AX100E 4K-CAMCORDER

Productbeoordelingen

€ 1.600,00

(inclusief btw)
48

4.5 gebaseerd op 48 klantbeoordelingen

27
20
0
0
1
Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

48 klantbeoordelingen

0

Makkelijk te gebruiken video-camera

FDR-AX100E 10-07-2019 door Johan226

Goed in de hand liggende camera, stabiel beeld, duidelijke bedieningsmogelijkheden

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Superieur beeld

FDR-AX100E 13-06-2019 door heems

ik heb deze camera vorige maand gekocht ,het is een fijne handzame camera met een geweldig beeld.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

uitstekend beeld

FDR-AX100E 02-03-2019 door wphw

makkelijke bediening en uitstekend beeld met groot zoombereik

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

geweldig

FDR-AX100E 02-02-2019 door luwaja

100% tevreden,is nu min zesde video camera SONY, ben gestart in 1971 met eerste toestel,schouder toestel 1,8 kg verbonden met opname recorder 3 kg samen 4,8 kg te dragen met opnames op betamax video band,toen reeds super en werkt nog altijd.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Uitstekende Camera

FDR-AX100E 09-03-2018 door Dannydw

De camera werkt heel goed. De knoppen om te zoemen. foto's nemen en filmen zijn goed bij handbereik. Niks negatief aan te merken.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geweldigde camera met een fantastisch beeld

FDR-AX100E 28-10-2017 door henk1946

Ik heb deze camera al twee jaar en heb kortgeleden de update 3.1 gedownload. Geeft meer duidelijkheid aan de instellingen van de camera. Sommige functie's vind ik persoonlijk overbodig.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

geweldige Camera

FDR-AX100E 03-10-2017 door ddfsx

dit is mijn tweede camera ,zodat ik met twee dezelfde camera's concerten kan opnemeb

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Fijne camera grootse prestaties pro-am klasse

FDR-AX100E 12-08-2017 door hans33

Heb de camera net voor de vakantie gekocht en ben zeer tevreden. Prachtige opnamen, ook foto's. Omschakelen knop foto's zit op onhandige plaats maar verder 100% tevreden.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Een meer uitgebreide handleiding graag

FDR-AX100E 07-03-2017

De bijgeleverde handleiding is nogal beperkt en veronderstelt heel wat voorkennis. Ik heb nog heel wat vragen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Gemiddeld

1

0

0

Geweldige camera

FDR-AX100E 26-02-2017 door Teppesit

Zeer goed beeld. Makkelijk in bediening en compact.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Verrassend mooie resultaten

FDR-AX100E 26-12-2016 door jerrysony66

Behalve het gewicht (en geen schouder- of draagriem) dat een beetje tegenvalt heb ik maar één opmerking: De autofocus blijft niet altijd even scherp, vooral bij minder heldere omgevingen... Voor de rest vind ik het een fenomenale camera.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Goed camera met hoge kwaliteit

FDR-AX100E 10-10-2016 door Harriefotografie

Nu 1 1/2 week in mijn bezit en ben er prima over te vreden. Wel een nadeel is de gevoeligheid van de touchscreen werkt niet echt prettig

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Fantastisch beeld, mooie kleuren

FDR-AX100E 11-06-2016

De camera is mee op reis geweest naar Japan, mooie opnamen gemaakt, bediening is gemakkelijk, camera ligt goed in de hand, niet te licht of te zwaar, kortom een uitstekende camera

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

geweldige camera

FDR-AX100E 10-05-2016 door tjadjo

Deze camera geeft ontzettende heldere video beelden en foto's. zeer eenvoudig in gebruik, ik zou zeggen .. kopen..

