Slice of Living 2018

Soft Minimalism

De kijkervaring inbouwen in het dagelijks leven

Waarop moeten ontwerpers zich richten? Een belangrijk punt is dat de tv een prettige, natuurlijke plek in de woonruimte inneemt; dat het toestel is ingebed in het dagelijks leven. Dit is de leidraad voor 'Soft Minimalism': de kijkervaring verdiepen door een combinatie van prettige, warme vormen en texturen in een simpele opstelling.

Tussen nadruk en harmonie

Kunst kan de inspiratie vormen om een tv te laten harmoniëren met de leefruimte. Kunstwerken nemen op natuurlijke wijze een plek in en trekken de aandacht, met een combinatie van harmonie en eigenheid, twee schijnbaar onverenigbare eigenschappen. Zo wordt een beeld van comfort en luxe gecreëerd. In het concept 'Soft Minimalism' wordt het discrete en opmerkelijke verenigd, zodat de tv oogt als een object.

Aantrekkelijke vormen
Man in stoel
Prettige texturen
Tactiele oppervlakken
Luxe gordijnen
Gekleurde grijze platen

Prettig gezelschap: een belangrijke eigenschap voor mensen en tv's

Als het tv-ontwerp in balans is, zijn er meer opstellingen om uit te kiezen. Door die vrijheid kunnen tv's beter worden ingebed in het dagelijks leven. Een tv moet warmte hebben, intimiteit. Als mensen te afstandelijk en gereserveerd zijn, voelen we ons niet prettig in hun gezelschap. Dat geldt ook voor tv's. Een minimalistisch ontwerp is gunstig, omdat u niet wordt afgeleid bij het tv-kijken. Maar het kan koud en doods ogen als het te ver wordt doorgevoerd.

Zo kwamen we op 'Soft Minimalism', een concept met vriendelijke details, aantrekkelijke materialen en texturen en warme tinten. Daarmee is een minimalistische opstelling minder kil. Als de tv aan staat, wordt u overweldigd door de visuele ervaring, zonder afleiding. Als hij uit staat, harmonieert hij met de omgeving, als een kunstwerk. In deze tijd zijn eenvoud en comfort belangrijker dan ooit. Zo belichaamt 'Soft Minimalism' wat een nieuwe tv kan zijn.

Tegenstellingen kunnen nieuwe waarde voortbrengen

We zoeken voortdurend nieuwe ervaringen en waarde in tegenstellingen, de paradoxale elementen van de vormgeving. 'Soft Minimalism' is zoiets als een wit zwart. Een uitgesproken visuele aanwezigheid, die toch harmonieert met het afstandelijke van een videosysteem. We wilden een tv ontwikkelen die deze tegenstelling verenigt en aansluit bij de moderne levensstijl.

Tako, Chief Art Director

Het bekijken waard, een accent in de ruimte

De BRAVIA®-standaard oogt als een verfijnde sculptuur, met een simpel vierkant, en metalen staven die op afzonderlijke punten contact maken met de ondergrond. Dit design creëert een uniek gevoel van evenwicht en spanning dat u ook in een galerie vindt. 

Dankzij de robuuste en doordachte standaard, een extra stabiele omgekeerde V, is het de ideale plek voor een Soundbar. Zo combineert de tv harmonieus met de leefruimte.

Deze BRAVIA OLED-tv bestaat uit twee panelen: de standaard en het scherm. De afgeronde randen benadrukken de slanke vormgeving, waardoor het geheel lichter en luchtiger oogt.

Blijft stijlvol als het toestel uit staat

Niet alles in uw leefruimte heeft een praktische functie. Denk aan kunst. Dit geldt ook voor een tv die uit staat. Kunst is een verrijking die energie genereert, gewoon doordat het er staat. We wilden tv's dezelfde allure geven. Zo hanteren we met 'Soft Minimalism' een nieuw perspectief: we zien de tv niet langer als afleiding die moet worden weggewerkt, maar als meubelstuk met betekenis.

Yokota, Art Director

Prettige harmonie

Vaak geeft een combinatie van allerlei dingen een interieur een eigen karakter. Zo'n complementaire mix wilden we ook de BRAVIA® meegeven. Daarom zijn de hoeken van de standaard en de Soundbar-behuizing (twee visueel afzonderlijke elementen) op elkaar afgestemd.

De vloeiende zachte contouren van handwerk

Handgemaakte vormen ogen en voelen natuurlijk, of u nu een bord in uw hand houdt, in een stoel zit of een stuk gereedschap pakt. Het BRAVIA®-ontwerpteam mikte op een zachte, vriendelijke vorm door bijvoorbeeld de hoeken van de lijst en de Soundbar-behuizing af te ronden.

Patronen en materialen van een functionele schoonheid

Het achterpaneel van de BRAVIA® is een innovatief ontwerp, met warmtedoorlatende sleuven en aansluitingsklepjes in geometrische patronen. Zo ziet de tv er van achteren net zo elegant uit als van voren. De Soundbar bestaat uit allerlei materialen die functioneel zijn en visueel aantrekkelijk: een esthetische harmonie tussen het ontwerp en de omgeving.

Het gaat om de balans

Een Soundbar biedt geluid dat een tv zelf niet kan voortbrengen. De hoge dimensies worden zonder veel moeite weergegeven. In de vormgeving hebben we gezocht naar een hoogwaardige balans tussen aanwezigheid, overeenkomst met de tv en harmonie met de ruimte.

Wada, Senior Manager

Het BRAVIA®-ontwerp brengen mensen en tv's dichter bij elkaar, een nieuwe stap vooruit qua kijkervaring in de leefruimte.