Verkrijgbaar vanaf

€ 2.300,00

(inclusief BTW)
58

4.7 gebaseerd op 58 klantbeoordelingen

42
14
2
0
0
Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

58 klantbeoordelingen

2 Modellen

Modellen

0

Uitstekend!

Alleen behuizing 08-04-2019 door Martin1970

Nu een paar weken in bezit. Begin was even wennen, maar eenmaal gewend zeer blij mee. Mooie beelden, details zijn uitstekend, ook bij hogere ISO's.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Fantastische systeemcamera

Alleen behuizing 03-04-2019 door Wil123

Ik ben overgestapt van de A7II naar de A7III en deze bevalt super goed. De camera is lekker snel, heeft een touchscreen dat makkelijk is bij het scherpstellen en de beeldkwaliteit is toppie!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Top camera maar vreselijke wifi

Alleen behuizing 21-03-2019 door Jannev

Ik heb hem vorige maand gekocht en ik ben er super tevreden mee. 1 slecht punt is dat de wifi om het toestel met je gsm te verbinden verschrikkelijk slecht werkt! Jammer dat er geen dubbele exposure op staat.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Fantastische camera!

Alleen behuizing 13-03-2019 door Martijn40

Pas in gebruik, ik ben geen pro en nog veel te leren, maar wat een fantastische camera is dit! Snelle autofocus, super viewfinder en mooie lenze voor te krijgen. Verder niet te zwaar en compact genoeg. Aanrader.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

geweldige autofocus

Alleen behuizing 12-03-2019 door Poekenees

Na twee dagen studie ontdekt de vele mogelijkheden van dit toestel

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

super all-round camera

Behuizing + 28-70mm-zoomlens 12-03-2019 door trikke76

super all round camera met groot dynamisch bereik en een gamma aan super scherpe lenzen en 3rd party lenzen. Het enigste dat ontbreekt is een goede weather sealing en wat speciaal lenzen zoals tilt-shift

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Nog meer vooruitgang in techniek en kwaliteit!

Alleen behuizing 06-03-2019 door Antoon ag

Paar weken geleden gekocht. Ik wilde nog meer snelheid en verbeteringen voor mijn natuur- en landschapsfotografie.. Nou dat biedt deze camera. Bij donkere weer zoals nu geen moeite, geen pixels I< heb nog lang niet alle mogelijkheden ontdekt maar ben nu al superblij met deze aanschaf.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Ben in voor een systeemcamera. Gewend aan A7.

Alleen behuizing 27-02-2019 door tonnie35

Ik heb de A7II ingeruild voor de A7III. Camera past bij mij. Ik fotografeer graag met prime-objectieven.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Geweldig!? Niet helemaal

Alleen behuizing 23-02-2019 door Colt83

Ik fotografeer nu twee maanden met deze camera. Het was wennen, maar ik kan er nu meer overweg. Met weinig licht kan je nog fraaie foto's maken. Top. Ik loop alleen tegen de grenzen van de vaak bejubelde autofocus aan. Bij situaties met veel en weinig contrast stelt de camera niet scherp. (5% van de situaties). Een voorbeeld heb ik bijgevoegd. Gelukkig is de handmatige scherpstelling erg vriendelijk in het gebruik. Verder laat de autofocus zich met moeite sturen naar het voorwerp dat je scherp wil hebben.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Wat een heerlijke camera!

Alleen behuizing 23-02-2019 door Miek64

Heerlijke camera! Nu een maandje in gebruik. In het begin is elke camera wennen maar ben er al aardig vertrouwd mee! Intuïtieve uitvoering. Zo veel mogelijkheden! ik heb nog niet alles uitgeprobeerd

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Goede camera, slechte app Play Memories

Alleen behuizing 21-02-2019 door Johan56

Het valt mij zwaar tegen de app Play memories: 1. Geen constante verbinding met bluetooth tbv locatie vastlegging GPS. Camera even uit verbinding verbroken en hersteld zich niet automatisch. (doet wel mijn Nikon met Snapbridge) 2. gebruiksonvriendelijke app om fotoos te downloaden; wifi goed / slechte selectie te maken om meerdere fotoos te downloaden. (ook daar is Snapbridge veel beter in: je krijgt een totaal overzicht en dan aanklikken welke fotoos je wil downloaden) Kan niet met Play memories!!!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Overstap van dSLR naar de Sony A7 III

