Ledenfeedback op de AX700

Nieuwe premium Handycam®
voor alle
filmprofessionals en -amateurs
.

Maak kennis met onze technici.

De professionele filmcamera's van Sony zijn al sinds jaar en dag de nummer 1 in de filmindustrie, zoals in tv-studio's en op filmsets. Nu komt Sony met iets nieuws en combineert geavanceerde camcordertechnologieën en -expertise in één consumentenmodel: de FDR-AX700. Waarom brengt Sony dit hoogwaardige Handycam®-model, dat bijna voor een professionele camcorder kan doorgaan, op de consumentenmarkt? We vroegen drie medewerkers van het ontwikkelingsteam naar hun opvattingen en doelen.

Junichiro
Junichiro Tamagawa 

Productplanning

Nobuhiro
Nobuhiro Onouchi 

Productdesign (projectleider)

Hitoshi
Hitoshi Ueda

Softwaretechnologie (AF)

Concept

Functionaliteit en design zorgen voor een hoogwaardige filmervaring die professionals overtuigt en aan de behoeften van amateurs voldoet.

Hoe is de AX700 in dit vergevorderde ontwikkelingsstadium terechtgekomen? Wat is het verhaal erachter?
AX700

Junichiro Tamagawa
Productplanning

4K-tv's worden steeds populairder en een toenemend aantal mensen gebruikt videobewerkingssoftware, waardoor er grote veranderingen op het vlak van filmopnamen plaatsvinden. Hobbyisten die films opnemen, verwachten dezelfde hoogwaardige prestaties en hetzelfde bedieningsgemak als bij een professioneel model. Hierdoor is de lijn tussen professionals en amateurs aan het vervagen. Vroeger ontwikkelde Sony camera's die specifiek voor de gewone consument waren en professionele camera's voor tv-uitzendingen en filmproducties. Tegenwoordig worden deze beeldverwerkingsproducten echter door beide soorten gebruikers aangeschaft. Zo worden de hoogwaardige digitale α-camera's met verwisselbare lens voor de gewone consument ook met veel enthousiasme door professionele filmmakers gebruikt. We hebben daarom drie camcordermodellen geïntroduceerd, de XDCAM PXW-Z90 (hierna 'Z90'), de NXCAM HXR-NX80 (hierna 'NX80') en de Handycam® FDR-AX700 (hierna 'AX700'), die zowel bij de camerabehoeften van professionals als amateurs aansluiten.

De Z90 en NX80 zijn op de markt gebracht als professionele videocamera's en de AX700 meer als Handycam®-videocamera voor de consument, maar alle drie bieden ze een vergelijkbare beeldkwaliteit. Er zijn echter ook verschillen. Zo hebben de Z90 en NX80 handige handgrepen voor eenvoudig meenemen en het maken van opnamen vanuit een lage hoek, en XLR-connectoren voor professioneel gebruik. De Z90 heeft daarnaast een extra connector die de professionele XAVC-indeling ondersteunt die veel in de tv-wereld wordt gebruikt.

Met welk doel is de Handycam®-camcorder AX700 ontwikkeld?
Junichiro Tamagawa

Junichiro Tamagawa
Productplanning

Voorheen was de in 2014 geïntroduceerde FDR-AX100 (hierna 'AX100') het pronkstuk van Handycam® en werden de ondersteuning van 4K-filmopnamen en de uitzonderlijke beeldkwaliteit, zoals mooie foto's waarvan een prachtige film kan worden gemaakt, alom geprezen. De AX700 overtreft zijn voorganger met ongekende prestaties en nieuwe functies voor een hoogwaardige gebruikerservaring. Nu ook gevorderde amateurs zich toeleggen op het maken van video's, horen we steeds vaker dat gebruikers nog meer uit hun filmervaring willen halen en meer instellingen willen kunnen aanpassen. Daarnaast zijn professionals die Handycam® voor hun werk gebruiken, op zoek naar professionele functies. Al deze wensen zijn meegenomen in de ontwikkeling van de AX700.

Nobuhiro Onouchi
Productdesign (projectleider) 

Voor de ontwikkeling van de AX700 hebben we een team van ontwikkelaars van consumentencamera's en van professionele videocamera's samengesteld om van dit project een succes te maken. Het was voor het eerst dat we deze aanpak hanteerden. Voordat we begonnen, hebben we ons namelijk vaak afgevraagd hoe het ideale team voor de ontwikkeling van een professionele camcorder eruit zou zien. We kwamen tot de conclusie dat we een team moesten samenstellen met ontwerpers van professionele videocamera's die de leiding zouden nemen en deskundigen uit het consumententeam om de ontwikkelingsuitdagingen van de nieuwe camera op te lossen.

