FR7

Cinematografie en robotica

De FR7 biedt een soepele bediening voor draaien, kantelen en zoomen (PTZ), een full-frame beeldsensor en een hoogwaardige lenzen met E-bevestiging. De brandpuntsafstand en de kleine scherptediepte bieden creatieve vrijheid en bieden samen met de PTZ-bediening ongekende mogelijkheden. 

Afbeelding van de bestemming van de link
Leg de wereld vast vanuit nieuwe hoeken
Afbeelding van de bestemming van de link
Fantastische cinematische beelden
Afbeelding van de bestemming van de link
Ontdek de mogelijkheden met PTZ-afstandsbediening 
Afbeelding van de bestemming van de link
Connectiviteit voor creatieve workflows
Afbeelding van de bestemming van de link
Sony en het milieu 
Leg de wereld vast vanuit nieuwe hoeken
Afstandsbediening voor creatieve cameraposities 

Dankzij het geïntegreerde, op afstand bestuurbare draai- en kantelmechanisme kan de FR7 aan het plafond wordt bevestigd of op andere moeilijk bereikbare plekken worden geplaatst. Volg uw onderwerpen of stel vooraf ingestelde frames direct in en laat uw creativiteit de vrije loop. 

Innovatieve afstandsbediening 

Met de gloednieuwe Web App kunt u via een QR-code of door een URL in te vullen de FR7 instellen vanaf een tablet of een pc via de webbrowser. U kunt ook de optionele RM-IP500 gebruiken voor nauwkeurig draaien, kantelen en zoomen met een joystick. 

Geavanceerde technologie voor cinematische uitingen

De FR7 behoort tot de Cinema Line en beschikt over belangrijke functies voor cinematische uitingen. De FR7 heeft als eerste draai-, kantel- en zoom-camera (PTZ) een back-illuminated full-frame 35 mm-CMOS-beeldsensor. De BIONZ XR™ levert bovendien een adembenemende beeldkwaliteit met een hoge gevoeligheid, soepele gradaties en levensechte kleuren. 

Eindeloze creativiteit met lenzen met E-bevestiging

De FR7 is voorzien van de E-bevestiging van Sony en kan worden gebruikt met alle lenzen met E-bevestiging. Dit is inclusief de verbluffende G Master-serie, die uitblinkt met ongelooflijke resolutie en prachtige bokeh. Kies uit een brandpuntsafstand van 12 mm tot 1200 mm en ervaar de ultieme creatieve vrijheid.

Fantastische cinematische beelden 
Cinema Line-beeldkwaliteit

Met de naam "Cinema Line" maakt de FR7 deel uit van een reeks creatieve hulpmiddelen waarmee visuele verhalen echt tot leven komen. De camera biedt de modi Custom en Cine EI waarmee u de werking van de camera aanpast aan uw workflow, terwijl de consistentie van de Cinema Line-camera's behouden blijft. 

Cinema Line

Illustratie van de speelruimte
Grote speelruimte voor krachtige expressie

De FR7 biedt een speelruimte van meer dan 15 stops die over- en onderbelichting voorkomt. In de Cine EI-modus kunt u de basisgevoeligheid instellen op ISO 800 of 12800 waardoor u bij alle lichtomstandigheden een consistent beeld krijgt. 

Afbeelding van een man en vrouw die een gesprek voeren
Verbazingwekkende beeldkwaliteit bij weinig licht 

De FR7 levert ook bij weinig licht zuivere beelden doordat hij de hoge gevoeligheid en het formaat van de sensor optimaal gebruikt. Het ISO-bereik loopt tot ISO 409600 als u opnamen moet maken bij zeer weinig licht, zoals bij live-optredens. 

Afbeelding van een vrouw met een stad op de achtergrond
Slow motion voor ongekende creatieve vrijheid 

De soepele 5x slow motion biedt een ongekende creatieve vrijheid, waarbij ieder moment helder en meeslepend kan worden vastgelegd. De FR7 kan intern slow motion opnemen tot 120 fps in een resolutie van 4K en tot 240 fps in Full HD. 

Afbeelding van een slapende vrouw
4K 60p 4:2:2 10-bits uitvoer 

De FR7 ondersteunt zuivere, hoogwaardige uitvoer via de HDMI- en SDI OUT-verbindingsstukken. Zo kunt u opnamen maken in Apple ProRes 422 of Avid DNxHR® in 4K 60p 4:2:2 10-bits indeling met externe recorders via een HDMI- of SSDI-kabel.

