Duik in de wereld van films maken

De veelgeprezen Camera Line-camera's van Sony zetten de norm voor filmmakers, met prachtige bioscoopwaardige beelden, hoge prestaties en een efficiënte workflow. Geniet van moeiteloos opnemen met S-Cinetone™ en S-Log3 voor hoogwaardige kleurgradaties en vele andere functies. De compacte FX30 maakt films opnemen toegankelijker dan ooit voor nieuwe makers.

Alleen behuizing

ILME-FX30B

€ 2.300,00

(inclusief btw)

Behuizing + XLR-handgreepunit

ILME-FX30

€ 2.800,00

(inclusief btw)
Ondersteuning voor video-opnamen

De FX30 neemt prachtige beelden op met 6K-oversampling voor een bioscoopwaardig resultaat. Dankzij het compacte formaat kunt u hem overal mee naartoe nemen. De autofocus en stabilisatie zorgen ervoor dat u zich kunt concentreren op de compositie, niet op ingewikkelde systemen.

Vrouw kijkt naar tekening
Uiterlijk en functies van Cinema Line
Maker met camera
Een creatieve partner waar u op kunt bouwen
Camera-operator neemt een foto van een vrouw
Veelzijdigheid in hardware en software
Uiterlijk en functies van Cinema Line
Ontworpen voor visuele verhalen

Het S-Cinetone-beeldprofiel van de FX30 geeft een prachtig, bioscoopwaardig beeld. Functies als Dual Base ISO en Cine EI zijn ontworpen om mooie beelden te leveren voor bioscoopwaardige opnamen en workflow.

Voortbouwen op de geschiedenis van Cinema Line

Filmindustrie-ervaring gecombineerd met hoogwaardige beeldtechnologie

De uitstekende Cinema Line-serie bouwt voort op tientallen jaren ervaring in de filmindustrie en steunt op Sony's nieuwste en toonaangevende technologieën van digitale beeldverwerking.

Afbeelding camerasensor
Prachtige beelden

Geavanceerde technologie voor uitstekende resolutie

De back-illuminated Exmor™ R APS-C CMOS-sensor op de FX30 neemt prachtige beelden met een uitstekende resolutie en kleinere scherptediepte. 6K-oversampling vangt een hoop informatie in 4K-opnamen en -output. De BIONZ XR™-verwerking maakt het natuurlijke kleurgradaties, realistische kleurreproductie, weinig ruis en andere verbeteringen op de beeldkwaliteit mogelijk.

Vrouw die aan eettafel zit
S-Cinetone voor bioscoopwaardig beeld zonder gradatie

Het beeldprofiel S-Cinetone biedt bioscoopwaardige kleuren, huidtinten en andere visuele aspecten, rechtstreeks vanuit de camera. U hoeft de beelden achteraf niet te bewerken.

Vrouw die in een tuin zit
Oneindige mogelijkheden met S-Log3

De FX30 kan opnemen met een S-Log3-gammacurve voor matchende kleuren en optimale werking van de beeldsensor. Dit biedt toegang tot het uitgebreide kleurenbereik van de FX30 en 14+-speelruimte, voor beeld van bioscoopkwaliteit tijdens kleurgradatie in postproductie.

Drie afbeeldingen van vrouwen, met verschillende LUT's
LUT's bieden een getrouwe voorbeeldweergave

Aanpasbare LUT's, zowel standaard als samengesteld door gebruikers, kunnen worden toegepast op de LCD-monitor en HDMI-uitgang van de FX30 voor een beter en getrouwer beeld van hoe uw eindresultaat eruit zal zien.

Bomen met omheining
10-bits 4:2:2 opnamen voor bredere speelruimte

De FX30 kan 10-bits 4:2:2 video's intern opnemen met Long GOP of All-Intra-compressie, voor meer kleurgegevens zodat u een vollere, natuurlijkere gradatie kunt bereiken in postproductie.

Cine EI-, Cine EI Quick-, en Flexible ISO-modi

Flexibele belichtingsmodus

Cine EI biedt een ruime speelruimte en de best mogelijke beeldkwaliteit, de Cine EI Quick vereenvoudigt daarentegen instellingen door automatisch over te schakelen naar de basis-ISO van de camera. De flexibele ISO biedt maximale flexibiliteit voor belichtingsinstellingen.

Vrouw die trap af loopt
Dual Base ISO (ISO800 / ISO2500)

Met deze functie kunt u handmatig uw basis-ISO instellen op 2500 in plaats van 800 in omgevingen met weinig licht. De ruisniveaus zijn voor beide instellingen ongeveer hetzelfde, dus maakt u helderder beeldmateriaal bij weinig licht.