Nobuhiro Onouchi
Aan welke specifieke behoeften voldoet het AX700-model?
4K

Junichiro Tamagawa
Productplanning 

Veel AX100-gebruikers wilden betere autofocus en daarom hebben we ons tijdens de ontwikkeling van de AX700 vooral gericht op AF. Dankzij de combinatie van een grote sensor van 13,2 x 8,8 mm en de functie voor 4K-opnames kunnen beelden met een kleine scherptediepte worden vastgelegd, maar daarvoor is wel een zeer nauwkeurige scherpstelling nodig. Hoewel een onderwerp tijdens het opnemen scherp lijkt, kan het onderwerp op een groot scherm van een 4K-tv veel minder scherp blijken te zijn. De camera moet dus altijd en op het juiste moment nauwkeurig op onderwerpen kunnen scherpstellen, aangezien een specifieke situatie zich vaak maar één keer voordoet. Dit klinkt natuurlijk als vanzelfsprekend, maar we willen er zeker van zijn dat klanten altijd en zonder problemen de meest waardevolle momenten kunnen vastleggen. Dit was ons voornaamste doel en de reden dat de nadruk op AF lag.

Heeft de AX700 nog andere belangrijke functies van professionele videocamera's?

Nobuhiro Onouchi
Productdesign (projectleider)

Bedieningsgemak is essentieel voor professionals. Vergeleken met een Handycam®-model verschillen vooral de structuur en bediening van het menu. De instellingen van de AX700 zijn aanpasbaar en de bediening is eenvoudig. De resolutie van de OLED elektronische zoeker (EVF) en het lcd-beeldscherm is verhoogd om vermoeidheid van de ogen door het bekijken van beelden te verminderen. Daarnaast heeft de AX700 eersteklas onderdelen die ook in professionele videocamera's worden gebruikt en hebben we de handgreep zo aangepast dat deze meer stabiliteit biedt tijdens het opnemen. We streven naar duurzaamheid van professionele modellen, zodat deze ook in de zwaarste omstandigheden te gebruiken zijn.

OLED-zoeker lcd
Technologie

De AF-snelheid heeft zijn waarde al bewezen in de α-camera's met verwisselbare lens en laat nu zien waar het toe in staat is op het gebied van filmopnamen.

Kunt u ons meer vertellen over de autofocus van de AX700 en waarom ontwikkelaars hier zo op hebben gefocust?
Hitoshi Ueda

Hitoshi Ueda
Softwaretechnologie (AF)

De AX700 is de eerste camcorder in de geschiedenis van de Handycam®-camcorders die het systeem voor snelle hybride autofocus gebruikt. Deze AF-technologie dankt zijn goede reputatie aan het gebruik ervan in de α-serie verwisselbare lenzen van Sony en de Cyber-shot compacte digitale camera. Opvallend is de combinatie van AF met fasedetectie en de klassieke contrast-AF, wat voor een buitengewone en extreem snelle, nauwkeurige autofocus met stabiele tracking zorgt. Bovendien toont het lcd-beeldscherm in een groen AF-frame waar de camera op scherpstelt.

Junichiro Tamagawa
Productplanning

Bij AF voor foto's draait het er vooral om hoe snel en nauwkeurig de camera op een specifiek onderwerp kan scherpstellen, terwijl bij het opnemen van een film een beeld waarop niet is scherpgesteld vaak juist langzaam verandert in scherp beeld. In dit soort gevallen zou snel scherpstellen zelfs kunnen leiden tot een minder indrukwekkend resultaat. Om dit te voorkomen wordt er in de filmindustrie vaak bewust voor gekozen om langzaam en vloeiend scherp te stellen. Natuurlijk blijft snel en nauwkeurig scherpstellen belangrijk, maar vloeiend scherpstellen is essentieel om de gewenste kwaliteit te behalen.

