€ 2.100,00

(inclusief btw)
70

4.6 gebaseerd op 70 klantbeoordelingen

53
12
3
0
2
Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

70 klantbeoordelingen

0

Prachtige camera

ILCE-7RM2 27-11-2019 door Milan 01

Camera maakt prachtige foto,s is niet de goedkoopste maar investering wel waard denk ik

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Sony A7R II

ILCE-7RM2 04-10-2019 door Bierset

Full frame ------------------------------------------------

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Technologisch State-of-the-art

ILCE-7RM2 28-09-2019 door Dieseltijger

Lastige camera vanwege de talloze instelmogelijkheden - maar wàt voor een mogelijkheden, en wat een goede kwaliteit!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Redelijk

0

0

0

Een topper

ILCE-7RM2 13-09-2019

Ik was toe aan een nieuwe camera en heb bewust gekozen voor deze mooie systeemcamera, afgaande ook op de ervaringen van andere fotografen.Sony heeft de toekomst in de fotografie en levert geweldige producten.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Uitmuntende camera voor gevorderde amateurs.

ILCE-7RM2 11-09-2019 door Dirk G

Sinds zeven weken in bezit weet nog niet goed wat me overkomen is. Geweldige resolutie. Schitterende kleuren en scherp als een scheermes. Ik heb voorlopig weinig tijd over.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Geweldige camera

ILCE-7RM2 07-09-2019 door Mavh1973

Mijn A850 (ook. al zo'n geweldige camera) vervangen voor de A7RM2. De camera heeft een waanzinnige resolutie en lichtsterkte. Je heb bijna geen telezoom meer nodig en je hebt eerder te veel dan te weinig licht. De interface is zoals ik gewend ben super logisch en gebruiksvriendelijk komende van de A850. De flexibiliteit en mogelijkheden zijn ongekend. Beamen naar je telefoon, WiFi etc is handig en werkt betrouwbaar. Bovenal is de snelheid en kleurdiepte waanzinnig goed. Een prima aanschaf. Geen moment spijt van gehad.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Uitstekende prestaties

ILCE-7RM2 31-08-2019 door Desaeyere

Nog geen moment spijt van gehad, schitterend toestel en zeer tevreden over de kwaliteit van de foto's en vooral in combinatie met de beeldstabilisatie.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Razend snel en haarscherp

ILCE-7RM2 25-08-2019 door DirkG

geweldige camera wel even wennen aan het menu eindeloos veel mogelijkheden

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

geweldige beeldkwaliteit

ILCE-7RM2 19-08-2019

10 op 10 betreffende beeldkwaliteit, prima zoeker, solide afwerking.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prachtige camera

ILCE-7RM2 31-07-2019 door RolandB43

Ik heb die enkele maanden geleden gekocht en ben er erg tevreden mee.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Goede beeldverwerking, heldere menu structuur.

ILCE-7RM2 30-07-2019 door Godfried9

Dit is mijn 4de sony camera. In de praktijk vergeleken met semie proffesionele Nikon en Cannon onovertroffen resultaten wat betreft kleurweergave en scherpte van de beelden.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Super

ILCE-7RM2 18-07-2019 door 12mb

Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Groot bedieningsgemak

ILCE-7RM2 16-07-2019 door GPW57

Ik heb deze camera vorige maand als occasion gekocht. huur af en toe een lens om hem uit te proberen. Tot nog toe zeer fraaie en scherpe foto´s kunnen maken. Door het, wat mij betreft, logische menu vallen er snel al zeer goede (uitstekende, afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte lens) resultaten te behalen. Om hem goed te leren kennen is nog wat meer oefening nodig.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Alleen de A7R III is beter, wel aandachtspunten

