HT-A5000

5.1.2 kanaals: beleef een nieuwe wereld

Een hele nieuwe wereld. De HT-A5000 omringt u met authentieke 5.1.2-kanaals Surround Sound met omhooggerichte speakers, gerichte tweeters opzij, ingebouwde dubbele subwoofer en geavanceerde audiosoftwaretechnologie. Maak deel uit van de scène en voel de actie om u heen.

Overweldigende Surround Sound vanaf een premium Soundbar

De HT-A5000 biedt 5.1.2 kanalen: twee omhooggerichte speakers voor geluid van bovenaf, twee gerichte tweeters en drie front speakers voor Surround Sound, plus ingebouwde dubbele subwoofer voor diepe bastonen. Met Vertical Surround Engine en S-Force PRO Front Surround voor Surround Sound dat van overal om u heen komt, zodat u kunt genieten van Dolby Atmos® en DTS:X®.

Afbeelding van de Vertical Surround Engine die geluid boven de luisteraar creëert voor een 3D audio-ervaring zonder plafondspeakers
Ervaar geluid van boven 

Dankzij de virtuele surround-technologie kan de Soundbar geluid positioneren in een verticale ruimte, zodat u 3D geluid kunt ervaren zonder speakers op het plafond of omhooggerichte speakers te hoeven plaatsen. Net als Dolby Atmos en DTS:X biedt Vertical Surround Engine ook in andere indelingen een realistischer, multidimensionaal geluid.

Afbeelding die toont hoe S-Force PRO Front Surround virtuele Surround Sound creëert met alleen de front speakers
Surround is eenvoudig 

Met gebruik van alleen front speakers reproduceert de unieke digitale technologie van Sony voor geluidsveldverwerking virtueel Surround Sound en komt er vanuit beide kanten geluid op u af. U kunt genieten van rijke Surround Sound van bioscoopkwaliteit zonder al te veel apparatuur in uw woonruimte.

Kijk een film met virtueel Surround Sound

Wilt u het overweldigende geluid van de HT-A5000 testen op uw favoriete apparaten? U kunt het beste uw koptelefoon opzetten voor een fantastische virtuele surround-ervaring.

Geluid vanaf geavanceerde speakers en een subwoofer

Krachtige speakers werken samen voor helder geluid met een groot bereik in uw kamer. Twee omhooggerichte speakers voor geluid van bovenaf, twee gerichte tweeters en drie front speakers voor Surround Sound en een subwoofer voor diepe bastonen.

Vergelijking tussen een unieke, rechthoekige X-Balanced Speaker Unit en een conventionele speaker
X-Balanced Speaker Unit

De omhooggerichte speakers, ingebouwde dubbele subwoofer en front speaker hebben een X-Balanced Speaker Unit. De unieke vorm van deze speakers maximaliseert het diafragma voor een krachtige bas. Dit verlaagt bovendien de driverafwijking terwijl de geluidsdruk gelijk blijft, voor minder vervorming en zeer heldere stemmen. 

Schaal digitale muziek op in realtime

Door het gebruik van Edge-AI (kunstmatige intelligentie) en DSEE Extreme™ (Digital Sound Enhancement Engine) worden gecomprimeerde digitale muziekbestanden in realtime opgeschaald. Het herkent instrumenten, genres en individuele elementen van elk nummer (zoals zang of intermezzo's) op dynamische wijze en herstelt hoge tonen die bij compressie verloren zijn gegaan. Zo geniet u van een rijkere, completere luisterervaring.

Graphic toont realtime herstel van gecomprimeerde bestanden door middel van DSEE Extreme

A = Uitgebreide audiodynamiek (met strijkers en fluisterstiltes)
B = Herstelde hoge frequenties (realistische akoestische instrumenten en stemmen)

Grafieken laten zien hoe vermindering van intermodulatievervorming werkt

Deze grafiek is alleen bedoeld ter illustratie.
1. Geluidsgolf stem 2. Geluidsgolf bas 3. Gemoduleerde geluidsgolf

Helderdere stem

Hoe dieper de bas, hoe meer het diafragma beweegt. Wanneer een diafragma hoge frequenties moet reproduceren, kan dit fasemodulatievervorming veroorzaken. De unieke signaalverwerkingstechnologie van Sony compenseert dit effect voor helderder dialogen en gelokaliseerd geluid. Deze verbeteringen in de geluidsgolf verbeteren de helderheid en helpen stemvervorming te voorkomen.