Alleen behuizing 17-02-2019 door AngeloMichel

Foto kwaliteit is uitstekend. Settings zijn overweldigend maar erg fijn. Je kan alles instellen naar wens. RAW support erg jammer (ik heb een originele Lightroom licentie die nu waardeloos is). Eye AF is de beste feature.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Fantastisch toestel

Alleen behuizing 02-02-2019 door Ronan33

Ik heb dit toestel eind vorig jaar gekocht en ik ben er zeer tevreden over.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Mijn 7 III kan geweldig veel, veel meer dan ikzelf

Alleen behuizing 28-01-2019 door Densmie

Ik gebruik deze camera nu zo’n 3 maand en heb nogal wat kunnen oefenen in donker herfstweer en onlangs met het sneeuwtapijt. En ook met verschillende lenzen. Hij is vrij intuïtief en ook in de ‘ik regel alles zelf’-stand zijn veel mogelijkheden. En door het geringe gewicht pak ik de 7 III zowat altijd mee in mijn schoudertas. Hij heeft 1 nadeel: de beperkte beweeglijkheid van het scherm. Hopelijk gaat dat in de 7S III beter zijn.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Geweldige camera!!

Alleen behuizing 25-01-2019 door SamSam89

Ik heb de Sony a7 III in september gekocht om meteen uit te kunnen testen tijdens mijn reis door Canada. Ik heb altijd Nikon camera's in mijn bezit gehad maar heb uiteindelijk toch een overstap gemaakt naar Sony voor een fulframe camera. Wat een hoeveelheid mogelijkheden en functies heeft deze camera. Ik vind de vele mogelijkheden en functies op de camera erg fijn al ben ik soms wel aan het zoeken tussen al die opties. Gelukkig kun kun je je eigen menu maken, onder deze tab heb je al jouw favoriete instellingen direct bij de hand! Wat ik persoonlijk ook wel erg handig vind. De foto's kun je op de camera zelf ook meteen beoordelen met sterren, als je deze foto's later inlaad in Adobe Bridge staat de beoordeling er meteen bij. Dit scheelt een hoop zoekwerk naar de perfecte foto's die je gemaakt hebt. De gebruiksvriendelijkheid van de camera vind ik echt super! Mede doordat je zelfs alle knopjes op de body naar eigen wens een functie kunt geven. De camera is dus helemaal in te stellen naar hoe je zelf graag werkt met de functieknoppen. Wat voor mij ook erg belangrijk is, is de mogelijkheid van de camera om met je telefoon te verbinden. Foto's zijn dus direct over te zetten met de PlayMemories app, tevens kan je de camera vanuit die app ook bedienen, waardoor je bijvoorbeeld geen afstandsbediening hoeft te kopen. De accuduur is wat mij betreft erg goed, ik heb er meteen een reserve accu bij gekocht voor het geval de ene accu leeg raakt. Maar de accu's gaan zo lang mee dat ik de reserve accu niet eens heb hoeven gebruiken als ik onderweg was. Enige vind ik dat je geen externe accu-lader bij de camer meegeleverd krijgt. Die moet je los kopen, of de accu opladen met een kabel terwijl hij nog in de camera zit. Dit duurt erg lang en ik vond het niet echt een prettig idee dat ik de camera tijdens het opladen van een accu niet zou kunnen gebruiken om te forograferen. Met de externe lader is de accu wel zo weer opgeladen, maar dan moet je helaas een aardig bedrag bij betalen! Oja, het opklapbaar scherm vind ik erg prettig voor fotografie laag bij de grond. Enige punt is dat deze alleen horizontaal uit geklapt kan worden en daardoor wat beperkt is in bewegingsvrijheid. Neemt niet weg dat het nog steeds erg fijn is, bij mijn vorige camera heb ik dat echt gemist. Beeldkwaliteit is perfect, ik verbaas me serieus nog elke keer over hoeveel informatie deze camera opslaat in de lichte of donkere delen van een foto. Als je denkt dat de foto overbelicht is kan je nog bizar veel terughalen, en hetzelfde geld dus ook voor onderbelichte foto's.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Grandioos!

