RX0 II

Klein en krachtig voor hoogwaardig beeld
COMPACTCAMERA'S

RX0 II hoogwaardige kleine en krachtige camera

DSC-RX0M2G
Afbeelding van RX0 II hoogwaardige kleine en krachtige camera

€ 800,00

(inclusief btw)
Nieuwe software is nu beschikbaar.
De beste beeldkwaliteit in een ultracompacte behuizing

De RX0 II is de ideale levenspartner. Hij legt zelfs bij weinig licht prachtige beelden vast dankzij de krachtige sensor van 13,2 x 8,8 mm en de ZEISS® Tessar T*-lens met lage vervorming. Ook kunt u met de RX0 II beelden snel delen via uw smartphone. Daarnaast heeft hij een interne 4K-filmopnamefunctie, een indrukwekkende beeldstabilisatie, een verbeterde minimale scherpstelafstand van 20 cm en een 180° kantelbaar lcd-scherm.

Robuust ontworpen, klaar om te presteren

De robuuste constructie en inzetbaarheid worden weerspiegeld in het geribbelde ontwerp met heldere lijnen zonder onnodig uitstekende delen. De behuizing van extra super duraluminium is licht van gewicht, maar stevig en betrouwbaar. 

Past in uw zak en in uw leven
Ontworpen voor een zeer goed beeld
Ontworpen voor een zeer goed beeld
Leg het leven vast vanuit elke hoek
Leg het leven vast vanuit elke hoek
Kies uw stijl van fotograferen of filmen
Voor meer creatieve mogelijkheden
Verpakt met beeldkracht
Verpakt met beeldkracht
Ontworpen voor een zeer goed beeld
Scherpe foto's en films met een hoge resolutie
Scherpe foto's en films met een hoge resolutie

De kleine behuizing van de RX0 II bevat een rijkdom aan hoogwaardige foto- en filmtechnologie, voor mooie beelden van elke situatie die u tegenkomt. Met Clear Image Zoom kunt u tot 2 x inzoomen met minimaal kwaliteitsverlies.

Verbluffend detail en weinig ruis
Verbluffend detail en weinig ruis

De Exmor RS™ CMOS-sensor type 1.0 van 13,2 x 8,8 mm werkt samen met de geavanceerde BIONZ X™-beeldverwerkingsprocessor voor een groot dynamisch bereik, minder ruis, natuurlijke details en rijke kleurovergangen.

ZEISS® Tessar T*-lens
ZEISS® Tessar T*-lens

De ZEISS® Tessar T* 24 mm F4 groothoeklens levert mooie beelden in bijna elke situatie dankzij een verbeterd contrast, meer scherpte en minder vervorming.

Modus voor zachte huidtinten
Zachte huidtinten

Voor betere portretfoto's en selfies reduceert de Soft Skin-modus kleine rimpels in het gezicht en doffe plekken op de huid, terwijl de ogen en mond helder blijven.

EYE-AUTOFOCUS
EYE-AUTOFOCUS

Wanneer u portretfoto's en selfies neemt, zorgt de Eye AF-functie van de RX0 II ervoor dat automatisch op de ogen wordt scherpgesteld.

Mooie films in hoge resolutie

Interne 4K-filmopname met volledige pixeluitlezing

De RX0 II laat u 4K-films opnemen met volledige pixeluitlezing en zonder pixelsamenvoeging met een oversampling van 1,7x voor uiterste heldere beelden en actiescènes. Ondanks het kleine formaat ondersteunt de camera 4K-opnamen van 30p (QFHD: 3840 x 2160), waardoor hij ideaal is voor het maken van films met een hoge beeldkwaliteit wanneer u op reis bent of scènes uit het dagelijks leven wilt vastleggen.

Maak mooie films nog beter

Met de nieuwe elektronische beeldstabilisatie maakt u prachtige films, terwijl de add-on Movie Edit voor uw smartphone zorgt voor vloeiende beelden, alsof u filmt met een schommelkop. De add-on Movie Edit kan uw onderwerp automatisch inkaderen, ook wanneer u films bijsnijdt voor staande smartphoneschermen en sociale media.

Leg het leven vast vanuit elke hoek
Krachtig ontworpen om zorgeloos foto's te kunnen maken

De RX0 II is supercompact en licht en juist daardoor krachtig en betrouwbaar. U kunt hem in uw tas doen of aan een riem dragen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken. 

Ultracompact en klaar voor het avontuur
Ultracompact en klaar voor het avontuur

De RX0 II is een kleine, gemakkelijk mee te nemen, maar serieuze camera voor beelden van hoge kwaliteit, waar u ook bent. Dankzij het eenvoudige ontwerp zonder uitstekende delen kan de camera eenvoudiger worden opgesteld, ingepakt en opgeborgen. 

Water- en stofvrij

Tot 10 meter / 33 ft diep

Of u nu snorkelt in een meer of in zee, foto's of films maakt bij het zwembad of in een zware storm — de RX0 II breidt uw mogelijkheden uit. U hoeft niet uit te kijken voor regen of gemorste drankjes en u kunt probleemloos foto's nemen in omgevingen met zand en stof, zonder speciale waterdichte behuizing of andere extra accessoires.

Waterdicht
Schokbestendig
Schokbestendig

Vanaf een hoogte van 2,0 meter / 6,5 ft

Dankzij het schokbestendige ontwerp hoeft u zich geen zorgen te maken over een ongelukje — de robuuste behuizing RX0 II is zodanig ontworpen dat hij de impact van een val van een hoogte van 2,0 meter (6,5 ft) kan weerstaan.

Drukbestendig

Tot 200 kgf / 440 lbf / 2000 N

U hoeft er niet supervoorzichtig mee om te gaan — doe de camera rustig in uw draagtas of jaszak en neem hem overal zorgeloos mee naartoe.

