€ 850,00

(inclusief BTW)
198

4.5 gebaseerd op 198 klantbeoordelingen

114
69
9
3
3
Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

Meest handig (positief)
0

Schitterende fotos

Alleen behuizing 05-04-2015 door Matthijs

We hebben de camera nu een maand en hij bevalt uitstekend. De camera kiest automatisch de juiste stand (Macro, portret ect.) en maakt schitterende scherpte diepte foto's. Ook kun je in het donker met lange sluitertijd prachtige foto's schieten. De foto's zijn beter dan die van een gemiddelde spiegelreflex camera. Met de vorige camera moesten we bij het minste of geringste de flitser gebruiken, nu is het zelfs s'avonds niet nodig om de flitser te gebruiken. Dit is de camera waar we lang naar opzoek zijn geweest professionele kwaliteit foto's met een camera die in je broekzak past. Helemaal TOP!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Redelijk

Gebruiksgemak

Uitstekend

5

0

Meest handig (kritisch)
0

Sony RX100M3 camera met serieus autofocus probleem

Alleen behuizing 19-08-2014 door Ucello

Sony RX100M3 camera met serieus autofocus probleem In een tijdperk dat iedereen een smartphone bij zich heeft met een redelijke camera, moet je als je een compact camera uitbrengt (en zeker in deze prijsklasse) een behoorlijk kwalitatief onderscheid vermogen hebben. Want waarom zou je alsnog nog een camera kopen en extra meezeulen als je al een redelijke camera (in je smartphone) in je zak hebt? Een digitale spiegelreflex camera (DSLR) heeft zo'n kwalitatief onderscheidend vermogen. Deze bezit ik al in de vorm van een prosumer DSLR met een set goede objectieven, maar was voor mij voor een rondreis nu geen optie; te zwaar en niet draagbaar genoeg. En ook voor straatfotografie te prominent aanwezig. Maar als vervend hobbyfotograaf wil je op kwaliteit en instelmogelijkheden niet te veel concessies doen, en dan ga je op zoek naar een kwalitatief en toch draagbaar en compact alternatief. Bovendien wilde ik de foto's makkelijk kunnen delen met het thuisfront (via social media). Daarmee kwam deze Sony DSC-RX100M3 in beeld. Na veel research en lezen van veel (lovende) recensies, besloten deze camera aan te schaffen. Heeft deze Sony DSC-RX100M3 deze belofte ingewilligd? Zonder nu direct vooruit te lopen op de conclusie, helaas deels maar. De Sony DSC-RX100M3 is een mooie compacte camera en zeker met de bijhorende Sony LCJ-RXF hoes, heeft deze een mooie premium en retro uitstraling. De behuizing voelt degelijk en kwalitatief aan. De camera heeft een mooi lichtsterk objectief met een relatief grote sensor van 1". En zeker de nieuwe viewfinder is top. Ook het overzetten van foto's direct naar social media of eerst naar mijn tablet of smartphone voor verdere bewerking werkte zeer goed. De camera is razendsnel, zeker in combinatie met een 64Gb sdxc pro class 10 uhs-i 90mb/s kaart. Ook was de kwaliteit van de foto's, bij voldoende licht en niet te ingewikkelde situatie, zeer goed te noemen. Het verschil met een DSLR is dan minimaal. Wat mij ook positief verraste was de kwaliteit van het filmen, erg goed. Niets dan lof voor dit deel. Wat ik echter echt als een serieus probleem ervaar van deze camera is dat de autofocus gewoon niet goed en snel genoeg is. Deze zat er bij moeilijkere situaties (fotograferen van bewegende voorwerpen, vanuit een rijdende auto, bij verder staande onderwerpen, slechtere verlichting, etc.) bijna altijd naast! Met onscherpe en wazige foto's als gevolg. Hierdoor zijn teveel mooie momenten gemist, die ik met mijn DSLR zeker moeiteloos gehad zou hebben. Dit is wat mij betreft een dealbreaker voor een camera in deze prijsklasse. Ook de auto-stand zat er te vaak naast met zijn automatische scènekeuze. Daarnaast miste ik ook soms het zoombereik van mijn lenzen, zeker bij kleinere onderwerpen op grotere afstand (bijvoorbeeld bij wildlife). Dit is iets dat ik van te voren wist, dus geen echt minpunt, maar iets meer zoombereik zou dus wel wenselijk zijn geweest. Voor straatfotografie is deze camera erg goed; redelijk onopvallend, behoorlijk lichtsterk en zolang de scènes niet te moeilijk zijn ook razendsnel met prachtige foto's als resultaat. Maar ook hier; als de situatie moeilijker wordt, resulteert deze ook hier te vaak in bewogen en onscherpe foto's. Samenvattend: de Sony DSC-RX100M3 is een mooie, compacte en kwalitatief goede camera, met een lichtsterk objectief, en relatief grote sensor, die schitterende foto’s kan maken die nauwelijks onderdoen voor een DSLR, maar met een serieus probleem in de vorm van een slecht werkende autofocus en scènekeuzes in de auto-stand. Hierdoor heeft deze camera voor mij niet haar belofte ingewilligd. Dit moet echt door Sony zo snel mogelijk opgelost worden door middel van een firmware update. Zolang dit niet wordt opgelost, zal ik de Sony DSC-RX100M3 niet aanbevelen, zeker gezien het premiumbedrag die voor deze camera gevraagd wordt. Koop dan beter een goedkoper alternatief compactcamera (met dezelfde beperkingen) of voor hetzelfde of minder geld een instap DSLR die wel zijn autofocus op orde heeft. Pluspunten: + scherpte en kwaliteit beelden bij voldoende licht erg goed + lichtsterk objectief en relatief grote sensor (1") + kwaliteit filmbeelden erg goed + behuizing degelijk + razendsnel, zeker in combinatie met snelle SDXC kaart + onopvallend genoeg voor straatfotografie + delen van beelden naar social media en devices Minpunten: - serieus autofocus problemen, zeker in auto-stand! - auto-stand zat er te vaak naast met scène keuze - menu instellingen niet altijd duidelijk/snel te benaderen - zoom bereik net te weinig - situaties met weinig licht gewoon net te vaak niet scherp