Behuizing + 28-70mm-zoomlens 24-01-2019

Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van de beelden die ik tot nu toe heb geschoten met deze camera en lens.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Veel mogelijkheden!

Behuizing + 28-70mm-zoomlens 22-01-2019 door EdBak

Gekocht voor fotografie en filmen een echte allrounder. Zeer tevreden mee en geheel naar wens in te stellen onder de voorkeurs knoppen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Slecht

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Fantastisch n buitegewoon toestel.

Alleen behuizing 21-01-2019 door Roboron74

Gewoon perfect in al haar facetten. Ook in het gebruiksgemak.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Prachtig apparaat

Behuizing + 28-70mm-zoomlens 17-01-2019 door Ina MT

Sinds 2 weken in bezit van deze camera, lang naar gezocht maar voldoet aan mijn wensen. Belichting, Iso waarde en gebruiksvriendelijk. Vandaag de Lens SEL 70200 GM aangeschaft. Perfecte combinatie.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Mooi professionele camera

Alleen behuizing 16-01-2019 door Lenemie65

Ik kocht het onlangs en moet de gesofistikeerde functies nog leren kennen. Maar ik ben zeer tevreden dat ik het mij aangeschaft heb

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Beelden van prima kwaliteit

Alleen behuizing 15-01-2019 door dbr2019

Na een voortreffelijke ervaring met de mirrorless A6300 was de A7M3 de logisch volgende stap... Met de samen aangekochte FE 1.4/85 GM lens maakt de camera beelden van een indrukwekkende kwaliteit: kleur, scherpte, relief... Het extra gewicht neem ik er graag bij...

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Een beest van een camera

Alleen behuizing 23-12-2018 door TV ned

Als fervent Canon gebruiker, camera's en objectieven , heb ik onlangs alles verkocht en ben volledig overgestapt op Sony. Het is voor ons elke dag een feest als we naar de resultaten kijken. Buitengewoon tevreden, moest wel even aan het menu wennen. Maar na een paar weken is dat geen probleem meer.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

super camera

Alleen behuizing 21-12-2018 door CorWeert

Heb deze net ,weet zeker dat het , voor de nr 1 blijft.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Ongelooflijke scherpe beelden

Alleen behuizing 20-12-2018 door Carine58

Heel tevreden, alleen had ik meer van het filmen verwacht.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Super mooie foto's gemaakt met deze nieuwe camera

Behuizing + 28-70mm-zoomlens 10-12-2018 door Wimkneip105

Ik heb de camera nu twee weken en zeer tevreden ik heb ook een canon EOS 5d maar deze blijft nu in de tas

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Geweldige camera

Alleen behuizing 05-12-2018

Alles is perfect, goede scherpte, prima kwaliteit en gebruiksgemak.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Beest van een camera

Alleen behuizing 26-11-2018 door decay

Fantastische supercamera met ontelbare mogelijkheden

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

toppie

Alleen behuizing 02-11-2018 door Peers Gh

na uitgebreide product vergelijkingen gekocht bij Foto Robert in Kortrijk omwille van de service en productkennis van het verkooppersoneel. Zeer tevreden van de snelle AF. De compacte body van de Sony7III is ideaal om mee te nemen op motorreizen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Top product!

Alleen behuizing 30-10-2018 door Remcovic

Voelt goed in de hand, mooie upgrade van mijn Canon 5D Mkiii

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Fantastische camera

Alleen behuizing 29-10-2018 door Coron

Nu 2 weken mee aan de slag voornamelijk sportfotografie en ik moet zeggen in een woord fantastisch.Scherpe foto's !

