RX1R II

Full-frame. Compact formaat.

Deze compacte digitale camera heeft een full-frame sensor van 35 mm met 42,4 megapixels zodat u altijd en overal kunt genieten van opnamen van hogere kwaliteit.

PREMIUM COMPACT

RX1R II professionele compactcamera met 35mm-sensor

DSC-RX1RM2
Afbeelding van RX1R II professionele compactcamera met 35mm-sensor

€ 4.200,00

(inclusief btw)
De ultieme full-frame compactcamera

De resolutie bereikt een hogere piek

Met een resolutie van 42,4 megapixels en geavanceerde beeldverwerking legt het ontwerp met full-frame CMOS-sensor en vaste lens de lat van de RX1R II-compactcamera nog hoger. Snelle autofocus, een intrekbare elektronische zoeker en 's werelds eerste optisch variabel Low Pass-filter laten u ervaren hoe baanbrekende prestaties, veelzijdigheid en gemak probleemloos samengaan.

Beeldverwerkingsinnovatie
Beeldverwerkingsinnovatie

Full-frame sensor met hoge resolutie van 42,4 megapixels, BIONZ X™ en Zeiss®-lens leggen elk beelddetail vast.

Snelle, nauwkeurige hybride autofocus
Snelle, nauwkeurige hybride autofocus

De 399-punts brandpuntsvlakfasedetectie verbetert de AF-snelheid en de dekking aanzienlijk.

Het eerste Low Pass-filter van dit type
Het eerste Low Pass-filter van dit type

Optimaliseer de beeldkwaliteit via afstemming van het Low Pass-filtereffect op opnamevoorkeur/-situatie.

Intrekbare XGA OLED Tru-Finder™
Intrekbare XGA OLED Tru-Finder™

Met Zeiss® T*-coating, evenals sterke vergroting van 0,74x, High Definition en hoog contrast.

Kantelbaar lcd-scherm
Kantelbaar lcd-scherm

Maximaal ca. 109 graden omhoog en ca. 41 graden omlaag kantelbaar voor meer flexibiliteit van de opnamehoek.

Sony | Fotogalerij
Superieure beeldkwaliteit

Verrassend hoge detaildiepte

De full-frame Exmor R® CMOS-sensor van 35 mm met 42,4 megapixels en achtergrondverlichting, geavanceerde BIONZ X™-beeldverwerkingsprocessor en het vaste-lensontwerp zorgen voor een ongeëvenaarde resolutie en verbeterde gevoeligheid. Met deze technologische hoogstandjes worden de beelden bijzonder gedetailleerd, natuurlijk en goed belicht, van het middelpunt tot aan de rand, ongeacht de opnameomstandigheden.

Hogere AF-snelheid, precisie en dekking

Met 399-punts brandpuntsvlakfasedetectie

Met geavanceerde fase- en contrastdetectiemogelijkheden zorgt het snelle hybride AF-systeem in de RX1R II voor een ongebruikelijk snel, nauwkeurig en breed autofocusbereik en traceringsprestaties. U maakt dus nog betere en scherpere foto's bij elke gelegenheid zonder ook maar iets te hoeven missen.

Bredere AF-dekking — Snellere AF-respons

Binnen een groot gebied van het beeld bevinden zich maar liefst 399 fasedetectie-AF-punten (voor een dekking van bijna de helft van het volledige frame) en de AF-respons is ongeveer 30% sneller.

Bredere AF-dekking — Snellere AF-respons
Elke foto een juweeltje
Elke foto een juweeltje

Nieuwe AF-C-scherpstelmodus en continu fotograferen tot wel 5 fps in combinatie met autofocustracking bieden u de zekerheid dat u nog meer bijzondere momenten kunt vastleggen.

's Werelds eerste optisch variabel Low Pass-filter

Het LPF-effect regelen overeenkomstig uw opnamevoorkeur

U kunt kiezen uit drie instellingen voor het effect van het optisch variabel Low Pass-filter: Uit (om de beeldresolutie prioriteit te geven), Hoog (voor vermindering van vervorming en kleurartefacten) en Standaard (voor een balans tussen deze voorkeuren). Elke instelling maakt op unieke wijze optimaal gebruik van de resolutie van 42,4 megapixels van de beeldsensor voor de ultieme beeldkwaliteit die voldoet aan opnamevoorkeur en -situatie.