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

4

1

198 klantbeoordelingen

2 Modellen

Modellen

0

geweldig toestel in klein formaat

Alleen behuizing 19-06-2019 door HannieV

super handig in gebruik, veel mogelijkheden, prachtig scherpe foto´s

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Mijn beste kleintje tot nu toe!

Set met behuizing en handgreep 15-06-2019 door ApBarry

Plezierig apparaat. Haarscherpe foto's. Heel handig om mee te nemen!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Geweldige reiscamera

Set met behuizing en handgreep 07-06-2019 door PetrusL

Meegenomen op reis naar Japan; erg mooie foto’s ook met heel weinig licht. Flitser niet nodig gehad! Nadeeltje is de filmopnameknop die regelmatig per ongeluk ingedrukt wordt. Automatische stand bevalt prima!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

handig compact apparaat

Alleen behuizing 23-05-2019

deze camera kan ik zeker aanbevelen daar het een compact apparaat is die je zo in je binnenzak steekt en dus bijna altijd bij me maar ook de prestaties die dit apparaat levert zijn gewoon goed mede door de zeis lens waar ik al ervaring mee heb. Tevens kun je snel automatisch foto"s maken en als je wat meer tijd hebt ook handmatig kunt maken.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Topcamera!

Alleen behuizing 26-04-2019 door Fiendg

Ik heb deze camera gekocht om gemakkelijk een degelijk cameraatje mee te kunnen nemen tijdens vakanties, uitstapjes en vrije tijdsbesteding en niet steeds een spiegelreflex moet meezeulen. (ik werk doorgaans met een Nikon D750) Deze Sony is een heel tof ding, levert kwalitatief sterke foto's, biedt heel wat mogelijkheden om het fotograferen naar je hand te zetten, flits kan - manueel - gebounced worden en niet onbelangrijk, het toestel heeft een optische zoeker! Heel tevreden van deze aanwinst en absoluut een aanrader voor wie overweegt een digitaal compactcameraatje aan te schaffen!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Klein formaat grote prestaties

Set met behuizing en handgreep 26-04-2019

Als gevorderde amateur stel ik nogal wat eisen aan een camera. De belangrijkste eis is draagbaarheid. Daaraan voldoet deze camera zeker. Verder wil ik niet inboeten op instel- en gebruiksmogelijkheden. Ook de lichtsterkte en de elektronische zoeker zijn hele sterke punten bij deze camera. Kortom heel tevreden