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

scoort op alle punten

Alleen behuizing 17-10-2018 door Wolf2

Vorige maand aangeschaft. prima beeldkwaliteit, zeer goede autofocus en super weinig ruis zelfs bij hoge ISO.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geweldige camera

Alleen behuizing 15-10-2018 door Hendrika

Heb deze camera in juni gekocht en heb er al heel veel mooie scherpe foto's mee kunnen maken. De camera is snel en handzaam. Duidelijke gebruiksaanwijzing en geweldige lenzen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Geweldige camera!

Alleen behuizing 12-10-2018 door BabetteVE

Ik heb deze body+Kitlens en Sigma 50 mm F/1.4 nu ongeveer twee maanden. Als eerste is de prijs-kwaliteit verhouding echt goed. Het ISO bereik is groot, waarbij ook de hogere waarden nog prima te gebruiken zijn. Erg fijn ook dat het bij ISO 50 begint. De full-frame sensor zorgt voor goede beelden. Zowel de JPG en RAW foto's zijn zeer goed. Behoorlijk 'zwaar' ook, maar alles voor de kwaliteit. (Er zijn dus ook hele goede prints mee te maken). (En eventueel kun je ook voor gecomprimeerde raw bestanden gaan, dat scheelt al). Ook de kwaliteit van de zoeker en het LCD-scherm zijn erg goed. De camera is snel en kan veel verwerken waardoor hij ook voor de sportfotografie erg fijn is. De autofocus is snel en behoorlijk nauwkeurig. Snelle aanpassingen in de focus kun je ook maken door op het lcd-scherm te tikken op 'de plaats van'. Werkt heel fijn in sommige rustige situaties. Continue foto's maken is hemels. Hij heeft een heel aantal snelheidsmogelijkheden en ik heb nog niet meegemaakt dat hij me even liet wachten. Hij kan in niet-gecomprimeerde raw stand tot 40 foto's vastleggen. (En meer vast ook niet). Ook de accus gaat, vooral voor dergelijke camera's, prettig lang mee. De ergonomie en uiterlijk spraken mij erg aan, maar dat is vooral iets persoonlijks. Het enigste kleine dingetje hiermee is dat ik soms nog wel eens met mijn hand/vinger voor het ledje van de auto-scherpstelling zit waardoor hij het wat lastiger vindt. Maar daar kun je rekening mee houden. De body is redelijk robuust maar toch niet te zwaar. Heel veel instelmogelijkheden, wat ook wel te verwachten is. Alles is vrij gemakkelijk te vinden en uiteraard kun je flink wat knopjes naar voorkeur instellen. Ik heb een klein beetje geëxperimenteerd met video's en één ding was me zeker duidelijk: De kwaliteit laat weinig te wensen over. Wat ook wel leuk is is dat Sony de ruisreductie achterwege heeft gelaten. Want de ruisreductie in-camera levert slechtere beelden op dan wanneer je dat achteraf aanpast in bijvoorbeeld Lightroom of Photoshop. En voor de natuurfotografen onder ons, de camera is ook op stil te zetten, en dan is hij ook écht stil. Verder heeft hij her en der erg handige dingen tussen de instellingen staan die het gebruiksgemak en de algehele prestaties nog beter maken. Ik gebruik de camera zowel hobbymatig als voor mijn MBO-4 Fotografie studie. Daarnaast komt er langzaam ook werk bij. Ik heb hem met de bedoeling gekocht dat ik, vooral op technisch gebied, een poos vooruit kan. En dat is zeker het geval. Ik kan eigenlijk geen minpunten bedenken. Ik zou iedereen die zijn/haar beelden naar een hoger niveau willen brengen, of gewoon op zoek zijn naar goed waar voor hun geld, de a7iii aan willen raden. Als laatst zou ik nog even willen zeggen, voor de mensen die twijfelen tussen spiegelreflex en systeem. Systeemcamera's hebben de toekomst. De ontwikkelingen gaan razendsnel en ook komen er ook steeds meer objectieven bij. Al met al een geweldige aankoop waar ik nooit spijt van ga krijgen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Fantastische beeldkwaliteit en licht in gewicht

Alleen behuizing 05-10-2018 door Koiengel

Ik had een Canon D7 maar dit is onvergelijkbaar qua kwaliteit niet een stap verder maar een marathon verder.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Mijn juweel.

