Xperia™: verpakkingen zonder plastic

De beschikbaarheid van producten en services is afhankelijk van de regio.

Werken aan het plasticvrij maken van alle verpakkingen

Green Management 2025 (GM2025) is vanaf april 2021 een reeks milieudoelstellingen op middellange termijn. Het is een onderdeel van het Road to Zero-plan van Sony. Met GM2025 zal geleidelijk het plastic in de verpakking van onze draagbare producten worden teruggebracht, totdat ze volledig plasticvrij zijn.

De verpakkingen voor Xperia plasticvrij maken

[1]   De getoonde waarden zijn proporties (gewichtspercentages) van het plastic dat in individuele verpakkingen voor wereldwijde modellen wordt gebruikt.
[2]  Wijzigingen van 2018 tot 2019: plastic bakjes vervangen door bakjes van pulp / plastic afstandshouders vervangen door karton.
[3]  Wijzigingen van 2019 tot 2020: constructie van de doos vernieuwd / materiaalgebruik teruggebracht, waaronder plastic (vooral PP-folie). 
[4]  Wijzigingen van 2020 tot 2021: gelamineerde folie op het oppervlak van de doos vervangen door lak / plastic wikkel om de meegeleverde USB-kabel vervangen door papieren huls / gelamineerde folie op oppervlak van sticker vervangen door lak.

Stevige en functionele verpakkingen zonder plastic ontwerpen

De terugdringen van wegwerpplastic

Beschermende plastic verpakkingen opnieuw vorm geven en verwijderen

Als onderdeel van ons streven om duurzamer te worden, brengen we het gebruik van plastic in verpakkingsmaterialen terug, bannen we plastic componenten uit of vervangen we ze door papier. Voorbeelden zijn het vervangen van de gelamineerde plastic folie door een slijtvaste lak voor Xperia 1 III en de plastic wikkel om de USB-kabel door papier.

[1] Gelamineerde folie → slijtvaste lak    [2] Plastic folie → papier    [3] Plastic → papier, karton of pulp
[4] Sticker    [5] Wikkel voor USB-kabel

Afbeelding van papier dat gerecycled gaat worden
Zorgvuldig materialen selecteren om bleken te voorkomen

De bakjes in de dozen voor smartphones worden gemaakt van overgebleven papierpulp uit het fabricageproces in een speciale matrijs. De gebruikte pulp wordt zorgvuldig geselecteerd om de gewenste witte kleur te maken zonder te bleken.

Terugbrengen van plastic in de omdoos

Behoud van bescherming en functionaliteit van verpakking

[1] Plastic → papier    [2] Bakje plasticvrij gemaakt

Werken aan het plasticvrij maken van verpakkingen

Tomoyuki Nishizaki

Packaging Design Engineer
Sony Corporation, Mobile Communications Business Group, 
Product Development Division, Product Design Department

Portretfoto van Packaging Design Engineer

Milieubewust gedrag is in opmars. Er is in de media de laatste tijd veel aandacht voor zeevervuiling door wegwerpplastic. Het beperken van plastic verpakkingen is een van de belangrijkste milieudoelen van Sony op middellange termijn (Green Management 2025). Milieubewustheid staat ook al heel lang centraal in ons Xperia-ontwerp. We werken hard om al het Xperia-materiaal vrij van plastic te maken, zonder in te leveren op kwaliteit. Voor het model uit 2019 hebben we bijvoorbeeld het plastic bakje in de verpakking vervangen door pulp. We hebben plastic uit de verpakking verwijderd, maar de telefoon is nog steeds net zo leuk om uit te pakken. Ons doel bij de Mobile Communications Business Group is om al ons verpakkingsmateriaal in de komende jaren vrij van plastic te maken.

GERELATEERDE PRODUCTEN