Hitoshi Ueda
Softwaretechnologie (AF)

AF-technologie zorgt niet alleen voor snelle, maar ook voor natuurlijke en vloeiende scherpstelling. Hiervoor wordt een beeldsensor met AF met fasedetectie gecombineerd met een nieuw algoritme dat exclusief voor filmopnamen is ontwikkeld. Hoe schakelt de camera van het huidige scherpstelpunt naar het volgende onderwerp? Het systeem met autofocus met fasedetectie voorspelt het volgende onderwerp, waardoor de camera aanvoelt welke scherpstelsnelheid nodig is voor een vloeiende filmopname. De AX700 heeft daarom zeven scherpstelsnelheden.

U had het al over stabiele en hoogwaardige autofocus. Kunt u hier iets meer over vertellen?
AF

Hitoshi Ueda
Softwaretechnologie (AF)

Stabiele tracking van onderwerpen is een extra pluspunt van de AX700. Dankzij 273 AF-fasedetectiepunten wordt ongeveer 84% van het volledige beeld bedekt. Ieder AF-punt draagt bij aan het berekenen van punten op het scherpstellingsgebied. Vervolgens combineert het systeem de gegevens van al deze AF-punten om het specifieke onderwerp vast te stellen en het bepaalt zelfs de grootte en mate van beweging van het specifieke onderwerp om het nauwkeurig en stabiel te kunnen volgen.

Stabiele tracking is echter niet altijd noodzakelijk. Wanneer u een landschap aan het opnemen bent en uw kind ineens in het beeld verschijnt, kan het verleidelijk zijn om even snel op uw kind scherp te stellen. Ook wanneer u uw camera snel van het ene naar het andere onderwerp verplaatst, is stabiele tracking niet nodig en is het belangrijker dat u direct op de veranderende onderwerpen kunt scherpstellen. Speciaal hiervoor heeft de AX700 vijf gevoeligheidsniveaus voor schakelen tussen AF-onderwerpen, van RESPONSIVE tot LOCKED ON. Daarnaast heeft de camera vijf instellingen voor AF-trackingdiepte, van WIDE tot NARROW. Dankzij deze aanpasbare functies kan de gebruiker de beelden geheel naar wens vastleggen.

Het nieuwe algoritme speelt een belangrijke rol bij het schakelen tussen onderwerpen. De gebruiker moet daarnaast zeer vaardig zijn in afstemmen om de instellingen te kunnen aanpassen. Als lid van het ontwikkelingsteam van Sony en als individu heb ik de nodige kennis opgedaan op dit vlak. De nieuwe camera heeft alles waarvan ik dacht dat het belangrijk was, zoals nuttige functies die ik heb bedacht toen ik de leiding had over de ontwikkeling van autofocus met brandpuntsvlakfasedetectie voor de α-camera's met verwisselbare lens. Ik wilde gebruikers de mogelijkheid bieden om verschillende soorten films op te nemen met verschillende instellingspatronen en heb daarom diverse afstemmingspatronen onderzocht om uiteindelijk tot het gewenste resultaat te komen.

De AX700 is dus geschikt voor veel verschillende opnamesituaties en behoeften. Heeft u nog advies voor klanten die deze camera willen gaan gebruiken?
Hitoshi Ueda

Hitoshi Ueda
Softwaretechnologie (AF)

Cameragebruikers in Japan maken graag foto's van treinen, maar dat is lastig als er maar weinig treinen voorbijkomen. Als er een beperkt aantal fotomomenten is, is het lastig om met handmatig scherpstellen een trein scherp vast te leggen. Het wordt nog lastiger om een treinfilm in 4K-kwaliteit op te nemen waar geavanceerde scherpsteltechnieken voor nodig zijn. In een dergelijke opnamesituatie zorgt de snelle hybride autofocus van de AX700 voor een goed resultaat. Op drukke locaties zorgt de stabiele AF-instelling voor betere prestaties.

Apparaat

De kracht van Sony ligt in het feit dat we alle belangrijke apparaten intern ontwikkelen, waardoor we de beste oplossingen en technologieën kunnen bieden.

Snelle hybride autofocus zorgt dus voor heldere en scherpe beelden om de 4K-kwaliteit te optimaliseren. Kunt u misschien uitleggen wat de pluspunten van 4K-films zijn?
Nobuhiro Onouchi

Nobuhiro Onouchi
Productdesign (projectleider)

De AX700 beschikt over een gestapelde Exmor RS™ CMOS beeldsensor van 13,2 x 8,8 mm met een gelaagde (gestapelde) structuur die op verschillende lagen voor supersnelle signaal- en pixelverwerking zorgt. Hierdoor heeft de beeldsensor een hoge uitleessnelheid, wat de beeldkwaliteit verbetert en beeldvervorming door de schuivende sluiter onderdrukt.