ILCE-7RM2 21-06-2019 door m20003293

Deze camera inmiddels al een tijdje in gebruik, na voorheen met Konica-Minolta (de 7D) en vervolgens via ongeveer alle Sony Alpha modellen (tot en met de A99) te hebben gewerkt. De camera heeft een geweldige kwaliteit, optische beeldstabilisatie en kan tot zeer hoge ISO waarden fotograferen zonder noemenswaardige ruis. Toch zijn er ook verbeterpunten. Ik gebruik deze camera met de LA-EA3 en LA-EA4 adapters voor mijn a-mount lenzen, waaronder een aantal kostbare. (Bijvoorbeeld de Zeiss 24-70 F2.8) De camera ondersteund bij deze lenzen slechts een zeer beperkt aantal autofocus mogelijkheden. Verder werkt ook de eye-af detectie niet. Volgens Sony komt dit door beperkingen van deze lenzen. Dit is echter wat kort door de bocht. Bij de Sony A9 is onlangs een update uitgebracht voor zowel de body als de LA-EA3. Met deze update is het mogelijk om alle AF modi, EN de Eye AF te gebruiken. Ook werkt dit op camera's als de A77 II, zodat dit geen beperking van de lens zelf kan zijn. Ik hoop dus ook dat Sony de gebruikers van de bestaande bodys niet in de kou laat staan en met een software update komt zodat ook met bestaand glaswerk alles uit de camera gehaald kan worden.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prachtige beelden en goede AF

ILCE-7RM2 05-05-2019 door Ed25261

Betere autofocus dan mijn vorige Sony A7ii. Hoge resolutie. Helaas geen touchscreen, accu snel leeg.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Machtige Camera

ILCE-7RM2 28-04-2019 door Pvoorneveld

Vorige maand aangeschaft. Inmiddels een paar honderd foto’s en diverse video’s mee gemaakt. Wat een kwaliteit! Ben wel nog steeds bezig te wennen aan de mogelijkheden. Minpuntje is dat deze camera, na 4 weken in bezit, ineens € 600 goedkoper geworden in :(

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Super kamera, nog steeds!

ILCE-7RM2 27-01-2019 door Plooifiets

Onlangs heb ik de Sony A7R-II gekocht. Inderdaad, een kamera die reeds langer op de markt is en waarvoor al een opvolger verkrijgbaar is. Maar gezien de kwaliteiten van deze A7R-!! is hij, nu zeker met de verlaagde prijzen, absoluut zijn geld waard. Houd er wel rekening mee dat de grote bestanden meer van je computer vragen, zeker als je in RAW werkt. Maar het is de extra moeite zeker waard. Je merkt aan alles dat dit een vak camera is, verpakt in een handige kleine body. De autofocus is net als de rest van de camera razend snel. Alleen bij het opslaan van meerdere beelden merk je dat de camera al zijn energie daarvoor nodig heeft. En hij lust nogal eens een batterijtje, en daarom krijg je er bij de aankoop meteen twee. Ik vind het een dijk van een camera en hoop er nog lang plezier van te hebben. En ondertussen natuurlijk sparen voor de MarkIII

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Even wennen maar blij mee

ILCE-7RM2 23-01-2019 door Haaf

Knoppen en menu inhoud is niet altijd even logisch en moet daardoor soms echt zoeken. Maar ik zit nog volop in de test fase en dus het ondervinden van wat wel en wat niet werkt en waar wat zit. Focus is moeilijk te zien op deze camera (piek in ieder geval niet 'hoog' zetten helpt, heb ik ondervonden). Ook ga ik voor een tweede lens, want de standaard kit lens geeft niet veel shallow DOF. Maar beeld kwaliteit ben ik verder wel tevreden over en dat is het belangrijkste. En in foto mode kan je ook meteen filmen. Wel handig voor duo projecten.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Alles wat je nodig hebt zit er op

ILCE-7RM2 15-01-2019 door Joes9915

Nu drie weken in bezit,is mijn vierde Sony toestel. Is een super toestel waar je onder alle omstandigheden een mooie foto mee kunt maken. Heel erg blij met het bedienings gemak

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geweldig product

ILCE-7RM2 13-01-2019 door Crizz

Ik heb de camera in december gekocht en kan alleen maar vol lof over dit product spreken. Super mooie en scherpe foto's.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Full Frame en 4K