Fietsende vrouw, weergegeven in hogesnelheidsframes
Slow motion-filmopnamen tot 120 frames per seconde

Met 4K-opname tot 120 frames per seconde met autofocus kunt u soepele beelden van 5x (max.) slow motion maken om uw verhaal te vertellen.

Betrouwbare AF voor een stabiele scherpstelling

Met de fijnere volgfuncties kunt u goed focussen op uw shoot

De FX30 biedt stabiele AF en flexibele focus voor een breed scala aan opnamesituaties. Dankzij AF met breed bereik kan het onderwerp betrouwbaar worden gevolgd in bijna het hele frame. Realtime tracking is gebaseerd op Sony's unieke, op KI gebaseerde onderwerpherkenning. Realtime oog-autofocus garandeert een scherp gezicht en ogen, afgestemd op mensen, vogels en dieren.

Fotograaf die een foto van een vrouw maakt
Beeldstabilisatie voor opnemen zonder statief

Active Mode is een beeldstabilisatiemodus over vijf assen die gebruikmaakt van een precieze gyroscoopsensor en optische compensatie, voor opnemen bij 4K-resolutie zonder ophangsysteem of statief.

Jong stel neemt een video op voor een muurschildering.
Focuscompensatie

De Focus Breathing Compensation biedt in combinatie met compatibele lenzen stabielere beelden door de verschuiving van het beeld bij rackfocus te minimaliseren. Er is ook extra focuscompensatie beschikbaar in postproductiesoftware, ondersteund door metagegevens op de camera.

Een creatieve partner waar u op kunt bouwen
Overal klaar voor de start

De FX30 is compact en licht en kan worden gebruikt met ophangsystemen en drones of met een breed scala aan randapparatuur. Hij is ontworpen om lange shoots mee te kunnen doen, met een stevige behuizing voor moeilijke omstandigheden.

Compacte, lichte behuizing

Ontworpen voor mobiliteit en comfortabel gebruik

Weegt 646 g met batterij en geheugenkaart (951 g met de XLR-handgreepunit), de FX30 heeft een speciaal design met platte bovenkant zodat u gemakkelijk met de hand kunt opnemen of hem kunt ophangen. De handgreep van de camera is ontworpen voor optimale flexibiliteit, stabiliteit en comfort voor langdurige opnamen met de hand.

Fotograaf in een grasrijke omgeving met handgreep en monitor
Drie gaten in de XLR-handgreepunit voor accessoires

Externe monitoren, recorders, batterijen, videolampen, verlengde handgrepen, draadloze microfoonontvangers of andere accessoires kunnen stabiel en stevig worden bevestigd aan de XLR-handgreepunit van de FX30.

Fotograaf in het bos
Betrouwbaar voor lange shoots in 4K

Met het efficiënte coolsysteem en de stabiele voeding (via een Z-batterij met hoge capaciteit of een USB PD ) is de FX30 ontworpen om betrouwbaar te blijven functioneren tijdens langere shoots.

Afbeelding behuizing van magnesium legering
Chassis van duurzame magnesium legering

De hoofdbehuizing en kappen van de FX30 zijn gemaakt van een lichtgewicht magnesium legering voor verbeterde duurzaamheid en prestaties, zelfs in uitdagende omstandigheden.

Gestroomlijnde bediening
Nieuw hoofdmenu

Snelle toegang tot veelgebruikte functies

Tijdens het opnemen kunt u de framesnelheid, sluitertijd en andere essentiële functies wijzigen via een hoofdmenu in lijstindeling. De weergave van het hoofdmenu kunt u toewijzen aan een aanpasbare knop zodat u parameters snel kunt controleren, en eventueel bewerken, voordat u gaat opnemen. Er zijn ook speciale hoofdmenu's voor video's en foto's.

Camera met SD-kaart en CFexpress-kaart
Twee mediasleuven voor CFexpress Type A- en SD-kaart

CFexpress Type A is de nieuwe standaard voor compacte opslagmogelijkheden met schrijf- en leessnelheden die geschikt zijn voor filmopnamen in 4K met een hoge bitsnelheid. Twee sleuven voor relay- of gelijktijdige opnamen.

Camera-operator met monitor
Lcd-scherm met hoge resolutie en touch panel

Een vari-angle monitor achteraan met een zij-opening biedt veel vrijheid op het gebied van positionering en frames. Helder genoeg om overdag buiten te bekijken en met geïntegreerd swipemenu.

