α7R III

Zie de wereld als nieuw.

Verfijn uw waarneming met de α7R III: een ideale partner die u superieure snelheid, beelden met hoge resolutie, professionele bediening en betrouwbare prestaties biedt, zelfs onder lastige omstandigheden.

Klik om de beste productaanbiedingen te bekijken

Kopen

€ 2.149,00

Afbeelding van een hond met eye-autofocus voor dieren op één oog
Eye-autofocus voor dieren beschikbaar in software-update

Er is een software-update beschikbaar die Sony's nieuwe realtime eye-autofocus voor dieren ondersteunt. De functie detecteert en volgt automatisch de ogen van de dieren die u fotografeert, zodat u prachtige dierenfoto's kunt maken.

Inspiratie voor maximale creativiteit

Welkom in een nieuwe wereld waarin resolutie, gevoeligheid, dynamisch bereik, verwerkingssnelheid en sluitertijden verder zijn verbeterd. De α7R III biedt een professionele bediening in een stevige, compacte behuizing, voor meer flexibiliteit om in elke situatie geweldige opnamen te maken. Met zoveel kracht, precisie en potentie in handen, legt u unieke ervaringen vast. 

Afbeelding van gebruiker die een camera vasthoudt in een wilde bergachtige omgeving met mist, wolken en een gletsjerijsveld
De sleutel tot ongeziene werelden

Met de combinatie van een beeldsensor met (ongeveer) 42,4 effectieve megapixels en een verbeterde beeldverwerkingsprocessor is de enig mogelijke beperking uw eigen verbeelding.

Afbeelding van silhouet van gebruiker die door zoeker kijkt met grote lens bevestigd, tegen een natuurlijke omgeving en lucht
Pluk het moment met snelle precisie

Verdubbelde effectiviteit van de AF-tracking, zelfs bij continu fotograferen tot 10 fps, helpt de evolutie van stabiele, supersnelle cameraprestaties verder vooruit.

Afbeelding van vrouw die scherp in beeld is en in een camera kijkt die wordt vastgehouden door gebruiker op bokeh-voorgrond
Nieuwe portretcapaciteiten

De sterk verbeterde eye-autofocus stelt scherp op ogen en volgt deze met grote precisie en snelheid, zelfs wanneer een onderwerp beweegt, wegkijkt of de ogen neerslaat, of wanneer er sprake is van tegenlicht.

Afbeelding van een model in een studio met gebruiker op de bokeh-voorgrond en afbeelding op het beeldscherm ernaast
Soepele studioworkflow

Met SuperSpeed USB 5 Gbps (USB 3.2) via een USB Type-C®-connector is supersnelle gegevensoverdracht naar pc mogelijk voor soepele verwerking van grote RAW-gegevensbestanden.

Foto van achteraanzicht van camera op statief in historisch gebouw met foto op lcd-scherm en kabel aangesloten op camera
Resolutie waarmee u een extra dimensie vastlegt

Pixel Shift Multi Shooting biedt een fenomenale resolutie, kleurbetrouwbaarheid en textuurweergave waarmee de sfeer van het onderwerp en de omgeving echt wordt vastgelegd.

Afbeelding van een gebruiker die buiten is met camera op een statief met microfoon, windscherm en externe monitor
Realistischere films

Innovatie die 4K HDR-beelden met hoge resolutie, een breed dynamisch bereik en een breed kleurenbereik ondersteunt, resulteert in films die bijna tastbaar lijken.

De sleutel tot ongeziene werelden
De intieme details van scènes vastgelegd

Het beeldverwerkingssysteem is zo ontwikkeld dat hoge resolutie en weinig ruis nu haalbaar zijn binnen een breder ISO-bereik. De camera legt zowel de sfeer van de omgeving als de textuur van details in een scène vast.