Deze Exmor RS CMOS-beeldsensor is gecombineerd met de BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor met hoge snelheid en zorgt voor natuurlijke tinten en texturen, de ZEISS® Vario Sonnar T*-lens inclusief dunne AA-lens (geavanceerd asferisch) van Sony voor een hoogwaardige beeldweergave van hoek tot hoek en een intern ontwikkeld algoritme voor filmbeelden van ongekende kwaliteit. Deze vier unieke eigenschappen (beeldsensor, beeldverwerkingsprocessor, lenseenheid en algoritme) zijn het resultaat van uitzonderlijk teamwork op de interne ontwikkelingsafdeling van Sony. En precies dat is onze kracht.

Junichiro Tamagawa
Productplanning

De Exmor RS CMOS-sensor is gecombineerd met de BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor met hoge snelheid voor natuurlijke tinten en texturen, de ZEISS® Vario Sonnar T*-lens inclusief dunne AA-lens (geavanceerd asferische) van Sony voor een premium beeldweergave van hoek tot hoek en een intern ontwikkeld algoritme voor filmbeelden van ongekende kwaliteit. Deze vier unieke eigenschappen — beeldsensor, beeldverwerkingsprocessor, lenseenheid, algoritme — zijn het resultaat van uniek teamwork op de interne ontwikkelingsafdeling van Sony. En precies dat is onze kracht.

bionz x
Is 4K HDR (hierna 'HDR') geïntegreerd om het beste uit 4K-films te kunnen halen?
HDR

Junichiro Tamagawa
Productplanning

Allereerst vraagt u zich wellicht af wat HDR is. Eigenlijk zorgt HDR voor beelden die overeenkomen met hoe de mens de wereld ziet. Als we deze technologie vergelijken met een normale tv, is er een groter dynamisch bereik van subtielere gradaties. Een mooi beeld bestaat niet alleen uit een hoge beeldresolutie, maar ook andere elementen. We hebben gekeken hoe HDR kan zorgen voor een rijker kleurenbereik, een betere kleurweergave, optimale gradaties van heldere en donkere delen van een beeld en simpelweg mooiere beelden.

Om een HDR-film te kunnen bekijken, is een tv nodig die HDR ondersteunt. Het aanbod 4K HDR-compatibele tv's neemt snel toe en om hierop in te kunnen spelen, hebben we een camcorder ontwikkeld waarmee gebruikers HDR-films kunnen opnemen en deze vervolgens direct en zonder bewerkingen op een HDR-compatibele tv kunnen afspelen. Sony heeft al diverse professionele HDR-compatibele camcorders ontwikkeld en zo nu ook de AX700. Leden van het team voor professionele camera's hebben hun steentje bijgedragen aan de ontwikkeling van de AX700. We hopen dat AX700-gebruikers optimaal van hun 4K HDR-films zullen genieten door ze op het grote scherm van de 4K HDR-compatibele BRAVIA-TV van Sony te bekijken. Opmerking: om een HDR-film af te spelen op een HDR (HLG)-compatibele tv moet de AX700 via een USB-kabel worden aangesloten. Bij gebruik van een HDMI-kabel zijn extra tv-instellingen nodig.

4K HDR-compatibel
Gebruiksgemak

We hebben geluisterd naar de verzoeken om handige menu's en accessoires, en bieden een ontwerp waarmee gebruikers snel en eenvoudig functies kunnen kiezen en gebruiken.

Wat doet Sony naast het bieden van een uitstekende beeldkwaliteit en diverse weergavemogelijkheden nog meer om gebruikers het beste uit hun filmopnamen te laten halen?
Junichiro Tamagawa

Junichiro Tamagawa
Productplanning

Er zijn tegenwoordig veel manieren om een video op te nemen. Als videocamcorder moet de AX700 optimaal gebruiksgemak bieden voor het opnemen van films. Bij de AX700 staat alles in het teken van een eenvoudige bediening, omdat klanten van Sony hier naar ons idee naar op zoek zijn.