Afbeelding van een stad met helften met laag en hoog contrast
Ondersteuning voor S-Log3/S-Gamut3

Met de optionele S-Log3-gammacurve en S-Gamuit3.Cine kunt u het hele kleurenbereik en het dynamisch bereik van de sensor benutten. Gegevens in lichte en donkere gebieden blijven behouden voor meer flexibiliteit in de postproductie.

Illustratie die het verschil tussen All-Intra- en Long-GOP-compressie laat zien
All-Intra-opnamen voor nauwkeurige bewegingen 

Met FR7 kunt u interne 4K-opnamen maken met een diepte van 10 bits en 4:2:2-kleurensampling met All Intra- en Long-GOP-compressie. Zo kunt u de kleurgradatie verbeteren en toch een natuurlijke gradatie behouden voor ultieme vrijheid bij de bewerking.     

[1] All-Intra (ALL-I) [2] Long-GOP [3] Groep afbeeldingen

Afbeelding van een vrouw met een stad op de achtergrond
Eenvoudig een bioscooplook met S-Cinetone™

S-Cinetone produceert de natuurlijke middentonen die essentieel zijn voor een gezond ogende huid, maar ook zachte kleuren en schitterende lichte delen. De camera maakt prachtige beelden van bioscoopkwaliteit, zonder bewerkingen aan de kleurgradatie.

Breng uw visie tot leven met lenzen met E-bevestiging
Een breed scala aan lenzen voor uw eigen visie

De FR7 is te gebruiken met hoogwaardige lenzen met E-bevestiging, waaronder de verbluffende G Master-serie, die uitblinkt met ongelooflijke resolutie en prachtige bokeh. Kies een brandpuntsafstand van 12 mm tot 1200 mm en ervaar de ultieme creatieve vrijheid.

Productafbeelding van lenzen met E-bevestiging
Prachtige, meeslepende bokeh

Haal alles uit de full-frame sensor van de camera en het lenzenassortiment van Sony om indrukwekkende bokeh-effecten te creëren met een kleinere scherptediepte, iets wat met andere PTZ-camera's niet haalbaar is. Met een prime-lens als een F1.2-lens behaalt u bioscoopwaardige visuele effecten, waarbij het onderwerp echt opvalt tegen de achtergrond. 

Afbeelding door een raam met een vrouw die aan het bellen is
De voordelen van de lenzen van Sony voor video-opnamen 

De beste camera verdient de beste lenzen. Ontdek vier unieke voordelen die de lenzen met E-bevestiging van Sony bieden bij video-opnamen. Gebruik de FR7 en de lenzen van Sony om video's te maken en ga net dat stapje verder. 

Steunstangen voor lenzen

Dankzij twee lensstangen onder de camera kunnen er normale accessoires met stangen van 15 mm worden bevestigd.

Productafbeelding van de FR7 met twee lensstangen
Ontdek de mogelijkheden met PTZ-afstandsbediening 
Soepel draaien, kantelen en zoomen 
Illustratie van de draai-/kantelhoek
Illustratie van de draai-/kantelhoek

Leg elke scène vast vanuit iedere hoek

De FR7 heeft soepele draai-, kantel en zoomfuncties die u op afstand of vanaf vooraf ingestelde posities kunt oproepen. De draaihoek loopt van -170° tot +170° terwijl de kantelhoek bij gebruik in normale horizontale positie van -30° tot +195° loopt. 

Afbeelding waarin iemand de FR7 bedient via de Web App
Een speciale Web App met uitgebreide opties

Met de nieuwe, speciale Web App kunt u via een tablet of een webbrowser op een pc draaien, kantelen, zoomen, scherpstellen, opnemen en alle instellingen aanpassen. Met de unieke QR-code kunt u iedere camera bedienen, ook op lastige locaties. De Web App gebruikt hetzelfde menu als de FX6 voor een eenvoudige bediening.

Afbeelding van iemand die RM-IP500 gebruikt
Hoogwaardige afstandsbediening RM-IP500

U kunt FR7 koppelen met de RM-IP500-afstandsbediening van Sony voor PTZ-camera's, zodat u nauwkeurig kunt draaien, kantelen en zoomen. Met de snelheidsknoppen kunt u het draaien, kantelen, zoomen en scherpstellen aan het onderwerp en de omgeving aanpassen. U kunt het zoomen bedienen via de joystick of de wipschakelaar. 

Opnamen met meerdere camera's

Voor meer creatieve mogelijkheden

De FR7 ondersteunt producties met meerdere camera's en weinig personeel. Bevestig hem op een statief of aan het plafond, of plaats hem op slecht bereikbare plekken om onderwerpen ongestoord op te nemen vanuit verschillende perspectieven. Eén RM-IP500-afstandsbediening is geschikt voor wel 100 FR7-camera's (10 groepen van 10 camera's). 