ILCE-7RM2 07-01-2019 door Havanu

Dit toestel had echt een hele goeie prijs-kwaliteit verhouding, toen ik het voor 1800€ kocht. Een A7III of A7RIII waren beiden veel duurder, terwijl de A7RII voor minder dan 2000€ de meeste functionaliteit van de nieuwere modellen evenaart. Het enige minpunt is het batterijleven en de menu's, maar die wogen voor mij niet op tegen de voordelen: de behuizing, de snelle autofocus, de veelzijdigheid vh toestel en uiteraard de 42mpxl sensor!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Een mooie stap voorwaarts na de A7

ILCE-7RM2 17-12-2018 door westcoastgrammer1

Tot nu toe uitermate tevreden, vooral de sensor’s haar gevoeligheid.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Ongelooflijk goed

ILCE-7RM2 16-12-2018 door PaulMenu

omdat ik stilaan mijn oude Canon wou upgraden, ben ik op zoek gegaan naar een goede Full-Frame. Via wat web-onderzoek en gesprekken met andere fotografen: bij Sony uitgekomen. Toe nu toe (en ik heb nog niet alles kunnen uitproberen) maakt dit toestel zijn beloftes meer dan waar. De grootste gewenning is dat het gewicht hoger en de balans anders is dan bij mijn oude toestel. Het went wel. Technisch is de Sony superieur, teruggaan doen we niet meer.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Super toestel

ILCE-7RM2 15-12-2018

Is al mijn 6de Sony. Dit is de beste ooit! geniaal gewoon!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prima, en veel voordeliger dan zijn opvolger.

ILCE-7RM2 09-12-2018 door Emto

Enorm veel details door de 42 MP sensor, en veel knoppen zijn programeerbaar. Bij terugkijken (afspelen in de camera) kan je met de vergoting C3 precies zien waar de focus exact geweest is b.v. op een oog. De video start opname knop moet je wel even onder een eigen key zetten, want dat priegelknopje aan de zijkant laat zich erg slecht bedienen.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

fantastische camera

ILCE-7RM2 07-12-2018 door Sonyliefhebber

eind november aangekocht - heel tevreden met uitstekende prestaties

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

veel te ingewikkeld

ILCE-7RM2 04-11-2018 door serieuzeprivefotograaf

vrijwel niet te bedienen, beloofde features onvindbaar in het menu, hele slechte gebruiksaanwijzing; winkel Cameraland geeft de doos af, geen toelichting, geen support

Beeldkwaliteit

Redelijk

Kenmerken

Slecht

Vormgeving

Slecht

Gebruiksgemak

Slecht

0

0

0

kraakheldere foto's

ILCE-7RM2 20-10-2018 door Nana R G B

Na een paar maanden nog steeds druk met mijn nieuwe speeltje. Hij is leuk!!!!!!!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Geweldige camera!

ILCE-7RM2 19-10-2018 door Lotra

Ik heb een Sony A7R-ii gekocht omdat ik voor de prijs die ik betaalde geen betere camera kon krijgen. Een hanteerbare camera waar je prachtige foto's mee kan maken.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

topcamera met ongelofelijke beeldkwaliteit

ILCE-7RM2 30-09-2018 door daldy_cool

zeer goed qua beeldkwaliteit batterij en ergonomie wat minder

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

subliem

ILCE-7RM2 30-07-2018 door erikleen

heb ik altijd gewenst, nu gekocht met extra cash back zelfs

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geweldige camera

ILCE-7RM2 04-07-2018 door roos72

Ik ben overgestapt van de sony a77 naar deze camera. Nu had ik twee a77 dus hou er zelf 1 erbij maar wat een super verschil met de crop of full frame. Wel wennen en pas twee shoots mee gedaan maar ik ga er hopelijk nog veel plezier mee beleven

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

even wennen, maar dan heb je ook wel wat.

