α7

Perfectie voor iedereen

De full-frame α7: draagbaarheid en prestaties gegarandeerd. Met een full-frame sensor van 35 mm met 24,3 MP in een behuizing die de helft van andere DSLR's weegt, is deze camera een mijlpaal op de markt.

Alleen behuizing

ILCE-7

€ 1.200,00

(inclusief btw)

Behuizing + 28-70mm-zoomlens

ILCE-7K

€ 1.400,00

(inclusief btw)

Nieuwe α7-software is nu beschikbaar.

Werk uw camera bij voor extra gebruiksgemak bij het fotograferen.

Geweldige beelden wachten op u

De α7 met 24,3 megapixels en full-frame Exmor®-sensor van 35 mm doet niet onder voor toonaangevende spiegelreflexcamera's. In combinatie met de nieuwste BIONZ X-processor van Sony en de meest geavanceerde autofocus biedt de α7 ongekend detail, gevoeligheid en kwaliteit. Breng uw fotografie naar een nieuw hoogtepunt.

Exmor CMOS-sensorlogo

Full-frame sensor met 24,3 MP

Deze opmerkelijke nieuwe sensor heeft alle elementen voor beelden van wereldklasse: hoge resolutie, enorme gevoeligheid, extreem dynamisch bereik, onovertroffen detail en laag ruisniveau.

BIONZ X™-logo

Superieure verwerking

Reken op eersteklas resultaten met BIONZ X™, de nieuwste verwerkingsprocessor van Sony: getrouwere kleurenweergave, betere ruisonderdrukking en sneller fotograferen in Burst-modus.

Prachtige vorm. Gedegen functionaliteit.

Professioneel ontwerp vanuit elke hoek

Bij het ontwerp van de a7 probeerde Sony de nauwkeurige bediening die professionele fotografen nodig hebben te combineren met de ergonomie die ze willen. Het resultaat: zorgvuldig vormgegeven knoppen en draaiknoppen, gedegen functionaliteit, uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en opname- en connectiviteitsopties, dit alles in een duurzame, lichtgewicht behuizing die 25% kleiner is dan toonaangevende spiegelreflexcamera's.

 • Miniatuurweergave van bedieningselementen en draaiknoppenBedieningselementen en draaiknoppen
 • Achteraanzicht van bedieningselementen en lcd-scherm van cameraGedegen functionaliteit
 • Zijaanzicht van cameraAanpassingsmogelijkheden
 • Miniatuurweergave van connectiviteit en opnameConnectiviteit en opname
Camera getoond in de hand

Full-frame, compacte vorm

Met slechts 416 g met batterij is de α7 ongeveer half zo zwaar als toonaangevende spiegelreflexen. En omdat de camera ook compacter is, hoeft u voor draagbaarheid niet meer in te leveren op kwaliteit.

Interne constructiekwaliteit

Licht en duurzaam

De α7 is samengesteld uit magnesium, 's werelds lichtste constructiemetaal, zodat uw camera van vandaag ook morgen nog actueel is.

Snelheid en precisie gecombineerd

De autofocus van de α7 is de meest geavanceerde van Sony, met de snelheid van fasedetectie en de precisie van contrastdetectie, met daarnaast een volgfunctie en instelopties voor het autofocusgebied.

5 fps tot 1 sec.

De actie stopzetten

De nieuwe, snellere en nauwkeurigere volgfunctie van automatische scherpstelling gebruikt krachtige voorspellende algoritmen en technologie voor onderwerpherkenning om elke beweging sneller en nauwkeuriger te kunnen volgen.

Eye-autofocus

Deze functie zorgt voor perfecte portretten door met een kleine scherptediepte scherp te stellen op gezichten, zelfs wanneer deze gedeeltelijk zijn weggedraaid van de camera, dankzij de verbeterde oogdetectie die prioriteit kan geven aan één pupil.

Automatische volgscherpstelling

Houd bewegende onderwerpen scherp in beeld met deze vernieuwde technologie, die het formaat van het doelframe aanpast op basis van de onderwerpkenmerken en met een breed scherpstelgebied een optimaal scherpstellingspunt verzekert.

Instelopties voor automatische scherpstelling

Met de Flexibele Spot AF-gebiedsinstelling selecteert u automatische scherpstelgebieden van verschillende grootten voor uw onderwerpen zodat u kunt scherpstellen op het beoogde gebied. Zone- en breedbeeldinstellingen zijn ook beschikbaar.

XGA OLED TRU-FINDER™

Slimmere zoeker, betere foto's

Met 100% framedekking, 1024 x 768 resolutie, hoog contrast, actuele updates voor instellingen en doeltreffende bokeh is de OLED (XGA) Tru-Finder™ niet slechts een compositiehulp, maar een verbetering. Verdere professionele functies zijn vijf weergavemodi, kleurtemperatuur en helderheidsinstelling.

