Xperia™ Ear

Goed nieuws over grondstofbesparing

Mobiele producten hebben de manier waarop mensen leven en werken veranderd, en maken de toekomst mooier dankzij innovatieve functies en designs. Xperia™ Ear werkt hieraan mee. Ontdek hoe wij rekening houden met het milieu bij marktuitbreidingen.

Innovatieve producten verdienen geavanceerde milieuprestaties

Zorgeloze prestaties en schokbestendigheid zijn essentieel voor mobiele apparaten die u altijd op zak hebt en wilt gebruiken. Het materiaal dat hiervoor wordt gebruikt moet de juiste prestatiekenmerken hebben. Maak kennis met de nieuwe Xperia™ Ear gemaakt met SORPLAS™ gerecycled plastic, exclusief van Sony.

Xperia™ Ear en smartphone

Wat is Xperia™ Ear?

Een nieuw smart-apparaat dat u in uw oor draagt voor handsfree communicatie. U kunt met de digitale assistent praten om uw e-mail te gebruiken, te bellen en uw agenda te beheren zonder dat u uw smartphone uit uw zak hoeft te halen. 

Onze doelen staan voorop

We moeten concrete stappen zetten om onze doelen te behalen. Daarom kijken we welke onderdelen het meeste plastic gebruiken zodat we onze doelstellingen voor het gebruik van gerecycled plastic waar kunnen maken.

Er kan meer gerecycled plastic worden gebruikt

Het oplaaddoosje van Xperia™ Ear. Op basis van hoe het product wordt gebruikt, kozen we de soort SORPLAS™ die de beste schokbescherming en verfhechting biedt voor de buitenkant van het doosje. Dankzij verschillende testen en verbeteringen weten we zeker dat het plastic goed genoeg is voor onze kwaliteitsproducten en kunnen we ongeveer 45% gerecycled plastic gebruiken. Daarnaast bevat Xperia™ Ear een soort SORPLAS™ dat wordt gemaakt van oude optische schijven van fabrieken en gerecyclede waterflesjes.

Bestand tegen vallen

Bestand tegen vallen

De behuizing moet sterk genoeg zijn om de Xperia™ Ear en de ingebouwde lader te beschermen. Verschillende valtesten en designaanpassingen hebben de schokabsorptie verbeterd waardoor het doosje goed bestand is tegen stoten.

Blijvende kwaliteit

Blijvende kwaliteit

De verfafwerking moet ook duurzaam zijn. Het doosje wordt vastgepakt door vettige handen, heen en weer geschud in tassen en overal mee naartoe genomen. Daarom is de verfhechting en bestendigheid tegen chemicaliën van het materiaal getest.

De verpakking opnieuw bekeken

De verpakking is op een slimme manier ontworpen om grondstoffen te besparen. We hebben de structuur opnieuw bekeken en minder papier gebruikt om een aantrekkelijke verpakking te creëren.

Ongeveer 30% minder gewicht

De meeste verpakkingen zijn gemaakt van karton en bieden voldoende bescherming tijdens verzending. De Xperia™ Ear-verpakking gebruikt gerecycled papier met een gegolfde structuur die minder zwaar is maar toch voldoende sterk is vergeleken met ander gerecycled papier. Hierdoor is de verpakking lichter en verbruikt hij significant minder papier.

Prachtige afwerking zonder zwakke plekken

Het geribbelde oppervlak van het gegolfde materiaal is bedekt met een papieren laag waarop kan worden geprint. Een nieuwe techniek maakt sneetjes in het papier waar het wordt gevouwen en zorgt voor een verpakking met een prachtig geprint oppervlak en gevouwen randen.

De verpakking van Xperia™

Nauwkeurig beheer van chemische stoffen voor uw gemoedsrust

Bij Sony hebben we onze eigen internationale standaarden die wereldwijd worden nageleefd voor het gebruik van chemische stoffen in onderdelen en materialen. Zoals voor gebromeerde vlamvertragers (BFR's). Sommige BFR's zijn schadelijk voor mensen en worden niet afgebroken in de natuur, waardoor ze kunnen ophopen in levende organismen. Sony Mobile Communications was in 2002 de eerste op de markt die BFR's heeft verboden in mobiele telefoons (printplaten, kabels en behuizingen). Deze standaard, waar we ons al aan houden voor Xperia™-smartphones en -tablets, hebben we ook toegepast voor de Xperia™ Ear (geen BFR's).

Een stap dichter bij mobiele apparaten zonder ecologische voetafdruk

De 'Road to Zero' is het plan van Sony voor een duurzamere wereld. Om onze milieudoelen te halen, ontwerpen we onze nieuwe smart-apparaten op een manier die grondstoffen spaart, meer gerecycled plastic gebruikt en minder papier verbruikt. Bovendien gaan we onze milieu-initiatieven uitbreiden naar nieuwe producten en categorieën.

De beschikbaarheid van modellen verschilt per regio en land.
[Informatie op basis van onderzoek van Sony van januari 2017.]

Xperia™-smart-apparaten

Slimme producten

Bekijk meer Sony-producten met milieuvriendelijke functies