ILCE-7RM2 03-06-2018 door Selfsupporting Fotografie

camera is fantastisch, maar instellen Wi-Fi is zeer problematisch

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Topkwaliteit

ILCE-7RM2 19-05-2018

Dit mijn tweede a7rII toestel, volgens mij het beste dat momenteel op de markt te koop is, behalve hasselblad misschien Ex beroepsfotograaf

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

klein camera met grote prestaties

ILCE-7RM2 29-11-2017 door JoostD

compacte camera met een mooie beeldkwaliteit. In combinatie met de sony carl zeis objectieven is het een geweldige combinatie. Zonder gebruiksaanwijzing te lezen snap je dit toestel. In de hoge iso's zijn de prestaties prima, zeker wanneer je de raw bestanden uitwerkt in de gratis captureone software die erbij wordt geleverd.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Redelijk

0

0

0

Geweldig toestel

ILCE-7RM2 20-11-2017 door Wolf2

Een stap voor op de concurrentie ! Na 27 jaar canon overstap naar Sony tot volle tevredenheid !

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

boven verwachting!

ILCE-7RM2 22-10-2017 door HarmJan90

fijne camera doet wat hij doen moet! donderdags gekocht en meteen het weekend gebruikt als draadloze podium (film) camera strakke mooie beelden! de camera moest eerst wel ingesteld worden maar daarna! de foto's die der af komen mooi strak scherp blij met de ruim 40 MP !

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Aarzelen

ILCE-7RM2 19-09-2017 door batalok

De kogel is door de kerk, ik heb de Sony A 7R Mk II gekocht. Ik heb nog steeds mijn Nikon 800E met verschillende lenzen (de "gouden" trio) maar zocht een kleinere. Fullframe moest het zijn. Sony RX1R Mk II was het niet. Moet ik dan weer een Sony kopen? Kleiner en niet te duur? De A9 valt af, veel te duur. Mijn oog viel op de A7R II. Hij is helaas niet veel kleiner maar de 5-assige stabilisatie is ook een punt. Gekocht samen met de Commlite adapter zodat ik mijn Nikon-lenzen kon gebruiken. Wow, hij doet helemaal niet onder voor mijn Nikon 800E. misschien zelfs ietsje beter bij hogere iso (groter dan 800 ). Zeer tevreden. Om de een of ander manier werkt de Sony ook prettiger. Alleen die 5-assige stabilisatie verandert in 3-assen bij andere lenzen dan Sony heb ik gelezen, is dat zo? Dan moet ik maar een Sony Zeiss-lens hebben maar dat is nogal duur voor een amateur. Al met al, een dijk van een camera!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Kwaliteit, scherp, snel. Top camera

ILCE-7RM2 25-07-2017 door Anne010

Geweldige camera zeker voor portret en fashion werk. Hoge resolutie, continue auto focus werkt top. Bestanden zijn enorm maar van sublieme kwaliteit. De hoeveelheid instel mogelijkheden is even wennen. Camera ligt lekker in de hand, compact en degelijk. Batterijen snel leeg en kaart snel vol. Een aanrader.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Prachtig toestel met geweldige kenmerken.

ILCE-7RM2 27-06-2017 door HPol

Zeer tevreden .....heb hem steeds bij de hand ....zowel in de stad als in de natuur.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

zeet teleurstellend

ILCE-7RM2 29-05-2017 door rverhagen

zeer teleurstellend. het van de kaart overzetten op schijf/Mac is een crime en werkt niet goed. EF sony lensen o.a. 24-105 EF L IS USM is niet echt compatable. En zo nog e.a.e.. Heb veel plezier van Canon 5D M II maar van deze Sony nog niet