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

scherpe opnames, ook bij weinig licht

Alleen behuizing 09-04-2019 door Theo uit Utrecht

Ik heb deze camera gekocht omdat ik én een handig klein apparaatje wil, dat niet te veel weegt én een apparaat dat geweldige foto's maakt. Dat is met dit toestel heel goed gelukt. Ik kreeg er een tasje bij, dat enerzijds veel bescherming biedt, maar anderzijds kan het toestel dan niet meer gemakkelijk in een broekzak. Ben nog aan het onderzoeken wat dan handig is. Met het tasje heb je genoeg grip; zonder tasje zou je eigenlijk een extra grip erbij moeten kopen. Je kunt alles op "auto" instellen, en dan krijg je de mooiste foto's, maar daarnaast kun je ook alles nog handmatig instellen. Daar moet ik nog handigheid in krijgen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Mooi scherpe foto's

Set met behuizing en handgreep 28-03-2019 door Cees01

Ik heb de camera in augustus 2018 gekocht, omdat ik op eenvoudige wijze mooie foto's wilde maken. Dat is gelukt

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Mopoie foto's

Alleen behuizing 12-03-2019 door Limburger6099

Maakt prachtige foto's, ook in donkere grotten, mooie kleuren en zeer scherp. Alleen jammer dat hij kapot is gegaan in het midden van een vakantie (gelukkig drie maanden voor het einde van de garantietermijn) .

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Sony - DSC-RX100 III Digitale Camera

Alleen behuizing 09-03-2019 door madam1962

gemakkelijk voor vakantie klein en compact. goede foto s bij weinig licht

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Sony DSC RX 100 III met Optische zoeker

Alleen behuizing 07-03-2019

Geweldige compampacte camera. Maakt geweldige foto’s ook avond opnames perfect Makkelijk voor mee te nemen op reis

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Sony RX100M3 is een geweldige camera

Alleen behuizing 12-02-2019 door JanTA

Sinds één week in gebruik en ben zeer enthousiast!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Top camera, maar lastig voor beginners

Alleen behuizing 11-02-2019

De camera heeft erg veel verschillende functies en maakt mooie foto's. De maat is daarnaast ideaal, je kunt hem bijvoorbeeld makkelijk meenemen op reis (dit is de reden waarom ik hem gekocht heb). Zelf kocht ik deze camera als compleet onervaren fotograaf. Ik vind het zelf erg lastig om erachter te komen hoe de camera precies werkt en door de vele opties is het enigszins onoverzichtelijk. Je moet er wel echt even de tijd voor nemen om hierachter te komen.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Redelijk

0

0

0

Een geweldig compact toestel

Alleen behuizing 28-01-2019 door 1512

Het is onlangs in gebruik gekomen, tot zover valt het bijzonder goed mee.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Leuk compact toestel

Alleen behuizing 27-01-2019 door john1964

Maakt mooie foto s en heel veel mogelijkheden Software bijvoegen met nieuwe toepassingen is heel simpel

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

erg veel prachtige mogelijkheden

Alleen behuizing 25-01-2019 door Klaas Willem

Geweldige resultaten maar een onoverzichtelijke dus daardoor vaak te trage bediening wanneer je snel wil opnemen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Redelijk

0

0

0

Heerlijke camera voor een goede prijs

Set met behuizing en handgreep 20-01-2019 door jaappie20

Klein en compact en geweldige foto's, wat wil je nog meer. Heerlijke camera om mee te reizen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

handige compact camera

Set met behuizing en handgreep 07-01-2019

ik heb dit product 2e hands gekocht in Belgie. Op zich wel tevreden. Maar ik vind het vervelend dat ik er niet in slaag de foto's via wifi op mijn iphone te krijgen. Ik krijg wel contact met de router. maar niet met het toestel. De iphone geeft aan dat e code niet juist is. Ook geprobeerd met Qcode maar de camera geeft de qcode niet prijs. Precies de instructies op internet gevolgd.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Redelijk

0

0

0

aanrader

Alleen behuizing 19-11-2018 door Poktokato

De camera heb ik nu een jaar in gebruik. Zeer veel mogelikheden op de camera. Mooie kwaliteit foto's en film.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Fijne compacte camera met goed beeldkwaliteit

Alleen behuizing 06-09-2018 door jveeke

Gekocht naast mijn Nikon D7000 omdat ik niet alrijd mijn zwaardere en grotere spiegelreflex mee wil nemen. Volledig handmatig in te stellen, EVF en goede 1 inch sensor gecombineerd met lichtsterke lens hebben voor mij de doorslag gegeven deze camera aan te schaffen

