PREMIUM COMPACT

DSC-RX100 III Digitale Camera's met Optische Zoeker

DSC-RX100M3 / DSC-RX100M3G
Afbeelding van DSC-RX100 III Digitale Camera's met Optische Zoeker

Klik om de beste productaanbiedingen te bekijken

Kopen

Alleen behuizing

DSC-RX100M3

€ 549,99

Set met behuizing en handgreep

DSC-RX100M3G

Prijs niet beschikbaar

Afbeeldingen van DSC-RX100 III Digitale Camera's met Optische Zoeker
Afbeeldingen van DSC-RX100 III Digitale Camera's met Optische Zoeker
Afbeeldingen van DSC-RX100 III Digitale Camera's met Optische Zoeker
Afbeeldingen van DSC-RX100 III Digitale Camera's met Optische Zoeker
Afbeeldingen van DSC-RX100 III Digitale Camera's met Optische Zoeker
Afbeeldingen van DSC-RX100 III Digitale Camera's met Optische Zoeker
DSC-RX100 III Digitale Camera's met Optische Zoeker in actie
DSC-RX100 III Digitale Camera's met Optische Zoeker in actie

Kenmerken

Exmor R®-CMOS-sensor van type 1.0 met 20,1 (effectieve) megapixels

De Exmor R®-CMOS-sensor van 13,2 x 8,8 mm met achtergrondverlichting zorgt voor heldere, duidelijke details in al je foto's en video's. Dankzij het speciale ontwerp van Sony met achtergrondverlichting kun je licht vier keer beter vastleggen doordat de lichtblokkerende bedrading achter de sensor is geplaatst.

BIONZ X™ voor superieure details en structuren

Alle digitale camera's moeten het licht dat door de sensor wordt vastgelegd, converteren naar een prachtige digitale foto. De processor achter deze conversie is net zo belangrijk als de lens en een sensor met een hoge resolutie. Daarom heeft Sony de opmerkelijke BIONZ™ X-processor ontwikkeld. Deze produceert meer natuurlijke details, realistischere beelden, rijkere toongradaties en minder ruis, of je nu foto's of films maakt.

ZEISS® Vario-Sonnar® T* 24-70 mm F1.8-2.8 lens

Met de 24 mm-groothoek leg je meer van de scène vast, ideaal voor architectuur en landschappen. De instelling van 70 mm (bij een heldere F2.8) is ideaal voor portretten, close-ups (30 cm afstand) en creatieve achtergrondvervaging. De ZEISS-lens is het resultaat van meer dan 150 jaar ervaring op gebied van precisie-optica, en dat kun je zien. De bijzonder scherpe opnamen hebben een intens contrast en zijn vrij van schittering en reflectie dankzij een geavanceerde meerlaagse coating.

Betere opnamen dankzij de ingebouwde elektronische zoeker

De ingebouwde elektronische zoeker maakt nauwkeurigere en meer betrokken composities mogelijk, met name in fel licht. Een oogsensor zorgt ervoor dat je snel kunt wisselen tussen de zoeker en het lcd-scherm, voor gebruiksvriendelijk en intuïtief fotograferen.

Gebiedspecifieke ruisonderdrukking

Gebiedspecifieke ruisonderdrukking verdeelt de afbeelding selectief in gebieden op basis van patronen (zoals randen, structuren en gelijkmatig gekleurde gebieden zoals een blauwe lucht). Vervolgens wordt de meest geschikte ruisonderdrukking op elk gebied toegepast om de beeldkwaliteit te verbeteren, met name bij de instellingen voor hoge gevoeligheid.

Gedetailleerde weergave en vermindering van diffractie

Haal de beste prestaties uit je sensor en lenzen. Gedetailleerde-weergavetechnologie voorkomt de overbenadrukte contouren waar de meeste digitale afbeeldingen last van hebben. Vermindering van diffractie onderdrukt de effecten van diffractie, waardoor lichtpunten wazig lijken, met name bij kleine diafragma-instellingen (hoge F-getallen).