Afbeelding van de Exmor R CMOS-beeldsensor
Full-frame Exmor R™ CMOS-sensor met 42,4 MP

Het achterverlichte on-chip lensontwerp zonder tussenruimte van de Exmor R-sensor verhoogt de lichtgevoeligheid en zorgt voor een breed dynamisch bereik, ondanks de hoge resolutie van 42,4 MP.

Afbeelding van een printplaat met de LSI IC- en BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor
Sterk verbeterde beeldverwerking

Een nieuwe front-end LSI en BIONZ X™ verhogen de verwerkingssnelheid en zorgen samen met de Exmor R™-sensor voor een dynamisch bereik tot 15 stops bij lage ISO-gevoeligheid voor foto's, waardoor een rijkere tonale expressie mogelijk is.

Afbeelding van een zeilboot op een meer tegen de zonsondergang met een hemel met patronen en donkere heuvels
Breed standaard ISO 100-32000-bereik

Het standaard ISO-bereik is uitgebreid naar ISO 100-32000 (verder uitbreidbaar naar ISO 50-102400) en ruis is met maar liefst een hele stop verminderd in het middelste gevoeligheidsbereik.

Diagram met gegevensstroom van Exmor R-sensor naar front-end LSI en BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor, JPEG- en RAW-uitvoeren
14-bits RAW-uitvoer voor rijke gradaties

Uitvoer in 14-bits RAW-indeling bevat rijke tonale informatie van highlights tot schaduwen en is ook beschikbaar als u opnamen maakt in stille of continue modus.

[1] Beeldsensor
[2] De nieuwste supersnelle front-end LSI
[3] 16-bits beeldverwerking

Met het sterke, lichte en betrouwbare ontwerp bereikt u meer

De Quad-VGA OLED Tru-Finder met hoge resolutie biedt een natuurlijk zoekerbeeld met hoge precisie. De functionele voordelen van een elektronische zoeker, zoals goede zichtbaarheid in het donker en AF-mogelijkheden bij gebruik van het vergrote display, zijn verder verbeterd voor krachtige ondersteuning bij opnamen. De α7R III is daarnaast extra veelzijdig dankzij de kleine, lichte behuizing, die robuust en stevig genoeg is voor intensief gebruik.

Pluk het moment met snelle precisie
Continu fotograferen tot 10 fps

Leg een actie direct vast met continu fotograferen tot 10 fps en AF/AE-tracking De grote hoeveelheid gegevens van beelden met 42,4 MP zorgt ervoor dat de beeldkwaliteit hoog blijft, wat gunstig is bij creatieve bewerking.

Afbeelding van een silhouet van een eland tegen een bos
Fotografeer continu in absolute stilte

Met deze camera kunt u geluidloos fotograferen tot 10fps met AF/AE-tracking. Stilte is cruciaal wanneer u wilde dieren fotografeert. Zelfs het kleinste geluidje kan dan al betekenen dat de perfecte opname aan uw neus voorbijgaat.

Sterk verbeterde AF-prestaties

We hebben de  AF-prestaties van de α9 als basis genomen en optimaal toegepast om ze nog beter te maken. Wanneer u met de α7R III eenmaal hebt scherpgesteld op een wild dier dat onvoorspelbaar beweegt, verliest de AF hem niet snel weer uit het oog.

Afbeelding van een roofvogel tegen de hemel
Snelle hybride autofocus met uitgebreide dekking

399 AF-punten met fasedetectie die ongeveer 68% van de breedte en hoogte van het beeldgebied beslaan, plus 425 dicht op elkaar geplaatste AF-punten met contrastdetectie maken een veel betere scherpstelling mogelijk.

Afbeelding van een beer in een grassige, bosrijke omgeving
Tot (ong.) twee keer snellere AF-respons

Dankzij de veel responsievere, verbeterde snelle hybride autofocus, is de AF-snelheid ongeveer twee keer zo hoog bij omstandigheden met weinig licht.