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Indrukwekkende beelkwaliteit

FDR-AX100E 21-04-2016 door J001

Ik heb deze camera 2 weken in huis, het beeld is echt indrukwekkend! Wat een detail en scherpte, echt veel mogelijkheden en je merkt meteen dat je een duurdere klasse camera hanteert. De carl zeiss lens en de 1 inch sensor maken deze camcorder compleet. Verder heeft deze 4K camera professionele pcm geluid, wat je vindt in de professionele categorie camcorder klasse. Aanrader om te kopen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Prachtige 4K kwaliteit

FDR-AX100E 02-04-2016 door Stefaan

De grotere sensor geeft goede filmkwaliteit, zelfs bij weinig licht De scherpstelling gaat traag bij weinig licht De mogelijkheid om RAW-foto's te nemen ontbreekt

Beeldkwaliteit

Goed

Geluidskwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Toestel goed, documentatie slecht !

FDR-AX100E 15-03-2016

Ik heb het toestel nog niet optimaal kunnen gebruiken omdat ik alle mogelijke documentatie zelf moet opzoeken via Youtube of andere media omdat ik geen enkele klare en volledige gebruikshandleiding vind in het Nederlands over dit toestel en over de accessoires zoals de juiste memory-kaart, copy van de memory-kaart op hd enz...Ik vond daarover 2 engelse Sony handleidingen met tegenstrijdige informatie. Daardoor heb ik al veel tijd versleten. Ik ben momenteel nog altijd aan het uitzoeken waarom ik in fast-recording 100fps heb in de plaats van 120fps. Dit zou misschien ook kunnen komen doordat ik een verkeerde kaart heb gekocht, door een foute informatie die was vermeld in een Sony handleiding. Ik zal dan maar een andere kaart kopen en uitproberen zeker... en hopen dat deze dan wel voldoet !! Daartegenover is het gebruiksgemak in de menu's veel verbeterd tegenover mijn vorige camera van Sony.

Beeldkwaliteit

Goed

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

2

0

test

FDR-AX100E 07-03-2016 door stefaan100

Zeer perfecte kamer, ik kan er mee werken zoals met mijn professionele camera's. Filmen in 4k, het zijn net bewegende foto's, maar om met de camera zelf te bewegen zou je ook in 4k moeten 50p hebben. Dat zou perfect zijn.

Beeldkwaliteit

Goed

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Last van Moiré

FDR-AX100E 15-02-2016

Op het eerste gezicht is het een schitterend product. De beeldkwaliteit is voortreffelijk en de geluidskwaliteit goed. Het uittrekken en het induwen van de zoeker verloopt wat stroef. De micro HDMI-uitgang zit in vergelijking met zo goed als alle andere apparatuur onderste boven. Wat echter een heel groot probleem vormt, is dat het toestel heel veel last heeft van Moiré: bij het weergeven van het opgenomen beeld op een 4 K-tv flikkeren oppervlakken met min of meer een streepjespatroon enorm. Dat kan gaan van een spleet tussen twee kastdeuren, droge grassen en ik weet niet wat nog allemaal. Het komt in elk geval erg storend over.

Beeldkwaliteit

Goed

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Errug goed!

FDR-AX100E 20-01-2016

Erg klein en toch mooi stabiel beeld, vele zaken zijn ook eenvoudig handmatig in te stellen. Beeld ongelofelijk goed, speel af op een OLED 4k scherm.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Fantastische Camera

FDR-AX100E 29-12-2015 door HarryVitesse

Dit is mijn tweede Sony (mijn eerste was een Sony HDR XR 550VE, welke het ook nog steeds prima doet) en kan niet anders zeggen dat deze net zo super is als mijn eerste, super beeld, goed geluid, makkelijk te bedienen/in te stellen, en wat mijzelf het meeste aanspreekt is dat hij super beeld heeft bij weinig licht.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

1

0

op het eerste zicht, prima toestel

FDR-AX100E 21-12-2015 door Marc1961

ik heb een aantal keer wat gefilmd maar nog niet voldoende om met zekerheid te zeggen dat het toestel 100% voldoet aan mijn behoeften, dit zal getest worden ergens in februari

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prima camera

FDR-AX100E 21-12-2015 door RickyV

Deze maand gekocht en ben er heel tevreden mee, gebruiksvriendelijk met scherpe beeldkwaliteit.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Heel mooi toestel