Illustratie van de GUI van de Web App
Verfijnde bediening van camerabewegingen 

U kunt de draai- en kantelsnelheden continue variëren van 0,02 graden per seconde tot 60 graden per seconde. Dat geeft u flexibiliteit bij het volgen van uw onderwerp en bij de scenario's van uw productie.

Afbeelding van twee mannen die een gesprek voeren
Tot 100 vooraf ingestelde cameraposities

De afstandsbediening, de speciale Web App en de RM-IP500 kunnen tot 100 voorinstellingen voor de camera opslaan (camerarichting, zoomniveau en scherpstelling). Voorinstellingen kunnen met één druk op de knop worden ingesteld. 

Afbeelding van een glimlachende man
Clear Image Zoom om uw beeldhoek te verfijnen 

De FR7 is uitgerust met de Clear Image Zoom-functie van Sony, zodat u op uw onderwerp kunt inzoomen met minimaal kwaliteitsverlies, zelfs wanneer u een lens zonder powerzoom of een prime-lens gebruikt. 

Afbeelding van een vrouw die op bed ligt
Betrouwbare autofocus voor opnamen op afstand

Voor opnamen op afstand kan de FR7 snelbewegende onderwerpen zelfs bij weinig licht razendsnel en nauwkeurig volgen, dankzij 627 selecteerbare AF-punten met fasedetectie en de krachtige BIONZ XR-processor.

[1] Bereik van de autofocus met fasedetectie

Afbeelding van een vrouw die wegloopt en een zittende vrouw die naar haar kijkt
Realtime tracking voor opnamen op afstand

Richt uw aandacht op de compositie en laat het scherpstellen over aan de camera. In de Web App van de FR7 activeert Touch Tracking met realtime tracking de autofocus voor uw gekozen onderwerp, voor een professionele en efficiënte productie. 

Afbeelding waarin Realtime eye-autofocus is geactiveerd
Realtime eye-AF voor opnamen op afstand 

Dankzij de BIONZ XR-processor biedt de FR7 betrouwbare AF-prestaties, wat onmisbaar is voor opnamen op afstand. De oogscherpstelling volgt een oog uiterst nauwkeurig, zelfs wanneer het onderwerp omhoog of omlaag kijkt bij een scherpe hoek. 

Elektronisch variabel ND-filter voor bediening op afstand 

Met het ingebouwde elektronische variabele ND-filter (neutrale dichtheid) van Sony is belichtingsregeling op afstand mogelijk voor een soepel bediening in een installatie op afstand. De ND kan naadloos worden aangepast van 1/4 naar 1/128 om de belichting op afstand te bedienen. De scherptediepte kan in een handomdraai worden bediend, waarbij de belichting gelijk blijft.

Focuscompensatie

De FR7 is uitgerust met een focuscompensatiefunctie die ongewenste veranderingen van de beeldhoek minimaliseert, voor mooiere overgangen tussen scherpstellingen. Als u compatibele lenzen gebruikt, blijft de beeldhoek ook bij scherpstellen automatisch consistent, waardoor u zachte en spectaculaire scherpsteleffecten kunt creëren. 

Productafbeelding van de FR7
Tally-lampen voor producties met meerdere camera's

Dankzij de rode en groene tally-lampen van de FR7 kunt u eenvoudig zien welke camera aan staat in een installatie met meerdere camera's. Een actieve camera heeft een rode tally-lamp en de camera met de voorvertoning heeft een groene tally-lamp. 

Productafbeelding van de meegeleverde afstandsbediening
Infrarood afstandsbediening meegeleverd 

Met de meegeleverde infrarood afstandsbediening van de FR7 bedient u het draaien, kantelen, zoomen en scherpstellen (er zijn voorinstellingen beschikbaar) en de opname- en afspeelfuncties. 

Productafbeelding van de CIB-PCM1
Speciale plafondbevestigingsbeugel CIB-PCM1

De FR7 is compatibel met de plafondbevestigingsbeugel CIB-PCM1 voor een eenvoudige hoge installatie. Met de "plafond"-optie in de Web App wordt de bediening gedraaid, zodat de camera normaal wordt bediend als hij aan het plafond is bevestigd. 

Connectiviteit voor creatieve workflows 
Ongekende connectiviteit 

Interfaces en IP-transmissiemethoden voor talloze praktische toepassingen

De FR7 biedt geweldige connectiviteit voor video-uitvoer, IP-streaming en synchronisatie met andere apparaten. U kunt HDMI-video-uitvoer gebruiken voor realtime controles. SDI-video-uitvoer levert een RAW-signaal aan een extern opnameapparaat. Camerabediening, video- en audio-overdrachten én voeding kunnen via één LAN-kabel worden uitgevoerd.