Uitgebreide bas

Er is veel vermogen nodig om lage basfrequenties te reproduceren. Risico op vervorming (A). Om dit tegen te gaan, maakt de HT-A5000 gebruik van Sony's unieke signaalverwerkingstechnologie voor dynamisch uitgebreide bas op elk geluidsniveau (B).

Grafiek laat zien hoe een schuivende EQt zorgt voor dynamische bas

Deze grafiek is alleen bedoeld ter illustratie.
1. Level  2 Laag  3. Hoog  4. Frequentie

Ontdek uw favoriete muziek opnieuw

Met hoge resolutie kunt u de muziek beleven waarvan u houdt met optimale authenticiteit en precisie. Probeer 360 Reality Audio voor een nieuwe muziekervaring die u recht in het hart van de beleving plaatst met geluiden en verschillende instrumenten om u heen.  

Geen verlies van beeldkwaliteit

Geniet van levendige scènes vol met levensechte kleuren en diepte. De kwaliteit van het originele beeld blijft volledig behouden als het door de HT-A5000 Soundbar wordt afgespeeld, dus u gaat helemaal op in de actie. Gamen is ook veel opwindender en realistischer omdat de HT-A5000 de nieuwste indelingen ondersteunt.

Geniet van een rijker, helderder geluid met draadloze subwoofer en achterspeakers

Voeg voor een nog diepere bas een optionele draadloze subwoofer toe. Wanneer u twee typen subwoofers hebt, kan de ingebouwde dubbele subwoofer in de HT-A5000 voor de bastonen en stemmen zorgen terwijl de optionele draadloze subwoofer zich op de lage tonen richt. Voeg onze optionele SA-RS3S draadloze achterspeakers toe voor een nog betere bioscoopervaring met geluid direct achter u.

Vooraanzicht van de SA-SW5 subwoofer
SA-SW5 subwoofer

300 W aan diepe, rijke bas uit een driver van 180 mm met een passieve radiator.

Vooraanzicht van de SA-SW3 subwoofer
SA-SW3 subwoofer

200 W aan geluid uit een compacte basreflex-subwoofer met een driver van 160 mm.

Vooraanzicht van de achterspeakers van de SA-RS3S
SA-RS3S achterspeakers

Een totaal van 100 W aan rijker Surround Sound met mogelijkheid voor muurbevestiging. 


Innovatieve technologieën voor hoge geluidskwaliteit
Diagram dat toont hoe de intelligente HT-A5000 de positie van elke speaker bepaalt en het geluid optimaliseert voor uw ruimte
Optimalisatie van geluidsveld

Het is niet nodig om de speakers nauwkeurig te plaatsen. De HT-A5000 met ingebouwde microfoons doet alles zelf. Hij meet slim de positie van elke speaker, verticaal en horizontaal, en optimaliseert het geluid voor uw kamer. Met de HT-A5000 geniet u met of zonder optionele speakers van een optimaal geluidsveld. Activeer de kalibratie tijdens de eerste installate of via het startmenu.

Het beste met tv's van Sony

In combinatie met een BRAVIA™-TV biedt de HT-A5000 u een meeslepende audiovisuele ervaring met ons beste beeld en geluid. Het is de perfecte Soundbar voor BRAVIA-TV's.

Illustratie van een tv waarbij op het scherm geluidsgolven te zien zijn om Acoustic Center Sync aan te geven
Nog meeslepender met BRAVIA Acoustic Center Sync

Als de Soundbar en tv met behulp van de meegeleverde kabel zijn aangesloten op een BRAVIA-TV met Acoustic Center Sync, worden ze de middenspeaker van uw Home Theatre-systeem. Hierdoor wordt het geluid op de beelden afgestemd voor een meeslepende ervaring.

Geluid perfect afgestemd op de actie

Met Acoustic Center Sync hoort u het geluid precies vanaf de plaats waar het personage staat. Het geluid is perfect afgestemd op de actie, waardoor uw kijkervaring nog meeslepender wordt. 