Afbeelding van een grote kat die op het punt staat te aan te vallen of te springen
Ongeveer twee keer betere AF-tracking

Het van de α9 overgenomen AF-algoritme zorgt voor een twee keer zo precieze AF-tracking voor continu fotograferen, zelfs wanneer u complexe of plotselinge bewegingen vastlegt.

4D FOCUS
Meer informatie over 4D FOCUS
Betrouwbare AF tot een helderheid van EV-3

Geavanceerde AF-algoritmen dragen bij aan een hoge AF-precisie, zelfs bij lichtniveaus die zo laag zijn als EV-3, voor een betrouwbaardere automatische scherpstelling in donkere omgevingen.

Afbeelding van een beer in een bosrijke omgeving met zwak licht
Laat geen moment meer verloren gaan

Met een nieuwe multikiezer, AF-AAN-knop en functies voor aanraakscherpstelling bedient u de scherpstelling snel en intuïtief. Twee ingebouwde sleuven en compatibiliteit met de oplaadbare batterij met grote capaciteit NP-FZ100 zorgen er daarnaast voor dat u met de α7R III opnamen kunt maken met veel minder onderbrekingen, omdat u niet zo vaak media en batterijen hoeft te wisselen.

Afbeelding met 76 frames continu fotograferen
Continu-opnamen tot 76 beelden

Leg in een continue burst tot 76 gecomprimeerde RAW- of JPEG-beelden vast. Zo kunt u zich zonder afleiding concentreren op het maken van uw burstopnamen.

Afbeelding met zijaanzicht/achteraanzicht van de camera met geopende mediasleuf en twee kaarten in de dubbele mediasleuven
Twee mediasleuven, UHS-II-ondersteuning

Dankzij de twee mediasleuven, waarvan een compatibel is met UHS-II voor het snel schrijven van gegevens, kunt u met de α7R III tegelijkertijd of in relay afzonderlijke RAW-/JPEG-gegevens en foto's/films opnemen, en gegevens tussen kaarten kopiëren.

Afbeelding met achteraanzicht van de camera met bevestigde krachtige batterijen
Opnamesessies van professionele duur

De α7R III kan gebruikmaken van een NP-FZ100-batterij met ca. 2,2 keer zo veel capaciteit als een NP-FW50-batterij. Dankzij USB Type-C®- en multi/micro-USB-poorten kunt u externe batterijen aansluiten voor een langere gebruiksduur.

Afbeelding van lcd-scherm dat het gebruik van de beoordelingsfunctie toont
Beoordelingsfunctie

Met de beoordelingsfunctie kunt u gemaakte foto's meteen een score van één tot vijf sterren geven. Als de functie is toegewezen aan een aanpasbare knop, kunt u de beoordeling op het weergavescherm uitvoeren.

Afbeelding van een Icd-scherm waarop gegroepeerde weergave voor continu-opnamen wordt getoond
Gegroepeerde weergave van continu-opnamen

U kunt een reeks foto's die in de continue modus zijn gemaakt als groep bekijken. De indexweergave is verbeterd en continu-opnamen kunnen per groep worden verwijderd of beschermd.

Afbeelding met een voorbeeld van het scherm My Menu met menu van door de gebruiker geselecteerde opties
Mijn menu: sneller naar uw favorieten

Registreer tot 30 veelgebruikte items in het nieuwe Mijn menu om er meteen toegang toe te krijgen. U kunt uw eigen optimale menu maken en aanpassen, precies zoals u het handig vindt.

Nieuwe portretcapaciteiten
Eye-autofocus met twee keer zo goede prestaties

De eye-autofocus in de α7R III kan twee keer sneller en effectiever ogen detecteren en volgen, zelfs wanneer u een bewegend onderwerp portretteert.