 • Bokeh van Tru-Finder
 • Vergrootglas voor scherpstelling
 • Peaking-controle
 • Weergavemodi van scherm
AVCHD-logo

Full HD-video-indelingen

Druk uw visie perfect uit met AVCHD met 60 fps voor een supervloeiend resultaat, of film met 24p voor het klassieke bioscoopgevoel.

Hoofdtelefoonaansluiting

Professionele soundtracks

Sluit externe microfoons aan via de XLR-adapter, meet het opnameniveau en controleer het geluid met de hoofdtelefoonaansluiting.

NIEUWE LENZEN, NIEUWE MOGELIJKHEDEN

Toplens voor een eersteklas camera

Sony heeft nieuwe lenzen met E-bevestiging ontworpen, waarmee men de grenzen van de α7 kan verkennen. Eigenaars van α-modellen van de vorige generatie kunnen alle lenzen met E- of A-bevestiging gebruiken.

Lensbevestigingsadapter

Haal alles uit uw uitrusting

Voor optimaal gebruik van de functionaliteit van de lenzen met A-bevestiging bieden adapters een scala aan voorzieningen waaronder Translucent Mirror-technologie.

Lenzen met A-bevestiging

Uitbreiden met lenzen met A-bevestiging

Met de adapter voor A-bevestiging kunnen fotografen de mogelijkheden van de serie van 30+ professionele lenzen van Sony ontdekken.

Accessoires voor camera's

Professionele verbeteringen

Een verticale handgreep, externe microfoons, flitsers en talloze andere extra's zorgen dat u bent voorbereid op alle ideeën en situaties.

NFC ONE-TOUCH EN WI-FI®-CONNECTIVITEIT

Deel iets geweldigs

De A7 heeft twee ingebouwde vormen van draadloos delen; NFC One-touch voor overdracht van beelden naar elke NFC-compatibele smartphone, tablet of laptop; en Wi-Fi voor snel uploaden vanaf vele locaties.

Downloadbare upgrades

Ontdek de Camera-apps van PlayMemories

Voeg fijne functies toe met apps als Smart Remote Control (waarmee u met uw smartphone de sluiterknop kunt bedienen) en andere apps voor bewerkingen en effecten.

*Let op: de beschikbaarheid van diensten verschilt per regio.

Imaging Edge™ Remote, Viewer, en Edit

Imaging Edge™ Remote, Viewer, en Edit

Perfectioneer uw fotografie met Imaging Edge-desktoptoepassingen. Gebruik 'Remote' als afstandsbediening, 'Viewer' om snel foto's te beoordelen en te selecteren in beeldbibliotheken, en 'Edit' om RAW-gegevens te ontwikkelen tot hoogwaardige foto's. Haal het beste uit Sony RAW-bestanden en beheer uw producties op efficiëntere wijze.

Capture One (voor Sony)

Capture One voor Sony

Capture One Express (voor Sony) is gratis, bekroonde bewerkingssoftware voor RAW-verwerking en eenvoudig bestandsbeheer, met krachtige tools. Capture One Pro (voor Sony) is te koop voor meer bewerkingsfuncties en opnamemogelijkheden met pc-aansluiting.

iMovie

Werkt met iMovie en Final Cut Pro X

Dit product is compatibel met Final Cut Pro X en iMovie.

Specificaties en kenmerken
 • 24,3 MP-full-frame Exmor® CMOS-sensor

 • BIONZ X-processor voor ongelooflijke details en ruisonderdrukking

 • Uitwisselbaar lenssysteem met E-bevestiging

 • Contrastrijke XGA OLED Tru-Finder™ met hoge resolutie

 • Eenvoudig delen en bedienen via Wi-Fi® en NFC One-Touch

Compatibele lenzen
Lenzen met E-bevestiging van Sony
Type sensor
Full-frame Exmor® CMOS-sensor van 35 mm (35,8 x 23,9 mm)
Aantal pixels (effectief)
Ca. 24,3 megapixels
ISO-gevoeligheid (Recommended Exposure Index)
Films: Equivalent ISO 200-25600, AUTO (equivalent ISO 200-6400), Foto's: ISO 100-25600 (ISO-getallen vanaf ISO 50 kunnen worden ingesteld als uitgebreid ISO-bereik), AUTO (ISO 100-6400, instelbare onder- en bovenlimiet)
Batterijlevensduur (foto's)
Circa 270 opnamen (beeldzoeker) / circa 340 opnamen (lcd-scherm) (CIPA-standaard)
Type zoeker
XGA OLED elektronische zoeker van 1,3 cm (0,5 type) (kleur)
Type scherm
Aan/uit

Inhoud van de verpakking

Netsnoer, Oplaadbare batterij NP-FW50, Netadapter AC-UB10, Schouderband, Camerabehuizing, Accessoireschoendop, Oculairdop, Micro-USB-kabel

Sony streeft er niet alleen naar om producten, diensten en inhoud te leveren die voor een geweldige gebruikerservaring zorgen, maar werkt er ook naartoe om de ecologische voetafdruk van het bedrijf tot nul te reduceren. Meer over Sony en het milieu

Beoordelingen en awards

Meningen van gebruikers