Alleen behuizing 27-09-2018 door Luap51

Via Minolta ben ik terechtgekomen bij dit geweldige apparaat.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Heel erg blij

Alleen behuizing 24-09-2018 door Aper

Prima toestel. Technisch loopt Sony voorop. Goed uitgewerkt.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

wel aardig goed

Alleen behuizing 02-09-2018 door zenna58

vorige maand gekocht ,mmar ben nog niet thuis nhet menu

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Redelijk

0

1

0

kwalitatief toestel

Alleen behuizing 19-08-2018 door EDBe

Prima toestel voor videoopnames met de gepaste lenzen.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Beste camera op de markt

Alleen behuizing 07-08-2018 door Soulphotography

Zoals verwacht de beste camera op de markt en meteen een reden om mijn Canon 6D te verkopen (overstap urbexfotografie naar modelfotografie). Goede online reviewers Jason Lanier & Manny Ortiz waren meteen overtuigend bij hun modelshoots. Helaas was er €600 verschil met de lanceringsprijs in de USA, ik heb 5 maand geleden mijn Canon verkocht en zo lang gewacht maar de prijs zakte niet, op de grijze importmarkt moeten kopen €300 goedkoper. Ik vond dat er toch wat meer voorraad mocht zijn en een prijs dichter bij die van de USA. Bijna alle flaws uit de vorige toestellen zijn weggewerkt, enkel nog het probleem dat geen enkele Windows pictureviewer de ARW files scherp toont. Ik dacht eerst dat er een probleem met de camera of de Metabones adaptor was, online hebben duizenden mensen hetzelfde tegengekomen staat in forums en FB-groepen, zelfs iemand die 100-en foto's had gewist omdat hij dacht dat ze niet scherp waren. De plaats van het infrarode scherpstellicht mocht ook beter, bij grotere lenzen zoals Sigma Art is de helft van het licht bedekt. Het lensaanbod blijft beperkt tot enkel duurdere lenzen, daardoor blijf ik voorlopig bij Sigma Art & Canon qua lenzen. Voor de rest topper zoals verwacht :)

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

perfectie

Behuizing + 28-70mm-zoomlens 06-08-2018 door pipopinarello

cadeau gekregen voor mijn 60 ste en volop in testfase

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

buitengewoon handzame camera

Alleen behuizing 03-08-2018 door ferdinon

Overgestapt van fullframe DSL en ik wil niet meer terug!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Prachtige camera

Alleen behuizing 26-07-2018 door Noorman64

Ik heb de camera na lang wikken en wegen vorige week gekocht. Moest het nu een full frame spiegelreflex worden of toch een systeemcamera. Uiteindelijk voor de systeemcamera van Sony gekozen Inmiddels al behoorlijk wat plaatjes geschoten en ik ben iedere keer weer onder de indruk van het resultaat.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Vaagt de meeste veel duurdere camera's weg!

Alleen behuizing 19-07-2018 door HardNet

Hij is redelijk ingewikkeld, maar met een beetje online research op YouTube kom je er wel uit. Staan veel tutorials online. Best iets teveel overbodige functies waardoor je de bomen het bos niet meer ziet. Verder spreekt de kwaliteit (afhankelijk van de lens natuurlijk) tot de verbeelding, ook het filmen in 4k en slomotion.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Redelijk

0

0

0

Grote verbetering in vergelijking met de a7-2

Alleen behuizing 17-07-2018 door FrankObt

Nog maar één week in gekruik maar een grote verbetering met mijn vorig toestel (a7-2). Vooral de auto-focus is veel sneller, met sportopnamen (voetbal) viel dat tegen met vorig toestel. Ook de scherpstelling op de ogen is fantastisch.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prachtige camera