Afbeelding van een model tegen achtergrond-bokeh, waarop te zien is hoe eye-autofocus werkt ondanks gedeeltelijke occlusie
Zelfs als het gezicht deels is bedekt
Afbeelding van een model tegen achtergrond-bokeh, die toont dat eye-autofocus zelfs werkt als wordt weggekeken van de camera
Zelfs wanneer de ogen zijn neergeslagen
Afbeelding van een model tegen achtergrond-bokeh, waarop te zien is hoe eye-autofocus zelfs werkt met weinig licht
Zelfs bij weinig licht
Verbeterde beeldstabilisatie: vrijer opnamen maken

Dankzij de verbeterde beeldstabilisatie over vijf assen in de camera kunt u op de hoge resolutie en de mobiliteit van de α7R III vertrouwen wanneer u vrij wilt bewegen en fotograferen. Zo kunt u zich op uw onderwerp concentreren zonder u zorgen te maken over verschillende soorten ruis door camerabewegingen.

Afbeeldingen met beeldstabilisatie met een onscherpe foto boven en een foto met pitch/yaw-compensatie onder
Pitch- en yaw-compensatie
Afbeeldingen met beeldstabilisatie met een onscherpe foto boven en een foto met horizontale/verticale shift-compensatie onder
Compensatie voor horizontale/verticale shift
Afbeeldingen met beeldstabilisatie met een onscherpe foto boven en een foto met roll-compensatie onder
Rolcompensatie
Optische beeldstabilisatie in de behuizing over vijf assen

Met de nieuwe stabilisatie-unit/gyro-sensoren/algoritmen komen er effectief 5,5 stops bij. Vijf soorten camerabeweging — beweging onder een hoek (pitch/yaw), X/Y-shift en roterende beweging (roll) — worden gecompenseerd.

Diagram met optische beeldstabilisatie in de behuizing over vijf assen die 5 typen camerabewegingen compenseert
Soepele studioworkflow
Connectiviteit voor een professionele workflow

De α7R III beschikt over SuperSpeed USB 5 Gbps (USB 3.2) die compatibel is met USB Type-C®-poort en sync-aansluitingen waarmee u de camera rechtstreeks op externe apparaten kunt aansluiten, zonder vertraging. Met deze verbindingen wordt uw workflow soepeler en stressvrij, zelfs bij studio-opnamen met pc-tethering of een flitser.

SuperSpeed USB 5 Gbps (USB 3.2) en draag snel gegevens over

Dit maakt fotograferen met pc-tethering mogelijk, waardoor grote RAW-bestanden soepel kunnen worden verwerkt, u beelden snel op een pc kunt bekijken en zonder veel vertraging door bestandsoverdracht verder kunt gaan met fotograferen.

Afbeelding met de snelle gegevensoverdracht en de zijkant/achterkant van de camera en een bevestigde USB-kabel
Afbeelding met een close-up van de camera met de sync-aansluiting
Sync-aansluiting beschikbaar

Er is een standaard sync-aansluiting aanwezig voor handige synchronisatie met studioflitsers en andere externe belichtingsapparatuur.

Imaging Edge™ Remote, Viewer, en Edit

Perfectioneer uw fotografie met Imaging Edge-desktoptoepassingen. Gebruik 'Remote' om live-opnamen te maken via uw pc, 'Viewer' om snel foto's te beoordelen en te selecteren uit grote beeldbibliotheken; en 'Edit' om RAW-gegevens te ontwikkelen tot hoogwaardige foto's. Haal het beste uit Sony RAW-bestanden en beheer uw producties op efficiëntere wijze.

Afbeelding van een studio waarmee de Imaging Edge-toepassing voor pc wordt geïllustreerd, met een camera op een statief en een pc met het beeld van de camera op het scherm
Imaging Edge™ Webcam
Imaging Edge™ Webcam

Met de app Imaging Edge Webcam (met brede compatibiliteit) kunt u uw camera van Sony eenvoudig als hoogwaardige webcam gebruiken voor live streaming en vergaderingen.

Resolutie waarmee u een extra dimensie vastlegt
Pixel Shift Multi Shooting

Met het nieuwe Pixel Shift Multi Shooting worden foto's weergegeven met levensechte details, textuur, kleuren en sfeer.

