α99 35mm Digital SLR Camera

Productbeoordelingen

€ 2.100,00

(inclusief btw)
24

4.5 gebaseerd op 24 klantbeoordelingen

16
6
1
0
1
Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

24 klantbeoordelingen

0

Fijne camera voor a-mount glaswerk

Met GPS 09-04-2019 door m20003293

De camera is alweer wat ouder, desondanks heb ik deze aangeschaft omdat ik beschik over heel wat lenzen, waaronder de SAL2470Z en SAL70400G. De camera is vrij groot, en goed in balans met mijn lenzen. Autofocus werkt erg goed, met name de AF-D modus waarbij naast de klassieke AF punten ook de 102 on-sensor AF punten meedoen voor een snelle tracking van objecten. Qua ISO en grijswaarden blijft deze camera achter, zeker in vergelijking met de fantastische sensoren in de A7 serie spiegelloze systeemcameras. Voor bezitters van goede lenzen in de a-mount is dit een prima keuze. Voor mensen die net instappen is de Sony A7 serie een logischer keuze.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

wat een uitdaging

Met GPS 13-10-2017

Ik heb hem nu een paar maand. prachtige,scherpe foto's. De mogelijkheden en instellingen dagen me elke dag opnieuw uit. gewoon schitterend

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Zeer goed

SLT-A99 09-04-2017 door mvika

Ik heb de A99 nu 1,5 jaar en ben zeer tevreden. Ik gebruik hem alleen om foto's te nemen en geen video's. Met de juiste lenzen haarscherpe beelden is voor mij het voornaamste en dat brengt hij.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Geweldige camera

Met GPS 31-03-2017 door Andréae

Heb de camera nog maar net maar bevalt nu al heel goed, alle knoppen zitten onder handbereik, groot bedieningsgemak.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geweldig toestel

Met GPS 11-01-2017 door dba05684c

Ik heb het toestel nu iets meer dan 1 jaar en geniet telkens ik er foto's meeneem. Zeer veel instelmogelijkheden. Prachtige kleuren zonder nabewerking.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

SLT99ii de beste camera ooit van Sony

SLT-A99 19-12-2016 door Stuske

supersnelle camera met een uitstekende beeldkwaliteit.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geweldige Camera!

SLT-A99 27-11-2016

Sinds een kleine twee weken de A99MII in mijn bezit als opvolging van de vorige A mount camera's. Wat een top camera waarmee Sony de lat erg hoog legt. De AF snelheid, dynamisch bereik, werken met hogere ISO's (en veel meer) zijn echt een tractatie voor de fotograaf!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geweldige camera met uitstekende kenmerken

Met GPS 01-02-2016 door Baroe65

Alleskunner in zowel fotograferen als filmen. Mooie vormgeving!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

3

0

0

prima

Met GPS 20-10-2015 door Cees10

de Sony alpha 99 is een prima product mijn eerste foto's zijn met weinig ruis.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

zeer goede camera

Met GPS 12-10-2015 door janst1

zeer goede camera, werkt perfect met mijn oude lenzen van Minolta. ligt fijn in de hand en goed afgewerkt

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Fijne camera, rt

Met GPS 11-09-2015 door mooie foto

Ik heb deze camera naast mijn A77, en ik vind het prettig dat de bediening vrijwel het zelfde is. Beide camera's hebben hun eigen kenmerken (crop en Full frame) , en zijn samen een fijn koppel voor reportages, waarbij de goede eigenschappen bij weinig licht van deze een groot pluspunt zijn. En de EVF natuurlijk. Pas nog wat met een gewone spiegelreflex gefotografeerd, en je voelt je 100 jaar teruggezet in de tijd.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Super toestel met enorm dynamisch bereik!