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Slecht

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Redelijk

0

4

0

Waardige upgrade voor mijn Sony A7r

ILCE-7RM2 13-05-2017 door Chris M12

Na de nodige twijfel heb ik uiteindelijk toch de stap gezet om mijn Sony A7r te vervangen door de A7RII. Voor de video hoefde ik het niet te doen (gebruik ik niet), voor de autofocus ook niet, want ik gebruik Zeiss mf lenzen. De stevige prijs was ook een obstakel, maar met de recente forse prijsdaling heb ik toch de stap gewaagd. Op grond van veel beoordelingen hier en daar, zou de beeldkwaliteit min of meer gelijkwaardig zijn aan die van de A7r, althans bij lage iso waarden. Maar mijn ervaring is anders, misschien omdat ik Zeiss lenzen gebruik. Het dynamisch bereik voor landschappen is een klein stapje terug in absolute zin: ik moet iets beter op passen voor overbelichting bij situaties met hoog contrast. Maar het terughalen van donkere partijen in Raw gaat zo kinderlijk eenvoudig, zonder dat het er onevenwichtig of onnatuurlijk uit gaat zien. Ook is de kleurscheiding in landschappen eindelijk echt goed. Bij de A7r wilden groene boompartijen nog wel eens tot een brei verworden, maar de A7rII heeft een prima kleurscheiding, wat bijdraagt aan heel rijk gedetailleerde foto's. De foto's zien er ook gewoon beter uit, natuurlijker en helderder dan de A7r, en tevens missen ze (gelukkig) de wat hard ogende scherpte in helder licht van de A7r. De wit balans (auto) in zonnig licht is ook beter, zonder de gelige tint. Verder voelt de camera meer solide aan met de stevige Zeiss lenzen uit de ZF.2 serie, en is de stillere sluiter met elektronisch gordijn een zegen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Boven verwachtingen

ILCE-7RM2 17-01-2017 door richard1985

Aangeschaft voor ENG camera werkzaamheden ter vervanging van schoudercamera modellen in combinatie met een DJI Ronin-MX. Onevenaarbare auto focus tracking en mogelijkheden m.b.t. het toekennen van snelkoppelingen aan knoppen.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Super camera!

ILCE-7RM2 16-12-2016 door Mujana

Onlangs (2 weken geleden) gekocht en in het verleden gefotografeerd met Canon AE1/Nikon FM2/Nikon F4/Nikon F90/Leica R4 (allen analoog) + Sony 828/ Olympus E3/Olympus E5 en Olympus EM5 (allen digitaal). Deze camera is echter van een geheel andere orde. Uitstekende kwaliteit; zowel bouw als mogelijkheden, en (allerbelangrijkste voor mij) beeldkwaliteit! Overtreft alle digitale camera's die ik voordien gehad heb. Zoveel instelmogelijkheden vergt enige gewenning, maar heb hier geen enkele moeite mee gehad (ook niet van de regelmatig bekritiseerde menustructuur; is gewoon prima mee te werken!). De camera is licht/snel en voor zo ongeveer "alles" inzetbaar; ik gebruik hem vooral voor portretfotografie en prijs me erg gelukkig met het geweldige dynamisch bereik, de goed verwerkbare raws, en uiteraard ook met de supersnelle en doeltreffende eye tracking! 100% aanrader en voor mij beslist geen digitale spiegelreflex!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Fijne, handzame camera met een fantastisch beeld

ILCE-7RM2 12-10-2016 door BeeldvanPetrus

Ik ben overgestapt van Canon (5d mk2) naar deze Sony. Daar ben ik ik erg blij om. Geweldige camera met een fantastische resolutie.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Top camera !

ILCE-7RM2 16-09-2016 door Gammie

Wat een top camera. Heb een canon Eos 5 mk3 gehad, een Eos 5dsr en thans een leica Sl maar wat is de Sony handzaam en met een fotokwaliteit waar ik u tegen zeg.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Teleurstelling

ILCE-7RM2 20-08-2016

Onlangs deze camera gekocht en teleurgesteld omdat deze steeds uitviel. Dus echt stroomuitval en je kunt dan niet het moment knippen wat je je zou willen. Camera bleek defect maar ook beeld en kleur kwaliteit bleef achter bij wat ik gewend ben. En bovenal de ccd zit heel snel vol stof........

