XS-162ES

Til je geluid naar een hoger niveau

Met de XS-162ES-componentspeakers van 16 cm (6,5") krijg je luisterervaring in de auto verbluffend beeld en helderheid. Verander je luisterervaring met deze innovatieve Mobile ES-speakers.

MOBILE ES™-SERIE

XS-162ES | Mobile ES™ 2-weg componentspeakers van 16 cm (6 ½")

XS-162ES
XS-162ES zwarte speakers

Klik om de beste productaanbiedingen te bekijken

Kopen
Mobile ES-logo
Ontdek onze passie en onze ongeëvenaarde technologie.
Awardwinnaar 
Woofer met Lightweight Rigid Cellular-matrix van aramidevezel

Het diafragma van de hoofdspeaker op de XS-162ES is vervaardigd van ons unieke Lightweight Rigid Cellular-materiaal, dat voorheen MRC werd genoemd. De samenstelling van de nieuwste generatie is net als de mechanische driver verder geoptimaliseerd, voor een nog bredere frequentierespons en vloeiendere, meer natuurlijke geluidseigenschappen.

Afbeelding van de XS-162ES 6.5" speaker, gezien van boven
Close-up van de aramidevezels die in de XS-162ES 6.5" speaker worden gebruikt
Optimale formule

Deze woofer is in een unieke matrix van aramidevezels geplaatst, waardoor de diafragmaresonantie wordt onderdrukt en de vervorming wordt geminimaliseerd: niet alleen bij lage frequenties, maar ook bij midden- en hoge frequenties. Het resultaat is geluid dat bij alle frequenties krachtig en ongewoon helder is, zelfs bij een hoog volume.

Voor Bi-AMP geschikte cross-over met versterkingsselector

Deze cross-over is ideaal voor audiofielen en heeft een optimale filmcondensator met weinig weerstand voor vloeiende hoge tonen. Het voor Bi-AMP geschikte design beperkt de stroomvervorming naar de tweeter wanneer de woofer hoge invoerniveaus verwerkt. Een speciale versterkingsselector houdt de signaalniveaus van de woofer en tweeter in balans en maakt het mogelijk om het tweeterniveau aan te passen, zelfs wanneer de componenten vanuit een enkele versterker worden aangedreven.

Surround met gescheiden uitsparingen op de rand

De Surround Sound van de woofer beschikt over nog een bedrijfseigen technologie van Sony: de kenmerkende gebogen uitsparingen verbeteren de verticale symmetrie van de amplitude voor aanzienlijk verminderde vervorming en verbeterde helderheid.

Afbeelding van de XS-162ES 6.5" speaker van achteren met de luchtstroom van het koelingssysteem
Framestructuur in vijf richtingen en Dynamic Air Diffuser

De resonantie valt uiteen door het framedesign in vijf richtingen en dankzij de ingebouwde Dynamic Air Diffuser is de luchtcirculatie efficiënt, zodat de spraakspoel soepel beweegt en afkoelt.

Tweeters die de hoge noten halen

Het diafragma van de soft dome-tweeter is rechtstreeks op de spraakspoel bevestigd, waardoor ook de ultrahoge tonen van je muziek binnen het frequentiebereik tot 40 kHz vallen. De speaker is bovendien compatibel met hi-res audio.

Afbeelding van de tweeter van de XS-162ES 6.5" speaker
Spoel met progressief hoogteniveau

De voor akoestiek geoptimaliseerde spoel zorgt voor een hogere stroomcapaciteit en een betere luchtstroom. Het profiel is ontworpen voor een snellere en preciezere demping van de speakerconus.

Fasestekker

De resonantiedempende stekker op de XS-162ES-woofer draagt bij aan een ideale frequentierespons tot op het cross-overpunt met de afgestemde tweeters. Een stevige aluminium spoel en Dynamic Air Diffuser ondersteunen ook de brede frequentierespons voor een beheerste en dynamische bas.

 Technische detailtekening van de structuur

Ontdek de techniek achter de Mobile ES-speaker, met nieuw toegepaste mechanische banderingen, zoals Surround met afzonderlijke uitsparingen op de rand, een framedesign in vijf richtingen en Dynamic Air Diffuser. 

Mobiele ES-serie

Geniet van geweldige in-car entertainment

De producten uit de mobiele ES-serie zijn ontworpen voor een optimale luisterervaring en combineren het beste van muziek en connectiviteit, voor een ongekende ervaring onderweg.

Specificaties en kenmerken

Probeer onze voor hi-res audio compatibele XS-162ES 2-weg componentspeakers voor het beste stereogeluid rechtstreeks uit je dashboard. De Lightweight Rigid Cellular-woofer produceert een nauwkeurige, gevoelige bas en helderde middentonen, waarbij de soft dome-tweeter zorgt voor de vloeiende hoge tonen. Hierdoor geniet je van rijke zang en gedetailleerde instrumenten tijdens iedere autorit.
  • Lightweight Rigid Cellular-woofer met matrix van aramidevezel voor een strakke en weerklinkende bas

  • Tweeter met soft dome-component voor een bereik van ultrahoge tonen tot 40 kHz

  • Surround met afzonderlijke uitsparingen op de rand voor minder vervorming en voor helder geluid

  • Framedesign in vijf richtingen, vermindert de resonantie

  • Dankzij Dynamic Air Diffuser is de luchtcirculatie efficiënt, zodat de conus soepel beweegt en afkoelt.

Sony streeft er niet alleen naar om producten, diensten en inhoud te leveren die voor een geweldige gebruikerservaring zorgen, maar werkt er ook naartoe om de ecologische voetafdruk van het bedrijf tot nul te reduceren. Meer over Sony en het milieu