TriporousTM, bijdragen aan een schone aarde

Een revolutionair, hoogwaardig nieuw filtermateriaal van Sony, gemaakt van afgedankte biomassa.

Een revolutionair nieuw filtermateriaal voor water en lucht

Triporous™ van Sony is een uniek, veelzijdig filtermateriaal ontworpen om water en lucht te zuiveren en de veiligheid, de hygiëne en het leefcomfort wereldwijd in uiteenlopende omgevingen te verbeteren. Met Triporous™ wil Sony bijdragen aan een toekomst waarin iedereen schoon water en schone lucht heeft.
Winnaar van 'Encouragement Award for 21st Century Inventions' en '21st Century Contribution', Japan Institute of Invention and Innovation.

Afbeelding: Triporous-logo
Afval hergebruiken
Afbeelding: Triporous wordt volledig gemaakt van weggegooide rijstvliezen
TriporousTM wordt volledig gemaakt van weggegooide rijstvliezen

TriporousTM wordt voor 100% gemaakt van gerecyclede biomassa. De technologie van Sony gebruikt biomassaoverschotten om TriporousTM te produceren, wat zorgt voor een lagere milieu-impact.

Jaarlijks afgedankte rijstvliezen per regio

Wereldwijd wordt zo'n 150 miljoen ton per jaar weggegooid

[1] Azië (Bangladesh, Cambodja, China, India, Indonesië, Japan, Myanmar, Pakistan, Filipijnen, Thailand, Vietnam): 136 mln ton
[2] Afrika (Egypte, Nigeria): 6,16 mln ton
[3] Zuid-Amerika (Brazilië): 4,74 mln ton
[4] Noord-Amerika (VS): 2,04 mln ton
[5] Europa (EU): 0,84 mln ton
[6] Oceanië (Australië): 0,06 mln ton

Wat is TriporousTM?
Snellere adsorptie en grotere deeltjes

TriporousTM heeft poriën van drie verschillende grootten, waardoor er grotere organische deeltjes in gevangen worden. Ook worden sommige organische deeltjes veel sneller en efficiënter gevangen dan met conventionele actiefkoolfilters. De grotere poriën vangen deeltjes zoals bacteriën en virussen, grote eiwitten zoals bepaalde allergenen en enzymen, en diverse grote organische moleculen.

[1] TriporousTM [2] Actieve kool

Afbeelding: Snellere adsorptie en grotere deeltjes
TriporousTM levert betere resultaten dan actieve kool

Dankzij zijn unieke microstructuur kan Triporous™ effectief gassen en geuren adsorberen. Vergeleken met adsorbensen van op kokosnootschaal gebaseerde actieve kool die doorgaans voor waterzuivering worden gebruikt, verwijdert het bovendien meer grotere organische stoffen (zoals de bacteriofaag MS2) uit vloeistof.

[1] Vervuiling [2] Tijd (min.) [3] Resultaat Triporous™ [4] Op kokosnootschaal gebaseerde actieve kool

Afbeelding: Triporous levert betere resultaten dan actieve kool
De mogelijkheden van TriporousTM

Stelt u eens voor: geurloze sportkleding, snellere en efficiëntere lucht- en waterzuiveraars, en verbeteringen aan producten uiteenlopend van voedsel tot cosmetica en elektronica — verbluffend genoeg is dit allemaal mogelijk met TriporousTM-technologie.

Waterkwaliteit verbeteren

Het TriporousTM-filtermateriaal zou kunnen worden gebruikt om schoon drinkwater te maken, zelfs in vervuilde omgevingen. Dit zou vooral voordelig zijn in ontwikkelingslanden.

Luchtkwaliteit verbeteren

Triporous™ kan de lucht zuiveren door vervuiling zoals industriële dampen en gassen te adsorberen. Dit kan de blootstelling aan bepaalde microscopische deeltjes (PM2,5) en fotochemische smog helpen verminderen.

Afbeelding: Dr. Seiichiro Tabata
Het milieu beschermen met rijstvliezen

Dr. Seiichiro Tabata

Uitvinder van Triporous
Sony Corporation

Toen ik standaardonderzoek deed naar batterijmaterialen, werkte ik aan de ontwikkeling van het nieuwe poreuze materiaal TriporousTM. Het wordt gemaakt van afgedankte rijstvliezen en heeft poriën van drie verschillende formaten — vandaar de 'tri' in de naam. Dankzij deze unieke microstructuur kan het materiaal voor uiteenlopende toepassingen worden gebruikt. Omdat TriporousTM bijvoorbeeld virusdeeltjes kan verwijderen, kan het mogelijk worden gebruikt om schoon water te leveren aan delen van de wereld zonder elektriciteit. We zijn nog bezig met onderzoek en verdere ontwikkeling. Met dit nieuwe materiaal wil ik bijdragen aan een comfortabeler en duurzamer leven op aarde.

Afbeelding: Triporous
TriporousTM

An Innovative New Material for Purifying Water and Air (alleen in het Engels)

Afbeelding: Een bijdrage aan een kleinere productievoetafdruk
Een bijdrage aan een kleinere productievoetafdruk
Afbeelding: Projectoren voor de volgende generatie
Projectoren voor de volgende generatie
Afbeelding: Oplossingen om iedereen toegang te geven tot stroom
Oplossingen om iedereen toegang te geven tot stroom
Licentieaanvragen

Sony is begonnen met licenties uitgeven voor TriporousTM. Bedrijven die willen samenwerken aan TriporousTM of het materiaal in hun eigen producten en fabrieken willen gebruiken, kunnen hier contact opnemen.