Met GPS 26-05-2015 door hercules

Heel goed toestel, met goede bediening, goede iso waarden (maar niet top in die categorie), en super dynamisch bereik. Verder alle toeters en bellen (vb gps). Een minpuntje is misschien de snelheid : aanzetten toestel en burst-snelheid kunnen beter.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Prima camera

Met GPS 04-05-2015 door Splashy

Ik zou deze camera aan iedereen aanbevelen, vreselijk goede camera, maakt prachtige foto's (met een goede lens). Instelmogelijkheden ++++ Prijs was hoog tijdens en na de introductie. Unieke functies en kenmerken gaf ik 4 sterren, omdat het altijd beter kan.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Eén brok techniek

SLT-A99 16-03-2015 door jorissimo

Deze camera gekocht als 'vervanging' voor mijn Sony A850. Van full-frame naar full-frame. Weinig verschil zou je denken, maar dat is een misvatting. De A99 is een geweldige camera. Zowel voor de amateur als (would-be) professional. Ik denk dat ik daar zelf een beetje tussenzit. Deze camera neemt je veel werk uit handen. De eerste resultaten zijn werkelijk geweldig. Vooral de low-light resultaten zijn, vergeleken met die van de A850, boven verwachting. Een andere overweging tot aankoop was de snellere en nauwkeurigere autofocus. Ook in dat opzicht stelt de A99 niet teleur. Ik heb de indruk dat ik nog flink wat tijd nodig heb om deze camera helemaal te doorgronden, maar op tot nu voldoet hij op alle fronten.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

0

0

Geweldige camera!

Met GPS 24-02-2015 door Zippatje

Ik kocht dit testel een paar weken geleden als opvolger voor mijn Sony Alpha 850. Deze camera is toch wel van een ander kaliber. Ligt lekker in de hand, is zeer accuraat en ziet er ook nog eens elegant uit! Paar klein minpuntjes: geen 'double exposeer' functie, en AF/MF indicatie niet zichtbaar in zoekvenster (bij Alpha 850/900 wel).

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

4

0

0

nieuwste technieken

Met GPS 08-10-2014 door Siscus

moderne zeer handzame fullframe slr uitgerust met de nieuwste technische snufjes zowel in foto als film ook zonder prof kennis te handteren

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Geweldige elektronische zoeker.

Met GPS 24-06-2014 door paolo51

Ik heb mijn SLT-A99V eind 2013 aangeschaft, nadat ik me goed en vakkundig heb laten adviseren door Tuerlings Foto in Tilburg. Ik had eerder al de DSC-H9, A300, A580, A850 en RX100 aangeschaft, die ik overigens allemaal nog heb omdat ze nog van pas komen. Met name de RX100 heb ik elke dag bij me om op onverwachte momenten foto's te kunnen maken. Mijn A-850 zet ik nog in voor ruwe omstandigheden en mijn A850 gebruik ik nog voor studio- en portretfotografie vanwege de mogelijkheid om - ook bij RAW - in te kunnen zoomen op het scherpstelgebied. En mijn DSC-H9 is nog altijd mijn geliefde camera voor macro opnamen, hoewel de extreme JPG compressie bij weinig contrast of de subtiele doortekening van een verenkleed een zootje maakt. Omdat ik veel concertfotografie doe en de lichtomstandigheden veelal belabberd zijn, had ik behoefte aan een camera die met hoge ISO waarden beelden met weinig ruis oplevert. Bovendien wilde ik goed handmatig scherp kunnen stellen bij weinig licht. In de A99V heb ik mijn ideale partner gevonden. Een helder zoekerbeeld bij weinig licht, een veelzijdig kantelbaar LCD scherm, weinig geluid bij het ontspannen, prettig in de bediening en goed in de hand liggend en intiuatief hanteerbaar. Samen met de Carl Zeis 24-70 F2.8 lens vormt de A99 een onverwoestbaar en uitstekend samenwerkend koppel. En natuurlijk, Nikon en Canon hebben ook geweldige camera;s. Maar ik durf de battle met de Canon en Nikon fotografen best aan. Ik weet bijna zeker dat ik het met de SLT-A99V ga winnen als het gaat om concertfotografie onder beroerde licht omstandigheden.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

