Z1R HOOGWAARDIGE KOPTELEFOON

Volledige specificaties en kenmerken

MDR-Z1R

€ 2.200,00

(inclusief btw)

Afmetingen en gewicht

Gewicht
Circa 385 g zonder kabel

Algemene functies

Driverunit
70 mm, dometype (CCAW-spraakspoel)
Dynamisch type
Gesloten, dynamisch (gesloten ontwerp)
Magneet
Neodymium
Impedantie (ohm)
64 Ω bij 1 kHz
Frequentierespons
4 - 120.000 Hz
Gevoeligheid (dB/mW)
100 dB/mW
Volumeregeling
N.v.t.
Type kabel
Afneembaar Y-type
Lengte van snoer
Koptelefoonkabel (ca. 3 m, OFC-draden met zilveren coating, vergulde stereoministekker), koptelefoonkabel met gebalanceerde verbinding (ca. 1,2 m, OFC-draden met zilveren coating, L-vormige vergulde gebalanceerde standaardstekker)
Stekker
Koptelefoonkabel (vergulde stereoministekker), koptelefoonkabel met gebalanceerde verbinding (L-vormige vergulde gebalanceerde standaardstekker)
Gebruikstijd
N.v.t.
Oplaadtijd
N.v.t.
Draagstijl
Gesloten ontwerp

Inhoud van de verpakking

  • Adapter voor universele stekker (verguld)
  • Koptelefoonkabel (ca. 3,0 m, OFC-draden met zilveren coating, vergulde stereoministekker)
  • Koptelefoonkabel met gebalanceerde verbinding (ca. 1,2 m, OFC-draden met zilveren coating, L-vormige vergulde gebalanceerde standaardstekker)
  • Harde hoes
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van Z1R hoogwaardige koptelefoon

Elke noot, elk detail.

Dankzij het nieuw ontwikkelde diafragma met een dome van magnesium en LCP-rand kan audio tot wel 120 kHz worden afgespeeld met een hoge resolutie. Het resultaat is een precies, ongeëvenaard helder geluid.

Afbeelding van Z1R hoogwaardige koptelefoon

Puur geluid, zonder ruis

De resonantiebestendige behuizing houdt ongewenste geluiden tegen. Met een speciaal akoestisch filter wordt de luchtweerstand gecontroleerd en worden vibraties door driverbeweging voorkomen. Op deze manier worden alleen de heldere frequenties doorgelaten. 

Afbeelding van Z1R hoogwaardige koptelefoon

Ergonomische oorkussens van schapenleer 

De koptelefoon is ergonomisch ontworpen om uw hoofd comfortabel te omringen met geluid. Het geluid ebt niet weg en de krachtige lage frequenties zijn goed hoorbaar. De oorkussens van echt schapenleer voelen heerlijk luxe en zacht op uw oren. 

Afbeelding van Z1R hoogwaardige koptelefoon

Makkelijk opvouwbaar ontwerp

Het opvouwbare ontwerp past perfect rondom het oor, waardoor de muziek wordt ingesloten en ander geluid wordt buitengesloten. Dankzij de akoestiek worden geluidsgolven teruggekaatst naar uw oren en hoort u zelfs de meest subtiele details.

Afbeelding van Z1R hoogwaardige koptelefoon

Koptelefoon van titanium en leer 

Flexibel en licht, maar toch duurzaam, voor een natuurlijkere pasvorm over het oor. Bèta-titanium heeft een hoge elasticiteit, waardoor de koptelefoon terugkeert naar de oorspronkelijke vorm, zelfs nadat deze is gebogen. Het echte leer zorgt voor extra stevigheid en comfort.

Afbeelding van Z1R hoogwaardige koptelefoon

Optimaal design voor langdurig draagcomfort

De koptelefoon van een titaniumlegering is zowel flexibel als licht en kan de hele dag worden gedragen. U zult 'm nauwelijks merken.

Afbeelding van Z1R hoogwaardige koptelefoon

Diafragma met LCP-rand, aluminiumcoating en dome van magnesium voor meer precisie

Het dome-diafragma van magnesium draagt vibraties die zijn gegenereerd door de spreekspoel naar de dome. Hierdoor wordt geluid gereproduceerd in het superhoge frequentiebereik. Doordat er gebruik is gemaakt van meerdere materialen die van zichzelf geluidsdempend zijn, is het geluid helderder en minder gekleurd.

Afbeelding van Z1R hoogwaardige koptelefoon

Harde opberghoes

De koptelefoon en bijbehorende kabels worden geleverd in een stijlvolle opberghoes, met aparte vakjes en een luxe satijnen voering. 

Afbeelding van Z1R hoogwaardige koptelefoon

Gebalanceerde aansluitkabel van 4,4 mm dik

De nieuwe gebalanceerde aansluitkabel van 4,4 mm dik scheidt het linker- en rechtergeluidssignaal. Dit minimaliseert het signaaloverdrachtsverlies en de lagere geluidskwaliteit die daar het gevolg van is. Het resultaat: vloeiendere hoge frequenties en superieur geluid.

Afbeelding van Z1R hoogwaardige koptelefoon

Zuurstofvrij koper met zilvercoating

De MDR-Z1R heeft zuurstofvrije koperen kabels met zilvercoating die de weerstand en het signaaloverdrachtsverlies minimaliseren. Het resultaat is minder kwaliteitsverlies, fijnere details en vloeiendere hoge tonen. 

Afbeelding van Z1R hoogwaardige koptelefoon

Vakkundig gemaakt in Japan

Van producten van Sony uit Japan kunt u absolute kwaliteit en de beste prestaties verwachten. De MDR-Z1R-koptelefoon is hierop geen uitzondering. De producten worden met liefde gemaakt met alleen de beste onderdelen en productietechnieken, wat zorgt voor een uitzonderlijke geluidskwaliteit.

Afbeelding van Z1R hoogwaardige koptelefoon

Compatibel met de TA-ZH1ES voor het ultieme geluid

De vaste versterker TA-ZH1ES uit de Signature Series doet uw koptelefoon en muziek recht aan. Deze versterker is de eerste ter wereld die volledig digitaal is en een innovatieve analoge voorwaartskoppeling heeft, wat zorgt voor zuiverder, rijker geluid. De versterker ondersteunt de geluidsindelingen PCM 32-bits/384 kHz en DSD11,2 MHz, evenals gebalanceerde en ongebalanceerde aansluitingen.