Nobuhiro Onouchi
Productdesign (projectleider)

We wilden ervoor zorgen dat het gebruik van de camera zo natuurlijk mogelijk voelde. Bij de ontwikkeling van de AX700 stond één doel voorop: ervoor zorgen dat klanten eenvoudig en zonder problemen opnamen kunnen maken. Met dit streven in ons achterhoofd hebben we slimme ontwerpoplossingen toegepast, zoals gewichtsverdeling bij het vasthouden van de camera, handige druktoetsen en een eenvoudige bediening van het menu. De AX700 is iets groter dan de AX100 en heeft een grotere handgreep, wat gangbaar is bij professionele camcorders, waardoor de producten voor professionals eenvoudiger in gebruik zijn. Dankzij deze grotere handgreep kunnen gebruikers hun camera steviger vasthouden en vloeiend kleine aanpassingen in zoomsnelheid maken. De zoomring van de lens reageert goed en is nauwkeurig te bedienen. Ik hoop dat gebruikers deze subtiele functie zullen opmerken.

Junichiro Tamagawa
Productplanning

Consumenten nemen graag de tijd om voor een aankoop productspecificaties te vergelijken — daarom hebben we niet alleen aan de feitelijke maar ook de gevoelsmatige specificaties gedacht. We wilden het voor gebruikers zo eenvoudig mogelijk maken om een film op te nemen, zodat ze zich helemaal op de filmopname kunnen concentreren. De EVF en het lcd-beeldscherm zijn nog nauwkeuriger, waardoor ze een getrouw beeld geven van de scherpte van een onderwerp, en gebruikers zonder problemen instellingen kunnen aanpassen en de camera kunnen bedienen. Zoals u weet, is de resolutie van de EVF en het lcd-beeldscherm verbeterd en geven de groene frames het scherpstellingsgebied van de autofocus met fasedetectie aan. Aangezien deze groene indicatoren op het scherpstellingspunt verschijnen en dus regelmatig bewegen, kunnen ze een vervelende afleiding zijn. We hebben het aantal, de grootte en de kleur van deze frames dan ook veelvuldig met softwareteams en ontwerpers bekeken voordat we de beste oplossing hadden gevonden.

Nobuhiro Onouchi
Productdesign (projectleider)]

De nauwkeurigheid van de peaking-functie, die het scherpstellingsgebied weergeeft bij handmatig scherpstellen, is aanzienlijk verbeterd. Doordat we het systeem zo hebben aangepast dat het scherpstellingsgebied duidelijk wordt weergegeven, is het nu zelfs bij het opnemen van een 4K-film met hoge resolutie mogelijk om handmatig nauwkeurig scherp te stellen. Voor onze klanten zal dit zeker een pluspunt zijn. Het is een groot voordeel, dat voortkomt uit de verbeterde resolutie van de EVF en het lcd-beeldscherm.

Aan het design zijn hoogwaardige onderdelen toegevoegd die ook voor professionele videocamera's worden gebruikt zoals de EVF en het lcd-beeldscherm. We hopen zo aan de hoge verwachtingen van onze klanten te voldoen. De prijs-kwaliteitverhouding maakt de AX700 nog aantrekkelijker.

Junichiro Tamagawa
Productplanning

Naar aanleiding van de gebruikersfeedback op de AX100 hebben we ervoor gezorgd dat de AX700 talloze handige functies bevat voor het opnemen van films, waaronder een grote zoomtoets en twee sleuven voor SD-kaarten. 

Wat kunt u ons vertellen over de gebruikersinterface?
menu

Nobuhiro Onouchi
Productdesign (projectleider)

Het aantal menuopties is aanzienlijk toegenomen. Wanneer het menu echter te ingewikkeld wordt, is een dergelijke 'verbetering' niet zinvol en daarom hebben we zes instelbare toetsen op de camerabehuizing geplaatst waarmee gebruikers de door hun gekozen functies binnen handbereik hebben. Gebruikers kunnen voor gebruik zelf uit meer dan 40 geselecteerde opties de meest gebruikte menuopties selecteren.

Met de toets Direct Menu kan de gebruiker instellingen als diafragmawaarde, ISO-gevoeligheid en sluitertijd met één druk op de knop aanpassen. Bijkomend voordeel is dat de linkerhand vrij blijft, omdat alleen de rechterhand nodig is voor de bediening.