Fotograaf met camera met microfoon en monitor
Goede connectiviteit in een compacte behuizing

Er kan een connector voor HDMI Type-A worden gebruikt voor externe recorders en weergave-apparaten. De andere verbindingsstukken zijn de USB Type-C®, Multi/Micro-USB, microfoon, koptelefoon en een Multi-interfaceschoen met digitale audio-interface.

Camera met monitor met daarop RAW-uitgangmenu
16-bits RAW-uitvoer via HDMI

Voor veeleisende workflows is 16-bits RAW-uitvoer naar compatibele externe recorders mogelijk via een HDMI-aansluiting. RAW-video-uitvoer heeft een resolutie van 4672 x 2628 [16:9], hoger dan de DCI-4K-resolutie.

Veelzijdigheid in hardware en software
Naar wens uit te breiden

Of u nu op zoek bent naar de perfecte lens voor uw shoot, de beste externe audiobron of passende workflows voor postproductie, bij de FX30 bent u aan het juiste adres.

One Mount-lenssysteem
One Mount: verbindt moeiteloos met E-bevestiging

Het concept van de One Mount is gebaseerd op de E-bevestiging van verwisselbare lenzen van Sony. De FX30 is compatibel met alle e-bevestiging-lenzen, dus kunt u de juiste lens kiezen voor elke omgeving.

Audiosystemen van Sony
Kies uw audio-ingang

De XLR-handgreepunit van de FX30 heeft twee XLR-audio-ingangen die een snelle en eenvoudige verbinding met externe XLR-microfoons mogelijk maken om hoogwaardig geluid op te nemen.

Vrouw die kleur wijzigt met Catalyst
Verbeterde beeldstabilisatie en simpelere workflow met Catalyst

De FX30 neemt veel metagegevens op voor gebruik met de Catalyst Browse Prepare-app van Sony, waaronder camerabewegingen, camerarotatie, focuscompensatie, vaste LUT's en opnamemarkeringen.

Streven naar een duurzame productie

Onder de milieumaatregelen valt het gebruik van gerecycled materiaal en duurzame energie tijdens productie, het beheersen van de impact op het milieu in de hele toeleveringsketen en het gebruik van recyclebaar, plasticvrij verpakkingsmateriaal.

Road to Zero-logo in bos
Onderweg naar een minimale voetafdruk

Milieumaatregelen met de FX30

Het SORPLAS™-materiaal dat is gebruikt in de behuizing van de FX30 kan meermaals worden gerecycled, is duurzaam, olieresistent en hoogwaardig. Verder zijn er zo veel mogelijk andere recyclebare materialen gebruikt om het milieu minder te belasten zonder in te boeten op prestaties of functionaliteit.

Specificaties en kenmerken

De compacte en uiterst toegankelijke FX30 brengt aanstormende visuele verhalenvertellers naar de wereld van de alom geprezen Cinema Line-camera's van Sony. De combinatie van de bioscoopwaardige kleurtechnologie van S-Cinetone™ en de gradatie met S-Log3 zorgt voor adembenemend cinematografisch beeldmateriaal en een volledige reeks efficiënte workflowfuncties.
  • Indrukwekkend beeldmateriaal van een back-illuminated Exmor R CMOS-sensor van APS-C-formaat met Super 35-indeling

  • BIONZ XR™-verwerkingskracht voor een hoge beeldkwaliteit en bedieningsgemak

  • Betrouwbare, nauwkeurige autofocus

  • Kleurtechnologie van bioscoopkwaliteit met S-Cinetone

  • Nieuwe Log-opnamemodi voor filmproducties

TYPE SENSOR
APS-C-type (23,3 x 15,5 mm) Exmor R CMOS-sensor
Pixels
ca. 20,1 megapixels (effectief) voor video's, ca. 26,0 megapixels (effectief) voor foto's, ca. 27,0 megapixels (totaal)
GEVOELIGHEID
[Film] equivalent aan ISO 100-32000, AUTO (ISO 100-6400, instelbare onder- en bovenlimiet), [Foto] ISO 100-32000 (uitbreidbaar tot ISO 50-102400), AUTO (ISO 100-6400, instelbare onder- en bovenlimiet)
LCD
7,5 cm, ca. 2,36 miljoen dots, touch panel, openingshoek: ca. 176 graden, rotatiehoek: ca. 270 graden.
Sony streeft er niet alleen naar om producten, diensten en inhoud te leveren die voor een geweldige gebruikerservaring zorgen, maar werkt er ook naartoe om de ecologische voetafdruk van het bedrijf tot nul te reduceren. Meer over Sony en het milieu

Beoordelingen

Meningen van gebruikers