FDR-AX100E 06-12-2015 door A van den Berg

Na twee weken kan je natuurlijk geen goede beoordeling geven, vandaar deze wat late beoordeling. Ik heb deze camera nu ruim een half jaar in mijn bezit en ben er zeer tevreden over. De kwaliteit van deze camera is uitstekend, de beelden van de video, en van de foto's zijn prachtig. Na aankoop van de camera ben ik op vakantie geweest naar Griekenland, en oktober-november was de reis naar Zuid-Afrika. In deze twee vakanties heb ik heel mooie films opnames kunnen maken. Ik had de laatste week wel wat moeilijkheden met het scherpstellen van de camera. maar bij thuiskomst heb ik de laatste firmware-update ver. 3.00 gedownload en geïnstalleerd, en ik denk dat het nu weer in orde is. Maar dit moet het nog goed uitproberen. Er zijn nog wel een paar verbeter puntjes voor de makers van deze camera. Ik mis in vergelijking met mijn vorige camera's een start-stop knop aan de bovenzijde van de camera, bij opnamen met de camera in een lage positie is een start-stop knop aan de bovenzijde een uitkomst. Ook een extra infrarood sensor aan de achterzijde zou zeer welkom zijn. Als er een tweede sensor aan de achterzijde zou zitten kan ik mij ergens achter de camera verbergen. Als ik de camera op het statief heb staan, en wil bij voorbeeld opnames maken van vogels in de tuin, moet de lens altijd naar mijzelf gericht staan om de afstandsbediening te kunnen bedienen maar dan komen er geen vogels omdat ze mijn dan zien, en ik sta er dan zelf ook op. Als je wil gaan monteren met XAVC S 4K moet je er wel aan denken dat je montage software hiermee om kan gaan, ik heb nieuwe software moeten aan schaffen, maar dat wist ik al van te voren, je kan natuurlijk ook de software van Sony gebruiken maar die is dan wel in de Engelse taal. Het toestel licht prettig in de hand, en heeft veel handmatige instel mogelijk heden, maar bovenal de beelden zijn uitstekend. En ik kan het toestel van harte aanbevelen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

indrukwekkende beeldkwaliteit

FDR-AX100E 02-11-2015 door Papa_multi

De camera laat onder andere in 4K een kleurrijk en scherp beeld zien, mede als gevolg van de uitstekende autofocus. Op eenvoudige en snelle wijze is handmatigel correctie mogelijk. De digitale zoom genereert bij 160X nog een indrukwekkend beeld (in 4K)

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Uitstekend beeldkwaliteit

FDR-AX100E 12-10-2015 door Jean Paul

Ik kocht dit toestel een maand geleden. Filmde ermee op Santorini en Kreta en de beelden zijn schitterend wat scherpte en belichting betreffen, ook bij volautomatische instelling.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

1

0

Goed toestel die voldoet aan de verwachtingen.

FDR-AX100E 04-10-2015 door Jan de

Toestel is zeer goed, mooie beelden en foto's. Wel wat gecompliceerd in gebruik, bij het doorlopen van menu's. Verder alleen maar tevreden. Ik mis alleen een handleiding in compacte vorm, maar wel compleet. Bij het toestel zit alleen een snelstart gids, met heel summiere aanwijzingen. Op locatie kan je namelijk vaak niet op internet om een en ander uit te zoeken. Toestel is niet echt intuïtief als het gaat om het vinden van bepaalde zaken. Resultaten zijn overigens uitstekend.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Mooie beelden maar niet alles werkt.