Hitoshi Ueda
Softwaretechnologie (AF)

Wanneer het licht op een buitenlocatie te fel is om op het lcd-beeldscherm te kunnen zien, kan er het best van de EVF en kruissleutel gebruik worden gemaakt, omdat deze goed samengaan.

Junichiro Tamagawa
Productplanning

Een ander voordeel is dat het menu het scherm niet volledig bedekt, zelfs niet als het menu op het lcd-beeldscherm wordt weergegeven. Veel professionals vinden het vervelend als functies het beeld bedekken. Voor deze gebruikersinterface is geluisterd naar ervaringen van gebruikers met een professionele camera.

Melding

Een fascinerende film kan op talloze manieren worden opgenomen. We hopen dat de AX700 bij zo veel mogelijk mensen in de smaak zal vallen.

Kunt u ons vertellen hoe vertraagde en versnelde, en superslowmotion-opnamefuncties kunnen zorgen voor meer manieren om filmopnamen te maken?
Superslowmotion

Junichiro Tamagawa
Productplanning

De AX700 biedt talloze mogelijkheden om filmopnamen te maken en heeft twee speciale modi voor 'tijdopnamen'. Een van die modi is de superslowmotionmodus, waarbij dankzij de Exmor RX CMOS-sensor opnamen tot 960 fps kunnen worden gemaakt. De AX700 kan een film daardoor 40 keer sneller opnemen, iets wat een aantal jaar geleden uitsluitend met een dure professionele videocamera mogelijk was. De tweede functie is de vertraagde en versnelde modus, waarmee de gebruiker een framesnelheid tussen de 120 fps en 1 fps kan kiezen. Nu de slowmotiontechniek steeds vaker op tv wordt gebruikt, zijn meer mensen ermee bekend. Bij versnelde opname kan een reeks foto's worden samengevoegd tot een film die op een hoge snelheid lijkt te worden afgespeeld. Iedere opname wordt zo een interessant moment. Ik hoop dat u en vele anderen veel van dit effect gebruik zullen maken.

Ik heb gehoord dat de doelgroep van de AX700 niet is samengesteld op basis van geslacht of leeftijd, maar juist bestaat uit gebruikers die graag het beste uit hun filmopnamen halen. Schroom niet om deze filmenthousiastelingen op de hoogte te stellen.
Junichiro Tamagawa

Junichiro Tamagawa
Productplanning

We zien de laatste tijd steeds vaker dat niet alleen professionals, maar ook amateurs graag filmopnamen maken en aan deze video's willen werken. Ze kunnen hun werk daarna via sociale netwerken verspreiden en met anderen overal ter wereld delen. Ik denk dat deze filmmakers, waaronder gebruikers die met de AX700 een filmopname willen maken, veel tijd en energie in hun filmopnamen en hun film steken. Juist daarom wil ik doorgaan met de ontwikkeling van nieuwe producten die aan de verwachtingen van deze enthousiastelingen voldoen. Deel uw AX700-films met anderen. Ik kijk ernaar uit uw filmopnamen met prachtige autofocuseffecten te bekijken. 

Hitoshi Ueda
Softwaretechnologie (AF) 

De ontwikkeling van snelle hybride autofocus kende de nodige uitdagingen, maar gelukkig hebben we veel technologische voordelen en aanbevolen functionaliteiten in de AX700 kunnen integreren. De AX700 weerspiegelt de geschiedenis van Handycam® waarbij het erom draait dat gebruikers direct en eenvoudig prachtige films kunnen opnemen, gewoon met de standaardinstellingen. De aanpasbaarheid is de grootste kracht van de camera, waarmee hij ook voor professioneel gebruik geschikt is en filmmakers meer vrijheid biedt. Ik wil dat u naar wens en in iedere opnamesituatie optimaal kunt profiteren van flexibele instellingen. Hoe vaker u de camera gebruikt, hoe meer u ervan gaat houden.

Hitoshi Ueda
Nobuhiro Onouchi

Nobuhiro Onouchi
Productdesign (projectleider)

De AX700 is het resultaat van unieke camera-innovaties die passen bij een pronkstuk als dit Handycam®-model. De camera is met ongekende passie ontworpen om de dromen van professionals en amateurs te laten uitkomen. Ik hoop dat potentiële gebruikers hem oppakken, aanraken, voelen en zelf kunnen ervaren welk potentieel erin schuilt. De camera zorgt voor bewegende beelden die vloeiender en mooier zijn dan ooit.