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Mooie, draagbare, camera

ILCE-7RM2 26-07-2016 door anoe

Eerste model had problemen waardoor het menu systeem (cursor) alle kanten op sprong en daardoor was het onmogelijk om deze BV op je WiFi aan te melden. Deze is snel door de zaak in de van woustraat, Amsterdam, vervangen. Het installeren van apps kan makkelijker (via de pc). De site waarmee je een app via de pc kan installeren kon geen verbinding maken (uploaden) omdat een ander Sony programma al een USB verbinding heeft met de camera. Het programma sluiten en alleen via de site een verbinding opzetten werkte wel maar wat aan de trage kant. Peak functie is erg prettig maar wil nog niet zeggen dat het object ook goed in focus is. Vooral bij BV een manual focus lens zoals de Petzval 58mm. Ook werkt inzoomen op het object met de C2 knop niet samen als je bv de 'multi exposure' app aan hebt staan. Verder is deze inzoom functie erg handig bij normal gebruik. Ben al zeer tevreden over de A7rII en over de support van Sony Nederland. Alleen nog de mogelijkheid om lens profielen aan te maken zodat ik de F waarden kan opgeven voor mijn lenzen en dan zijn we er bijna...

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Pro Specs, maar geen Pro Camera

ILCE-7RM2 22-05-2016 door MarkPhoto

+ Zeer goed dynamisch bereik. - Heel veel "hotpixels" bij langere opnamen.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Redelijk

0

4

0

Topcamera

ILCE-7RM2 07-05-2016 door ad1740

Ik heb deze camera gekocht omdat de A7 teveel last heeft van sensor-reflecties bij felle lichtbronnen in beeld; een test met een gehuurde A7R2 liet zien dat deze camera er veel minder last van heeft. De keus was daarna de A7 Mark II of deze A7R2. De zaken die mij opvallen t.o.v. de A7: zwaarder (jammer), maar verder veel voordelen: nauwkeuriger autofocus, grotere resolutie natuurlijk, in-body stabilisatie, beter zoekeroculair (scherp tot in de hoeken), lens zit er steviger op (geen beweging zoals op de A7). Natuurlijk 4K video wat mij (nog) niet interesseert, maar 100p HD video is ook niet te versmaden. Ruis bij hoge ISO is ook beter. De ruimere mogelijkheden bij auto-bracketing met optionele zelfontspanner en de minimum sluitertijd bij auto ISO zijn prettige opties die de A7 ook had kunnen krijgen door een software update, maar daar heeft Sony niet voor gekozen. Ook zoiets: mogelijkheden om ontspannen te verhinderen als er geen geheugenkaart in zit, mooi. Een programmeerbare knop extra. Ik was vooraf wel bang dat mijn objectieven (FE 16-35/4, FE 24-70/4 en FE 70-200/4) door de mand zouden vallen met de hogere resolutie van de A7R2 maar dat viel erg mee, vooral ook door de nauwkeuriger autofocus; het oplossend vermogen van de objectieven blijkt ruim genoeg als je diafragmeert. En zo vergeet ik misschien nog wel een aantal zaken. Kortom: de A7R2 kost veel geld, maar het is ook een topcamera.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Een woord, Geweldig!

ILCE-7RM2 28-03-2016 door dhemes

Na vele reviews te hebben gelezen en bekeken te hebben heb ik deze sublieme camera gekocht. In combinatie met mijn vier FE lenzen is dit de beste camera die ik tot nu toe heb gehad. Maak mooie portret, landschap en architectuur foto's. Zeer tevreden!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Zeer goed toestel

ILCE-7RM2 24-02-2016

Een goed toestel dat scherpe foto's maakt en schaduwen goed laat uitkomen. Ideaal voor conceptuele kunst fotografie

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Het eerste toestel van een heel nieuwe generatie!

ILCE-7RM2 09-02-2016 door prevcanon

Heb al jarenlang Canon's (van de A-1 tem. de 5D Miii), maar moest wachten op Sony op een semi-pro toestel dat zo compact is, zo superieur is in prestaties, zo superieur is in instelmogelijkheden en dat out-of-the-box zo veel biedt (zoals NFC en Wifi).

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geweldige camera!

ILCE-7RM2 08-01-2016 door editors

na de α7R nu de α7R-II Een geweldige camera met veel verbeteringen t.o.v. de oude versie!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

prachtig beeld

ILCE-7RM2 07-01-2016 door ILMilco

Week voor kerst 2015 deze nieuwe camera gekocht, en resultaat vergeleken met mijn Nikon camera's. Ben bijzonder tevreden !