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Kleine topper

Alleen behuizing 20-08-2018 door j konijnendijk

Prettige en fijn kleine camera. De specificaties zijn veelzijdig. Tijdens het maken van de foto's kun je met de Liveview, op het handig kantelbare scherm, meteen zien wat de belichting op je camera is als je bijvoorbeeld je diafragma instellingen aanpast. Ook de ND-filter is een goeie functie om te gebruiken.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Voldoet helemaal aan verwachting

Alleen behuizing 18-08-2018 door Manja

Ik wilde een eenvoudig te bedienen camera met het resultaat van een spiegelreflex. Dat is deze!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Goede vervanging van m'n spiegelreflex

Alleen behuizing 05-08-2018 door Stephan1

Vlak voor mijn zomervakantie gekocht en 'm daar uit geprobeerd. Natuurlijk zitten er veel keuzemogelijkheden op die je spelenderwijs leert ontdekken. Er zitten ook een paar snelfuncties op die ik steeds meer ging gebruiken. Het uitklapbare scherm ging ik steeds meer gebruiken (erg handig voor foto's laag bij de grond). Belangrijke toets kwam toen ik thuis de foto's via Wifi op m'n TV ging bekijken. Mooie goed belichte foto's die ook op groot scherm mooi scherp zijn, zelfs als je digitale zoom gebruikt. Al met al na 1 ervaring van 3 weken een fijne camera.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Fijne camera voor op reis

Alleen behuizing 30-07-2018 door raatig

Voor snel werk ook goede resultaten in de automaatstand. Daarnaast alle wenselijke mogelijkheden bij meer handmatige bediening

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Compact en compleet

Alleen behuizing 17-07-2018 door Eiltjan

Uitstekende kwaliteit: camera en foto/film. Paar features die er uitspringen: de zoeker is een uitkomst bij ongunstige omstandigheden; het opklapbare scherm geeft creatief fotograferen nog meer kans. Wifi koppelen aan netwerk: geen probleem; de mogelijkheden die je dan krijgt heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar het lijkt leuk (afstandsbediening) en zinvol (beelden overzetten). Camera biedt veel mogelijkheden, alleen inzoomen is iets beperkt. Je kunt hem volledig naar je hand zetten of op volautomatisch.Bediening is goed doordacht, intuïtief. Verbeterpunt: camera schakelt uit als je de zoeker terugduwt, dat is hinderlijk.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

scherpte en snelheid

Alleen behuizing 08-07-2018

scheepte en snelheid bewegings onscherpte minimaal door lichtgevoelige lens

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Krachtige compact camera

Alleen behuizing 06-07-2018 door HJV1

Een krachtige compact camera met een heldere, bijzonder goed bruikbare (elektronische) viewfinder. Dezxe viewfinder was mijn rede om deze camera (en niet M1 of M2) aan te schaffen. De grote sensor maakt de kwaliteit van de fotos vergelijkbaar met die van een crop sensor DSLR camera. Boven ISO 3200 worden de fotos echter zo ruisig dat ze ook niet meer in photoshop of andere software te herstellen zijn. Dit is een mi acceptabele beperking. De lens is beperkt in zoom maar bijzonder lichtsterk. De handmatige bediening via de ring rond de lens en het wieltje op de achterkant van de camera werkt uitstekend. Toch een paar kleine minpuntjes. De camera is zo klein dat vasthouden problematisch kan zijn. Met de grip, welke los verkocht wordt, gelijmd op de body is dit opgelost. Het laden van de accu in de camera vind ik een crime: het duurt erg lang en de klepjes ogen en voelen fragiel; ik ben bang dat die in het gebruik snel zullen afbreken. Met een bijgekochte acculader en extra accus is ook dit opgelost. Echter, voor een camera in deze prijsklasse had ik de grip en acculader als standaard bijgeleverd verwacht.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

toverdoosje

Alleen behuizing 01-07-2018 door Goeanito52

Na jaren met grote camera.s en lenzen gewerkt te hebben ben ik overgestapt op dat prachtige toverdoosje de Sony RX100.3 licht handzaam en vooral de foto.s die je te voorschijn tovert.in een woord geweldig.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Handig intuïtief apparaat

Alleen behuizing 11-06-2018 door Wandelaar

Pas onlangs gekocht als camera naast mijn spiegelreflex.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Waar voor je geld