FDR-AX100E 14-09-2015 door jdevrie

Ik heb flink wat ervaring want dit is al mijn vijfde camera sinds 1988 (mijn derde Sony) en ik video edit al sinds 1995 dus ik kan wel enigszins meepraten over dit onderwerp. Ik heb deze camera nu een aantal dagen in gebruik en ben er zeer enthousiast over de beeld kwaliteit zowel in 4k als in Full HD. Het grote voordeel van 4K is dat je achteraf bij het editten het nog 4 keer kan oprekken zonder verlies van kwaliteit als je afwerkt op Full HD. De creatieve mogelijkheden zijn zeer goed. Je kunt alle automatische instellingen voor belichting en focus ook op handmatig instellen. De lens is geweldig en met een diafragma van F2.8 zeer lichtsterk. Er staat lekker veel info in beeld tijdens het filmen waardoor je goed kunt zien wat je handmatige of automatische instellingen zijn. Een zoom van 18X clear image is ook zeer mooi maar dan moet wel je antishake aan staan. Er zijn ook wel een aantal mindere elementen maar die zitten alleen in de rand mogelijkheden en niet in de kern mogelijkheden. De beeldkwaliteit bij de "Smooth Slow Motion" (1440x1080p 100fps) is abominabel. Hierbij zie je heel duidelijke compressie artifacts en de kleuren zijn niet geweldig. De verbinding met een PC via WiFi is een slecht tot niet werkend geheel waarbij de camera steeds de de instellingen voor de verbinding vergeet en weer opnieuw via een USB kabel geconfigureerd moet worden. Ik zal dat echter nooit gebruiken want het is veel gemakkelijker om gewoon het SD kaartje uit de camera te halen en in je PC te doen. Dat gaat vele malen sneller en is betrouwbaarder. Het opslaan van foto's die genomen worden terwijl de camera in film modus staat duurt erg lang. In foto modus duurt dit ongeveer 2,5 seconden maar in film modus duurt dit wel 10 tot 12 seconden zelfs als er niet gefilmd wordt op dat moment. Dit beperkt het aantal foto's dat je per tijdseenheid kunt nemen in film modus. Alles bij elkaar ben ik zeer blij met deze camera want die paar mindere elementen zijn nauwelijks een beperking en de beeldkwaliteit en creatieve mogelijkheden zijn fenomenaal

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Kwaliteit zeer goed

FDR-AX100E 11-09-2015

Gefilmd met windkracht 4-5 gaf toch nog trillingen in beeld wel bij ingezoomd,maar de normale belden uit de wind waren van grote klasse in de stand avchd 1080p 50

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Ultra scherp en neutrale kleuren

FDR-AX100E 01-09-2015 door kareltje69

Diverse testen uitgevoerd. De 4K opnamen zijn gestoken scherp. In 2K is nauwelijks verschil waarneembaar tussen AVCHD en XAVC opnamen. De kleuren van de camera zijn prachtig neutraal! De belichting is op een aantal manieren te beïnvloeden. Dit zorgt voor uitstekend bronmateriaal. Opnamen met weinig/beperkt licht zijn vrijwel ruisvrij!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

gebruik Sony FDR-AX100E

FDR-AX100E 28-06-2015 door dikkie01

Ik heb de camera nu 1x gebruikt en sta versteld van zijn film kwaliteit. Lijkt professioneel. Mooie kleuren, veel detail, goed geluid. 1 minpunt: vrij zwaar in gebruik.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Geweldige 4K- en HD-camera

FDR-AX100E 15-06-2015 door Advance

De uitgebreide handmatige bediening maakt naast de automatische mogelijkheden deze camera TOP in zijn klasse.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

3

0

Mijn ervaring met de Sony FDR-AX100

FDR-AX100E 27-05-2015 door Tony 55

Ik heb nu 3 keer een bruiloft gefilmd met deze camera, de voorganger was een Sony HDR-CX730, ook een geweldige camera! Aan de Sony FDR-AX100 moest ik wel even wennen, alles zit op een andere plaats, de zoom zou voor mij precies andersom mogen functioneren, scherpstellen heeft hij af en toe moeite mee, ook als hij op statief staat heb ik af en toe onscherp beeld. Hij corrigeert het wel snel maar als je een opname van 5 minuten hebt en het beeld is een paar keer wazig is niet leuk. Gelukkig maat ik overwegend korte shots en als er 1 niet scherp is gebruik ik hem niet. Het beeldschermpje vind ik vrij donker, waardoor ik de eerste dag soms te veel handmatig lichter heb gefilmd.....door de supermooie kleuren en over het algemeen scherpe beeld had het ook wel wat, was niet storend. Ik heb er 2 aangeschaft omdat ik een back-up moet hebben en heb er zeker geen spijt van! Door de grote lens, 62 mm en de 730 heeft een 52 mm lens, heb je ook mooier beeld. 4K heb ik wel uitgeprobeerd maar niet echt mee gewerkt, misschien komt dat nog, het vraagt heel veel ruimte op je kaartje