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Compacte camera met grootse resultaten

ILCE-7RM2 16-12-2015 door Herman 1950

Wat ik als positief ervaar is de compactheid van deze camera. Een camera zonder spiegel (is dus geen spiegelreflexcamera) maar evenwel met dezelfde technische mogelijkheden en zelfs meer technische en fotografische mogelijkheden (42 MB sensor is een unicum), dan de huidige spiegelreflexcamera's met full-frame. De instellingen zijn bijzonder goed bereikbaar op de camera en er is zelfs uw eigen voorkeurinstellingen die je kunt programmeren. Door gebruik te maken van een adapter kun je vele andere lenzen gebruiken. Op reis gaan en vakantie nemen met deze camera is een plezier, geen gesleurd meer met kilo's lenzen en toebehoren en een zware camera. In de meeste situaties was vroeger een statief onmisbaar maar met deze camera van Sony mag je het statief dus alvast thuis laten. De vijf-assen beeldstabilisatie van de Sony Alpha doet zijn werk. Filmen is voor mij als fotograaf een beetje onbekend, maar toch maakt deze camera het mij niet moeilijk (in tegendeel) om enkele bewegende filmbeelden in super kwaliteit op te nemen. Nachtopnames en opnames met beperkt licht zijn veel minder een probleem dan met de klassieke spiegelreflexcamera. Deze compacte camera van Sony samen met compacte kleine kwaliteitslenzen valt niet op bij straatfotografie, maar is zoveel grootser dan de grote en zware reflexcamera's. Ben je geen expert in de fotografie dan is dat eigenlijk geen probleem met deze camera... Je kan de camera eenvoudig alles laten uitzoeken naargelang de omgeving waarin je , je als fotograaf bevindt (via de automatische instelling). De camera regelt dan zelf, je diafragma, en sluitertijd, en Iso-waarde en nog veel meer...Of je kan gedeeltelijk instellingen laten uitvoeren door de camera bv. je onderwerp bevriezen bij sport of een exit groot diafragma voor landschappen vooropstellen, de rest van de instellingen (Iso-waarde en sluitertijd) doet de camera zelf. Mijn ervaring met de Sony a7R2 is meer dan positief !

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

1

0

Verbluffend

ILCE-7RM2 02-12-2015 door dipe

Nu twee weken mee gewerkt en helemaal in de ban !! Vooral dynamic range krijgt mijn absolute waardering. Ook detail is adembenemend. Geloof me, ik probeerde al heel wat camera's.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Lekker Handzaam

ILCE-7RM2 01-12-2015 door frank12345

Op dit moment volop aan het leren omgaan met de uitgebreide mogelijkheden van deze kamera.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

1

0

Mijn ervaring met systheemcamera's

ILCE-7RM2 01-11-2015 door hubje

Mijn werkpaard is en blijft Nikon D 800,die zwaarder en robuuster is, maar de Sony A7RII moet er zeker niet voor onder doen, Een geweldig toestel met tal van mogelijkheden zowel met AF als MF objectieven

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

super camera

ILCE-7RM2 21-10-2015 door Peter Hogendorf

Net een paar weken in bezit en ben nog aan het ontdekken.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

1

0

Een uitstekende low light camera.

ILCE-7RM2 27-09-2015 door nonicknamethisday

Dankzij de ingebouwde stabilisatie en geweldige sensor levert deze camera zelfs in zeer zwakke lichtomstandigheden goede beelden af. Tevens is de stille modus een fijne mogelijkheid, al functioneert deze modus helaas niet in alle instellingen. De extra meegeleverde accu is geen overbodige luxe. De keuze in E lenzen zonder adapter is (nog) te beperkt.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Redelijk

Vormgeving

Redelijk

Gebruiksgemak

Redelijk

0

0

0

Prachtig toestel

ILCE-7RM2 13-09-2015 door Jacre

Ik kocht dit product omdat mijn Sony A7R in reparatie is.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Eindelijk een opvolger van mijn 1DsIII