Gezin kijkt tv in een woonkamer waarbij op het scherm geluidsgolven te zien zijn
Gebruikersinterface Soundbar op tv-scherm
Moeiteloze bediening met BRAVIA

Dankzij de geïntegreerde gebruikersinterface verschijnen de instellingen voor de Soundbar automatisch in het menu met de instellingen van BRAVIA, zodat u eenvoudig geluidsmodi, het geluidsveld en het volume kunt instellen.  

Soundbar ligt voor de BRAVIA TV
Positie van de Soundbar

Als u een BRAVIA met een verstelbare standaard hebt, kunt u de positie van de tv-standaard wijzigen zodat de HT-A5000 netjes en discreet onder de tv past.

Omnidirectioneel ontwerp

De HT-A5000 en de optionele speakers maken gebruik van een omnidirectioneel ontwerp. De speaker heeft elegante afgeronde hoeken en zorgt voor en een breed geluidsveld. De combinatie van hoogwaardige materialen laat de speaker in elke interieurstijl tot zijn recht komen.

Stream muziek vanaf uw favoriete diensten

Met ingebouwde ondersteuning voor Spotify Connect™, en andere muziekdiensten via Bluetooth®, Chromecast of Apple AirPlay 2, kunt u eenvoudig genieten van uw favoriete muziek.

Stel dat thuis muziek streamt via de HT-A5000
Bluetooth®-logo
Bluetooth®-verbinding

Stream muziek draadloos via Bluetooth®-technologie vanaf uw smartphone, tablet of laptop. 

Wi-Fi®-logo
Streamen via Wi-Fi

Maak verbinding met internet via de ingebouwde Wi-Fi en stream muziek van apparaten in uw thuisnetwerk.

Logo van Spotify Connect™
Spotify Connect™

Speel Spotify rechtstreeks via uw speaker af door de Spotify Connect™-app op uw apparaat als afstandsbediening te gebruiken.

Logo Chromecast ingebouwd
Chromecast ingebouwd

Stream muziek, online radio en podcasts vanaf uw smartphone, tablet of laptop naar uw audio-apparaat. Tik gewoon op de Cast-knop.

Apple AirPlay-logo
Apple AirPlay 2

Deel muziek en meer van uw favoriete Apple-apparaten naar uw Soundbar. Alles met één enkele tik.

Diagram waarop een persoon de HT-A5000 Soundbar bedient door te praten met voice assistants
Voice control (Stembesturing)

De Soundbar is compatibel met apparaten met Google Assistent en Chromecast built-in™, en met apparaten met Amazon Alexa. Voeg de HT-A5000 Soundbar toe aan uw speakergroep via de Google Home-app. Met spraakopdrachten kunt u muziek afspelen, het volume wijzigen of andere functies gebruiken.

Moeiteloos en atmosferisch geluid

Druk op de geluidsveldknop en geniet van atmosferisch geluid waarmee u zich in het hart van de actie waant. Kies S-Force PRO Front Surround en Vertical Surround Engine voor meeslepende films of schakel het geluidsveld uit voor puur speakergeluid terwijl u luistert naar hi-res audio of stereomuziek.

Close-up van de HT-A5000- afstandsbediening
Na het uitpakken meteen aan de slag

U kunt bijna direct na het uitpakken genieten van de HT-A5000. Stop gewoon de stekker in het stopcontact, sluit deze aan op uw tv met behulp van de HDMI eARC-verbinding en schakel hem in. Met USB-, optische en HDMI-poorten (eARC) en S-CENTER OUT voor compatibele BRAVIA-modellen, hebt u alle aansluitingen die u nodig hebt om van een adembenemende Surround Sound-ervaring te genieten.

Specificaties en kenmerken

  • S-Force PRO Front Surround en Vertical Surround Engine voor multidimensioneel geluid

  • Stream al uw muziek met draadloze connectiviteit

  • Omhooggerichte speakers, gerichte tweeters, ingebouwde dubbele subwoofer en vijf front speakers voor meeslepende films

  • Optimalisatie van geluidsveld voor eenvoudig instellen

Sony streeft er niet alleen naar om producten, diensten en inhoud te leveren die voor een geweldige gebruikerservaring zorgen, maar werkt er ook naartoe om de ecologische voetafdruk van het bedrijf tot nul te reduceren. Meer over Sony en het milieu