50 Mbps in XAVC S verwerkt snelle actiescènes

De XAVC S-indeling met hoge bitsnelheid is bedoeld voor videofilmers die hun werk naar een hoger niveau willen tillen. De XAVC S levert ongelooflijke kwaliteit en is ontworpen op basis van de XAVC-indeling die door professionele filmmakers en omroepen wordt gebruikt. De intelligente datacompressie zorgt voor gebruiksvriendelijke bewerking en bestandsgrootten.

Kies uit de opname-indelingen XAVC S en AVCHD

Gebruik de XAVC S-indeling met hoge bitsnelheid om Full HD-opnames te maken met 50 Mbps om expressies met hoge kwaliteit en minimale ruis vast te leggen. Je kunt bovendien opnamen maken in Full HD met AVCHD, en deze vervolgens eenvoudig met veel verschillende programma's bewerken.

Volledige weergave van pixels vermindert artefacten

Door de kracht en snelheid van de BIONZ X-verwerkingsprocessor worden de gegevens van alle pixels van de beeldsensor op hoge snelheid gelezen, worden onregelmatigheden onderdrukt en wordt er een scherp beeld met hoge resolutie vastgelegd. Het eindresultaat is een video die zelfs helderder is dan die van dure full-frame DSLR-modellen.

Maak prachtige portretten met eye-autofocus

Met eye-autofocus kun je veel gemakkelijker de perfecte portretfoto maken. Het is lastig een professioneel ogend portret te maken met een prachtige onscherpe achtergrond waarbij perfect is scherpgesteld op de ogen. De functie eye-autofocus van Sony lost dit probleem op, zodat je je kunt concentreren op het vastleggen van je onderwerp op precies het juiste moment.

Automatische volgscherpstelling voor bewegende onderwerpen

Vind je het moeilijk om de goede scherpstelling te handhaven als je onderwerp beweegt, uit beeld loopt, wegdraait van de camera of als er bijvoorbeeld een boom tussen jou en het onderwerp komt? Autofocus met vergrendeling lost al deze problemen op, of je nu je kinderen filmt terwijl ze in de tuin spelen of professionele skifilms maakt.

Handmatige scherpstellingsopties voor creatieve vrijheid

Soms wil je meer creatieve vrijheid dan mogelijk is met de automatische instellingen. Gebruik dan de modus voor handmatige scherpstelling (MF). Met functies zoals MF Assist (de afbeelding vergroten) en Peaking (het markeren van randen waarop is scherpgesteld) kun je eenvoudig handmatige scherpstelling gebruiken bij het maken van opnamen. Dit geeft je extra flexibiliteit.

180 graden kantelbaar lcd-scherm voor flexibele composities

Dankzij het scherm van 3,0 inch met hoge resolutie en kantelfunctie kun je een perfecte compositie maken van anderszins onmogelijke kleinhoekopnamen of opnamen boven je hoofd.

Meerdere opname-indelingen voor veelzijdige video's

Kies uit vele video-indelingen om de opnamen te maken die je wilt. Maak opnamen met behulp van de AVCHD- of XAVC S-codec met hoge bitsnelheid voor bewerken en afspelen op grote schermen; of kies de mp4-modus om opnamen snel te uploaden en te delen.

Bekijk je 4K-foto's op het grote scherm

Geef je foto's en video's in al hun pracht en praal weer op een 4K-tv van Sony, zodat je er gemakkelijk met je vrienden en familie van kunt genieten. HDMI-poorten voor eenvoudige, snelle verbindingen.

Ondersteuning voor PlayMemories Camera-apps

Geniet van een camera die in de loop der tijd functioneler wordt. Kies uit het groeiende aantal camera-apps van PlayMemories voor afstandsbediening, foto- en video-effecten en nog veel meer. Je kunt deze apps eenvoudig installeren via je computer of de Wi-Fi®-verbinding van de camera. Bekijk alle apps op https://www.playmemoriescameraapps.com (Opmerking: mogelijk niet beschikbaar in alle regio's.)