ILCE-7RM2 13-09-2015 door HuibN

Meer scherpe foto's bij hogere resolutie met minder ruis

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

A7RII

ILCE-7RM2 12-09-2015 door fdpat

De RII is het beste wat ik van Sony heb gehad en ik had ze allemaal. Gisteren even beproefd met mijn 24-240 in de dieren tuin en met een super resultaat. Vandaag ga ik de 16-35 uitproberen. Maar ook met mijn 600 f4 van 30 jaar geleden en de LA 4 ronduit super. Alles werkt zeer mooie opnames gemaakt met de LA 3 en de 70-400 GII Mijn weg is the FE ik hoop ook die van Sony. Met de foto's toevoegen ben ik nog niet zo ver.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

3

0

Super cameraatje

ILCE-7RM2 11-09-2015 door Reprograaf

Ik had de A7R voor deze vandaar mijn keuze voor de A7RM2

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

2

0

Full frame met extra's

ILCE-7RM2 11-09-2015 door Sonyshooter5

Ik heb dit toestel sinds een maand en hoewel de tijd mij ontbreekt op het ogenblik, heb ik toch al heel wat ervaring kunnen opdoen met het toestel. Voorheen was het dikwijls kiezen tussen de alfa 77 en een Canon-toestel, maar nu stel ik vast dat ik meestal met dit toestel op pad ben; de metabones adapter laat mij toe mijn betere Canon-lenzen te gebruiken, zodat ik geen Canon-toestel meer nodig heb. Het is weliwaar een full frame toestel maar in jpeg (spijtiggenoeg niet in RAW) kan men tot 1,5x zoom gaan zonder duidelijk kwaliteitsverlies, zodat ik de voordelen van APC in natuur- en sportfotografie niet echt mis. Clearviewzoom laat, afhankelijk van de grootte van de jpeg, nog meer zoom toe zelfs, zonder de digitale zoom te moeten gebruiken (noodgevallen). Een full frame opname kan serieus gecropt worden! De low light mogelijkheden zijn veel beter dan wat ik tot hiertoe gezien heb. De autofocus met native lenzen is zeer goed en ik heb er al autosport mee gefotografeerd, maar tov de nieuwere DSLRs blijft hij toch achter. Kleurweergave is subliem en niet correct belichte opnames zijn veel gemakkelijker te corrigeren.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Uitstekende kwaliteit

ILCE-7RM2 07-09-2015

Heel erg tevreden met deze camera. Het was een gok om over te stappen naar een systeemcamera maar ik heb absoluut geen spijt. De camera scoort hoog in beeldkwaliteit, maar ook de bouw en de ergonomie zijn top.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Zelfs de batterij valt niet tegen!

ILCE-7RM2 05-09-2015 door txllxt

Mijn enige zorg rond de A7RII was de levensduur van de batterij. Maar met minimaal gebruik van alles buiten het maken van foto's om (alleen de EVF) kwam ik op 600 RAW foto's en 40% batterijlading over.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

grote voordelen ten opzichte van een spiegelreflex

ILCE-7RM2 30-08-2015 door Peceillewolje

wat een vooruitgang van spiegelreflex naar systeemcamera. Onderstaand de meest in het oog springende voordelen (althans voor mij dan) 1. accuraat autofocus 2. kleiner 3. Electronic View Finder (what you see is what you get) 4. in vergelijking met Canon een veel betere chip met méér megapixels en een groter dynamisch bereik 5. geen spiegel die moet opklappen, dus minder mechanische onderdelen, dus minder beweging in de camera 6. 4K video Ook nadelen? Ja, hoor, no camera is perfect 1. korte accuduur (moeten natuurlijk klein zijn in verband met klein camerahuis 2. geen professioneel flitssysteem zoals canon 600-ez-rt 3. veel mogelijkheden kan leiden tot moeilijk vinden van alle instellingen Máár geen twijfel mogelijk, ik ga deze camera veel inzetten voor mijn professionele opdrachten1

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

2

0

0

Zijn geld waard??

ILCE-7RM2 28-08-2015 door Frank B

Het resultaat telt, fantastische beelden met een zeer hoge resolutie

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0