Beeldkwaliteit

Goed

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Gemiddeld

1

0

0

Fantastische camera met veel mogelijkheden

FDR-AX100E 18-05-2015 door Hoffie

De camera voelt robuust aan, is gemakkelijk te begrijpen, heeft veel mogelijkheden en geeft uiteraard een zeer mooi plaatje. Nadeel is dat als je wilt bewerken een 'zware' computer nodig hebt. een ander nadeel is de prijs. De camera is gewoon te duur.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Fantastische beelden, duidelijk instelbaar

FDR-AX100E 27-04-2015 door Ami Video Solutions

Onvoorstelbare mooie 4K/FHD beelden. Goede handelbare camera en zeker niet te groot. Heerlijk geen bandjes meer. Ook de geluidskwaliteit is onvoorstelbaar goed. Fotomogelijkheden zijn wat minder maar zo wat het gaat hier om video. En dat is top!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Goede eigenschappen

FDR-AX100E 11-04-2015 door patrick53

Ik denk een goede aankoop te hebben gedaan. De ervaringen zijn nog te gering om mij volledig uit te spreken.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Zeer tevreden

FDR-AX100E 07-04-2015 door Studio DAgostino

Deze camcorder is zeker een aanrader , prijs qualiteit is hij zeer goed, nog geen enkele camcorder gezien met zo een scherp en zuiver beeld.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Compact, handzaam en toch veelzijdige kwaliteit

FDR-AX100E 09-03-2015

We hebben er nu enkele projecten mee gefilmd. Prima kwaliteit en handzaamheid. Langzame handmatige zoom heeft wel duidelijk servo stapjes. Zoom knop heeft geen vooraf in te stellen snelheden.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Een van de beste camera's die ik heb gehad.

FDR-AX100E 23-02-2015 door Tondefilmgek

Film nu al bijna een jaar met deze camera Heb zoveel filmplezier met deze camera, geweldig beeld, rijk aan kleur en de scherpte van het beeld is iedere keer ongelooflijk genieten van je opnames, Ook de zeer goede automatische witbalans is een verademing. Nog een wens ja graag in 4K 50p opnames te kunnen maken.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Gewrldige 4K-videocamera!

FDR-AX100E 02-01-2015 door DEKO

Geweldige videocamera die prachtige 4K-beelden schiet. Zelfs op een Full HD-tv zien de beelden er al enorm scherp uit! Is niet door een andere (consumenten)videocamera te evenaren (op dit moment). Heeft enorm veel mogelijkheden om in te stellen, maar is ook voor een amateurfilmer gebruiksvriendelijk! Ligt comfortabel in de hand.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

film en foto's perfect

FDR-AX100E 22-12-2014 door Louis50

geweldig product, haarscherp, 12 x optische zoom. Ook in schemer goede resultaten.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Fraaie beelden

FDR-AX100E 16-09-2014 door Mara34

Naar aardig wat twijfelen dit product gekocht. Sony is toch weer de eerste met een betaalbare 4 K camera. Er zitten veel dingen op waar ik waarschijnlijk niets mee doe. De kwaliteit van de beelden is fantastisch. De autofocus is wel aan de langzame kant waardoor het kan voorkomen dat na een beweging het even duurt voordat alles scherp is. Dan vind ik het ook moeilijk met de zoeker. Bovendien is alle bediening via het beeldscherm weg als je door de zoeker kijkt. Geluid is voor mij ook erg belangrijk. Het is jammer dat je dat alleen kunt regelen via het beeldscherm. De indicatie van het geluidsniveau op het beeldscherm geeft geen informatie. Zelfs als je er hard op tikt zie je nog maar twee streepjes uitslag. Ik was van plan de camera weer terug te brengen totdat ik vanmorgen alles op een hele grote tv heb bekeken en het toch zo mooi was dat ik overstag ben. Ook het geluid via de externe microfoon was ok. Ik had wel een extra schoentje nodig om mijn oude Sony draadloze microfoon te kunnen gebruiken. 5.1 surround geluid werkt niet in de 4 K mode.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Ongeëvenaarde beeldkwaliteit