3

1

0

Ik ben zeer tevreden

Met GPS 06-06-2014 door Geenbijnaam

Het apparaat is zeer goed en de lichtsterkte is uitstekend.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

1

0

Eenvoudig in gebruik, mooie resultaten

Met GPS 04-06-2014 door gofoto

De keus voor een Sony spiegelreflex kwam logisch voort uit mijn Konica Minolta-verleden. Het blijkt -achteraf- een goede keus te zijn geweest. De a850 en nu de a99 zijn prettige camera's met de knoppen op de juiste plek en een toegankelijk menu. De a99 fotografeert wel een stuk makkelijker in het donker dan de a850. Ik gebruik op dit moment beide camera's naast elkaar. Bij goede lichtomstandigheden zijn ze beide uitstekend. In donkere theaterzalen, of bij poppodia gebruik ik liever de a99.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

1

0

Jammer, Sony maakt steeds dezelfde fout

Met GPS 04-06-2014 door JanWillemH

Ik ben al jaren Sony fan, maar na mijn A77 toont nu ook de A99 dezelfde fout: zodra ik de camera uit de auto stand in bijv. de panorama stand zet, wordt alles paars. Bij mijn A77 was de camera 3 maanden weg.. De A99 heb ik net en wil 'm niet ook 3 maanden kwijt.

Beeldkwaliteit

Redelijk

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

2

0

Heerlijk toestel nu nog tracking iets verbeteren

Met GPS 02-06-2014 door grijze61

Ik heb de a99 eind April 2013 gekocht als vervanger van de a700 en ik heb er geen moment spijt van gehad. Flinke uitgave maar je krijgt er ook iets voor terug zeker als je de a99 combineert met lenzen als ZEISS 24-70 F2.8 & Sony 70-200 F2.8. Zeer mooie kleuren, gevoelige sensor en meestal zijn foto's haarscherp. Het toestel wordt door mij veel gebruikt voor snelle binnensporten meestal met iso3200 . Tracking zou zeker nog beter kunnen. Springt vaak over naar ander, verkeerd onderwerp. Daarom probeer ik onderwerp zelf te volgen met spot focus hetgeen voor mij veel stabielere resultaten geeft dan met tracking maar wel lastig is. Snelheid van focusseren op snel bewegende voorwerpen die op je af komen kan ook nog wat verbeterd worden. Iets anders, focus bracketing zou ook een leuke optie zijn zeker in combinatie met een macro lens of andere foto's waar je wat meer scherptediepte wenst. Hopelijk gaat de a99 minimaal 200K sluitercycli mee. Toch hoop ik dat a99 weer een opvolger krijgt die weer eens stukje beter is en eventueel een paar nieuwe lenzen. Bijvoorbeeld een 24-120 F4 lens die minder dan 800 gram weegt.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Top camera

Met GPS 02-06-2014 door Pieter

Ik gebruik de A99 sinds begin 2014 en ben er iedere dag tevreden over. Hiervoor had ik de A900 en de A99 is een goede opvolger. De kwaliteit van de 24Mp is bekend, de EVF is heel anders als je een OVF gewend bent, maar is goed went snel. Het draai en kantelbare LCD display is ook een pluspunt. Verder is de mogelijkheid van 3 Accu's (1 in de body 2 in de grip) heel handig want het accu verbruik is wel hoger dan bv de A900. Er zijn een aantal programeerbare button's zodat je snel een aantal functies onder handbereik hebt.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

3

0

topcamera

Met GPS 02-06-2014 door marhov

werk nu twee maande met de A99. Met name in donkere omstandigheden presteert de A99 erg goed. bij 2000 iso is nog voldoende doortekening in de foto's. Ruis val nog mee

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Redelijk

Met GPS 02-06-2014 door Ton16566

Scherpstellen gaat niet fijn! Door dat je niet door het objectief kijkt

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Redelijk

0

6