Foto's met Pixel Shift Multi Shooting, met een normale foto (links) en een samengestelde foto met meer details (rechts)

[1] Normale enkele afbeelding [2] Samengestelde afbeelding met Pixel Shift Multi Shooting

Accepteer de Youtube-cookies om deze video te bekijken

Ga naar je cookievoorkeuren hieronder en zorg ervoor dat je de Youtube-cookie inschakelt in het gedeelte 'Functioneel'.

Realistischere films
4K HDR met een hoge resolutie

Naast de mogelijkheid om prachtige video's met hoge resolutie op te nemen in 4K via 5K-oversampling (met 15 megapixels), beschikt de camera over een nieuw HLG-beeldprofiel (Hybrid Log-Gamma), dat een rechtstreekse HDR-workflow ondersteunt. Dit profiel biedt een breed dynamisch bereik voor zeer precieze en levensechte videobeelden zonder kleurgradatie.

Ondersteuning voor diverse aspecten van HDR-productie

De α7R III beschikt over S-Log voor flexibele beeldexpressie tijdens nabewerking en over HLG voor een rechtstreekse HDR-workflow. Dit is een combinatie die tegemoetkomt aan verschillende vereisten voor HDR-productie.

Afbeelding met HDR-workflows met (hoge) S-Log en kleurgradatie, en (lage) HLG zonder kleurgradatie

[1] Grote flexibiliteit om beelden naar wens te verfijnen (kleurgradatie vereist)
[2] Meteen beelden van hoge kwaliteit (kleurgradatie niet vereist)

Download de brochure
Download de brochure

Specificaties en kenmerken

Een volledig vernieuwd beeldverwerkingssysteem verhoogt de beeldkwaliteit nog meer. Ca. 2x verbeterde AF-snelheid, AF-tracering en eye-AF-tracering en tot wel 10 fps continu fotograferen maken het mogelijk om meer belangrijke momenten vast te leggen. Betrouwbare bediening zoals op professionele apparaten, gecombineerd met een sterke, compacte behuizing zorgen voor flexibiliteit en mobiliteit.
  • 42,4 MP 35 mm full-frame Exmor R™ CMOS en verbeterd beeldverwerkingssysteem

  • Standaard ISO 100-32000 bereik (bovenlimiet uitbreidbaar naar 102400)

  • Snelle hybride autofocus met brandpuntsvlakfasedetectie van 399 punten en autofocus met contrastdetectie van 425 punten

  • Supersnel continu fotograferen met maximaal 10 fps en AF/AE-tracking

  • Beeldstabilisatie over vijf assen met 5,5-stap belichting-advantage

Compatibele lenzen
Lenzen met E-bevestiging van Sony
Type sensor
35-mm full-frame (35,9 x 24,0 mm), Exmor R CMOS-sensor
Aantal pixels (effectief)
Circa 42,4 megapixels
ISO-gevoeligheid
AUTO (ISO 100-12800, instelbare onder- en bovenlimiet), Films: equivalent aan ISO 100-32000, AUTO (ISO 100-12800, instelbare onder- en bovenlimiet), Foto's: ISO 100-32000 (ISO-waarden tussen ISO 50 en ISO 102400 kunt u instellen als uitbreiding van het ISO-bereik),
Batterijlevensduur (foto's)
Circa 530 opnamen (zoeker) / circa 640 opnamen (lcd-scherm) (CIPA-standaard)
Type zoeker
Elektronische zoeker (kleur) van 1,3 cm, Quad-VGA OLED
Type scherm
Type-TFT van 7,5 cm (type 3.0)
Sony streeft er niet alleen naar om producten, diensten en inhoud te leveren die voor een geweldige gebruikerservaring zorgen, maar werkt er ook naartoe om de ecologische voetafdruk van het bedrijf tot nul te reduceren. Meer over Sony en het milieu

Beoordelingen

Meningen van gebruikers