FDR-AX100E 08-09-2014 door Dirkvdp1

Ik heb als gevorderde amateur dit product aangekocht omdat het momenteel de enige camcorder is die in 4K kan opnemen. Ondanks de hoge verwachting was ik toch nog verbaasd over de uitzonderlijk scherpe beelden. Het toestel laat me door zijn multipele handmatige instellingen toe op professioneel niveau te werken. Is relatief duurder dan in de USA.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

ontgoocheld - High Tech. waar je niets aan heb.

FDR-AX100E 29-08-2014

startsnelheid,scherpstelling (manueel is sneller),steady shot,ergonomisch zijn slecht. Je werkt best op statief, en met de bestandextensie ExFat heb je alleen maar problemen tenzij je geen beeld montage doet.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Slecht

Vormgeving

Redelijk

Gebruiksgemak

Redelijk

2

4

0

Uitstekende kwaliteit

FDR-AX100E 11-08-2014 door Janv

Prachtige beeldkwaliteit, dit zowel in 4K als in HD! De ax100 is bovendien gemakkelijk en intuïtief te bedienen, maar indien gewenst kan toch alles manueel ingesteld worden. Vrij compact toestel en met de meegeleverde batterij kan je al een eind op weg. Minpunten: 50p in 4K kan hier niet, daarvoor moet je onmiddellijk naar de AX1. Tweede minpunt: in de voorgesteld tas kan de camera niet met de zonnekap, net een cm te klein - jammer.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

3

0

0

Perfectie in één hand!

FDR-AX100E 07-08-2014 door marksman

Een paar maanden in mijn bezit. De beeldkwaliteit in de 4K-stand is werkelijk vlijmscherp! Ook het filmen in Full-HD 50p is werkelijk van professionele kwaliteit. Ideaal om specifiek de belichting, diafragma, sluitersnelheid of grijsfilters handmatig in te stellen, terwijl je de rest evt. weer op de automaat kan laten werken. Ook de Witbalans-instellingen zijn bijna onuitputtelijk, maar ook de automatische voorkeuze standen hiervan zijn perfect. Camera ligt ook goed in de hand en is van degelijke kwaliteit. Het is wel jammer dat je de kwaliteit van je opgenomen 4K-beeldmateriaal nog niet zelf kan branden op een Blu-ray disc of iets dergelijks. De kwaliteit van de camera loopt voor op al het andere. Ook de ingebouwde microfoon neemt perfect alles op, zowel automatisch of handmatig in te stellen. Alleen één klein min-puntje: de ingebouwde microfoon is wel erg windgevoelig. Ik woon aan de kust en hier waait het altijd wel, dus de aanbevolen externe Sony XYST1M-microfoon aangeschaft en met een kleine aanpassing aan deze microfoon, heb ik nu de perfecte combinatie. Ik verbaas me nog steeds dat zoveel kwaliteit in zo'n klein apparaat past. Ik zocht naar perfectie in video en heb het nu in mijn handen . . .

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

3

0

0

Dit is echt Top segment

FDR-AX100E 04-08-2014 door MobyDick

Na ongeveer een maand gebruik blijf ik nog steeds verwonderd over de beels en geluidkwaliteit van deze camera. Ook de gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden zijn onovertroffen. Echte klasse.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

schitterende camera voor de veeleisende amateur

FDR-AX100E 01-08-2014 door VAC001

Camera waarbij alles op een zeer eenvoudige en intuïtief wijze manuel kan geregeld worden, en die ook automatisch goede resultaten geeft. Oppassen voor snelle camera bewegingen, deze komen niet altijd goed tot hun recht. Hiervoor ontbreekt een 50p versie.

Beeldkwaliteit

Goed

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

5

1