weer terug. Beeldkwaliteit is prima met voornamelijk winst in de hoge ISO's tov de A6000. Foto's zijn tot ISO 12.800 prima bruikbaar. Reuze handig is minimale sluitersnelheid bij auto-iso. Dit is echt bijzonder handig. 4K is briljant van kwaliteit. Gelukkig een microfoonjack. Body zit beter in elkaar dan bij de a6000. Steviger en beter afgewerkt. Mogelijkheid tot customisen van de knoppen. Te verbeteren: Scherm is bij het schieten van 4k nauwelijks afleesbaar. Vermoedelijk omdat de camera anders te snel warm wordt. Maar ik geef de voorkeur aan een helderder scherm want zo is het nauwelijks bruikbaar. Geef de klant de keuze om te kiezen tussen minder opnametijd en een helderder scherm of een gedimd scherm en langere opnametijd. Dit vind ik echt het allerbelangrijkste minpunt. Schiet je nooit 4k video, dan doet het er niet toe.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0