Aansluiten op externe apparaten

Sluit de lens in een handomdraai aan op externe apparaten om tijdcodes te synchroniseren, signalen van tally-lampen te bedienen en synchronisatiesignalen te coördineren bij installaties met meerdere camera's. 

Productafbeelding van de FR7 met het TC IN-verbindingsstuk
TC IN-verbindingsstuk

Ontvangt tijdcode van een extern apparaat die voor synchronisatie gebruikt kan worden. 

Productafbeelding van de FR7 met het "optionele" verbindingsstuk
"Optioneel" verbindingsstuk

Sluit de signalen van tally-lampen aan op een extern apparaat. 

Productafbeelding van de FR7 met het GENLOCK-verbindingsstuk
GENLOCK-verbindingsstuk

Ontvangt synchronisatiesignalen van een extern apparaat voor gebruik bij installaties met meerdere camera's.

Voeding 
Illustratie van PoE++
LAN- en PoE++-verbindingsstuk

U kunt de FR7 via een standaard netwerkkabel (CAT5e of hoger) aansluiten op een extern POE++-apparaat (Power over Ethernet Plus Plus), waardoor u geen aparte voedingskabel nodig hebt.

[1] Netwerkschakelaar [2] FR7 [3] Gegevens [4] Voeding

Productafbeelding van de FR7 met het DC IN-verbindingsstuk
DC IN-verbindingsstuk 

Geen PoE++? U kunt ook de meegeleverde AC-adapter aansluiten op het "DC IN"-verbindingsstuk van de FR7 voor de stroomvoorziening. Met de kabelklem op het achterpaneel van de FR7 kunt u voorkomen dat de voedingskabel per ongeluk wordt ontkoppeld. 

Logo's van de streamingprotocollen
IP-streaming, maar dan eenvoudig

Ondersteuning voor meerdere protocollen, voor al uw streamingbehoeften 

Via RTSP-streaming worden videobeelden van één camera tegelijkertijd aan maximaal vijf kijkers getoond. SRT maakt hoogwaardige video-overdracht mogelijk, ook bij instabiele netwerken. En NDI|HX verbindt met NDI-compatibele apparaten, zoals schakelaars en mediaservers, en ondersteunt efficiënte live videoproductie met internetprotocollen.

Onderdelen

1. Opname-/tally-lamp / 2. AAN-/UIT-lamp / 3. Afstandsbediening met infraroodsensor / 4. NETWERK-lamp / 5. Luchtingang / 6. LAN-verbindingsstuk (netwerk) (RJ-45) / 7. Aardeverbinding / 8. Kabelklem / 9. RESET-schakelaar / 10. INSTELLING-schakelaars / 11. Afstandsbediening met infraroodsensor / 12. Ventilator/luchtuitgang

Sony en het milieu 
Afbeelding van Road to ZERO
Ons doel is om geen ecologische voetafdruk achter te laten 

Streven naar een duurzame productie 

Wij worden door de schoonheid van de natuur geïnspireerd en daarom draagt Sony een steentje bij om onze planeet te beschermen. Tegelijk willen we makers nog mooiere en creatievere beelden laten maken. Wij spannen ons op meerdere fronten in voor het milieu, zodat de hele Sony Group tegen 2040 geen ecologische voetafdruk meer achterlaat. 

Specificaties en kenmerken

Een full-frame beeldsensor, een uitgebreide keuze uit verwisselbare lenzen en de uitstraling en functionaliteiten van de beroemde digitale cinema-camera's van Sony — de FR7 levert uitstekende professionele prestaties op PTZ-formaat (draaien-kantelen-zoomen). Het unieke perspectief en de unieke mogelijkheden van de FR7 zullen de manier veranderen waarop visuele content wordt gemaakt.
  • De eerste verwisselbare full-frame camera met verwisselbare lens die kan draaien, kantelen en zoomen (PTZ)

  • Back-illuminated 35 mm full-frame CMOS-beeldsensor en BIONZ XR™-beeldverwerking

  • Innovatieve afstandsbediening via de Web App of hardwarebediening via RM-IP500

  • Krachtige expressie dankzij de speelruimte met meer dan 15 stops, plus kleurovereenkomst met andere Cinema Line-camera's

  • U kunt vooraf met Web App en de optionele RM-IP500 tot wel 100 cameraposities in het geheugen instellen

Sony streeft er niet alleen naar om producten, diensten en inhoud te leveren die voor een geweldige gebruikerservaring zorgen, maar werkt er ook naartoe om de ecologische voetafdruk van het bedrijf tot nul te reduceren. Meer over Sony en het milieu