Alleen behuizing 14-05-2018 door GeertP

Doet waarvoor het aangeschaft is: goede foto's maken, ook in moeilijke omstandigheden.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Geweldige camera

Alleen behuizing 16-04-2018 door pikkie

Een krachtige compact camera die ik iedereen zou aanraden.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Fijne camera met heel veel mogelijkheden

Alleen behuizing 20-03-2018

Sinds een paar maanden fotografeer ik met de Sony RX 10 III. Hiervoor heb ik jarenlang met Canon gefotografeerd maar ik werd het 'gesleep' met mijn zware cameratas en het wisselen met lenzen zat en koos voor de RX 10 Mark III. Systeemcamera met, voor mij, voldoende instelmogelijkheden en aanmerkelijk lichter in gewicht. En een fantastische lens! Maar ik heb me vergist in mijn camerakennis. Het is flink zoeken naar de functies van de Sony en de benaming van functies is ook anders (en minder herkenbaar) dan op de Canon. Daarnaast zijn de mogelijkheden van de Sony gigantisch. Wat me tegenvalt is de snelheid. Het is een vrij trage camera met opstarten en het wegschrijven van foto's ondanks een 'snelle' geheugenkaart. Ik heb er nog geen sportfoto's mee gemaakt maar het fotograferen van bewegende beelden is lastiger dan met de Canon. Daarnaast is de prijs van de Sony zeer stevig. Ik heb lang getwijfeld over het model dat ik zou kopen: de Mark III of de Mark IV. Die laatste blijkt sneller te zijn en ook te zijn voorzien van een touch screen. Makkelijker bij het scherpstellen. Maar de IV was nog € 400,= duurder zodat ik besloot om de III te kopen. En ik heb er toch een beetje spijt van. Maar ook de III is een geweldig toestel en deze camera neem ik makkelijker mee omdat 'ie veel minder weegt en fantastische foto's maakt. Het zoombereik is enorm en fotograferen 'uit de hand' is vanwege de goede beeldstabilisator ook op maximale zoom nog goed mogelijk.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

camera ok maar onbruikbaar met oudere Mac

Alleen behuizing 19-03-2018 door BRUVER

Camera is goed doch vermits ik een oudere IMac heb, kan ik de films niet openen in de Mac en foto's kan ik enkel openen met software van een Canon camera. De software van Sony zelf wordt niet aanvaard door de I MAC.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Geweldige compact camera

Alleen behuizing 18-02-2018

Sinds een maand ben ik de trotse eigenaar van de dcs rx 100 mk3. Hij bevalt mij tot nu toe erg goed vanwege op de 1e plaats zijn fotokwaliteit, zijn mogelijkheden qua instellen, zijn gebruikersgemak,en dat hij zo compact is en stevige body heeft.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Problemen!,

Alleen behuizing 22-01-2018 door Aad19120

Ik heb deze camera nu een week en ik ben eigenlijk al die tijd bezig geweest om de AVCHD-filmpjes op mijn iMac (Apple) te krijgen. Dat is tot nu toe niet gelukt. Sony verwijst naar Apple en daar wordt het probleem (nog?) niet aangepakt. Zowel Sony als Apple zeggen dat mijn computer en de camera compatibel zouden moeten zijn. Dat is dus niet zo. Daarmee gaat een flink deel van de aantrekkelijkheid van deze camera voor mij verloren.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Slecht

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

1

0

Haarscherpe foto's

Alleen behuizing 30-12-2017 door Tijger

Deze camera met zijn Zeiss lens maakt hele goede foto's. Ik ben al jaren een tevreden Sony gebruiker en wilde graag eens camera met deze lens.De resultaten zijn uitstekend.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Super handzaam en fantastisch beeld

Alleen behuizing 07-12-2017 door Willem 65

Toch maar een 7 omdat ik niet overweg kan met de Sony-software die de beelden moet overzetten. Bovendien is de sluiting voor kabelpoorten fragiel.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Handzame camera kan gemakkelijk mee in je handtas

Alleen behuizing 29-11-2017

Camera maakt goede serpe foto’s ook s’avonds als het donker is

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Mooie scherpe foto's

Alleen behuizing 04-11-2017 door PeterWim

Nu een week in mijn bezit. Hij maakt mooie scherpe foto's, ook onder moeilijke donkere omstandigheden zoals tijdens de DDW. Lekker stevig. Voelt goed.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Apparaat vol kwaliteiten