Details bekijken

Bedieningsring en de aanpasbare knop

Handige bedieningsring rond de lens waarmee je de sluitertijd, het diafragma en nog veel meer kunt selecteren voor extra creatieve vrijheid. Nog zo'n functie waardoor de deze camera helemaal geschikt is voor serieuze fotografen. Je kunt bovendien de aanpasbare knoppen gebruiken om de 42 mogelijke functies te programmeren en de camera precies af te stemmen op jouw manier van opnemen.

One-touch remote en One-touch sharing

Met de One-touch remote kun je je smartphone of tablet gebruiken als zoeker en afstandsbediening voor een digitale camera. Via One-touch sharing zet je je foto's en video's over vanaf je camera. Door de Imaging Edge Mobile-app te installeren op je NFC-compatibele Android-smartphone of -tablet, vermijd je ingewikkelde configuratieprocessen en hoef je alleen je apparaat tegen de camera te houden om verbinding te maken. Je bent nu klaar om met je camera foto's te maken vanuit eerder onbereikbare hoeken, of groepsfoto's waar je zelf ook in staat — gewoon vanaf je smartphone. Zet de beelden direct over naar je smartphone en deel ze via sociale media. Geen NFC? Geen probleem. Je kunt de apparaten ook handmatig koppelen.

Meer informatie

Werkt met iMovie en Final Cut Pro X

Dit product is compatibel met Final Cut Pro X en iMovie.

Imaging Edge™ Viewer en Edit

Perfectioneer je fotografie met Imaging Edge-desktoptoepassingen. Gebruik 'Viewer' om snel foto's te beoordelen en te selecteren uit grote beeldbibliotheken, en 'Edit' om RAW-gegevens te ontwikkelen tot hoogwaardige foto's. Haal het beste uit Sony RAW-bestanden en beheer je producties op efficiëntere wijze.

Meer informatie

Specificaties

De RX100 III met vaste lens is ontworpen voor serieuze fotografen en combineert beeldkwaliteit van 20,1 (effectieve) megapixels met een ingebouwde elektronische zoeker (EVF), een brede, lichte ZEISS®-lens en een compact formaat. De unieke combinatie van kenmerken maakt de camera ook de perfecte keuze voor professionals die op zoek zijn naar een tweede camera als aanvulling op hun model met verwisselbare lenzen.
  • Exmor R®-CMOS-sensor van type 1.0 met 20,1 (effectieve) megapixels

  • BIONZ X-processor voor ongelooflijke details en ruisonderdrukking

  • ZEISS® Vario-Sonnar® T* 24-70mm-lens met F1.8-2.8 diafragma

  • Ingebouwde OLED Tru-Finder™ elektronische zoeker (EVF)

  • Lcd-scherm is 180º kantelbaar, handig voor selfies

Type sensor
1.0-type (13,2 mm x 8,8 mm) met de Exmor R®-CMOS-sensor, beeldverhouding 3:2
Aantal pixels (effectief)
Ca. 20,1 megapixels
ISO-gevoeligheid (foto's) (Recommended Exposure Index)
Auto (ISO125-12.800, instelbaar met boven-/onderlimiet), 125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10.000/12.800 (uit te breiden naar ISO80/100), multi-frameruisonderdrukking: Auto (ISO125-12.800), 200/400/800/1600/3200/6400/12.800/25.600
ISO-gevoeligheid (film)
Auto: (ISO-niveaus 125-12800, instelbaar met boven-/onderlimiet), 125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10.000/12.800
Sony streeft er niet alleen naar om producten, diensten en inhoud te leveren die voor een geweldige gebruikerservaring zorgen, maar werkt er ook naartoe om de ecologische voetafdruk van het bedrijf tot nul te reduceren. Meer over Sony en het milieu

Beoordelingen en awards

Meningen van gebruikers