Dubbelwerkende LPF-bediening voor nog mooiere resultaten

Hoe functioneert de dubbele werking van de RX1R II waarvoor normaal gesproken meer dan één conventionele camera nodig zou zijn? De splitsing van de invallende lichtflux [1] wordt geregeld door de spanning naar het vloeibare kristal [3] te variëren tussen Low Pass-filter 1 [2] en Low Pass-filter 2 [4] en zo het effect van de Low Pass-filters te activeren, te deactiveren en te wijzigen. Door de LPF-belichtingsverschuiving is vergelijking van LPF-effecten eenvoudiger.

Geavanceerde functionaliteit

De RX1R II is uitgerust met gestroomlijnde, ergonomische bedieningsknoppen, intrekbare EVF, kantelbaar lcd-scherm en nog veel meer. De camera is zo compact dat u deze overal mee naartoe kunt nemen.

Aanraken en delen
Aanraken en delen

Met NFC kunt u via uw Android-apparaat uw RX1R II bedienen om snel foto's/video over te dragen via Wi-Fi®.

Personaliseren met PlayMemories Camera Apps™
Personaliseren met PlayMemories Camera Apps™

Voeg functies toe die bij uw creatieve behoeften passen.

*Opmerking: beschikbaarheid verschilt per regio.

Meer video's bekijken
Meer video's bekijken
Imaging Edge™ Remote, Viewer, en Edit
Imaging Edge™ Remote, Viewer, en Edit

Perfectioneer je fotografie met Imaging Edge-desktoptoepassingen. Gebruik 'Remote' om het opnemen op afstand te besturen; 'Viewer' om snel foto's te beoordelen en te selecteren uit grote beeldbibliotheken, en 'Edit' om RAW-gegevens te ontwikkelen tot hoogwaardige foto's. Haal het beste uit Sony RAW-bestanden en beheer je producties op efficiëntere wijze.

Capture One (voor Sony)
Capture One voor Sony

Capture One Express (voor Sony) is gratis, bekroonde bewerkingssoftware voor RAW-verwerking en eenvoudig bestandsbeheer, met krachtige tools. Capture One Pro (voor Sony) is te koop voor meer bewerkingsfuncties en opnamemogelijkheden met pc-aansluiting.

Illustratie
Imaging Edge™ Webcam

Met de app Imaging Edge Webcam (met brede compatibiliteit) kun je je camera van Sony eenvoudig als hoogwaardige webcam gebruiken voor live streaming en vergaderingen.

iMovie
Werkt met iMovie en Final Cut Pro X

Dit product is compatibel met Final Cut Pro X en iMovie.

Specificaties en kenmerken

De RX1R II is een aanvulling op de RX-reeks compactcamera's van zakformaat en levert uitzonderlijke beeldkwaliteit en bedieningsgemak dankzij achterverlichting, ca. 42,4 effectieve megapixels, een full-frame Exmor R® CMOS-sensor van 35 mm, 399-punts brandpuntsvlakfasedetectie, een intrekbare XGA OLED Tru-Finder™, een optisch variabel Low Pass-filter en andere functies.
  • Achterverlichte full-frame 35mm-CMOS-sensor met 42,4 megapixels

  • BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor

  • ZEISS® Sonnar T* F2-lens van 35 mm met groot diafragma

  • Snelle hybride autofocus met fasedetectie-AF met 399 punten

  • 's Werelds eerste optisch variabel Low Pass-filter

Type sensor
full-frame (35,9 x 24,0 mm) Exmor R® CMOS-sensor van 35 mm, beeldverhouding 3:2
Aantal pixels (effectief)
Circa 42,4 megapixels
ISO-gevoeligheid (foto's) (Recommended Exposure Index)
ISO 100-25600 (in stappen van 1/3 EV) (uitbreidbaar tot ISO 50/64/80/32000/40000/51200/64000/80000/102400), AUTO (ISO 100-102400, instelbare onder-/bovenlimiet), multi-frame ruisonderdrukking: ISO 100-102400 (in stappen van 1 EV), AUTO (ISO 100-102400, instelbare onder-/bovenlimiet)
ISO-gevoeligheid (film)
ISO 100-25600

Inhoud van de verpakking

Oplaadbare batterij NP-BX1, Netadapter, Micro-USB-kabel, Schouderband, Lensdop, Schoendop, Handleiding, Reinigingsdoek, Batterijlader, Oculairdop

Sony streeft er niet alleen naar om producten, diensten en inhoud te leveren die voor een geweldige gebruikerservaring zorgen, maar werkt er ook naartoe om de ecologische voetafdruk van het bedrijf tot nul te reduceren. Meer over Sony en het milieu

Beoordelingen en awards

Meningen van gebruikers