Alleen behuizing 30-10-2017

Apparaat met vele kwaliteiten (kwaliteit foto's, instelmogelijkheden, enz ) maar ook gebreken zoals zoals zwaar en iets te groot,beperkte zoom en onpraktisch in het donker (opnameknop onzichtbaar) Mi apparaten te koop met dezelfde kwaliteit maar dan goedkoper

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

zeer goed toestel

Alleen behuizing 07-10-2017 door wicbet

Makkelijk hanteer toestel.Makkelijk mee te nemen .Goed toestel om er bij te hebben bij de andere fototoestellen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Geweldige camera

Alleen behuizing 20-09-2017 door Jowo2806

Enorm veelzijdige camera. Door zijn veelzijdigheid vergt het wel enigetijd voordat je allle opties onerde knie hebt.Heb altijd een spiegelreflexcamera gahad maar deze camera doet er zeker niet voor onder

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Klein maar fijn!

Alleen behuizing 05-09-2017 door dfrieling

Ik heb dit toestel gekocht als aanvulling op mijn spiegelreflexcamera. Diverse reviews spreken van een hoge beeldkwaliteit, maar toch heeft de camera me positief verrast. De beeldkwaliteit is uitmuntend voor deze kleine, compacte camera. Je kunt 'm gemakkelijk in je broekzak meenemen en dat maakt deze camera zo veelzijdig. Het gebruiksgemak is zodanig dat het voor point&shoot geschikt is, maar ook zijn er voldoende instellingen beschikbaar om voor een gevorderde fotograaf interessant te zijn. Kortom: klein maar fijn!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Handige functies

Alleen behuizing 26-08-2017 door Fesj

Ben nu een paar weken in bezit van Sony RX100III en tot nu toe zeer tevreden. Natuurlijk is er nog van alles dat ik moet uitproberen. Camera wordt gebruikt naast Canon 70D (die voor specifieke doeleinden wordt ingezet) Sony is heel handig om steeds bij je te hebben, gebruiksvriendelijk, voldoende gewicht om te voelen en stabiliteit te geven.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Uitstekende Camera.

Alleen behuizing 08-08-2017

Camera gekocht ter vervanging van mijn eerste RX100. Deze RX100M3 heeft een zoeker en voldoet uitstekend aan mijn verwachtingen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Wat een mooi compact en prima uitgerust toestel

Alleen behuizing 08-08-2017 door JefKon

Automatisch of met manuele instellingen, steeds is het een waar plezier om dit fototoestel te gebruiken

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Compactcamera met optische zoeker!

Alleen behuizing 22-07-2017 door GertGo

Een camera om mee te nemen in je zak, als extra naast bijvoorbeeld een spiegelreflex of als enige camera waarmee je dankzij de zoeker ook in zonnige omstandigheden ziet wat je doet. De beelden zijn prima, ik ben er erg tevreden mee.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

goede kleine camera

Alleen behuizing 16-07-2017

top camera voor de grootte, maakt mooie afbeeldingen met een goed dynamisch bereik, ik had de RX100 m2 al maar miste een zoeker door mijn sony a7 te gebruiken deze camera heb ik altijd mee

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Verrassende kwaliteit.

Alleen behuizing 10-07-2017

Vergelijk met full frame spiegelreflex: verrassend goed. Vooral voor zo'n kleine camera. Vult mooi het gat tussen een top SRL en de gsm. Pas een week in mijn bezit, over de duurzaamheid geen mening.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Dsc rx100m3 Wat een camera: klein en scherp!

Alleen behuizing 29-06-2017 door mtur

Gelukkig is het voor-vorige model m3 (mark3?) dat ik kocht ook heel goed. Voor mij goed genoeg, zakformaat, geweldige lens en heel goede automaat en manueel veel (creatieve) mogelijkheden. Een fijne aparte zoeker. Door objectief (f1.8- 2.8) en grote sensor ook eindelijk weer eens zelf met dieptescherpte spelen. Direct een anti scratch plaatje op het led scherm gezet. Nog wel op zoek naar een geschikte tas, hij is klein en past NU in mijn zak maar je wilt hem beschermen dus??? Suggesties op forum zoeken. En of en hoe men een polarisatiefilter gebruikt.