Alleen behuizing 12-07-2018 door BasBird

Ik heb deze camera pas gekocht en al vele mooie landschapsfoto’s gemaakt. Camera in combinatie met 16-35 Zeiss lens is geweldig.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

goed ding, niet geplaagd door arrogantie

Alleen behuizing 07-07-2018 door PeculiarDesires

Gekocht omdat ik het vertik een fortuin extra te betalen bij canon om een 4k signaal uit de hdmi poort te krijgen, geen zin meer om weer een camera te porten naar een aangepaste bios. Lekker mee gespeeld, vastgesteld dat het toestel qua snelheid, focus, scherpte en (buiten de menu's) gebruik zeker niet onderdoet, bij hoge iso waarden zelfs wint van mijn 5mk4 en dan ook nog eens lekker licht is. Het is door het lichtere bouwen minder stevig om mee te meppen of zo, maar als dat niet je bedoeling is dan heb je met de A7 mk3 een absoluut geweldig toestel voor een aanvaardbare prijs.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

2

0

0

Fijn toestel,

Alleen behuizing 06-07-2018 door Johan C W

Toestel nu 14 dagen in gebruik,en ben druk bezig om wegwijs te worden in de menu`s.Wat tot een verbluffend resultaat komt, de scherpte is bijzonder goed en in hogere iso waarden veel minder ruis dan bij andere camera`s heb geen spijt van de aankoop,en mede club leden zijn jaloers op mijn aanschaf.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Super camera !

Alleen behuizing 01-07-2018

Ik heb deze camera samen met de Sony EF 24-105mm gekocht. Wat een super combinatie ! De camera is gewoon echt heel erg goed. kritisch puntje in de recenties zijn de complexe menu structuur. Mijn ervaring is dat dat wel meevalt. Wel zijn er heel veel opties, maar je kunt je eigen favoriete menu maken waardoor je eigenlijk alle menu's niet meer nodig hebt en uitsluitend in je eigen favoriete menu werkt. Het objectief is ook echt een aanrader. Daarmee haal je het beste uit je camera. Het kost wel wat, maar dan heb je ook echt wel iets moois in handen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Schitterend beeld!

Alleen behuizing 27-06-2018 door Sonylover63

Twee weken geleden gekocht en ‘m nog volop aan het uitproberen. Haarscherpe grote platen! Raw 85 mb. Ergonomisch zit hij ook goed in elkaar met vele nieuwe functies. Twee belangrijke dingen: in de studio ‘liveview’ uitzetten anders zie je niets door de zoeker. En alleen in Lightroom classic worden de RAW bestanden herkend. ( Bij Sony Capture One ook) Zorg dat je er goede lenzen bij koopt. Ik koos voor de Sony FE 24-70 mm F2.8 GM. Een mooie lens voor landschap, huwelijk/parties en portretten. Wel zwaar maar de camera is zeer licht qua gewicht. Tot nu toe zeer tevreden. Filmen moet ik nog uitproberen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Mijn eerste fullframe camera

Alleen behuizing 18-06-2018 door Broodkruimel

Vorige maand heb ik deze camera gekocht en tot nu ben ik er tevreden over. Moet de gemaakte foto's nog wel op de pc beoordelen. Het is alleen jammer dat Sony er niet een fatsoenlijke gebruiks aanwijzing bij leverd. Je krijgt er een dik boekje bij met sumiere uitleg in div. talen, wat moet ik daar mee?