Drukbestendig
Voor meer creatieve mogelijkheden
Kantelbaar lcd-beeldscherm: perfect voor selfies

Het lcd-scherm van de camera kan ca. 180° omhoog worden gekanteld om snel selfies en vlogsessies in te kaderen. Dankzij het water- en stofbestendige ontwerp is gebruik onder water ook mogelijk. Het scherm kan ook ca. 90° omlaag kantelen voor opnamen vanuit vogelperspectief.

Kantelbaar lcd-beeldscherm: perfect voor selfies
Meer bedienmogelijkheden met de optionele handgreep
Meer bedienmogelijkheden met de optionele handgreep

Met de VCT-SGR1-handgreep kan de sluiter worden bediend en kunnen filmopnamen worden gestart. Ook kan vanuit de handgreep worden in- en uitgezoomd. De handgreep kan ook worden gebruikt als een tafelstatief.

Externe microfoon voor audio van hoge kwaliteit

Ondanks zijn ultracompacte afmetingen is de RX0 II uitgerust met een microfoonaansluiting. Hiermee kunt u een externe microfoon aansluiten voor vlogs en films met een beter geluid. 

Externe microfoon voor audio van hoge kwaliteit
Verpakt met beeldkracht 
Films in superslowmotion van 960 fps / 1000 fps

Dankzij een framesnelheid van 960 fps / 1000 fps legt u flitsende acties vast en kunt u filmscènes in superslowmotion maken. U kunt zelfs in Full HD-resolutie opnemen met een beeldsnelheid tot 120 fps / 100 fps.

Intervalopname voor time-lapsefilms

De nieuwe intervalopnamefunctie zorgt voor continu fotograferen met een ingesteld interval tussen 1 en 60 seconden. Deze foto's kunnen vervolgens op een pc worden verwerkt tot een time-lapsefilm.

Continu fotograferen tot 16 fps met minder black-out
Continu fotograferen tot 16 fps met minder black-out

De mogelijkheden van de RX0 II om continu te fotograferen zorgen dat u beslissende actiemomenten en kortstondige gezichtsuitdrukkingen beter kunt vastleggen. In één continue burst kunnen tot 129 JPEG-beelden (standaard) worden gemaakt. 

Sluiter tegen vervorming tot 1/32.000 s
Sluiter tegen vervorming tot 1/32.000 s 

De sluiter tegen vervorming heeft korte sluitertijden tot 1/32.000 s en is ontworpen om het rollende-sluitereffect (vervorming van beelden van snel bewegende objecten) te minimaliseren.

Beeldprofielen worden professioneel
Beeldprofielen worden professioneel

Met beeldprofielen en S-Log2 kunt u de algemene sfeer van films op uw camera instellen, door de parameters aan te passen die de uiteindelijke weergave van uw films bepalen. 

Illustratie
Imaging Edge™ Webcam

Met de app Imaging Edge Webcam (met brede compatibiliteit) kunt u uw camera van Sony eenvoudig als hoogwaardige webcam gebruiken voor live streaming en vergaderingen.

Draadloze bediening van meerdere camera's
Draadloze bediening van meerdere camera's

De perfecte optie voor niet-professioneel gebruik met een smartphone

Met de app Imaging Edge Mobile van Sony kunt u meerdere camera's bedienen vanaf uw smartphone of een ander mobiel apparaat. Dankzij draadloze connectiviteit kunt de kleine en stevige camera's vrijwel overal plaatsen. 

Bediening van meerdere camera's via een bekabelde verbinding
Bediening van meerdere camera's via een bekabelde verbinding

Precieze, nauwkeurige bediening voor een professionele workflow

Met het optionele camerabesturingskastje (CCB-WD1) kunt u meerdere camera's en hun instellingen tegelijk op afstand bedienen vanaf een verbonden pc. Het kastje zorgt voor een stabiele verbinding met de camera's voor nauwkeurige synchronisatie en directe bestandsoverdracht voor een eenvoudiger bestandsbeheer.

Specificaties en kenmerken

De RX0 II is ultracompact en heeft een krachtige en stevige behuizing die waterbestendig, schokbestendig en drukbestendig is. De 180° kantelbare monitor zorgt dat u uw eigen zelfportretten en vlogavonturen kunt kadreren en de sensor van 13,2 x 8,8 mm en geavanceerde beeldprocessor zorgen voor mooie huidtinten en eye-autofocus. Films worden intern opgenomen met 4K/30p met beeldstabilisatie.
  • ZEISS® Tessar T* 24 mm F4 groothoeklens

  • Stevige en waterbestendige behuizing

  • 180 graden kantelbaar lcd-scherm

  • Interne opname van 4K-films

  • Superslowmotion tot 960 fps / 1000 fps

Type sensor
Exmor RS CMOS-sensor type 1.0 (13,2 mm x 8,8 mm), beeldverhouding 3:2
Aantal pixels (effectief)
Circa 15,3 megapixels
Waterproof
Ja (IPX8 equivalent)
Drukbestendig
Ja (200 kgf / 2000 N / 440 lbf)
ISO-gevoeligheid (foto's) (Recommended Exposure Index)
Auto (ISO125-12.800, instelbaar met boven-/onderlimiet), 125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10.000/12.800 (uit te breiden naar ISO80/100), multi-frameruisonderdrukking: Auto (ISO200-25.600), 200/400/800/1600/3200/6400/12.800/25.600
Sony streeft er niet alleen naar om producten, diensten en inhoud te leveren die voor een geweldige gebruikerservaring zorgen, maar werkt er ook naartoe om de ecologische voetafdruk van het bedrijf tot nul te reduceren. Meer over Sony en het milieu

Beoordelingen en awards

Meningen van gebruikers