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

zeer goed foto toestel, baterij is wat minder

Alleen behuizing 16-06-2017

heb het inderdaad nog maar een maand, maar heb het al wat gebruikt om aan te leren en te testen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

1

0

geweldig cameraatje

Alleen behuizing 22-05-2017 door Harryveen

Heb de rx100 m3 vorige week gekocht en uiteraard de nodige foto's gemaakt. De kwaliteit van de foto's is geweldig goed. Het kleine formaat is wel ff wennen. Een beter handgreepje zou niet verkeerd zijn. Die is wel te koop als extra maar had in mijn ogen bij de camera geleverd moeten worden

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Super toestel

Alleen behuizing 21-05-2017 door Rita1973

Super compact fijn toestel! mist alleen een nek koord, en een geheugenkaart deze dien je los bij te kopen. ook fijn is om een oplader en een extra accu te kopen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

GE-WEL-DIG

Alleen behuizing 01-05-2017

Ik heb deze camera een paar dagen geleden gekocht. Tot hier toe: fe-no-me-naal, en dit voor een camera van dit (kleine) formaat. Uiterst tevreden!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Hoe krijg je alles in zo'n klein cameraatje

Alleen behuizing 26-04-2017

In feite was ik wachtende op de Nikon DL 24-85, gezien het amoled-scherm, iets groter zoombereik, hot shoe, filtervatting... Maar door aardbevingen is de levering van de camera vertraagd en vervolgens helemaal afgeblazen. Dan heb ik alle beoordelingen van diverse camera's op 'dpreview.com' (Digital Photographie) bekeken. De recensies inzake de Sony RX100 M3 waren lovend en ik durfde het aan om deze camera te kopen. Lekker compact, en toch mogelijkheden. Ik wil geen pompeuze reflex meer (voorheen Contax Aria met Zeiss T 28-70). De resultaten zijn uitstekend. Alsof je met een reflex fotografeert. Warm getinte foto's en mooi van scherpte. Low-light foto's zonder flits: héél mooi. Het is onvoorstelbaar hoeveel kwaliteit er in zo'n klein cameraatje zit. Gezien de menu's en de mogelijkheden vergt het wel verdere studie om alles meer onder de knie te krijgen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prachtige camera met geweldige prestaties

Alleen behuizing 18-04-2017 door Billy44

Het is een geweldige camera met zeer goede prestaties. Ik zal hem gebruiken voor straatfotografie en waarschijnlijk zal deze camera mijn Sony reflex met vakanties vervangen. Kwalitatief doet hij niet onder voor deze. Het is een wonder hoeveel kwaliteit er in zo'n kleine camera gestopt is. Ik ben erg blij met deze aanwinst.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Beoordeling camera DSC-RX100 III

Alleen behuizing 11-04-2017 door jleeuw

Ik ben er erg tevreden mee, en heb er reeds prachtige foto's mee gemaakt.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

goed voorbeeld doet goed volgen

Alleen behuizing 04-04-2017 door Hedro

Met de aankoop van de Sony RX100 M3 heb ik in navolging van twee vrienden een geweldige camera in huis gehaald. voor al de fantastische heldere en scherpe lens zet alle ander compactcamera's op afstand achter zich.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Goed voor architectuur, natuur.

Alleen behuizing 02-04-2017 door Danielle V

OK voor architectuur en natuur. Minder geschikt voor bewegende onderwerpen.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Schitterrend toestel

Alleen behuizing 15-03-2017 door Doudeke

Ik zocht een camera... ik vond een vriend. Al vele jaren ben ik met fotografie bezig. Mijn eerste digitaal toestel was een Nikon E700 in 2000. Duur en goed, voor die tijd. Sedertdien zijn er vele toestellen gekomen en gegaan, sommigen al beter dan anderen. Normaal trek ik het liefste met een DSLR maar zoals zovelen ben ook ik het sleuren beu. Dat alles maar altijd meeslepen, en voor wat. Voor een paar foto's. Na een tijdje zonder camera te hebben gezeten, liet ik me verleiden door de vele goede recensies over de Sony RX1000 mkIII. Een mini toestel, verdwijnt zo in je zak. Mini in formaat maar maxi in kwaliteit. Het verbaasd me nog vaak wat die kleine Sony aan beelden oplevert. Het is zeer de moeite waard om het toestel grondig te leren kennen, je wordt beloond. Je wordt dagelijks beloond. Een absolute aanrader.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

ik krijg geen foto scherp

Alleen behuizing 05-03-2017

3 weken de Sony cybershot DSC-RX10 M III in mijn bezit maar ik ben heel ontevreden, wat ik ook doe ik krijg bijna geen foto scherp. als ik fotografeer op continu dan stel ik in op een stilstaande vogel bijv, en dan druk ik af en aan het eind van de sessie staat alleen zijn kop of poten er op, en het scherpstellen duurt heel lang als hij al scherp stelt, dus ik denk dat ik het toestel weg ga doen en een andere ga kopen. dit is geen foto plezier helaas.