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Redelijk

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Slecht

1

1

0

Dynamisch bereik - Tweede kaartslot

Alleen behuizing 15-06-2018 door Jef1948

In oktober 2015 werd ik de gelukkige eigenaar van Alfa 7 R Mark II. Een camera die mij in alle opzichten erg tevreden wist te stellen. Alvast een groot verschil met mijn vorige camera, de Sony A850. Een nadeel, de batterijen van de Mark II liepen nogal vrij snel leeg, maar dat heb ik deels kunnen oplossen met een verticale handgrip, wat dan tevens voordelen bood bij het fotograferen van verticale beelden. Vervolgens schafte ik me enkele objectieven aan, met name de Sony 24-70 F2.8 FE GM, de Sony FE 100-400 F 4.5-5.6 GM OSS en de Sony 90 mm F2.8 Macro G OSS. Schitterende objectieven waarmee ik prachtige beelden wist te maken. Omdat ik regelmatig en afwisselend gebruik maak van de beide objectieven (24-70 en 100-400) besloot ik meteen, na een aantal reviews te hebben gelezen, om mij eveneens de nieuwe Mark III aan te schaffen. Dus twee uitstekende camera's en geen gehannes meer met lenzen verwisselen. Hoe dan ook de prestaties van de Mark III zijn nog veel beter dan deze van de Mark II. Het dynamisch bereik is merkelijk verbeterd, de autofocus werkt uitstekend, een tweede kaartslot en tenslotte de snelheid van 10 foto's per seconde, wat bijzonder snel, is voor een camera met 42 megapixels. Kortom ik ben erg tevreden over mijn jongste aanwinst, terwijl ik ondertussen met grote voldoening heb kunnen vaststellen dat Sony haar cliënteel eveneens zeer interessante en prakrijkgerichte informatie toestuurt via internet. Zo hoort het! Ja, ik ben al sedert meerdere jaren (sinds 2006) - tussen alle Nikon en Canon-fanaten, een Sony-liefhebber en dat gaf in het verleden wel eens aanleiding tot een zekere minachting. Gelukkig is het tij nu flink aan 't keren! Met vriendelijke Sony-groeten.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Enorme mogelijkheden

Alleen behuizing 02-06-2018 door Dnstyle

2 weken geleden mijn DSLR Canon equipment veruilt voor Sony equipment. De eerste 2 shoots heel erg moeten wennen aan de indeling, met name de Frontdial waar ik steeds naastgreep en mijn camera uitschakelde in plaats van mijn focuspunt te kiezen of mijn sluitertijd te reguleren. Ook nog wat moeite met het verschil tussen +600 focuspunten ten opzichte van 9 in de Canon. De resultaten echter, de scherpte van de Sony70200GM, de snelheid van de focus en de ontbrekende house bij zelfs 12800 ISO geven mij de mogelijkheid om weer te experimenteren met alternatieve lichtbronnen. Dit alles maakt dat ik geen minuut spijt heb gehad van mijn aankoop waar ik als pro nog veel, en hopelijk ook lang, plezier van ga hebben.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

A7iii

Alleen behuizing 29-05-2018 door Rraauw

Top toestel maar er is nog werk aan. Camera zit niet logisch in elkaar qua buttons lay out en menu indeling. De software doet soms raar, bijvoorbeeld bij het switchen van memory card 1 > 2. Voor de rest, top toestel, alles en meer op het vlak van video & foto. Top aankoop

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Fantastische all-round camera

Alleen behuizing 27-05-2018 door David D73

Recent gekocht om mijn als volwaardige full-frame camera te gebruiken voor straatfotografie en bleek meteen een voortreffelijke keuze. Zeer tevreden over de camera: zeer effectieve en snelle autofocus, voor een systeemcamera buitengewone batterijduur (zoals de a9), en natuurlijk de uitstekende full frame sensor van Sony. Mijn eerste keuze voor alle straat- en reisfotografie.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Een beest van een camera

Alleen behuizing 21-05-2018 door JapioJK

Wat een geweldige camera is dit. Inmiddels gebruikt voor diverse soorten fotografie en ik ben onder de indruk.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Fantasties

Alleen behuizing 18-05-2018 door Becar

Heb de camera ongeveer 3 weken en hij beval nog beter dan gedacht.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

2

0

0

Snellere focus

Alleen behuizing 08-05-2018 door chrmou

Het toestel is echt top, zelfs voor de amateurfotografen onder ons. Het biedt meer autofocuspunten en is veel sneller. Ik ben van Sony A99 overgeschakeld naar FE-systeem zonder spijt. Veel lichter en compacter dan de robuuste body's van A-serie. Qua prijs en kwaliteit zit je zeer goed. Een aanrader!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

super Toestel

Behuizing + 28-70mm-zoomlens 07-05-2018 door Ilse 76

Vorige maand gekocht en sta versteld wat je er mee kan( wel jammer dat je nergens een volledige handleiding vind van al de zaken die je er zou mee kunnen doen)

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0