Beeldkwaliteit

Slecht

Kenmerken

Redelijk

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Ideale gezel voor lange wandelingen

Alleen behuizing 04-01-2017 door John VC

Ik heb deze camera gekocht voor lange trektochten. Compact formaat, grootse prestaties.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Een kleine krachtpatser met heel veel mogelijkhede

Alleen behuizing 11-12-2016

Sinds 5 weken in bezit en al veel mee gewerkt. Heb hem, in tegenstelling tot mijn zware spiegelreflex altijd bij me. De kwaliteit van de foto's is verbluffend!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

2

0

0

Pachtige foto en video beelden

Alleen behuizing 30-11-2016 door bert48

Een maand geleden deze kamera gekocht. we wilden met weinig bepakking naar Cuba, en toch een mooi reisverslag maken. De camera voldoet aan de verwachtingen, prijs/kwaliteit verhouding is goed. Toch was ik blij verrast toen ik inzoomde op foto's, alles staat er scherp op. Ook na het bijsnijden blijft de kwaliteit ruim voldoende Handmatig scherpstellen werkt zeer goed ook samen met de zoeker, veel toegepast. Snel, handmatige instellingen controleren en aanpassen is goed te doen. De filmpjes gemaakt vanuit een taxi, in Havana, waren boven verwachting, schitterend mooi en trillingvrij.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

kleine virtuoos

Alleen behuizing 30-11-2016 door JaWe

De onlangs aangeschafte Sony dsc-rx100m3 vervangt mijn zware, logge en volumineuze spiegelreflex apparatuur. Daarbij boet ik niet in op megapixels en bestandsgrootte. Met het grote voordeel dat ik de Sony altijd bij me draag. Hij past gewoon in m'n broekzak!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Mooi apparaat maar stelt teleur in low-light

Alleen behuizing 14-11-2016 door Bloem

In low light situaties gaat het scherpstellen te langzaam, is de kwaliteit niet geweldig. Ook is lens wat wiebelig en het slipscreen voelt wat gammel helemaal t.o.v. hoge prijs vind ik het tegenvallen

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Redelijk

Gebruiksgemak

Redelijk

0

2

0

Perfecte Premium Compact!

Alleen behuizing 11-11-2016 door MartinR

Voor mij een upgrade van de RX100M2, waar ik al bijzonder tevreden over was. Na specs vergelijking van de M3, M4 en M5 bleek de M3 als backup camera te voldoen aan mijn wensen. Belangrijkste reden was de betere lens en de EVF die ik op de M2 toch wel miste. De eerste 50 foto´s zijn prima.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

0

0

Sony rx100

Alleen behuizing 10-11-2016

Geweldige beeldkwalitet en veel opties, handzaam door haar afmetingen

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geweldig veel mogelijkheden; superieure techniek.

Alleen behuizing 23-10-2016 door Arnold17

Ik heb deze camera vijf weken geleden gekocht, mede omdat ik een verre reis ging maken. De camera is in (bijna) alle opzichten perfect. Alleen de batterij was redelijk snel leeg. Soms kon ik er 90 foto's mee maken, maar een andere keer 40. Ik moet nog een keer langs de foto winkel, om te laten kijken wat hiervan de oorzaak kan zijn.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Pocket professional

Alleen behuizing 14-09-2016 door Dautz1

Uitstekend camera in zeer handzaam formaat. Fantastische fotos bij weinig licht. Goede stabilisatie voor strakke videos. Duur, maar zijn geld waard. Touchscreen zou soms wel handig zijn.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Zeer goede foto's in het donker.

Alleen behuizing 09-09-2016 door Erik67

Het is een handzame camera, die veel mogelijkheden biedt. Vooral gekocht om duidelijke nachtfoto's te maken, geen miskoop.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Voldoet uitstekend

Alleen behuizing 12-08-2016 door MagBurg286

Sinds enkele weken in mijn bezit en de mogelijkheden van deze camera zijn velerlei en geven de resultaten die ervan werden verwacht.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

0

0